עזרה

karka li

New member
עזרה

אני מרגישה שאני ממש צריכה עזרה דחופה. אני בחורה נאה, אינטיליגנטית ונחמדה בת 24, עובדת ולומדת בתחום שאני אוהבת. כביכול יש לי הרבה "פלוסים", אך כל מה שאני מצליחה לראות זה רק את "המינוסים". רע לי ועצוב לי רוב הזמן. כל דבר קטן אני לוקחת ללב והביטחון העצמי שלי בשפל. לכן אני מרגישה שאני לא מצליחה למצוא בן זוג ועקב כך מרגישה כל הזמן שחסר לי משהו בחיים. הפכתי לממורמרת ואני מרחיקה את המעט אנשים שיש סביבי. ממש קשה לי...

shoom12

New member
מה עושה לך טוב?

הי, אציע לך בתור התחלה לנסות ולחשוב מה עושה לך טוב?

karka li

New member
מה עושה לי טוב?

1. כאנשים מעוניינים בחברתי 2. כשאני מצליחה בלימודים 3. כשמתקשרים אליי לבקש עצה, כי דעתי חשובה 4. כשמחמיאים לי בעבודה 5. כשבחורים מעוניינים בי אלה הדברים שקפצו לי לראש. שמתי לב שהמוטיב החוזר הוא: משהו חיצוני שקורה שמשפיע עליי

shoom12

New member
את ממש יכולה להיות מאמנת

אני חושב שאחרי שכותבים מה עושה לך טוב או אומרים את זה בכל רם באמת מגיעים לתובנות. התובנה שלך מאוד חשובה "משהו חיצוני שקורה ומשפיע עלי". אז עכשיו נסי לחשוב מה עושה לך טוב שהוא שלך ופנימי שלך, שבאמת יש לך יכולת לשלוט בו.

karka li

New member
תשובה

אוקיי, אחרי חשיבה, זה מה שעלה לי לראש: לעזור עושה לי הרגשה טובה. ולכן התחום לימודים/עבודה שבחרתי מביא לי איזשהו סיפוק.

shoom12

New member
מעולה..

אם את רוצה להעמיק בזה, תנסי לחשוב למה זה עושה לך טוב. זה מאוד מחבר ומעצים. זה שאת עוזרת לאנשים, מה זה נותן לך?מה את מרוויחה מזה?

שמת לב פעם.... זה הכי חשוך רגע לפני השחר

התודעה שלנו עובדת כך שכל דבר שאנו שמים עליו את תשומת הלב - מתרחב. סתם רעיונות איך לשנות את הפוקוס: 1. לרשום כל ערב לפני השינה 5-10 דברים טובים על עצמך 2. לכתוב לפני השינה 3-5 דברים טובים שקרו לך היום 3. לכתוב כל ערב לפני השינה 2-3 דברים טובים שיקרו לך מחר. בנוסף, כל פעם כשאת נזכרת, חישבי על משהו חיובי אחד על עצמך ועל חייך. כל פעם כשאת שמה לב למשפט שלילי שאמרת או חשבת על עצמך, היפכי אותו למשפט חיובי תקפידי על זה מדי יום, כמה שיותר. במקביל, כדאי להיעזר במטפל כדי להבין למה את בוחרת לראות את עצמך באור שלילי. אולי מסתתר שם משהו שכדאי לפרום ולשחרר. בהצלחה! ותדווחי בעוד שבוע (בבקשה
)

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה הדבר הכי קטן שאת יכולה לשנות בחיים

ואשר יעשה לך טוב? האם תוכלי לשתף אותנו בדבר אחד כזה?

