עזרה!!

תמרוטמן

New member
עזרה!! ../images/Emo13.gif

טוף אז... אוטוטו היומולדת שלי, והבטחת ההורים הולכת להתגשם לה - כן ציור יקנה לי, ויהיו לי קצת יותר אופציות ציור. ועכשיו נשאלת השאלה המהותית והחשובה, צבעים, מה לעשות איתם? :) אני חושבת שטרם אתחיל להשתמש בסוגי הצבעים הרבים שיש, ולנסות להבין איך להשתמש במכחול כמו שצריך, רצוי שאדע את ההבדלים השונים בין סוגי הצבעים השונים... יאללה, תעשו עליי תיזה..
בקרוב גם תראנה התוצאות הראשונות... יהיה כיף! שבוע טוף, תמר.

Y A E LY

New member
טוף

אז דבר ראשון מזל טוב!!! כאן ציור- אני ממליצה על זה עם המסילה הוא קצת יותר יקר אבל הרבה יותר נוח!!! עפרונות- צריך עפרונות רישום בסיסיים- אני הכי הרבה משתמשת ב7B 4B ו-B- אבל זהתלוי בסוג הרישום שלך... צבעים- יש גואש שהוא הצבע הבסיסיעל בסיס מים- את לא צרכיה יותר מדי עזרים- למרות שאם יש לך את האפשרויות לגעתי עליך לקפוץ למם עם צבע יותר מקצועי... (אל תפתחו בבקשה את הדיון הפילוסופי- גואש הוא כן מקצועי אפילו מאטיס השתמש בו- אין לי כוח התכוונתי לצבע עם יותר "רמה"..) יש צבעי מים- שיש לי הרבה מה להגיד אז אם זה הסגנון שלך- ויש לך כסף להוצאה גדולה אני יכולה לפרט לך על זה הרבה. אקריליק- צבע על בסיס מים. נוח לשיוש אפשר גם על נייר אפשר גם על בד (קנבס). מתייבש מהר. שמן- על בסיס שמן. צבע עדין מאוד, מתייבש לאט. זקוקים בנוסף לצבעים לטרפנטין לניקוי המכחולים ושמן פשטן כמדלל... מכחולים- לצבעי גואש אקריליק ושמן, מכחולים כם שיערות קצרות אני מעדיפה את השטוחים- צריך קשת רחבה החל מהדקים מאוד ועד העבים- 000 4 6 8 10 12 ועוד לפי מה שאת אוהבת. בצבעי מים צריך קשת רחבה של מכחולים שטוחים שנחתכים באלכסון- זה הכי טוב... אם את בצבעי מים בלבד- הכן ציור די מיותר עליך לעשות עמדה לצבעי מים. תגידי איזה צבע את בוחרת ואז אני אשמח לפרט לך- ויש הרבה מלבד חמשת צבעי היסוד כדאי לך לקנות גם סיינה אוקר חום אומברה וירוק זית. מהכחולים כדאי גם אולרמרין וגם קובלט/ פרוסי, מהאדומים חובה גם קדמיום וגם קרמין -בשביל שיהיה לך גם כתומים וגם סגולים טובים... את שאר ההסברים- לפי מה שתבחרי

תמרוטמן

New member
הוי! תבורך כף ידך המקלידה! ../images/Emo13.gif

אני מתארת לעצמי עם עוד כלמיני שאלות, אחרי שאמאבא ירימו טוסיקם ונלך לבזבז את מיטב כספי הנדוניה שלי (
) על כלמיני דברים כאלה, שמציירים איתם... :) (ואז אני אחזור עם שאלות טכניות - איך פותחים את השפורפרת וכו´.. :) אני כשרון!) ת-ו-ד-ה
תמר.

תמרוטמן

New member
נזכרתי במשו...

לקנות ניירות ולהרוס להם את הצורה בצבעים, אפשר בכל מקום בעקרון. אבל אם באמת אני רוצה להשחיט איזה בד, יש אופציה לסחור בזה, או פשוט לגנוב בשקט בשקט סדינים, ציפות, שמיכות, מפות שלוחן של פסח ותכריכים ששמרנו במיוחד לאנשים מיוחדים?
אחחח. אין כמו להיות מתחילה.. :) נותן הרגשה של "וווי.. אני טיפשה!" :) תודה בשנית, תמר.

