עזרה

עזרה

דודה שלי צריכה להגיע מחו"ל ויש לי אפשרות להזמין מצלמה. אני מתלבטת בין סוני 717 לבין אולימפוס 5050 מי עדיפה לדעתכם , קחו בחשבון שאני מעונינת לרכוש גם עדשה רחבה ולכן חשוב לי גם מחירי האיבזור של המצלמות. מהיכן ניתן להזמין מצלמה במחיר זול באמריקה ? והאם יש לכם מצלמה אחרת להציע שיכולה להתחרות בשני אלו ובמחיר של 650 עד 750 דולר ? בתודה מראש תימן בכחול.

burns

New member
לי יש 717 ואני מאד מרוצה

אבל כדי להשוות ממש בין השתיים אני ממליץ לך לקרוא על שתיהן באתר-

את רוצה קומפקטית וקטנה או שלא

איכפת לך להסתובב עם תיק גדול יותר וכבד יותר?

שלום לכולם

את האתרים השונים ברשת אני מכירה , אבל רציתי דיעות בעיברית פשוטה מישום שהתנאים שייש להם בחו"ל זה לא כמו בארץ. לגבי המשקל אז אם המצלמה היא יותר איכותית והשוני במשקל לא עובר את הקילו אז מבחינתי סוגית המשקל שולית.

idohal

New member
אף מצלמה דיגיטלית קומפקטית אינה...

את משקל 500 גר'. דמוי רפלקס שוקלות בד"כ עד 750 גר' כך שמבחינת המשקל אין לך בעיה. מצלמה נוספת שיכולה לעניין אותך היא הסוני החדשה V1 שהיא קומפקטית אבל כמעט ברמתה של ה 717. האולימפוס 5050 היא בהחלט בחירה טובהויש לה סט עדשות (קונברטורים) טוב גם רחב זווית וגם טלה. מצלמה נוספת עם כי נדמה לי קמת יותר יקרה זו הניקון 5400 בעלת עדשה של 28-105 ואפשר לחשוב גם על ה - G5 של קנון

arnon123

New member
מנסיון

יש לי את ה-707 ואני מאד מרוצה ממנה. חדות תמונה ואיכות הגבוהות בין הקומפקטיות, סט תכונות מדהים. הבנתי שב717 שיפרו שת נושא הצבע. המחיר הוא בסרבול, היא גדולה (לא כבדה) אולם יכולת שינוי זוית העדשה מאד נוח לצילומים רבים. V1 דומה מאד מבחינת סט התכונות, אך איכות התמונות יותר דומה לקומפקטיות האחרות. נושא הזיכרון הייתי מתייחס כמחיר כולל של הקניה, כלומר כמה עולה חבילה עם בטריות, מטען, ו256M זכרון. מעבר לזה סוג הזכרון לא לגמרי משנה.