זורחת1

New member
גם אהני מרגישהב הרגשה כזאת

אין מי שיכול לעזור באינטרנט בלי כסף יש דבר כזה יש פורום כזה שיכולים לעזור למישהי יש דבר כזה אני כותבת בשמה .

karka li

New member
שינוי בחיים

יש הרבה דברים שבתאוריה אם הייתי יכולה לשנות אולי היה לי יותר טוב.... למשל: להיות פחות ביישנית (ויותר חברותית) להיות בעלת ביטחון עצמי גבוה יותר להיות פחות רגישה לכל מה שקורה בסביבתי (פחות לקחת ללב)

shoom12

New member
זה מדהים

תסתכלי לכמה תובנות את יכולה להגיע ביום אחד על עצמך. כל אחד מהם הוא יכול להיות נושא לאימון בפני עצמו. ורק נקודה אחת.. אם תגידי שאלה נושאים שבתאוריה, הם ישארו בתאוריה. השפה שלנו קובעת מציאות. אלה דברים שבהחלט את יכולה לשנות ולהשפיע עליהם. בהצלחה.

karka li

New member
אבל...

זה לא קל לשנות... אוקיי, ברור שזה לא אמור להיות קל, אבל אני בעצם מנסה ולא מצליחה! לא לקחת ללב למשל... איך שולטים ברגשות?

shoom12

New member
אימון על רגשות

זה באמת קשה לשלוט ברגשות, במיוחד כי אנחנו התרגלנו במשך השנים לצורת התמודדות מסויימת. למשל יש אנשים שרגילים להעלב מאנשים אחרים. ויש אנשים שרגילים לכעוס. ויש אנשים שרגילים להיות אדישים למה שקורה סביבם. אבל כמו כל הרגל, אנחנו יכולים לשנות אותו. אז באמת צריך להתאמן על ניהול הרגשות שלנו. רק במילה על העלבות - אנחנו בוחרים להעלב. למשל אני בוחר להעלב מחברה שלי כשהיא עושה X. ואני בוחר לא להעלב מהבוס שלי כשהוא צורח עלי. מבינה את הכוונה?

karka li

New member
הבנתי

את הכוונה, אבל זה עדיין נורא קשה לעשות סוויץ' כזה קיצוני. זה ברור לי למשל, שאם מישהו לא רוצה בחברתי, שאני כנראה לא מעניינת מספיק . איך אפשר לא להיעלב מזה, אלא אם כן אשקר לעצמי ואומר: אותו אדם כן היה מעוניין וזה סתם בראש שלי?

shoom12

New member
לשקר לעצמי

מה שאני אומר זה בדיוק מה שאת אומרת, רק שאת לא שמה לב שאת משקרת לעצמך כשאת מחליטה שמשה לא מעוניין בך או בחברתך. ואז בנוסף לשקר הזה, את בטח גם מחליטה למה הוא לא מרוצה/מעוניין וכו'. זה בדיוק אותו השקר. אל תחליטי למה הוא לא רוצה בחברתך...תקבלי את זה, ותמשיכי הלאה בחייך.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
האם את מוכנה לקחת נושא אחד ולשנות אותו קצת?

למשל - האם תהיי מוכנה לאתגר את עצמך השבוע להיות קצת פחות ביישנית? לדבר 3 פעמים השבוע עם אנשים שאחרת לא היית מדברת איתם (או נכנסת לשיחה ולא רק אומרת שלום קצר)? או אתגר אחר שמתאים לך?

karka li

New member
בטח

בטח מוכנה, אבל לא יודעת איך! אני לא טובה בלהתחיל שיחות, בטח לא עם אנשים זרים. לא יודעת מה לומר.

isaacm

New member
שלום לך

יש הרבה דרכים אפשריות להתמודד עם מה שאת מתארת. חלק מהדרכים כלול בטיפול פסיכולוגי. חלקם ניתן ליישם בתוך תהליך של אימון אישי - הכל לפי עוצמת המצב. יש דרך שתרצי לשתף אותנו קצת יותר במצב שלך? שנבין טוב יותר מה שעובר עלייך? אולי, אם את מוכנה, תספרי יותר על הפלוסים והמינוסים שלך? אם תעשי רשימה , ממש רשימה עם מספרים, של הפלוסים וגם אחת של המינוסים. כל מה שעולה לך בראש. זה יקל מאד להתייחס למה שכתבת. עוד משהו - אני מבין שאת מבקשת עזרה, מה שלא ברור לי זה במה את מבקשת עזרה. אסביר: לפי מה שכתבת יכול להיות שאת מבקשת עזרה ב: 1. את רוצה לשפר את הרגשתך. 2. חיזוק הביטחון העצמי שלך. 3. מציאת בן זוג. 4. הרגשת שלמות עם עצמך. 5. השתלבות טובה יותר במשפחה ובחברה. תוכלי לשתף? אשמח לקרא איציק

