עזרה!!!!

Abdoullah

New member
עזרה!!!!

שלום , אולי משהו יודע אילו איברים יתחלקו ב2 במשולש פסקל??? ואילו איברים יתחלקו בP עבור P ראשוני תודה מראש!!!!

יש לי השערה, אבל אני צריך לבדוק

אותה. אם אינני טועה אתם קוראים לזה (לאבר הכללי של משולש פסקל, או של בינום ניוטון) "n על m"? למשל "8 על 3" שווה = 56 (מספר הצירופים של 3 מתוך 8)? אז אם אני קורא לזה נכון בעברית, ואם ההשערה שלי נכונה, אז יש סימן כזה לוודא אם מספר הצירופים של m מתוך n (או "n על m") מתחלק למספר ראשוני p (כולל 2). רושמים את n ואת m בשיטת ספירה על בסיס p, ואם בפוזיציה כלשהי הספרה בבסיס זה של m גדולה מהספרה באותה פוזיציה במספר n, אז האבר מתחלק ל-p. או, במילים אחרות: אם קיים כזה מספר טבעי k, שהשארית של חילוק m ל-p^k גדולה מהשארית של חילוק n ל-p^k, אז ורק אז מספר הצירופים של m מתוך n מתחלק ל-p. כאמור, אני צריך לבדוק השערה זו.

hanandn

New member
יש משהו דומה שראיתי...

בעיתון בשם אלף אפס, במאמר על מגדלי האנוי. ואני יכול להביא לך את הגירסא של הדברים המלאים- אולי זה יאשש את ההשערה שלך. עכשיו אני עייף- אז מחר =) לילה טוב.

עכשיו אני בטוח ששהשערה נכונה.

השאלה היא אם קריטריון זה מספק את השואל. אם כן, אני מוכן להביא הוכחה, או, ליתר דיוק, הסבר מדוע זה כך.

טעות דפוס בקובץ:

צריך להיות: 23 על 17 אי-זוגי (ואכן שווה 100947), ו-23 על 11 זוגי (ואכן שווה 1352078). לגבי מספר ראשוני גדול מ-2 הניסוח יוצא, כאמור, ארוך יותר: אם כל הספרות של n (בשיטת ספירה על בסיס p) גדולות או שוות לספרות של k (באותה שיטת ספירה) בכל פוזיציה בהתאם, אז ורק אז n על k איננו מתחלק ל-p. אם עבדאללה מעוניין, אנסה לנסח הוכחה.

ההסבר לכל מספר ראשוני p מבוסס

על הסדרה הבאה: אם n אינו מתחלק ל-p, אז a(n)=0. אם n מתחלק ל-p, אבל אינו מתחלק ל-p^2, אז a(n)=1. אם n מתחלק ל-p^2, אבל אינו מתחלק ל-p^3, אז a(n)=2. אם n מתחלק ל-p^3, אבל אינו מתחלק ל-p^4, אז a(n)=3. וכו´.
מול מכפלת המספרים 1, 2, 3, ..., k מציבים את סכום המספרים a(1), a(2), a(3), ..., a(k)​
כדי לדעת כמה פעמים !k מתחלק ל-p. כנ"ל:
מול מכפלת המספרים n-k+1, n-k+2, n-k+3, ..., n-k+k מציבים את סכום המספרים a(n-k+1), a(n-k+2), a(n-k+3), ..., a(n)
כדי לדעת כמה פעמים
n!/(n-k)!​
מתחלק ל-p. הסכום השני כמובן לא קטן מהראשון. נשאר לברר, מתי הוא גדול ממנו.

למעלה