עזרה

tals2

New member
עזרה../images/Emo53.gif

שלום לכולם אני עושה עבודה על הצופים וצריכה עזרה בעיניין המפקד. האם למישהו יש חומר או קישור לנושא למה צריך מפקד וכיצד הוא אמור להיות בנוי בגדול. תודה ובהצלחה

ידעתי שהייתי צריכה לשמור את זה...

באתר של הצופים לפי דעתי יש ממש את כל הת"סים שעושים במפקד, איך בדיוק לבצע (הכל עם ציורים) ואיך מסודר הגדוד. אני אנסה להסביר - נגיד שהגדוד מחול לשמונה קבוצות, כל קבוצה מסתדרת בשלשות (כלומר, ילד א' מאחוריו ילד ב' ומאחוריו ילד ג') וכל השלשות מהקבוצה עומדות אחת ליד השניה (במצב כזה - כל כוכבית היא ילד) # (הסולמית זה מדריך, שועמד עם הגב לחניכי הקובצה) * * * * * * * * * וליד הקבוצה עומדים עוד ילדים מקבוצה אחרת, וצריך להיות ביניהם רווח (בין קבוצה לקבוצה) מקדימה לכל הגדוד, עם הפנים אליו עומד הרשג"ד - הוא מעביר את הת"סים. כאשר הגדוד מוסר מפקד (הרשג"ד אומר "גדוד ____ מסור מפקד") המדריך מצדיע (החניכים לא מצדיעים
) ואומר "קבוצת ___ תעבור לדום עמוד דום (החניכים מבצעים) - "קבוצת ___ מונה ___ (מספר) חניכים". בסופף הסבב של הקבוצות הראשג"ד אומר "גדוד ____ מונה ___ (מספר) חניכים". מפקד סיום מתנהל אותו הדבר רק בלי למנות את המספרים. כלומר, רק ת"סים. ככה זה אצלי בשבט לפחות - לא יודעת איך זה אצלכם

Roi_divon

New member
אוהו איזה מתוסבכים ../images/Emo4.gif

אצלי בשבט - אין רווח בין קבוצה לקבוצה, ואין את הסבב של הקבוצות, אלה ישר הרשגד אומר את מספר החניכים בגדוד שלו...

לא מתוסבכים - אינטיליגננטים...

חחח... ככה מפקד אמור להיות (כמו שכתבתי) אבל גם אצלנו אין ממש רווח בין קבוצה לקבוצה (האמת שעכשיו אני בקורס אז צריך להפקיד אבל בדרך כלל אין ממש). לגבי הסבב, אנחנו בקושי עושים את זה (שוב, בקורס כן, ב"רגיל" לא הרבה) אבל במפקד שבטי כן... אגב, איזה שבט אתה

למעלה