המשך...
לא סוגדת לאף אחד! ואני די בטוחה שרוב (אם לא כול) חברי הפורום לא סוגדים פה לאף אחד, בטח לא לכל מי שעובד בערוץ טלויזיה (כלשהו) ומקבל כסף על משו שהם עושים למחייתם. בתור מי שעתידה לעסוק במקצוע אני יכולה להגיד לך שאני אולי טיפה מקנאה. למה? כי הוא עובד במשו שאני הייתי רוצה לעסוק בו אבל לא הגעתי לזה (עדיין). מאוד מעניין אותי להיות מתרגמת כתוביות, למרות החוסר תנאים הקייימים והכלום משכורת שבעניין. כמו כול מתרגם, התמורה הכי גדולה שמתרגם יכול לקבל זה העובדה שמכירים בעבודתו (וזה בעצם תקף לכל אדם בכל עבודה שלו,... שיכירו בעבודה שהוא עושה כדי לא להרגיש עובדים סתם לחינם ובעצם כולנו "בורג קטן במערכת"). הרבה כסף אין בתרגום כתוביות - כך שה"עליונות" של המתרגם הנ"ל (או כל מתרגם כתוביות אחר) לא כל כך קיימת... הוא מצא עבודה שקשורה לערוץ בטלויזיה, וואו.. אני מה זה סוגדת לו... (נאמר בציניות).... אז זהו, שלא.. לא רואים אותו, לא יודעים עליו, אלא כשיופיע השם שלו, בחטף, בכתוביות של סוף הפרק וגם אז הוא יהיה בר מזל אם יזכרו את זה עד הפרק הבא... אפילו את שם המתרגם הקבוע בקושי זוכרים. הרי את עליזה מכירים וזוכרים רק כי היא מתרגמת את הסדרה כבר שנים וחוץ מזה היא גם מתנדבת של מועדון סטארבייס כבר שנים, כך שהיא די מוכרת. עזרה לזולת: אוי ווי, לאן הגענו? אסור כבר לעזור לזולת? הכול חייב להיות כסף, כסף, כסף? אז בן אדם נכנס, שאל שאלה על 2.5 מילים וזו התגובה שהוא מקבל? הוא הרי עושה את עבודתו. מתרגם טוב משתמש באינטרנט, נכון. ובאינטרנט יש גם פורומים והמקום לשאול שאלה "יחודית" היא בפורום המתאים. כן, הוא יכול להסתובב עד מחר באינטרנט ולחפש את המושגים אבל נדיר שהוא ימצא מה שהוא בדיוק צריך בעברית ברחבי האינטרנט (מה גם שאתר "סטארגייט ישראל" למטה, לפי מה שהבנתי - וגם זה נכתב על ידי באי הפורום הזה, אגב). אז הוא עשה מה שמתרגם טוב צריך לעשות - ללכת לשאול את פי האתון...אה.. את המעריצים. כיוון שהוא רוצה לרַצות אותנו, בסופו של דבר, אז הוא נכנס לפה כדי לשאול מה התרגום של המושגים הספציפיים האלה כדי שיהיה טוב לכולם. והפלא ופלא.. אנשים גם רצו לעזור.. בלי תמורה כספית... ווי ווי, איזה ניצול... הרי הבן אדם מרוויח הון עתק ולכן הוא לא "טורח" לחפש לבד. מבטיחה לך שהוא מחפש הרבה ובחלק מהחיפושים שלו זה ללכת לשאול את מי שצריך. הרי לפי התפיסה שלכן, פורום "תרגום ועריכה" בתפוז הוא רעיון רע מאוד, הרי באי הפורום שם הם מתרגמים "מקצועניים" (או "כאלה שעובדים בשכר בתרגום") והם עוזרים לחבריהם למקצוע בחפץ לב.. הם הרי לא מקבלים גרוש אחד מהשני.. אז מה תגידו? שהם מפגרים? שהם מנוצלים? אז זהו, שלא... הרי בכל מקצוע יש עזרה מחברים למקצוע... אחרת נחיה בעולם קר, מנוכר ורע... אתן ממש בגישה של "אדם לאדם זאב", הא?