הדיעות(גם בעברית)תומכות נלהבות

בשני הדגמים,אלאשכל אחד מהם משהו אחר: האולימפוס היא מצלמת כוונת והסוני דמויית רפלקס. הבדלים עיקריים:בכוונת רואים רק חלק מן התמונה שתתקבל דרך העינית,שהיא אופטית,ואם רוצים לראות את כולה - חייבים להשתמש במסך. בדמוית רפלקס - רואים את כל התמונה שתתקבל בעינית,שהיא אלקטרונית,במקרה הזה (התייחסתי לאלקטרונית ומה שנותנת ,בתשובה אחרת,היום,כאן) בקומפקטית כוונת - יש הרבה אופציות שנמצאות בתפריטים פנימיים - בדגם הזה שיפרו מאוד, אבל עדיין זה לא כמו הגישה הנוחה והישירה מכפתורים של דמוית רפלקס. הסוני - סוללהייעודית יקרה,נוספת תעלה הון בארץ,כרטיסי זכרון יקרים ומוגבלי נפח - עד 128,אם רוצים את החדשניים - עולים המון.פלאש חיצוני צעצועי משהו ואוטומטי לחלוטין,אבל זול,יחסית (עולה פי 4 ממה ששוה כי רשום עליו 'סוני') כבדה,בערך 800 גר'. אפשר להלביש על העדשה ישירות מתאמים ופילטרים בלי צורך במתאמים. יש פוקוס המצוין גם לראיית לילה.וכמובן - לתנאי אור חלש. האולימפוס - סוללות אצבע - זולות יחסית,סט מספיק לעד 500 תמונות - כולל זמן מסך - חסכונית נדירה מסוגה בין המצלמות הדיגיטליות,שני סטים ומטען,אפילו המהיר של השעה,הכי יקר ואת מסודרת,במחיר של סוללה אחת של סוני. כרטיסי זכרון - אפשר שלושה סוגים - מהם הקומפקט פלאש הכי מומלץ מכל הבחינות,גם מחיר,גם נפח וגם זמינות ומבחר.וכמובן במקביל אפשר לעבוד עם נוסף של סמרט מדיה או הxD - ולהעביר מצב - ללא הצורך לשתק ולכבות את המצלמה באמצע הצילומים - וכך להרוויח עוד נפח זיכרון. חייבת מתאם להרכבת אביזרים על העדשה:מפילטר ועד מכפיל, הזום - רק עד 105 (בסוני עד 190 !מובנה) - ועם המכפיל של אולימפוס מגיעים בקושי ל...140 ) הזום - חשמלי באולימפוס - לוקח כמה שניות עד שנכנסת לפעולה והזום יוצא החוצה ל'עמדת עבודה',בסוני - הזום קבוע ומכן בכל עת.כמה זמן השהיה בין פעולה לפעולה - תמצאי דווקא באתרי האנגלית - אולי בסקירה של Dpreview - מעניין לערוך בטבלת השוואה בין הדגמים, האולימפוס מצוינת גם בתוכניות האוטומטיות שבה,עם תוצאות מייטביות,של תיכנות ע"י היצרן, והפלאש - אפשר כל פלאש ,בערך,על פי המיגבלות שציינתי גם כן כאן בפורום - אתמול - עם הרבה יותר אפשרויות וכיוונים.אפשר תמיד לרכוש את של אולימפוס.גם התייחסתי. באולימפוס פונקציות מרובות - חלקן אפילו לא מגיעים אליהן,כי לא כל אחד צריך - למשל:מדידת אור רב נקודתית,פונקציה הנמצאת במצלמות מיקצועיות בלבד. משקל ונוחות - הסוני - תגיע באמת לקילו ,האולימפוס - כמחצית. אישית - הייתי בוחרת בסוני - כי דמויית רפלקס - אם את אוהבת לצלם ולא רק בהזדמנויות,אבל לא רק.אני חושבת שמציעות הכי הרבה,והכי קרובות שאפשר לרפלקס 'אמיתי' - רק בלי להחליף עדשה. ועדיין לא ציינתי את הפוקוס הידני - לדעתי - האולימפוסית נכשלת כאן ובגדול - אבל היא לא 'אשמה' - ככה הן הקומפקטיות הדיגיטליות...

johny2003

New member
הסוני 717 לא מוגבלת ל 128MB

היא תומכת בכרטיסים החדשים MS PRO עד 1GB

ted

New member
הואיל ואני משתמש הרבה ב MS,

אז הריני לבשר לכם שמחירי ה MS בעולם נמוכים כמעט כמו ה CF, ויותר נמוכים מכמה פורמטים אחרים. היחידי שעדיין יקר יחסית הוא ה MS PRO של ה 1 ג"ב, אבל השאר כבר במחירים שפויים, מאז שסוני הרשתה ליצרנים אחרים לייצר אותם. כרטיס 256 מ"ב (לא ה PRO, אלא הכפול - 2X128) כבר עולה בכמה מקומות פחות משני כרטיסים של 128 מ"ב. הסיפור על מחירי ה MS הגבוהים כבר לא רלוונטי. יש עוד דילרים שמנצלים את האגדה ש MS יקר, אבל בהמון מקומות אפשר לקנות אותם במחיר מצויין. הכרטיסים הישנים היו יותר איטיים מכרטיסי CF, אבל הPRO החדשים כבר יותר מהירים, אז מחיר הכרטיסים הוא כבר לא שיקול. נהפוך הוא - אלו כרטיסים מאוד אמינים, ובגלל שסוני נתנה רשיונות למספר מוגבל של חברות ידועות שם לייצר את ה MS, לא נמצא "זבל" חסר שם בחנויות כמו ב CF, שמתפגר לך פתאום באמצע הטיפוס על האברסט.

