עזרה

isaacm

New member
אולי קצת עזרה תועיל כאן

לא יותר מדי - כי כל העניין הוא לאפשר לך ללמוד איך את מתמודדת בהצלחה. שלום לך, שמחתי לקרא את המסר ששלחת לי. הנה אני ממשיך - ואני אפילו לא יודע אם לכך התכוונת. אם לא - תקני אותי. הנה אני ממשיך. לפני כן אספר לך שהחלק הזה, של התמיכה, משמש אותך כתהליך מלווה לעבודה שאת עושה. חשוב מאד לקיים את התהליך ברמה שאת מסכימה לה. אם את רוצה לשנות - מותר לך, במסגרת התהליך, אך חובה עלייך להודיע שכך הם פני הדברים. עקרונית אין גבולות וכל שתבחרי מותר לך ואינו פוגע בתהליך. התנאי היחידי לקיום התהליך הוא שיתוף מיידי במה שקורה כך שתקבלי את התמיכה אותה את מבקשת. שימי לב, אף שההודעה בדפים אחוריים של הפורום ייתכן שאנשים קוראים כאן - שמרי על הפרטיות שלך. ולעבודה. אני חוזר אחורה להתחלה, כך שמעכשיו את נמצאת שוב בתחילת התהליך. אנחנו מפרקים את העבודה לשלבים יותר קטנים. אנחנו יכולים לעשות את זה ולדעת שהעבודה לא נפגעת, כיוון שאת מחוייבת לרציפות השיתוף. מכאן והלאה נמשיך רק אם את מתחייבת לשתף בסמוך להחלטה שלך על שינוי מדברים שהסכמת להם. זכרי - כל מה שאת מחוייבת לעשות הוא לכתוב כאן בהודעה שאת משנה (מבחינתי זה יכול להיות אגב הודעה אחרת בשירשור הזה). שלב ראשון: אנחנו מגדירים עבודת מחקר שאת עושה. מועד ההגשה של תוצאות עבודת המחקר - סוף שנת הלימודים. [אנא השלימי כאן את התאריך הנכון]. נושא המחקר: ההבדל בהתייחסות מורים ומורות, תלמידים ותלמידות, לנושאים הבאים: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. השלבים לעבודה. א. בירור מה שאינו ברור. תשאלי כל מה שאת צריכה לשאול. ב. כשהכל ברור. a. קבלת מחוייבות להשלמת הרשימה. עם תאריך שבסופו את מציגה כאן את הרשימה. b. הצגת הרשימה במועד שהתחייבת אליו. c. ניסוח שאלת או שאלות המחקר. d. סוף שלב הגדרת המחקר ומעבר לשלב תכנון לביצוע המחקר. בינתיים - אל תילחצי ותישארי רגועה. גם - תמשיכי את העבודה הנפלאה שלך לאחר הסיכום שלי במסלול המקביל. מחזיק לך אצבעות
איציק

karka li

New member
המשך...

לא מתמודדת טוב במצבי לחץ ב. מה אני לא צריכה לעשות בגלל המינוס הזה? (לא צריכה להכניס את עצמי למצבים שדורשים עמידה בלחצים, כי מראש אני יודעת שיהיה לי קשה להתמודד) ג. האם לעשות את זה כל כך מפריע לי, באמת? (לא הייתי רוצה להימנע מכניסה למצבים מלחצים. הייתי רוצה להיכנס אליהם ולדעת איך להתמודד איתם!) ד. מה יקרה לי אם אני כן אעשה את זה? (ייתכן ואם אלמד איך להתמודד, אצליח לעבור את כל המצבים המלחיצים הללו בשלום, מבלי להכות את עצמי אח"כ כמה גרוע יצאתי מזה) א. האם זה באמת מינוס? (בהחלט)

isaacm

New member
אז מה יש לנו עד עכשיו?

