עזרה!!!

AdShEaTaKoRe

New member
עזרה!!!

היום זה המשחק הראשון שלי... ואני צריך לכתוב ביוגרפיה על הדמות שלי ואני לא יודע מאיפה להתחיל ואיך לכתוב כלום... מבקש עזרה...

ביוגרפיה ביום אחד ?!?

טוב נו... נתחיל מהחלטות פשוטות.. איזה סוג דמות מעניין אותך לשחק ואיזה אופי (צורות התנהגות וכו') נראים לך ככיף ? תכתוב אותם..
אני בדרך כלל ממציא את ההיסטוריה של הדמות שלי כך שתתאים לאופי המסוים שאני רוצה שיהיה לה.. כמובן שאפשר גם הפוך ולהמציא קודם סיפור רקע גדול ומורכב ולבנות את האופי על פי "נסיון החיים" הזה.. באיזה עולם אתה משחק ? איזה סגנון ? תחזור עם תשובות ואולי נוכל לעזור קצת יותר

רמץ

New member
עזרה:

שם הדמות מקום הולדתה הערות על תקופת ילדותה כיצד למדה להיות סוג הדמות שהיא הערות על תקופת לימודיה מה מניע אותה לצאת להרפתקה (אירוע מסויים או רעיון שנבט) לדוגמה: (דרואידית חצי עלפית) מקום הולדתה של דלאנה וזהות הוריה אינה ידועה. היא נמצאה ביער, תינוקת חצי-עלפית, תכולת עיניים ורצינית, ע"י דארמוד, הדרואיד העליון של אובד-היי ביער הירקן, וחונכה כדרואידית במסדרו. מאז ומתמיד היא פעלה בחוכמה, תבונה ורצינות ושלטה היטב בסודות הדרואידים. יכולותיה בלוחמה לא קסומה הם בינוניים למדי, אולם חרף גזרתה הדקה ומורשתה העלפית, היא הפגינה קשיחות ועמידות יוצאים מן הכלל. בגיל 19, היא בחרה להתחיל את תקופת הנדודים הנהוגה במסדרה והיא יצאה לדרכה. יעדה הראשון היה |המקום שבו מתחילה החבורה|. עוד דוגמה: (נוכל ננס עם עתיד כמכשף) צלמיתרו צץ-חיש נולד בפליהול, מושבה ננסית תת-קרקעית, ובגיל צעיר החל ללמוד הופעה וזריזות ידיים (בקרב הננסים, שרלטנות הינה מקצוע מכובד לכל דבר). כל ננס בפליהול הודה כי הוא ניחן בקסם אישי יוצא מן הכלל, אך איש לא שיער באיזו מילוליות. צלמיתרו חשש מהכישוף והיטיב להסתיר את יכולותיו המתעוררות כתעלולי ננסים מהשורה, אולם אגב כך הזניח את פיתוח המתת שניתן לו. בגיל 26 הוא הגיע למסקנה שלא יוכל עוד להצניע את המכשף שבו לזמן רב, ויצא לחיי כהרפתקנות ולחקר העצמי.

רמץ

New member
והרשה לי גם להמליץ על ADOM

ADOM הוא משחק תפקידים חסר מתחרים אשר בין השאר גם נותן רקע לדמות לפי שיטות שונות. הוא חסר צליל (למעט BEEP שמציין שאתה גוסס) והוא בגרפיקת ASCII, אבל תסמוך עלי - חסר מתחרים! ADOM

רמץ

New member
../images/Emo6.gif אפילו אלוהים אוהב את המשחק!

אבל אולי הוא הוריד אותו בחושך

אתה צוחק ?

הייתי מכור למשחק בצורה קשה לפני כחצי שנה.. חברים שלי היו צריכים לגרור אותי מהמסך ולהכיר לי מחדש מושגים כמו שמש.. מים.. ודיאודורנט כדי שאני אחזור לחיים.. (טוב תאמת נשבר לי מהמשחק בשלב כלשהו.. הצלחת לסיים אותו אי פעם ? הבנתי שאני אמור להגיע לקומה הרביעית במגדל האש ולמצוא שם משהו שיגן עלי מקיר האש שחוסם את המדרגות (איפהשהו.. כבר לא זוכר זה היה מזמן) אבל אף פעם לא שרדתי מספיק זמן במגדל הזה..) בשלב כלשהו נואשתי והלכתי ללמוד מחדש איך מדברים..

