עזרה

uti

New member
../images/Emo20.gifברוכה הבאה../images/Emo20.gif

לגבי משכנתא וכאלה....כרגע אני מדחיקה את הנושא....

ג טלי

New member
המלצה

לפני שאנחנו קנינו בית קפצנו למרכז הבניה שבגעש . יש שם יועצים ש"מבינים עניין" ואפשר לשבת איתם על כל נושא שבא, החל במשכנתא, דרך תוכניות הדירה וכלה בליווי משפטי. אנחנו השתמשנו בשירות המשפטי שקיבלנו דרכם (ותסלחנה לי כל עו"דיות בפורום) והעו"ד היה זול בהשוואה לאחרים והצליח להוציא מהקבלן דברים שלא חלמנו שאפשר. לסיכום - ממליצה על שימוש בשירותי עו"ד, יש כ"כ הרבה דברים שלא יודעים (מדברת מבחינת דירה מקבלן) וחבל לפספס.

עכשיו חזרתי מהבנקים לסקר ריביות

היום החלטתי שאני לא הולכת לעבודה - יש לי מגרנה חבל על הזמן. אז אחרי הפיזוטרפיה (זה מתאונה מלפני כמה חודשים) קצפתי לבנקים ליד לברר על משכנתא. הריביות היום בסביבות 6.4% לקבוע ו- 5.8-6.1% למשתנה. פריים ודולרית אני לא רוצה בגלל המצב היום. אבא שלי אומר שהיום היה כתוב מהריביות עוד ירדו אבל לדעתי עוד טיל אחד והם רק יקפצו. פשוט סיפור. לגבי מס רכישה הבנתי שאפשר להתווכח וכן מורידים קצת (כמו הריביות). העניין ששמוליק לא עובד (אנחנו אחרי תאונה והוא נפצה קצת קשה) ככה שיש רק מפרנס אחד - אני וגם זה הבנתי קצת בעיתי מבחינת הבנקים. טוב יום שישי מגיע הסבב אצל הדירות וגם היום בערב קבענו כמה - ניראה מה יהיה. לגבי עורך דין וכאלה לא ידעתי מכירים אבל אמרו לי לשים 10 אלף דולר בצד לכל המיסים והתשלומים הצדדים. בקשר למרכז הדיור בגעש היינו שם אבל אז באמת לא ידענו כלום הם רק נתנו לנו מחשבה איך לתכנן, ניראה לי שאני אקבע איתם פגישה נוספת. וכן אני מעוניינת לשמוע כל פרט שרק יכול לעזור. רק תודות אורלי

אוסנת123

New member
מיסים ותשלומים שונים

הריביות הללו ממש גבוהות - על קבועה אנחנו סגרנו על 5.3% (בתקופות יותר טובות...) - חייבים לקוות שהן ירדו. לגבי מס רכישה - זה מס למדינה ואין עליו מיקוח או ויכוח. המס מחושב ב- 2 או 3 מדרגות מס אשר מוגדרות היטב עפ"י החוק. אני לא ממש זוכרת את המדרגות אבל אצלנו זה יצא 25,000 ש"ח (על בית בשווי 214,000$) מס רכישה משולם עד 60 יום מיום חתימת החוזה. ניתן לפרוס לתשלומים צמודי מדד בהסדר מול לשכות המקרקעין. דמי פתיחת תיק (לבנק למשכנתאות) - ניתן להתמקח ולהוריד משמעותית ואפילו לבטל - רצוי להתעקש על ביטול. לכל פקיד יש את הסמכות לבטל אבל מעדיפים שלא כי הם מקבלים עוד עמלה. דמי ביול למשכנתא - משולם למדינה כמס. לא למיקוח ולא לויכוח - כולם משלמים. זה מחושב כפרומיל מערך החוזה או משהו כזה - אנחנו שילמנו 3500 ש"ח. עו"ד - מקובל 1.5% + מע"מ מערך החוזה. ניתן לנסות להתמקח... בקיצור - להכין הרבה כסף. לגבי הריבית - היו אתמול דיבורים על הורדת ריבית שמתוכננת בקרוב בגלל לחצים של קרן המטבע על הנגיד פרנקל. בכל אופן, כפי שהובן מדבריך אורלי, טרם מצאתם דירה ועל כן כל הדיבורים באוויר. דברי עם הבנקים למשכנתאות מיד אחרי או מעט לפני חתימת החוזה ואז תוכלי לראות בדיוק מה מצב הריבית. כרגע צריך לקוות שהריבית מתכננת לרדת ובקרוב!!!

