עזרה

סמסרה1

New member
עזרה

שלום לכולם הכלב שלי מיום ששי אחה"צ מקיא מדי פעם מיצי קיבה ומשלשל מידי פעם. מאז ועד עתה שזה כבר הרבה זמן הוא לא אוכל והכי גרוע גם לא שותה. הלכתי איתו היום לוטרינר והוא נתן לו שני כדורים לקחת היום ושני כדורים בעוד שבוע וגם נתן לו אוכל מיוחד הוטרינר אמר שאם עד מחר הכלב שלי עדיין לא ישתה ולא יאכל שאשוב אליו והוא יקח ממנו בדיקת דם. לאחר שנתתי לו הכדור כעבור כמה זמן הוא הקיא אמנם מיצי קיבה ואינני יודעת אם החומר של הכדור לא יצא גם כן. והוא לא נוגע באוכל שהוטרינר נתן שזה אוכל טעים וכל הזמן הוא שוכב לדעתי הוא אכל משהו מורעל בחוץ האם מישהו יודע מה קורה? האם הכלב לא יתייבש? הוא גם שוכב אפטי רוב הזמן כשבדרך כלל זה כלב פעלתן סמסרה

lilithmm

New member
האם אתה יכול לפרט איזו בדיקות

הוטרינר עשה על הכלב שלך? לקח דם למשל? נתן אינפוזיה??? פרט....

כ כ

New member
הכלב שלך חולה

הסימן הראשון הוא שכלב פעיל הופך להיות אפטי אני אישית לא הייתי מחכה עד מחר במיוחד אם את/ה חושש להרעלה

lilithmm

New member
הוא כבר היה אצל וטרניר

ולכלב שלי היה אותו דבר לפני שבוע וחצי...

כ כ

New member
נכון אבל....

א. אולי הויטרינר היה אדיש ושווה לבדוק שוב ב. מה קרה לכלב שלך?

666 האחד

New member
כלב חולה...

היי אני מציע לך לגשת לוטרינר בהקדם כלבך מאבד נוזלים בהקאות בקשר להרעלה כלב מורעל יראה סימנים כמו הקאות פרכוסים חיוורון דימומים ספונטנים בגלל בעיות בקרישה אין טעם לתת כדור כשהכלב מקיא ואין ודאות שהכדור נבלע בדיקות דם תמיד טוב לעשות זה תמיד נותן אינפורמציה על מצב הכלב אם יש חשש שהכלב אכל רעל לעשות גם בדיקה לתפקודי קרישה ( PT PTT) אם הכלב אכן מורעל תהיה הדרדרות מעבר להקאות ואם יש חשש שאכן הוא אכל רעל לגשת דחוף לוטרינר עד 1 ניתן להוציא את הרעל בשטיפת קיבה ופחם פעיל אחרי זה זה קצת יותר קשה להתגבר על הבעיה. אני לא היתי מחכה שהכלב יתייבש והולך לוטרינר בהקדם. יום טוב ובריאות

לא מאמין בוטרינרים

נסה למצוא מישהו טוב באמת, דיי נדיר. אם זה רעל - צריך לנהוג בו כמו שנוהגים באדם במצב שכזה.

מייקלס

New member
היי סמסרה,

לא נעים לומר, אך הבדיקה והטיפול הרפואי שהכלב קיבל לא תואמים את המצב המתואר. כעיקרון, רצוי לא לתת שום מזון ואפילו שתייה לבעל חיים מקיא. וטרינר אחראי בדרך כלל יחבר לאינפוזיה, וייתן תרופות בהזרקה כדי שההשפעה תהייה יותר מהירה, ותרופות לא יפלטו תוך כדי הקאה. נתינת מזון לבעל חיים עם בחילה, בדרך כלל מגרה יותר את מערכת העיכול, וגורמת לאפקט הפוך מהרצוי. שווה לנסות לקבל חוות דעת שנייה, או לפחות לדרוש בדיקות יותר מעמיקות כגון בדיקת שתן ודם, ואפילו צילום רנטגן. שילשולים והקאות עלולים להעיד גם על חסימת מעיים. אם אין שום שיפור בשעות הקרובות, רצוי להרים טלפון ולהתייעץ שנית.

