עזרה

עזרה

אני צריכה תמונות של פנטגרמים...או איך שלא כותבים את זה... ZתודהZ מראש

DaniZisserman

New member
למעשה זה להפך...

PENTACLE או PENTANGLE הוא הכוכב עצמו (5 זויות). ה-PENTAGRAM הוא הכוכב המוקף מעגל - הווה אומר: תרשים כוכב (GRAMA). דני

במילון וובסטר לדוגמא

פנטגרם הוא כוכב מחומש, גם הפנטקל, ללא חשיבות עם יש מעגל או אין. בחפיסות הטארוט השונות, סדרת המטבעות נקראת באנגלית גם Pentacle suit ושם הפנטגרמים מוקפים בעיגול. עד כה נתקלתי רק בהסברים הטוענים ההיפך ממה שאתה טוען.

DaniZisserman

New member
סדרת הטארוט איננה דוגמא טובה...

וזאת מכיוון שהסדרה הזאת נקראת גם פשוט DISCS. לפני RIDER-WAITE קשה למצוא חפיסת טארוט שהשתמשה בפנטרגם בתור מיצג של קלפי האדמה. תמיד חשתי שזאת היתה בחירה מאוד אומללה של WAITE וה-GOLDEN DAWN לששיף דווקא את סמל הפנטגם לסדרה ה-DISCS - הפנטגרם הוא הרי סמל הרבה יותר רחב ומורכב, ומתאים יותר ל-"רוח" מאשר ל-"אדמה". בכל מקרה, אתה צודק שבמקומות רבים (כמו מילונים) אין הבחנה לשונית בין PENTAGRAM, PENTACLE ו-PENTANGLE, אבל המקור היווני של המילה (תרשים מחומש) מרמז על הכוונה המקורית. בכל מקרה, במקורות ההרמטיים של ימי הביניים יש לדעתי הבחנהף כאשר PENTAGRAM מתייחס אך ורק לכוכב כאשר הוא מוקף בעיגול או משמש כחלק מתרשים מאגי כלשהו. אבל אני לא משוכנע לחלוטין לגבי העניין הזה, ואנסה לבדוק אותו לעומק. גם אני באופן אינסטינקטיבי נוטב להגיד PENAGRAM על כל כוכב מחומש - אבל זה עניין של הרגל והעדפה אסטתית של המלה - לדעתי גם אני טעיתי באשר לשימוש הזה. לא שזה משנה יותר מדי.... דני

כרמית.

New member
ההבדל בין פנטכל לפנטגרם

אילן צודק. במקור ההבדל בין פנטכל לפטנגרם הוא שפנטכל הוא הכוכב המחומש בצורת כלי: דיסק ממתכת או מעץ או משעווה שהוא מצויר עליו ואילו פנטגרם הוא ציור של הכוכב בדיו או בעט. מאוחר יותר הפך הפנטכל לתיאור של הדיסק (כלומר מחומש בתוך עיגול) והפנטגרם לתיאור של המחומש בלבד. על מקור המונחים אפשר לראות

DaniZisserman

New member
זה נשמע כבר הסבר טוב יותר...

ייתכן מאוד שאכן מדובר באבחנה בין הצורה הפיזית, לבין הצורה כפי שהיא מופיעה הציור או תרשים (זה גם מסתדר מבחינה אטימולוגית). מעניין -אני אבדוק. דני

למעלה