Y A E LY

New member
כמובן

שניתן לקנות את הבד המתוח- וללכת בדרך הקלה. וניתן גם למתוח לבד- ראי את המאמר של ננה המאמרי הפורום. לדעתי אם את מתחילה ועדיין אין לך מושג אם בכלל תסתדרי עם הבד תקני אחד מתוח- חבל על הכסף של לקנות הרבה בד למתוח- ולא לאהבוב לצייר על בד. איזה צבעים את קונה?

תמרוטמן

New member
צבעי אקריליק כנראה יהוו את ההתחלה..

אח"כ נראה לאן אני אתקדם... :) ואיפה אפשר לקנות בד מתוח? (בכלל.. לאן מומלץ לקחת את אמאבא לבזבז עליי את כספי הנדוניה? חוץ מארטא..
) וחוצמזה, תמיד אפשר לערוך מכירת חיסול של בדים..

Y A E LY

New member
לדעת איפה את גרה יעזור

אקריליק- המכחחולים יכולים להיות גם שטוחים גם עגולים איך שבא לך... את צריכה מים. יש מי שאוהב להשתמש במשחת עיצוב-את יכולה לנסות אם תגידי איפה את גרה זה יעזור. בעיקרון בד מתוח ניתן לקנות בכל חנות אמנות (וגרפיטי וקרביץ) כמעט כל מקום שמוכר צבעים ומכחולים מוכר בדים.

בקשר לצבעי שמן

לא חייב טרפנטין בשבל ניקוי, זה נורא מסריח ומגעיל אפשר גם אבקת כביסה במינון גבוה.

SC

New member
יום הולדת זה יום הולדת ולכן

כן ציור צריך לקנות בהתאם, זה דבר שקונים פעם אחת לכל החיים. יש כנים גדולים מעץ מלא איכותי עם מסילת מתכת ומאין לחצן שבעזרתו מכווננים את גובה הבד ובצדדים יש מאין ברגים שבעזרתם מכווננים את הזוית הרצויה. מומלץ בחום
כן מסןג זה מפיק נוחיות מירבית בעבודה והוא ילך איתך לאורך כל הדרך. כן, הוא קצת יקר בסביבות 2000 ש"ח ומעלה אולי טיפה יותר זול. יש כמובן כיסא מיוחד לציירים, רצוי גבוה וזה לא כ"כ מותרות. באשר לחומרי ציור קני רק את האיכותיים ובלי פשרות. חומר מאיכות ירודה לא יכול לסייע לך להפיק את המירב. כהתחלה, הייתי קונה צבע שחור (גדול), לבן (ענק), כחול, צהוב ואדום. לא צריך יותר מזה, מצבעים אלו ניתן להפיק את כל צבעי הקשת. צבעים זה באמת יקר ולאט לאט את כבר תקני את הכל. מכחולים, לא להתפשר בשום אופן
"גרומבחר", חברה מעולה נדמה לי שרושמים זאת כך grumbacher, מכחולים לאקריליק ולשמן. קני לך שניים מכל גודל או בהתחלה קני לך שניים קטנים ביותר בינוניים וגדולים אבל לא מדי. שניים - אחד לכהה ואחד לבהיר. בד - עדיף לקנות מוכן בהתחלה, האיכות לא מושלמת והמחיר בהתאם. דפים, שוב גם כאן הכי טובים, דף לרישומים ודף לאקוורל. עפרונות, מחקים (מחק רגיל מסוג טוב ומחק לפחם) מחדד או סכין יפני. אני אוהב סכין יפני כי יוצא חוד ענק ואחלה, צריך להיות מיומן
ניקיון המכחולים, צבעי שמן : לטבול את המכחול בטינר פשוט ובתנועות סיבוביות להסיר שאריות צבע. פיסת בד ליד, עליה לנגב את השאריות ולחזור לטינר. חשוב לא להכות את המכחול ולהוריד ממנו צבע כאילו את צובעת (כמובן להחליף צדדים). אח"כ, נוזל כלים, מים חמים ושוב בתנועות סיבוביות עו כאילו לצייר על כף היד ולהסיר שאריות צבע. במקום נוזל כלים יש גוש סבון ישן של פעם עולה פרוטות אבל מנקה נהדר. ניתן להשיג בכלבו חצי חינם. אם את באזור תל אביב אני אעביר לך רשימה של חנויות מוזלות. רשת קרביץ וארטא יקרות מאוד למיטב ידיעותי, אני באופן אישי לא מרבה להכנס לשם רק אם אני תקוע אם כי סניף ארטא מרכז בנחלת בינימין בתל אביב יש בו הכל מהכל, עונג לעיניים. בכל מקרה מומלץ בחום לערוך סקר שוק, כי יתכן ואני טועה ביחס לרשתות שהזכרתי. בהצלחה (יש לי טון טיפים לתת צריך רק לשאול )