יש לנו מסלול של עשייה, בו את בוחנת את התחושות שלך כאשר את מקיימת שיחות. יש לנו מסלול של בחינה בו אנחנו בוחנים את המינוסים שלך. מה את אומרת? יש מקום לעוד דברים? (בודאי
, אבל אני רוצה לשמוע את דעתך) מה את חושבת שנוכל להוסיף? מה את רוצה שנוסיף? אם תחליטי שבשלב זה את מסתפקת בחקר ובחינת התחושות בקיום שיחות - זה מה שנעשה. אז - הנה - הכל בידייך. שתפי אותנו - הסקרנות הרגה את החתול [מי אמר את זה?], אבל לנו מותר.
איציק כמו קודם, בהמשך הרשימה המעודכנת. =================================================== 1. ביישנית, ולא חברותית עקב כך א. האם זה באמת מינוס? ב. מה אני לא צריכה לעשות בגלל המינוס הזה? ג. האם לעשות את זה כל כך מפריע לי, באמת? ד. מה יקרה לי אם אני כן אעשה את זה? אני לא אוהבת להיות ביישנית כי זה מרחיק אותי מאנשים. מצד שני, אני בנאדם שמאוד זקוק ללבד שלו לעיתים קרובות, ולאנשים קשה לקבל את זה ולי קשה להסביר את זה. בגלל שאני ביישנית אני פטורה מהציפייה של אנשים כלפי במצבים מסויימים. לא מצפים ממני לדבר או להגיד משהו, כי אני ביישנית. לא מצפים ממני שאני אזום משהו (או שכן?). לא מצפים שאני אעמוד באמצע הרחוב ואצעק ואגנוב את כל תשומת הלב אליי. אני פשוט לא מסוגלת לעשות את אותם דברים: לא מסוגלת ליזום שיחה, לא מסוגלת להיטות במרכז תשומת הלב, לא מסוגלת להיות רעשנית. זו פשוט לא אני. למה אני לא מצליחה לקבל את עצמי ככזו? כי מצד שני אני מתבאסת על עצמי שאין מסביבי מיליון חברים או למה יש אנשים מסויימים בכיתתי שלא יודעים בכלל על קיומי? אם אני בכל זאת אעשה את אותם דברים... אם אני אצליח... אולי זה ישפר לי את ההרגשה? ואולי אני ארגיש שאני משקרת לעצמי, שכן זה לא האופי שלי? 2. חסרת ביטחון והערכה עצמית א. האם זה באמת מינוס? ב. מה אני לא צריכה לעשות בגלל המינוס הזה? ג. האם לעשות את זה כל כך מפריע לי, באמת? ד. מה יקרה לי אם אני כן אעשה את זה? חסרת ביטחון והערכה עצמית: א. זה באמת מינוס, זה תוקע אותי בחיים. ב. אני לא צריכה להתעמת עם אנשים, כי אני גם ככה יודעת שאני אפסיד, שאני לא בסדר. אני לא צריכה להתחיל לדבר עם אנשים זרים, כי אני יודעת שזה קשה לי. ג. זה יפריע לי מאוד אם אני אתעמת עם מישהו כשאני חסרת ביטחון, כי אז אני ידוכא. זה יפריע לי אם אני אתחיל לדבר עם מישהו ואדחה כי אולי לא אצליח להרשים או להציג את עצמי באור חיובי. ד. אם אני אעשה את הנ"ל אולי יהיה לי יותר שקט נפשי, אבל זה רק אם תהיה לי הערכה עצמית יותר גבוהה. למשל, אם אני אדע שאני צודקת במשהו ואתעמת עם מישהו בעניין, אולי אצליח לשכנע אותו, במקום לדכא את עצמי. 3. לא מתמודדת טוב במצבי לחץ א. האם זה באמת מינוס? ב. מה אני לא צריכה לעשות בגלל המינוס הזה? ג. האם לעשות את זה כל כך מפריע לי, באמת? ד. מה יקרה לי אם אני כן אעשה את זה? לא מתמודדת טוב במצבי לחץ ב. מה אני לא צריכה לעשות בגלל המינוס הזה? (לא צריכה להכניס את עצמי למצבים שדורשים עמידה בלחצים, כי מראש אני יודעת שיהיה לי קשה להתמודד) ג. האם לעשות את זה כל כך מפריע לי, באמת? (לא הייתי רוצה להימנע מכניסה למצבים מלחצים. הייתי רוצה להיכנס אליהם ולדעת איך להתמודד איתם!) ד. מה יקרה לי אם אני כן אעשה את זה? (ייתכן ואם אלמד איך להתמודד, אצליח לעבור את כל המצבים המלחיצים הללו בשלום, מבלי להכות את עצמי אח"כ כמה גרוע יצאתי מזה) א. האם זה באמת מינוס? (בהחלט) 4. רגישה יתר על המידה ולוקחת ללב א. האם זה באמת מינוס? ב. מה אני לא צריכה לעשות בגלל המינוס הזה? ג. האם לעשות את זה כל כך מפריע לי, באמת? ד. מה יקרה לי אם אני כן אעשה את זה? 5. לא שיא החוכמה (לעומת אחרים) א. האם זה באמת מינוס? ב. מה אני לא צריכה לעשות בגלל המינוס הזה? ג. האם לעשות את זה כל כך מפריע לי, באמת? ד. מה יקרה לי אם אני כן אעשה את זה?

coach miriam

New member
karka li אכן יש לך הרבה פלוסים

אבל את כנראה לא מעוניינת בהם . נגיד שבמקום "אך כל מה שאני מצליחה לראות זה רק את "המינוסים"." תכתבי "אך כל מה שאני רוצה לראות זה רק את "המינוסים"." כי זו הרי הבחירה שלך במה להתמקד.את מונה יפה את מעלותיך אבל כשאת עצמך מסתכלת בהן אין להן ערך בעיניך....בואי תנסי עוד דבר....תכתבי את ההיפך על עצמך...."אני בחורה מכוערת טיפשה ולא נחמדה בת 24 שעובדת ולומדת תחום שאני שונאת" .....איך זה מרגיש לך?