תודה רבה לכולם אני החלטתי

להזמין את הסוני , שאלה אחרונה איזה עדשה רחבה עדיף להזמין ומה המחיר שלה בערך (SONY SUNPAK KENKO ) האם כל עדשה 58 תתאים ? מה כדאי להזמין בנוסף (הדודה מגיעה פעם אחת )

burns

New member
שיהיה בהצלחה

תוספות מומלצות הן - כרטיס זכרון נוסף (רק 32MB באים עם המצלמה), פילטר UV להגנה על העדשה ומקטב מעגלי (מפחית השתקפויות ומכהה את השמיים במצבים מסויימים)

patael

New member
ומה המחירים של הפריטים האילו

סליחה על ההתפרצות, המצלמה עומדת להגיע...

ted

New member
רק של סוני. יש להם שתיים, ישנה ולא

יקרה - טובה.

johny2003

New member
קישורים לרחבה ולטלה

ל 717 יש שתי עדשות מתאימות( מקוריות של SONY) טלה X1.7 שמגיעה עד ל 323ממ ( VCL-HGD1758) ורחבת זוית X0.7 י(VCL-HGD0758) ההמלצה שלי( מנסיון) היא לקנות את ה טלה בהתחלה ( יש לי את ה 717) בהצלחה

PITBULL

New member
שאלה באותו נושא (עדשות)

ראיתי שהעדשה השניה עולה כחצי מהעדשה המקורית של סוני והשאלה שלי היא עד כמה המחיר כולל את שם המוצר (סוני) והאם העדשה השניה לא תספק את הסחורה ? מניסיון במחשבים אז הרבה פעמים אנחנו משלמים יותר מכפול רק בגלל השם בעוד שבמציאות הנתונים של החלקים החילופים לא פחות טובים ולפעמים אפילו יותר טובים (הבעיה ברוב המיקרים היא האחריות אבל במקרה של עדשה אני לא חושב שייש בעיה) האם כל עדשה שרשום עליה 58 תתאים?

ted

New member
תנסה. תלמד מנסיונך במקום מנסיון של

אחרים. זה רק כסף אחרי הכל.

יש גם משקפות וטלסקופים\מונוסקופים

כאלו - זולים.האם תקנה כאלה? משווים עדשות לעדשות (מכנסיים למכנסיים) ולא עדשות למחשבים (מכנסיים לעגבניות) וסתם עוד משהו קטן-בכיוון אחר לגמרי: מה יהיה ערך המכירה\קניה מהיום בעוד...נניח שנתיים: א.מוצר מחשב-מחשב-פאלם-מצלמה דיגיטלית ב.עדשה

PITBULL

New member
לפי התגובות אני מבין שאין מושג

כזה הנקרא חליפי בעדשות , מחירי מחשבים ומצלמות דיגיטליות יורדים לפחות מחצי לאחר שנה לגבי עדשות אני לא יודע אבל אם צריך לבחור את העדשה רק לפי הדגם שיצא למצלמה אז אני מתאר לעצמי שמחיר העדשות יהיה בהתאם מישום שאם המצלמות משתנות בכזו מהירות אז גם תחום העדשות יגרר אחרהם. אבל שוב זה רק ניחוש . למישהו יש ניסיון מעשי עם עדשות חליפויות למקורי עם הסוני ולמה הם לא טובות ?

למעלה