עזרה

ted

New member
יש לי עדשה "מצויינת" של KENKO

לסוני. עלתה לי 180 דולר. רוצה אותה ב-50 דולר, חדשה לגמרי? עדיין באריזה. הורכבה פעם אחת על המצלמה. רחבת זוית שהיצרן קורא לה "PRO"...

עדשות מתאימות ל'סדרה' של דגמים

וניתן ל'החליף' בין היצרנים השונים ולשים עדשה מיצרן אחד על מצלמה מתוצרת אחרת. לכן גם אם המצלמה נתיישנה ומזמן אינה מיוצרת, אותן העדשות ואותם האביזרים ימשיכו להתאים לדגמים החדשים שיוצאים - ןלכן מחירם אינו מושפע ,כמעט בכלל,ממחיר המצלמות הדיגיטליות עצמן. מתייחסת לדגמים עדכניים - של השנים האחרונות, ולא לדגם שיוצר בלעדית ובלבדית ומתאים רק לדגם אחד ויחד של מצלמה - זו באמת בעיה, וצריך לבדוק כל מקרה לגופו. לקנון הרפלקסית יש לי מכפיל של טמרון - מצוין - ואם איני מסתכלת בהגדלה של מיקרוסקופ כדי לחפש את הפגמים הקטנים - אז מספיק לי גם להגדלות של תמונות.אין בו עיוותים - זה מה שהכי צורם העדשות שאינן איכותיות ולא רק במכפילים- וחסכתי המון כסף - ובמיוחד שמשתמשת רק לעיתים רחוקות - ומדי פעם. לשימוש שוטף ותכוף - אני חושבת שכדאי תמיד להשקיע בסחורה הטובה,והמקורית,שגם עולה יותר. לטווח הארוך - זה מוכח כהשקעה הכי נבונה. וכך לדעתי צריך להתייחס לשאלה של: איזו עדשה מכפילה אני רוכש - לאיזה צורך - כמה אשתמש בה - ומה באמת התקציב שמוכן להשקיע - כתמורה להשקעה. זה עניין אישי של כל אחד, ותמיד - אבל תמיד - זה עניין תקציבי - איך שלא מסתכלים על זה. וראיתי את זה גם במכפילים, גם בחצובות - שרבים חושבים שהם סתם עמודים תומכים - ואינם ראויים להשקעה כספית ניכרת,כמו ציוד הצילום - גם אני הייתי בקבוצה הזו - היום - חושבת אחרת!!! אבל שילמתי גם את מחיר הלימוד
כל אחד ושיקוליו. ואת הנסיון האישי של כל אחד וההמלצות - תמיד יש לבדוק אישית ולראות מה מהן באמת מתאים לשואל. וזה תקף - ולא רק לצילום ובצילום

shharel

New member
סוני 717

לי יש את הסוני כבר כ- 6 חודשים , בינתיים הספקתי לצלם מעל 5000 תמונות!!! בנוסף יש לי גם את עדשת הטלה של סוני (1.7X) שהיא מעולה אבל מאוד כבדה, בכלל, החסרון העיקרי של המצלמה והציוד הנלווה זה הגודל (של המצלמה ביחס לאחרות) והכובד (של העדשה). מעבר לזה המצלמה פשוט מעולה!!! מומלצת בחום.

ted

New member
אתה צוחק. נשאת פעם תיק עם DSLR

וארבע עדשות? אחרי זה - הסוני היא חלום!

shharel

New member
DSLR עדיין לא אבל...

שלום יוסי, מה שלומך? DSLR עדיין לא אבל, בעבר הלא כל כך רחוק הסתובבתי עם CANON EOS 50E + עדשת 28-200 + פלאש, ואכן זה לא חוויה מרנינה, אך עדיין, בהשוואה למצלמות דיגיטליות אחרות, הסוני והציוד הנלווה דיי גדולים/כבדים. דא"ג, ניסיתי לצלם מספר תמונות דרך הטלסקופ ולפי ההנחיות שלך, במשך היום אני העלה מספר תמונות לפורום המקביל ואשמח לשמוע את דעתך, וכן טיפים נוספים ע"מ שהצילום יהיה אכותי יותר. יום טוב ושבוע נפלא, שי

gurugil

New member
אם אפשר לשאול

איפה קנית את עדשת הטלה של סוני(1.7)וכמה היא עלתה תודה גיל

למעלה