עזרה...

Kitten Girl

New member
עזרה...

אני ובעלי נשואים 10 חודשים.
כשהיינו חברים נהגנו ללכת שבוע להורים שלי ושבוע לסבתא שלי (שבוע- שישי - להורים שלי ושבוע אחרי - שבת - לסבתא שלי).
גם כשהתחתנו בהתחלה הכל המשיך כפי שזה היה.
מאוחר יותר בעלי אמר לי שהוא לא רוצה לללכת שבוע כן שבוע לא לסבתא שלי.
אני גרה בפ"ת (לאחר הנישואים) וסבתא שלי וההורים שלי גרים בת"א.
אני לא תמיד מצליחה לראות את ההורים שלי וסבתא שלי במהלך השבוע כי אני מסיימת די מאוחר וגם יש כל מיני דברים שיש לעשות בבית. אז סופ"ש הוא הזמן המתאים לביקורים.
הסברתי לו שזה הזמן היחיד שיש לי כי זה קצת קשה לסיים לפני הזמן בעבודה כדי ללכת אליהם ועוד לקחת 2 אוטובוסים.
אז הוא אומר לי למה אני כל הזמן צריכה ללכת - גם שההורים שלך וסבא וסבתא שלך יבוא גם.
אמרתי לו שסבא וסבתא שלי זקנים מידי בשביל לבוא וההורים שלי כן באים מידי פעם.
אז הוא אומר לי: כן פעם בחצי שנה. ההורים שלו גרים בפ"ת - 10 ד'ק מאיתנו. אנחנו הולכים אליהם לפחות כמה פעמים בשבוע כי היא מביאה לנו קניות לבית וגם מכינה לפעמים לנו אוכל. הם לא באים אלינו - הם באים רק כשיש משהוא שצריך להרכיב משהוא.
מעניין מה היה קורה אם לא היה צריך משהוא לתקן....
אמרתי לו את כל זה- אז הוא אומר לי דבר ממש מגעיל: "אני רואה אותם כל יום, אז הם לא צריכים לבוא".
כן אתה רואה אותם אבל אני לא. אולי גם אני אלך כל יום להורים שלי לת"א וככה גם הם לא יצטרכו לבוא.
כיף לו! הוא רואה אותם כל יום! ואני - שאני מבקשת ללכת אליהם בסופ"ש אני מקבלת תשובה שללית!
ממתי הוא זה שמחליט מה עלי לעשות?! אף פעם לא קרה לי דבר כזה!
אין לו בעיה ללכת פעם ב 3 שבעות -תבינו שהוא מסדר לי את הלו"ז! קובע מתי כן ולא. ח ו צ פ ה ! ! ! !

אני די משתגעת מזה! זה ריב כל פעם מחדש על אותו נושא!
מה שהוא רוצה הוא מקבל, אני מסיכמה איתו כי בעצם במערכת יחסים זה יד נותת יד - לא תמיד עושים מה שרוצים,
אבל עושים את זה בכל זאת כדי לרצות את האחר.
זאת דרך חד סיטרית! מעכשיו אני אהיה בן אדם אחר.
כשאני לא רוצה אז אני לא רוצה - בדיוק כמוהו!

למשהוא יש עצה בישבילי? או משהוא להגיד בנושא...

M00PS

New member
למה לכל הרוחות את מבקשת רשות?

אני נגנבת מדברים כאלה.
אם אישי רוצה ללכת לראות את ההורים שלו, הוא הולך. מתאים לי, אני מצטרפת, לא מתאים הוא הולך לבד. בחיים לא חשבתי שהוא צריך לשאול אותי אם מותר לו. מה יש לריב על זה?
מי שרוצה ללכת להורים, שילך. איך הגעתם למצב שהוא צריך לתת לך אישור בכלל?

Kitten Girl

New member
אין לי רכב...

אם היה לי רכב נראה לך שהייתי מבקשת ממנו רשות...
יש לו רכב- אבל הוא לא מוכן לתת לי
הוא שומר על הרכב שלו יותר מידי ולא מוכל להשתחרר!

M00PS

New member
שוב, אני לא מבינה

אתם נשואים. מה זה "יש לו רכב"? קחי את המפתחות וסעי לשלום.
אני משערת שיש שיגידו לך שמקסימום קחי אוטובוס, שזו גם אפשרות. אבל אני באמת לא מבינה מה הקטע של להתחתן, ואז לשחק ב"זה שלי". לאיש שלי היה רכב ליסינג מהעבודה, בחיים לא היה עולה בדעתו להגיד לי מתי/איך/כמה/למה לקחת או לא לקחת את הרכב. מה זה השטויות האלה?

Kitten Girl

New member
אבל

הוא לא מוכן לת לי את המפתחות, ואין אוטובוסים בשבת.
ולא ממש נעים לי ללכת לבד וכולם ישאלו איפה הוא...
ואני אגיד הוא לא רוצה לבוא אז באתי לבד במונית שירות למשל...

M00PS

New member
אז לטעמי יש לכם בעיה קצת יותר רצינית

מללכת לראות את ההורים.
הוא אבא שלך או בן זוג שלך? מה זה "לא מוכן לתת את המפתחות"?
תשמעי, אני באמת לא יודעת מה לייעץ לך, אני לא הייתי מקבלת את זה.

לגבי שיצטרף אליך, זה באמת אי אפשר לדרוש ממנו. ישאלו איפה הוא? אז תגידי שהוא בבית/אצל חברים/רוקד סלסה. עם הזמן יתרגלו שלפעמים הוא בא איתך ולפעמים לא. אני אף פעם לא ממש הבנתי את הבושה הגדולה בללכת לבקר הורים לבד לפעמים.