סמסרה1

New member
הלב נקרע לי

בוקר טוב אתמול בבוקר לקחנו את כלבי לוטרינר שאנו מטופלים אצלו הוא העלה אפשרות של הרעלה או של תולעת הטיפול שהוא נתן נראה לי באמת לא תואם את המצב ואת הדיאגנוזה הוא נתן לו לקחת שני כדורים לאתמול ושני כדורים לעוד שבוע ונתן לו שתי קופסאות אוכל טעים מיוחד לחיזוק כנראה שהכלב בכלל הקיא את הכדורים מכיוון שכעבור כעשר דקות לאחר לקיחת הכדורים הוא שוב הקיא מיץ קיבה הכלב גם משלשל הצלחתי לתת לכלב כמה לגימות מים אגב היה סיוט לתת לכלב את הכדורים אפילו עם פסטרמה הוא לא אוכל כלום מיום ששי בצהריים וגם אפשר לומר לא שותה הוטרינר אמר לנו שאם הכלב ימשיך לא לאכול עלינו לשוב אליו היום ואז הוא יקח בדיקת דם ונראה האם אתם יודעים כמה זמן לוקח לקבל תוצאות מבדיקת הדם אם אני הייתי וטרינ רית אזי ראשית הייתי נותנת לכלב אינפוזיה ואולי אף הייתי עושה שטיפת קיבה בינתיים הכלב שוכב כל הזמן צם לא מוכן לצאת החוצה גם לא בערב לגינה ששם מתאספים כלבים חברים שלו הוא מוכן לצאת לשלשל ליד הבית ומיד לשוב הביתה היום נלך שוב לוטרינר ואדווח לכם תודה על התמיכה סמסרה

lilithmm

New member
טיפ

את צריכה לדאוג שהכלב שלך ישתה כמה שיותר, ע"מ שלא יתיבש. אפילו למהול מעט חלב במים שלו, רק שישתה.

מייקלס

New member
לילית, תיקון קטן לטיפ ../images/Emo8.gif

ואני מקווה שתקבלי את התיקון ברוח טובה. טעות נפוצה היא להציע מה שיותר שתייה לכלב המקיא. לא כל שכן להציע חלב. נכון שהתחושה היא שכלב מאבד נוזלים בזמן ההקאה, ומתפקידנו להשיב לו את הנולים האבודים, אך פעולה זו עלולה לגרום בדיוק את ההפך מהרצוי. ככל שנכריח את הכלב לשתות יותר, כך נגרה יותר את מערכת העיכול של הכלב והוא יקיא יותר. בזמן ההקאה הכלב מאבד הרבה יותר נוזלים + מינרלים חשובים מאשר אנו יכולים לספק לו במים. הוספת חלב רק גורם להחמרת המצב. הדבר הנכון לעשות הוא להכניס את בעל החיים לצום מלא ולפנות מה שיותר לוטרינר. לא ברור לי מדוע הוטרינר הנ"ל הציע טיפול תרופתי דרך הפה, ולא נתן טיפול יותר תומך לכלב, ייתכן ושגה ולא שם לב לחומרת המצב. חבל.

lilithmm

New member
היה לי מצב דומה מאוד לפני שבועיים

בדיקת הדם יצאה תקינה, אבל הכלב היה מיובש כמו צימוק ואפאטי כמו זומבי. הוא גם קיבל אינפוזיה. ובימים שהשתדלתי כן שישתה עברו כבר יומיים מההקאה האחרונה. כמה זמן אחרי שהכלב מקיא אפשר לשדל לשתות מים? לא ברור מה היה לו, אבל עכשיו הוא כמו חדש. פעם הוא היה שבוע בצום המסכן! כשהוצאתי אותו מההסגר לנסיון לפני 3 שנים הוא הקיא ברגע שנכנס לבית שלי וגם שלשל (אבל לא בבית). אז הוטרינר אמר לא לתת לו אוכל שבוע! זה לא נשמע לך קצת מוגזם?

מייקלס

New member
כעיקרון, כל עוד הכלב מקיא,

לא נותנים מזון ושתייה. במידה ומדובר בתקופה ארוכה, כפי שאת מתארת - עליו כמובן לקבל טיפול תומך ע"י חיבור לאינפוזיה. במצבים קיצוניים (ופגשתי כאלה) בעל החיים נמצא בצום מעל שבוע. ניתן להוסיף תזונה דרך האינפוזיה, או בצורה תת עורית. איך יודעים מתי מותר לתת לשתות? מציעים לכלב כמות מזערית של מים וממתינים. (מזערית = בערך 3 כפות). במידה והכלב לא מקיא תוך שעתיים בערך, ניתן להציע לו שוב את אותה הכמות. אם אין ארועים של הקאות, ניתן להגדיל מעט את מנת המים ולעקוב. אסור להציע לאחר צום כמות גדולה, לא של מים ולא של אוכל. תמיד בהדרגה, ובכמויות מזעריות. כל זאת כמובן יש לעשות בפיקוח וטרינרי מלא, כאשר אתם וגם הוטרינר "עם היד על הדופק".

lilithmm

New member
תמיד כדאי ללמוד משהו חדש../images/Emo70.gif

תודה

666 האחד

New member
סמסרה ..

