עזרה...

אם זה לא היה ברור...

כל מי שנמצא כאן בפורום מוזמן להגיב. הן לשאלות והן לתשובות. באותה נשימה - אנחנו פותחים קורס הכשרה חדש - ניתן לשלוח לי מייל ל [email protected]

יום.

New member
שאלה

האם השאלות האלו • האם זה בסדר לצאת עם בנות ולא לגלות להם? • האם אוכל/כדאי ל'שחק אותה' ולהתחתן ולא לגלות לאשה? הם ביני לבין הקהילה? האם אתה מתחתן עם קהילה או האם אתה מתחתן עם אישה?

יש משהו בדבריך...

איך אתה היית מציע לחלק את זה ? "ביני ובין בן/בת זוג מהמין הנגדי ?" ואגב - דווקא המשפט האחרון שלך מחליש את הטעון שלך. בהרבה מאוד היבטים אנחנו נותנים משקל ייתר לקהילה, ובכך מלישים את עמדתנו כיחידים מול חברה שכוללת רבים... הדבר נכון גם בשיקולי חתונה ויציאה עם נשים, שהרי זה מה שהקהילה מצפה שנעשה...

che ringo

New member
לאט לאט

התגובה הזו שלך בדיוק מעלה את כל הבעייתיות שבפרויקט שאתם עושים. אם כל הרצון הטוב, לרוב השאלות שהחבר'ה כאן כתבו, אין תשובה אחת, ולא בטוח כי יש תשובה בכלל. אם יש תשובה, לדעתי, הרי שהיא אינדיבידואלית לכל אדם ועולמו הוא. רוב השאלות שהועלו כל כך מורכבות שאני מאוד מקווה שלעולם המורכב הזה לא תנסו לעשות רדוקציה, ולכסותו בסגנון של yes/no questions. אני באופן אישי חושש מהתשובות והחלוקות לכותרות אם יהיו באתר- אם ניקח את החלוקה לכותרות, או את התגובה שלך ל"יום"- בתוכה טמונה ביקורת על אדם שיבחר לסווג את השאלה כבתחום שבין בני הזוג....אתה עושה כאן ביקורת שיפוטית כפולה- הומו יצא עם נשים בהכרח בגלל היחס של הקהילה שלו כלפיו והחשש ממנה...ועל זה אתה מעביר ביקורת שבמעשה שכזה אנחנו מחלישים את עמדתנו כיחידים מול רבים....אני חושב שנהפוך הוא....דווקא במתן, לכאורה, פיתרון החד משמעי שעולה מדבריך, ומהחלוקה לכותרות, אנחנו מחלישים את עמדתנו כיחידים מול רבים...במציאות, האחד יכריע לפי בת הזוג, והאחר לפי הקהילה, והשלישי לפי שניהם, והרביעי אולי יצפצף על כולם... אני חושב שאולי מה שכדאי לעשות זה להעלות את השאלות, כדי שאדם שיכנס לאתר יראה שהוא לא לבד, שיש עוד אנשים שמוטרדים מאותן השאלות....ולנהוג בטיפה בענווה ולא לתת תשובות דטרמניסטיות או לחלק כותרות שהתשובה נמצאת כבר ברורה בתוכן, מן סוג של "כותרות רטוריות". בהצלחה וכל יוזמה ופרויקט מבורכים ישר כוח

לא התיימרתי לתת תשובות כן/לא

נראה לי שאתה קושר אלי דברים שכלל לא אמרתי... יש כאן צורך ב'עשיית סדר' לגבי תתי נושאים בסוגיות דת, זאת מאחר ויש כאן למעלה מ 15 שאלות, ובאתר אינטנט זה יכול ליצור עומס. לא הייתה כאן התייחסות שלי או של משהו לאופן המענה, אלא רק לסדר בו יוצגו השאלות. אתה יכול להחליף את ה'כותרת' ל'ביני ובין החברה'... במקום 'ביני ובין הקבילה'... (בדיוק כמו שיש בין אדם לבין המקום ובין אדם לחברו...) ההפרדה הנוספת שאני מעוניין להוסיף כאן היא ביני ובין הממסד הדתי, שלצערנו לא תמיד עולה בקנה אחד עם הדת עקב פרשניות כאלה ואחרות בקרב רבנים. אין לי כוונה לקיים כאן 'ביקורת שיפוטית' כלפי מישהו ובטח שאין לי כוונה לתת כאן פיתרון חד צדדי או 'כותרת רטורית'. כאמור, יש כאן רק הצגה של שאלות לגיטימיות ובוערות שצריכיות התייחסות. אגב - ראה הערה קודמת שלי בעניין (אנחנו לא הורוסקופ...) בכל מקרה - תודה על הפידבק ! אקח את דבריך לתשומת ליבי.