זורחת1

New member
הקשיים שלי זה

אני תמיד מיתעייפת . אני לוקחת כל דבר שלילי כי גדלתי ככה . אני פחות נותת למישפחה שלי יחס חם לקרובים אליי . אני במצב של דיכאון אני ישנה שעתיים ביום או שעה וחצי . אני לו שווה הרבה לחיי מישפחה כי קשה לי משימות אוכל בית ניקיון . כן הביטחון שלי ליפעמים מופרז שאני כבר לו מחשבת לבעלי כמו למשל שהיה מבקש בגד או נעל . כי מעדיף שאני נותנת לו . אני אומרת עד שאני מנסה כן לשמוע לו כי ברגע שאשמע לו .הוא יהיה בסדר גמור איתי . אני פחות יושבת עם המישפחה שלי ופחות מדברת איתם שזה ילדים שלי . אני בעיקבות המצב שלי עצבנית ישר עונה עוד ברגע של כעס בצורה לו יפה .כי לו מצליחה לחשוב ולהגיד חבל למה ישר לקטר . רק עם אני מצליחה לעצור את עצמי לחשוב חיובי ואומרת לו נורא יהיה בסדר . אני חסרת סבלנות לבעלי אני לו עושה קניות לבית רק בעלי דואג לבית .אבל בעלי שטלן אז בעלי אומר לי אני לא מנסה לשלות עלייך .אני מנסה להדריך אותך שתעשי א ב ג .כי את לו חושבת לבד .דוגמא צריך לאכול ואני במחשב .אז בעלי אומר לי נו מתי אוכלים בוקר . או חזרנו מטיול העירה והבית מבולגן הוא מצפה שאני יסדר ואוכל יהיה מוכן .כי עם לו כשאני עייפה ואני כועסת עליו .אני מסוגלת ללכת לישון כדי לצבור כוח . כשהבית לו מסודר זה עושה לי רע .כי אני אובססיבית לבית עם מישהו יגיע . וכשיש כלים בכיור ואני מיתעוררת זה מתסכל אותי שלא עוזרים לי הכל אני לבד לבד עושה כי ככה בעלי היה רגיל שאימו עשתה הכל הכל . החיובים זה אני מסורה לבעלי אני אישת בית . אני ליפעמים מווטרת לו ביחס של חיבוק אלה להיתיחס אליו להכין לו שתיה חמה אפילו שהוא לו מדבר איתי .כי כשהוא כועס או לו מכיר אף אחד אפילו לו את הילדים שלו .הוא בתוך עצמו . מה שהוא אומר לי באותו רגע כועסת עליו ולא מקבלת .ואצלי ישר אני שומעת למה שצריך לעשות . אני מישתדלת לשמוע לו לרוב .אבל קשה לי מאוד מאוד כל פעם . הוא מיתעצבן שאני במחשב בערב אני מנסה להכין למישפחה עוגיות ודבריןם טובים .שיהיה להם חיים טובים . אשמח לשתף אותך ושתעזור לי

karka li

New member
פלוסים ומינוסים

מינוסים (כי יותר קל): 1. ביישנית, ולא חברותית עקב כך 2. חסרת ביטחון והערכה עצמית 3. לא מתמודדת טוב במצבי לחץ 4. רגישה יתר על המידה ולוקחת ללב 5. לא שיא החוכמה (לעומת אחרים) פלוסים: 1. נראית לא רע 2. לב טוב 3. לא טיפשה 4. שאפתנית 5. מי שמכיר אותי לעומק לרוב אוהב אותי 6. עובדת מסורה

למעלה