בוקר טוב אני חושב שעלייך ללכת לוטרינר אחר ככל שהכלב שלך מקיא הוא מאבד נוזלים וזה מאוד מסוכן ויכול להגיע לקריסת ורידים ואפטיה קשה . יתכן שתקוע משהו בבטן של הכלב שלך ( למרות שהוא משלשל) מכיוון שמדובר בהקאות תכופות. גם את לא וטרינרית גשי עכשיו שיתנו לו נוזלים יותר חשוב כרגע לתת לכלב נוזלים מאשר לקחת לו דם ובנוסף כשהכלב מיובש זה משנה את התוצאות קצת אחרי שכלבך יקבל נוזלים ותרופות אפשר יהיה לקחת לו דם ולראות האם יש בעיה אם יש חשד שהכלב אכל רעל לא אורגני לעשות בדיקת תפקודי קרישה. בנתיים כדאי לעשות צילום ואולי גם בריום . אין טעם לתת כדורים כי זה מעורר את תנועת המעי והקיבה וזה עושה לו לא נעים ולך יהיה קשה מאוד לתת לו את הכדורים בקשר לבדיקות דם זה תלוי עם לוטרינר שלך יש מעבדה במרפאה ואז זה לוקח 20 דקות בערך או אם הוא שולח את הבדיקות למעבדה חיצונית וזה לוקח נדמה לי 3 ימי עבודה אבל אני לא בטוח בכלל. יום טוב ורק בריאות.

סמסרה1

New member
ובכן...

הי חברים התקשרתי לוטרינר בבוקר ותארתי שוב את המצב ונתבקשתי להביא את כלבי מיד אליו. הבן שלי לקח הכלב לוטרינר (שוב-הרי גם אתמול היינו שם) והוטרינר נתן לו אינפוזיה למשך כשעה, נוזלים וכנראה גם תרופות. הוטרינר ביקש שנביא את הכלב שוב היום בשעה שבע בערב כדי להמשיך לתת לו אינפוזיה. בינתיים אני עדיין בעבודה ולא רואה בעיניים שלי כיצד הכלב מרגיש. לפי הדיווח האחרון שקיבלתי מהבן שלי שנשאר בבית עם הכלב וזה היה בשעה שתיים עשרה וחצי מצבו של הכלב היה אותו דבר. נחזיק אצבעות שהוא יתאושש ושלא נאבד אותו. תודה לכולכם, סמסרה

lilithmm

New member
יש לי הרגזה שיהיה בסדר

בנוסף, יכול להיות שכדאי לבדוק תולעת הפארק

be_roo

New member
גם לדעתי - לבקש חוות דעת שניה

נראה שהוטרינר שלכם מנסה לבדוק האם הכלב יתאושש מטיפול תומך בלבד. לפעמים זה קורה, אבל מאחר והכלב נמצא במצב רע כבר למעלה מ-3 ימים, נראה לי כי הזמן לניחושים נגמר ויש לנקוט בצעדים לאבחון מקור הבעיה ולא לטפל רק בסימפטומים בתקווה שזה יעזור. (חוות דעתי אינה מקצועית ומבוססת על נסיון נרחב יחסית אך איני וטרינרית).

מייקלס

New member
מסכימה עם 666

כדאי לפנות לוטרינר אחר. רפואה באופן כלל לא מתבססת רק על "חשדות" וניחושים. המצב המתואר יכול להיות תוצר של כל הדברים שהוטרינר שלך תיאר,ועוד מליון דברים כמו חסימת מעיים, פרוו, כלבלבת, הרעלת קיבה, ועוד... מתפקידו לקבוע דיאגנוזה חד משמעית. בכל מקרה, גם אם הוא אינו מסוגל לקבוע את הסיבה למצב, הטיפול התומך שעליו להציע לכלב בתור התחלה הוא זהה. עליו לוודא שהכלב לא מאבד נוזלים ראשית כל.במידה והכלב מיובש, ייתן תמיכה באינפוזיה. שנית, אסור לגרום למצב המגרה את הכלב להקאות. (דהיינו, לא לתת שום דבר דרך הפה). שלישית, יש להכניס את הכלב לסידרה של בדיקות והמינימום הדרוש הוא לפחות בדיקת דם + בדיקת שתן + צילום בטן. מקווה לשמוע שהמצב משתפר, או לפחות איזושהי התקדמות בכיוון כלשהו.....

למעלה