זורחת1

New member
לו טוב כן

היום היתי עם הסומכת שלי בבית ואחרי שניקיתי איתה את הבית וסידרתי . הרגשתי כיף .ואמרתי לעצמי כל הכבוד לך נהדר יפה יפה .זה מה שנתתי לעצמי ציון. את צודקת כן קל לנו להגיד את השלילי תמיד . נכון כשאני ירשום אני באמת אני לו יפה מכוערת טיפשה יתן הרגשה לו טובה . כן יש לי להגיד לך דבר אחד כשאני למשל פגשתי מישהי מחברת כוח אדם שרצתה לשמוע אותי יחד עם פסיכולוגית . והיא אמרה לי שאני נחמדה מקסימה ויש לי ביטחון .ואני לרגע לו חשבתי שאני ככה כי חשבתי עם אין לי חברות אז יתכן שזה אחד הגורמים .אני גם לו יודעת למה אין לי חברות עכשיו שאני רוצה ליצור קשר בנירות עם חברות . דפקה בגלל שאני לו עובדת . כשהיתי עובדת לו הרגשתי צורך בחברות .היום אני מרגישה את החיסרון הזה בחברות צמאה . אבל אולי בגלל שאני היפרית לו שעברתי איבכון .אבל אני רואה שאני היפרית וליקוית למידה .ואז הבנתי שהיפרים מדברים הרבה בלי להרגיש . איך אוכאל לנסות ליצור קשר עם אנשים .סליחה שגלשתי זה הבעיה אצלי גם . ליפעמים אני כותבת בפורומים ואומרים לי אנכנו לו מאמינים לך את מיתחזה .או אומרים לי את לו ברורה .וזה גם פוגע בי . .נ.ב. לא הבנתי את מה ששאלתה אותי ? תפרט יותר

karka li

New member
מרגיש

...."אני בחורה מכוערת טיפשה ולא נחמדה בת 24 שעובדת ולומדת תחום שאני שונאת" המממ... זה מרגיש לי חלקית נכון. כי לפעמים אני באמת מרגישה ככה, שאני מכוערת (אם בחור דחה אותי למשל) שאני טיפשה (אם לא הולך לי בלימודים) שאני לא נחמדה (כי אני ביישנית וקשה לי לפצוח בשיחות עם כל אחד). לגבי תחום הלימודים, זה הדבר היחיד שאני באמת אוהבת.

shoom12

New member
מכוערת?

אם בחור דוחה אותך, זה באמת אומר שאת מכוערת? זה בטוח בגלל זה? אולי יש סיבות אחרות? זה באמת עובדה ? אם משה לא אוהב את איך שאת נראית, זה אומר שאת מכוערת לנצח?

karka li

New member
לא יודעת

אם מכוערת לנצח... אבל זה אומר שבסה"כ כנראה שאני נראית פחות טוב ממה שציפיתי. נכון שעל טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח, ושאני לא יכולה למצוא חן בעיני כולם, אבל אם זה משהו שחוזר על עצמו? איך מתמודדים?

shoom12

New member
יפה לנצח

נראה לי שאת צריכה קודם לקבל את עצמך, לא לכעוס ולא לאהוב את עצמך. אם את לא אוהבת את איך שאת נראית, בטח אפשר לטפל בחלק מהדברים לפחות. אבל שוב אני אומר, את לא יכולה לדעת שמה שאת חושבת ש"דוחה" את הגבר, זה אכן זה. אולי יש דברים אחרים ש"מפריעים" לתקשורת שלך עם האחרים.

karka li

New member
האמת

אני שמה לב שיש לי בעיית תקשורת חמורה עם הסביבה, יותר מיום ליום. ממש בחודש האחרון יצא שאני לא הסתדרתי כמעט עם כל האנשים שאני בקשר איתם, והכוונה לקשר שהוא יותר ממדברים פעם ב... חברה טובה שלי ואני התרחקנו ורבנו כל הזמן והיא אמרה שקשה לה איתי. ידיד טוב שלי ואני בכאסח ורק פוגעים אחד בשני ולא מצליחים לצאת מזה. אקס שלי לא רוצה יותר קשר איתי, בגלל שלו קשה. בחור חדש שהיה מעוניין בי תקופה, לפתע החליט לחתוך. עם בני המשפחה אני רבה על כל דבר. משהו פה לא בסדר. זה חייב להשתנות.

shoom12

New member
שאלה קשה

מה לדעתך את יכולה לעשות אחרת כדי לשנות את המצב?

karka li

New member
ללמוד

ללמוד אולי טכניקות תקשורת... להקשיב יותר לצד השני ולהבין איפה הבעיה, כשאם הבעיה היא אצלי, במקום להגיד שאני בסדר, להפנים ולתקן...

shoom12

New member
עלית על הדרך

אני חושב שזהו הצעד הראשון שאת עושה והוא מאוד חשוב. קחי אחד מהדברים שכתבת, ותנסי לחשוב איך לממש אותו בחיי היום יום שלך. בצעדים קטנים קטנים. בהצלחה..

למעלה