יעלי2

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

אנחנו אמורים לשלם מס רכישה מחר. לא ידעתי שגם על זה אפשר להתמקח?! שמעת על זה ממקור מוסמך? אני בשוק, אני בהלם, אני המומה.

ayush

New member
נראה לי טעות ../images/Emo31.gif...

מס רכישה מחושב לפי מדרגות מס, ולא נקבע ע"י הבנק אלא ע"י הממשלה... לא נראה לי שיש על מה להתמקח. מה שכן - יאמר לזכות "המדינה" - אנחנו שילמנו מס מסויים, ובדיוק לפני שבוע (כמעט שנה אחרי התשלום ) קיבלנו החזרים עבור מס הרכישה ! וזאת בגלל שהיה תיקון בחוק ואנחנו לא הספקנו להנות ממנו - אבל בכל זאת קיבלנו סכום מסויים....

אוסנת123

New member
אי אפשר להתמקח...

אני אבדוק שוב מה כתבתי... אבל הכוונה היתה (מה שלא כתבתי שם) שאי אפשר לא להתווכח ולא להתמקח!!!!!!! מס רכישה זו קללה גדולה שאין לה מפלט!!! אבל... סיפור נחמד - קיבלתי בדואר לפני כמה ימים הודעה על החזר מס רכישה ע"ס 1400 ש"ח כי הם חישבו לא נכון!!!

צחי 10

New member
תיקון טעות ../images/Emo19.gif - הבהרה

שיעורי המס שונו לאחרונה - מאחר שרשויות המס לא היו מוכנות לשינוי מבחינת המיחשוב הם גבו מס על פי השיעורים הקודמים וכעת מחזירים רטרואקטיבית לכולם. אלה כספים ששילמתם ומגיעים לכם בכל מקרה כהחזר - אבל.. תמיד כיף כאילו לקבל מהמדינה כסף, לא? הערה נוספת: נאמר כאן שרכישה בכינוס נכסים זה בפיקוח בימ"ש - זה לא מדוייק כי הנכס נמכר כפי שהוא as is והפיקוח היחידי של ביהמ"ש הוא שימכר במחיר ראלי לכיסוי חובות החייב. זאת הסיבה שהמכירה כפופה לאישור ביהמ"ש ויש גם קצת עלויות כי צריך ערבות בנקאית להשתתף אבל זה בסוף יוצא יותר זול. נכון שחייבים עו"ד טוב לרכישה בכל מקרה - מזל שיש לי את אישתי.

blessed

New member
אי אפשר להתמקח, אבל...

אם יש לכם תעודת זכאות (זו של המשכנתא) אז מגיעה לכם הנחה (קטנה, לא להתרגש...) אז תוודאו שקיבלתם אותה.

נופר30

New member
אורלי תנסי להשיג את ידיעות של אתמול

הייתה שם כתבה גדולה על נושא משכנתאות וריביות

אמיקה

New member
מי אמר לך שאפשר להתווכח על מס

רכישה? מס רכישה הולך לפי מדרגות - 0.5%, 3.5% ו - 5% לדירת מגורים יחידה, לפי שווי הדירה. ושוב, תשאירי את זה לעו"ד המטפל, שיכול להגיש שומה עצמית, וגם השגה (כמו ערעור), לרשויות המס. אני לא יודעת למה דווקא 10,000$ - תלוי בשווי הדירה הנרכשת.

חזרתי עכשיו מעוד קבלן

היי, תודה רבה לכולכם, ב- 16:00 אנחנו הולכים להגיש בקשה להלוואה עקרונית ולפתוח תיק זכאות. תודה על כל המידע שנתתם לי. אני אנסה באמת לבטל את דמי פתיחת תיק. ביום שישי אנחנו הולכים עם ההורים להראות את הדירות יש אחת שממש מצאה חן בעיננו אבל היא ממש קטנה ויקרה מקווה שאמא תצליח להוריד אותו במחיר. במידה וניראה שאנחנו מגיעים לסכום שנוכל לעמוד בו אני יתחיל את כל התהליך ברצינות. פשוט עד שלא רואים דירה אין מה לבקש משכנתא אבל מצד שני אני לא יחתום על חוזה לפני שיש לי מאיפה להסיג את הכסף לכן זה קצת מבלבל מה קודם. אני רוצה לוודא שמאשרים לי סכום מסויים ואז אני יוכל לדעת על כמה אני מתחייבת אבל הבנק לא נותן בלי לדעת כמה הדירה שווה. אסנת - אני רואה שאת ממש בתחום ומבינה הרבה בנושא, הרבה תודה עזרת לי המון. ובכלל כולכן עזרתם לדעת שיש עוד הרבה במצבי. אורלי