ריק בש

New member
אין תשובת כן/לא ברורה לשאלות שאתה מציג

אתה יכולים להציג דיון שבו אנשים שונים מציגים נקודות מבט ותשובות שונות, למשל לקחת דיון בפורום הזה שיעסוק בשאלה הזו.

יום.

New member
אדם מבולבל

שגולש באינטרנט במטרה להגיע להבנות בנושא מחפש את אותן הבנות. ולדעת שיש עוד אנשים שמתחבטים באותן השאלות... נו, צרת רבים נחמת טיפשים אין דבר מנחם בכך, כי מה זה עוזר לי שאני לבד השאלות וההתחבטויות האלו עדיין קיימות בי. נכון וראוי שתהיה איזה שהיא סוג של התייחסות (ולפי דעתי הניסוח התייחסות במקום תשובה הוא גאוני) ולא רק כדי לתת את הבסיס למציאת האמת שלך.

יודיX3

New member
יום מפתיע אותי שאת רואה בכל מוסדות התמיכה

"נחמת טפשים". המון אנשים שואבים עידוד מעצם העובדה שהם יודעים שהם לא לבד בעסק. ואגב זו לא אחת ממטרות הפורום (אם לא העיקרית)?

יום.

New member
מוסדות תמיכה והפורום לצורך העניין

לא קיימים כדי להראות "אתם לא לבד" זה בהחלט אספקט שקיים ואספקט מאוד חשוב, אך הוא לא העיקר. אם ניקח את הפורום, או בכלל מעגלי תמיכה כדוגמא הרי שקיים דיון פעיל שאלות מועלות ותשובות ניתנות. תחושת ה"אני לא לבד" היא אולי מה שמתחילה את התזוזה, אבל היא רק ההתחלה ומי שמסתפק בה, לדעתי, יוצא קירח מכאן ומכאן.

יודיX3

New member
"אני לא לבד"

לא מסתכם בספירת האנשים שכמוני, באותה סירה. "אני לא לבד" זה לדעת שאנשים מתחבטים באותן הסוגיות וחיים את אותם הפרדוקסים ושואלים את אותן השאלות שלעיתים אנו יודעים את התשובות אליהם ורק רוצים לשמוע אותן נאמרות מפי אחר. לכן אם מתייחסים להגדרה הרחבה של "אני לא לבד"- אז כן, זוהי מטרתה העיקרית של הפורום. יכול להיות שאין ביננו מחלוקת כלל- אך רק הציק לי ההגדרה הצרה שהצגת "תמיכה" = "צרת רבים". הפורום הזה מבחינתי מטרתו להניע את הגלגלים אצל כל אחד, כדי שימצא בסופו של דבר את התשובות הנכונות עבורו על מנת שיהיה אדם יותר מאושר. ואגב אני באמת מאמין שאת התשובות -כל אחד מוצא לעצמו בסופו של דבר לבד, ואותן הוא ימצא מתוך התבוננות פנימית, תוך כדי תהליך ההתבגרות נפשית שעובר, ולא מתוך תשובה שראובן או שמעון יזרקו לחלל הפורום.

che ringo

New member
עוד משהו קטן

התייחסויות=תשובות. מבחינתי אין הבדל בין השניים, וניסיון ליצור הבדל ביניהם=התפלפלויות

יום.

New member
נכון

בגלל זה גם לא העתקתיאת השאלה "מה אעשה כשאגיע לגיל שעלי להתחתן?" כי לדעתי זה כבר באמת אני מול הנורמות החברתיות, וולא ספק אדם מול הקהילה. יחד עם זאת, באם אדם בוחר להינשא לאישה עם לספר או בלי לספר זו היא לא עיניינה של הקהילה. הגיע הזמן שחיי הכלל ייצאו מתוך חיי האינדיבדואל. וחבל חבל חבל שאנחנו באמת נותנים משקל כל כך כבד לדעת הקהילה עלינו.

הבנתי איפה הפערים ביננו... (משעשע...)

אני התייחסתי למונח 'קהילה' ככל מה שביני ובין אחרים, בין אם כיחידים או כחברה. בשעה שבקרב אוכלוסיה דתית, המונח קהילה' מכוון יותר לציבור גדול ולא אוסף יחידים... אני צריך לשים לב לדברים האלה יותר...

רק עכשיו שמתי לב שאת בחורה...

אז קחי את השאלה בניסוח לכיון הנכון... ובכל מקרה - תודה על ההתייחסות

למעלה