אז תסעי לבקר אותם באוטובוס ביום שישי

ותחזרי לפני שהאוטובוסים נגמרים או שההורים יקפיצו אותך חזרה.
אני לא רואה סיבה שהוא יצטרך לבלות את כל סופי השבוע שלו עם משפחתך.
ובעניין המשפחה שלו - אני נותנת לך פטור מלא מללכת אליהם! הנה, התפנו לך כמה שעות בשבוע לעבוד שעות נוספות למטרת חיסכון אישי לרכישת רכב משל! (אגב, מאוד תמוה בעיני שהרכב הוא אישי שלו ולא רכב משפחתי, אבל אולי יש לך רקורד של מחריבת מכוניות...)

אם קראתי אותך נכון

גם בתגובות, בן זוגך לוקה בשתלטנות ואילו את כנועה.
בעיני, מעבר לזה שאין שיוויון באופן בסיסי - אתם מתקדמים במסלול שלא יביא אתכם רחוק.
היום זה האוטו (שלו ?!?!?! WTF ??)
מחר זה כרטיס האשראי
מחרתיים זה מפתח לבית
ומי יודע מה בעוד 3 ימים.

מציע לכם לנסות לעשות סדר חדש. שיוכל לקחת אתכם הלאה.

כן לנסוע להורים/לא לנסוע להורים/שלך/שלו - זה רק סימפטום

שב"ש

שילה1

New member
בדיוק.בן זוגך מדיר אותך מרכוש האמור להיות

משותף,ולשרת את שניכם.
אני רואה באי שיתוף זה סמפטום לבעיה סבוכה יותר,שתבוא לדי ביטוי מאוחר יותר.
ואכן-מסכימה שיש בכך מן השליטה.
בקיצור-שני דרך התיחסות.אל תבקשי-תקחי.לא נותן את מפתחות הרכב-קחי מונית מיוחדת.בקרי את ההורים כשתרגישי צורך בכך.
ואת הוריו-כנ"ל.

היי אסרטיבית,ועמדי על דעתך.בלי מריבות,בלי הרמת קול.ככה בשקט.

נראה שאת בבעיה רצינית

שלום לך,

ע"פ הסיפור שלך, נראה שאת בבעיה הרבה יותר רצינית משנראה לך.
בעלך מנסה לשלוט בכל דרך שאפשר בחיים שלך, לפי מה שאת מסבירה פה.
היום זה מתחיל בהורים וברכב, מחר בילדים ובלאן תלכי ומתי.

אם אתם נשואים רק 10 חודשים ובלי ילדים, הייתי ממליץ לכם ללכת לטיפול או אימון זוגי,
ולבדוק אם זה משהו שניתן לשנות... אם לא - למרות שאני מאוד מאוד לא ממליץ על גירושין ב 97% מהמקרים,
אבל במקרה הזה, עדיף לך להתגרש לפני שתביאי ילדים, כי אם זה המצב וזה לא ישתנה, זה רק יחמיר,
ואז גם את וגם הילדים תסבלו כל החיים....

צורת הביטוי שלך פה עליו אפילו מעלה לי אות הזהרה מפני הרמת יד בעתיד...
לדעתי את צריכה לבדוק את זה...

ולגבי ההורים, תעשי ניסוי:
כל פעם שהוא אומר לך לא ללכת ולא לקחת את הרכב - על המקום - לידו תזמיני מונית (כן מונית!!!! שירגיש את זה בחשבון הבנק).
אני לא אומר את זה בשביל לתת לו עונש... אלא בכדי לבחון את ההתנהגות שלו כשאת עושה מה שאת רוצה...
לא אתפלה אם הוא לא יזוז מהר מאוד לעלימות מילולית או אפילו פיזית.... ואם זה המקרה, למרות שמה שאני אומר פה נשמע אוליל קצת הזוי,
אם זה המקרה, את רוצה לדעת מזה מה שיותר מוקדם, בין אם בשביל לטפל בזה ובין אם בשביל לברוח מזה לפני שיהיו ילדים.

כל עוד את מוכנה לקבל את מה שהוא אומר, זה לא יגיע, גם אם הוא כזה... אבל ברגע שלא תסכימי, זה עלול להגיע אם הוא כזה... ואת זה את רוצה לדעת מה שיותר מהר..

אני חלילי לא אומר שזה המצב, אבל לפי מה שאמרת, זו אפשרות קיימת.

בכל מקרה, בין אם הוא אלים או לא, ממליץ לכם טיפול או אימון זוגי... אחרת המצב רק ידרדר וכך גם ההרגשה שלך...
זה מסוג הדברים שצריך לפתור מהר, או לא להיות שם בכלל, כי הם מחמירים עם הזמן.

שמעי, אני לא יודעת איך להגיד לך את זה

התחנת עם מניאק
ידעת את זה לפני החתונה
מה את באה להתלונן עכשיו?

yoyo11112

New member
היי

אף פעם לא הבנתי את הקטע של ללכת לבקר כל סופשבוע אצל הורה אחר, פעם בחודש עושים ביקור אצל כולם ונגמר הסיפור... בסופו של דבר, אתם נשואים וסופי שבוע נועדו גם למשפחה וגם בשביל זמן איכות אחד עם השני, וזה מה שגורם לי לתהות- האם יש לכם את הזמן איכות הזה בסופ"ש? אולי בעלך רוצה אותך רק איתו? אולי סתם בא לו שתשארי בבית?
במקום לריב, אולי תפחיתו את כמות המפגשים עם ההורים, ותקבעו שפעם, פעמיים בחודש אתם נוסעים. ודבר נוסף, אם הוא לא רוצה לבוא איתך, הוא לא חייב... את יכולה גם לנסוע בלעדיו. זה שהוא בעלך, אין זה אומר שאת לא יכולה לעשות דברים גם בלעדיו.

למעלה