blessed

New member
שיהיה בהצלחה

התהליך של רכישת דירה ושל לקיחת משכנתא הוא די קשה ומלחיץ. אני ממש היתי היסטרית בתקופה שקנינו את הדירה- נורא מפחיד הסכומים הענקיים האלה. אז שיהיה בהצלחה... ואם יש לך עוד שאלות בנושא המשכנתא- אני עשיתי "כמעט דוקטורט" בנושא אז אם את צריכה עזרה אשמח לענות על שאלות.

את האמת כל פרט חשוב לי

אני ממש לא רוצה לחדש את החוזה שכירות שנגמר בינואר ומצד שני למצוא דירה לוקח המון המון זמן, אני לא רוצה למהר אבל מצד שאני איפה ניהיה מינואר. לכן אני מנסה עכשיו למצוא משהו וניראה לנו שמצאנו אבל השאלה לכמה נוכל להוריד אותו (את הקבלן) והאם נצליח לעמוד בהחזרים החודשיים של המשכנתא. אני יודעת שלזה רק אני צריכה לענות אבל באמת שקשה לי לדעת. אורלי

rona25

New member
לאורלי גם אנחנו היינו באותו המצב

נגמרה לנו שנת שכירות עם אופציה לשנה נוספת ובדיוק התחלנו לחפש דירה לקנות והכנו את עצמנו שזה לוקח המון זמן הפיתרון - הארכנו את החוזה ואמרנו לבעל הדירה שרוב הסיכויים שנצא לפני הזמן כי אנחנו רוצים לקנות דירה ומבחינתו זה היה בסדר. בקיצור הארכנו את החוזה ואחרי חודשיים כבר מצאנו דירה שהפינוי שלה הוא מאוחר - כך שיצא בסה"כ 7 חודשים שאנחנו גרים בשכירות מאז שהארכנו את החוזה שוב עד שניכנס (בע"ה) לבית החדש אגב - לנו תקציב דומה לשלכם - והתפשרנו על גודל הדירה (3 חדרים) אבל לא על האיזור שרצינו.

rona25

New member
ולגבי ההחזרים החודשיים - את צריכה

לעשות חישוב של סכום השכירות שאת משלמת כעת ולראות כמה יצא לך בערך אותו סכום משכנתא בתשלום חודשי אנחנו לדוגמא שילמנו כל חודש 2700 ש"ח שכירות - ובחישוב הסופי יוצא לנו להוסיף עוד 300 ש"ח לחודש ואנחנו משלמים 3100 ש"ח משכנתא על הבית שלנו... זה המדד לדעתי וככה לא קופצים מעל הפופיק שכחתי לומר לך המון בהצלחה

blessed

New member
תמיד להשאיר קצת רזרבה

כי ההחזרים החודשיים עולים בקצב מפחיד בגלל ההצמדה למדד

blessed

New member
אני אגיד לך מה אני עשיתי

ישבתי ועשיתי חשבון כמה כסף נכנס לנו כל חודש ממשכורות לעומת כמה יש לנו הוצאות. ההפרש זה מה שאפשר לשלם איתו משכנתא. קחי בחשבון את כל ההוצאות אפילו הכי קטנות ותשאירי גם אקסטרות לבילויים או בגדים וכו´. כמובן שהמשכורות יעלו בעתיד וצריך לנסות להעריך עד כמה אבל לא לשכוח שגם ההוצאות יעלו (ילדים- הוצאה ענקית) וגם ההחזרים יעלו בגלל המדד ושינויי הריבית. דבר נוסף שכדאי להתחשב בו זה כספים עתידיים שאולי תקבלו, לדוגמא אם יש לך קרן השתלמות שצריכה להיפתח בעוד כמה שנים אז היא תוכל לשמש להחזר חלק מהמשכנתא. זה לא פשוט וצריך להיות מאוד זהירים וללכת על בטוח. אבל אל תדאגי בסוף זה עובר ותהיה לך דירה משלך וזה כיף גדול.

למעלה