רמץ

New member
Rainfall - Gray Elf Wizard לשירותך!

כן. גמרתי את המשחק - באחת הדרכים שבהן ניתן לגמור אותו. סגרתי את הגולל על שער הכאוס, אך מעולם לא העזתי לעבור דרכו - לשם כך יש צורך ב-TRINITY - כתר הכאוס, שרביט הכאוס ו... אם אינני טועה, גלגולת של חזיר בר ענק (את זאת עוד לא מצאתי. אני חושד שהיא בידיה של זקנה מרושעת אחת). אלו הם באמת עתקים רבי עוצמה, אבל המהירות שבה אתה מתחיל לירוק חומצה ולהצמיח זנבות מקשה מאוד על המשחק ובמהרה גופך כושל תחת עומס הכאוס. את מגדל האש ניתן לעבור בקלות יחסית אם שומרים על כמה כללים: 1) ענוד שתי טבעות הגנה מאש. 2) לפני הכניסה, ערום את כל חפציך הדליקים כולל ספרים, מגילות, שמיכות, שריונות עור, בגדים, מטות, חצים וגם כסף ובכלל כל דבר שאינו הכרחי לחלוטין במקום סגור וקבוע (כמו פתח המערה הקרובה). זה הזמן לקחת איתך כל חפץ או שריון שאינך מחבב (רוב הסיכויים שתשוב מהמיגדל עירום). 3) הכן הרבה מאוד FROST CONE ן-ICE DAGGER וכל דבר שקשור בקור (ענקי אש ושדים לא אוהבים כאלה). בנוסף יש צורך דחוף ב-INVISABILITY. 4) אני לא זוכר שהשתמשתי, אבל קח גם מים - נסה לזרוק על יצורים. 5) מומלץ מאוד TELEPORT וכן יכולת שליטה בטלפורט. אני השגתי אותה בשתיה מאגן קסום (הרבה SAVE ו-LOAD כי זה רנדומלי. אגב - אתה יודע לשמור וטעון נכון?) אבל נדמה לי שיש סיכוי לקבל את זה מאכילת כלבי הבהוב. RAINFALL כמובן מבשל את זה קודם עם BURNING HANDS - עלפים אפורים לא אוכלים בשר נא. 6) לעולם על תעמוד על המזבח בסוף אם אתה לא רוצה שיזבחו אותך. עם זאת - שווה ללמוד מזה - זוהי דרך טובה לחסל אויבים על מזבחים שהולמים אותך. כן, גם אני הפכתי לקורבן של הכאוס, גם אני קרעתי את העיניים עד השעות הדקות של הלילה וכשנירדמתי, גם אותי טרדו סיוטים על אנשים חסרי פנים שרגע אחד היו FRIENDLY וכשהפניתי להם את הגב ניסו לתקוע בו גרזן - בדיקה נוספת מראה שהם פתאום HOSTILE. גם אני אבדתי בנבכי המבוכים הרנדומליים של המחשב עד אובדן הדעת. הצלחתי להטיל WISH ולשרוד עם נק"פ אחד (ואיזה עשרים שיקויים ועשבי מזון פחות) וכשגמרתי לבסוף את המשחק, נשם כל צוות התאג"ד לרווחה וגם שמתי לב שהתחלף הרופא. משחק טוב.

ניסיתי את כל זה..

הייתה לי טבעת הגנה מאש אחת אומנם אבל היה לי טלפורט.. שמרתי וטענתי מחדש כל הזמן ותמיד כשהגעתי לקומה העליונה (שבה טלפורט לא עובד) הייתי מגיע לחדר מלא בענקי אש ובסוף הייתי מת
חשבתי שחלקי הטריניטי (3? - אף פעם לא השגתי אותם) מספיקים כדי לעבור דרך השער.. באמת קשה לא להתפגר מ"הרעלת כאוס" מהר מאד.. זה באמת משחק מדהים..

רמץ

New member
זה עם ה-Great Fire Wearm?

Invisability - זה הסוד. זה והרבה Cone of Frost על ה-Wearm. אולי נסה גם לזרוק עליו מים - לא ניסיתי. אני חושב שאפשר להכנס לשער גם בלעדיהם (השילוש), אבל בטח יש בהם צורך כדי להביס את אל הכאוס או משהו. לא ניסיתי כי זה כמעט בלתי אפשרי. אי אפשר לזוז במקום ההוא מרוב Corruption Spawns והם מתרבים מהר מדי.

רמץ

New member
Urm... Frost ring?

אם ענקי אש זה מה שהטריד אותך אזי נכנסת למגדל בשלב מוקדם מדי. קודם עליך לחפש את הכלבלב של הילדה במערה הצפון-מערבית לכפר, אח"כ ללכת קצת לאיבוד במערות שליד, למפות קצת ולרחרח קצת ואז...

את הכלב מצאתי כדבר ראשון..

גם הגעתי לכפר הגמדים התת קרקעי.. ניצחתי את המליון ואחד ליצ'ים בבית קברות התת קרקעי.. ניצחתי את הנקרומנסר ואת הגמד העתיק שלו בבית הקברות הלא תת קרקעי.. עשיתי די הרבה למיטב זכרוני.. פשוט עד שאני מגיע לקומה הרביעית אני כבר חלש מידי.. אהה וגם הייתי אלוף הזירה וקיבלתי את ה golden gladious או איך שלא קראו לזה.. וואי בגללך אני נזכר עכשיו בכל הפרטים הקטנים של המשחק.. זה עושה לי חשק שוב... אבל לא ! אני אתמכר שוב וזה יגמר רע מאד..

רמץ

New member
../images/Emo58.gifאוה... כפר הגמדאים...

אזהרה - ספויילר לפניך!!! עשיתי איזה ניסוי קטן שם והתוצאות היו מגניבות עד כדי עילפון... זוכר את העכברנש שם?
שיניתי את נטייתי לכאוס באמצעות רצח אנשים חפים מפשע, וניגשתי אל העכרנש. הוא הבטיח לגלות לי סוד אדיר בתמורה לשבעה עתקים. בעוד אנחנו מתדיינים, הבחנתי שהרצח של זקן-הכפר עורר מהומה גדולה מהצפוי והשומרים הגמדאים נעים לעברי באיום למרות הפשע המושלם (טלפורטציה החוצה - מי יוכל להפליל אותי?). שמרתי על קור רוח, הטלתי היעלמות מעין והתחפפתי מהמקום כדי לאסוף את כל העתקים שהצלחתי להניח עליהם יד. המסע היה ארוך אבל שבתי בהצלחה אל הכפר. החיילים הגמדאים עדין רחרחו במקום. נעלמתי מעין וטילפרטתי במהירות אל העכברנש שהתקשה בהתחלה להבין מאיפה מגיע הקול אולם כשהתחלתי לתת לו את העתקים (הגלדיוס הזהובה ביניהם) הוא פשוט החל לבלוע אותם אחד אחד באופן משונה,דוחה ומזוויע. בזווית העין הבחנתי במהומה קטנה באיזור החנות הצפונית. הרגעתי את עצמי במחשבה שעוד שניה הוא מסיים, אולם כשנתתי לו את ה"סי"(Si - עתק אדיר וחסר תועלת שפשוט מתרבה לאיטו) הוא רחרח אותו, טעם אותו, ואז ירק אותו בגועל. ליבי פירפר באימה שכן פירוש הדבר שחסר לי עתק אחד וברקע הבחנתי לפתע בקבוצה נכבדת של רוחות זוועה איומות שעטו ללא אבחנה על כל אזרח ותושב בכפר - חייל, אישה או ילד. מסתבר שמשמר הכפר החשדני תקף את מוכר החנות (אולי הוא נראה להם חשוד בחקירה), והוא, ברוב פאניקה, זימן את רוחות האימה מהבדיד ששמר למקרי חרום. הלום משרשרת המאורעות האיומה אך נחוש בדעתי, טלפרטטי להמשך המחילה - לקומה נמוכה עוד יותר בחיפוש נואש אחר עתק נוסף. החיפוש לא ארך עוד זמן רב ובמהרה מצאתי חרב אגדית אפילה שנפלה מתוך גולם שהבסתי. עליתי בחזרה אל הכפר - הטבח היה בעיצומו: חיילים תוקפים את הרוחות, רוחות תוקפות את שאר הגמדים... במרכז הכפר הילך לו העכברנש המעוות, אדיש לכל המתרחש סביבו. נעלמתי מעיין אולם וטלפרטתי אליו, אולם החיילים והרוחות הסמוכים אלי חשו בנוכחותי בעוד העכברנש הארור אינו מבין מי דובר אליו. תוך שאני מסיט להבי גרזנים, השחלתי לידיו את החרב האפילה. הוא בלע גם אותה ואז קרב לאוזני וסיפר על מקום המצאו של אחד מעתקי השילוש המשחיתים...
הנכם נכנסים לאיזור ספויילר חמור אף יותר
הקריאה מותרת אך ורק למי שבאמת אין לו כוונה לשחק או שממש לא אכפת לו לשחק למרות זאת...
אתם מגעילים אותי! אבל אני אמשיך... ..."מעגל האבנים בחצות בעת ליקוי הירח" אמר ולא ייסף - גרזנים ורוחות מקיפים אותי, סוגרים עלי... טלפרטתי אל היציאה - מאחורי כבר לא נותר דבר מלבד חורבן, חייל גמדאי גוסס, רוחות מייללות ועכברנש גועלי שמצחקק בטירוף. עזבתי את הכפר ורצתי כל עוד רוחי בי אל אור היום ומשם אל מעגל האבנים - רץ, מטלפרט, מתחמק... בפרא שבחוץ נס מכל התקלות, מטלפרט אם אין ברירה, טובח אם ממש אין ברירה רצתי ורצתי - לעזאזל עם הכל - צריך להספיק לפני הליקוי... מזיע, מזיל ריר, דומע - לא הספקתי אבל הגעתי למקום וחיכיתי וחיכיתי וחיכיתי כמו טורף לילי האורב לטרף... וכשהגיעה השעה ביום הליקוי - לא מצאתי דבר... המשכתי לנסות. חופר... מנסה... צורח בטירוף אל הלילה. ואז עוד המתנה - ועוד כישלון ועוד ועוד... שנה תמימה של המתנה - ביום ובליל, בשמש ובגשם... ניזון מטרף בסביבה... אכלתי הכל! בהתחלה עוד צליתי בידיים לוהטות, אח"כ כבר לא היה אכפת לי. המתנה - כשלון. המתנה - כשלון. לעיתים כמעט רעבתי! ואז פשוט נבלעתי. כבר לא הבחנתי בשעה, כבר לא שמתי ליבי ליום, פשוט הופעתי שם - בעולם האחר - מול מבצר חסר סדר בחלל סגור ואפל ובו משרתי השחתה מעטים ויצור דרקוני רב ראשים איום ונורא ומושחת עד העצם. המצב החדש השיב אותי לעשתונותי. לראשונה מזה חודשים חשתי שוב כעצמי - ריינפול הקוסם העלף-האפור החינני אשר עשה דברים נוראיים למען מטרה מעורפלת אך הרת גורל... הערכתי מחדש את מצבי ונכנסתי לפעולה. משרתי ההשחתה אינם קשים להבסה, אך מגעם המשחית הוא כמעט חסר מרפא. במוחי נרקמה תוכנית. בלתי נראה שוב, הטלתי רשת על המפלצת. ההידרה האיומה געשה בזעם והחלה יורקת שורטת ובועטת, אך בזריזות עלפית אופיינית שיגרתי אותה מהמקום (בטלפורט) ואז מיד טלפרטתי בעקבותיה - שנינו רחוקים ממשרתיה ההמומים - היא משתוללת ואני בצרות. ספגתי כמה מכות והחזרתי פחות תוך נידוי ניסויי של אש וקרח ורעל וחומצה. המפלצת הפילה אותי לברכי PC BEEP הדהד משום מקום לציון מצוקתי הרבה, ובקלף נואש ואחרון הטלתי את הלחש שלעולם אינו עובד: קרן מוות. הוא עבד. המפלצת התמוטטה שדודה על הדשא הפסאודו מוחשי ומראשה התגלגל כתר העוצמה הכאוטי האדיר מהשילוש. ואז המשכתי בשרשרת ניסויים מענינים של לאכול את גופת המפלצת או להקריב אותה אבל זה כבר סיפור אחר. הסוף!

AndyBear

New member
כבר הרבה זמן לא דיברתה על המשחק...

חשבתי ששכחתה, כנראה שלא.

רמץ

New member
חייתי במשחק איזה שנה וחצי בערך

אני לא הולך לשכוח אותו...

רמץ

New member
עלף! לא אכנע לפשטנות הספרותית

אשר ירשה את הרשומות (בכריכה קשה) ולעגה להן. עלף למען הבדילו מן האלף המספרי ומן האלף המלמקי. אבל אתה יכול לכתוב איך שבא לך...

למעלה