תמרוטמן

New member
אחחח.. זה הולך לעלות המון...

מילא... אז לא יהיה הרבה לירוש..
אולי יומחד זה אפילו ישתלם, מישהו מעוניין לקנות ציורים?
תודה רבה!

Y A E LY

New member
בדוגרי-

לגבי חולון אין לי מושג. וכן ציור- את יכולה להתחיל עם יותר פשוט לא חייבים ישר כזה של 2000 שקל בכל זאת רחמים.. ולגבי כיסא- אני מציירץ בעמידה זה פותר הרבה..

moti80

New member
אני, קצת בניגוד לדעתו של שולי>

חושב שבשביל התחלה לא צריך לקנות את הטוב ביותר. אפשר לקנות צבעים לא מהחברות הטובות ביותר ובמחירים זולים וזאת לצורך לימוד. לאט לאט, עם ההתקדמות גם יש את האפשרות להבדיל בין צבע או מכחול "איכותי" לבין פשוט. כרגע, לדעתי, את בשלב שאתצריכה להתנסות עם החומר וכמובן להאבק בצורה על הבד / נייר. להשקיע בכן ציור 2000 ש"ח - שמי יודע מה תעשי איתו בעוד שנתיים נראה לי חבל. לקנות משהו בינוני נראה לי סביר ואפילו דיי ויותר להתחלה. לא לקנות משהו פשוט מאוד שמתנדנד ונופל מהנשימות שלך על הבד!!! בשלב מאוחר יותר, אם תחליטי שזו אהבתך לחיים ואת משקיעה את מיטב כספך בכך, אז כן ציור כמו ששולי תיאר הוא אכן קנייה מבורכת. אמ....זהו בערך מה שיש לי להוסיף על מה שנאמר. שיהיה המון בהצלחה ומקווה (ובטוח שגם כולם) לראות תוצאות בקורב... שלך, שמש מוטי

moti80

New member
אה...משהו ששכחתי:

אני מאוד ממליץ לקנות ציוד לציור ב"בלינד רם" ליד התחנה המרכזית החדשה. יש לו שם ההההכל. כל הצבעים, כל המכחולים וכמובן, בדים ובמחירים זולים במיוחד ולא על חשבון איכות. שמש מוטי

SC

New member
כן, גם זה שיקול נבון מאוד אלא אם כן

את ממש משוכנעת שיעודך בחיים הוא להיות ציירת או שלא משנה מה תעשי לכל אורך הדרך תציירי. עם צבעים באיכות ירודה עוד הייתי מסתדר אבל לא עם מכחולים. אם את מחולון, את יכולה להגיע לפינת הציר ברח´ הירקון פינת גאולה או יש חנויות ליד (יש כמה בסביבה) יש במלך גורג´. פינת הציר יכול מאוד להיות שהמחירים שלו לא הכי זולים אבל הוא מבין עניין ויש לו הכל מהכל, הוא הרבה שנים בעסק. מוטי, תלווה לי את הכתובת של החנות שדיברת עליה עד מחר, טוב ?

moti80

New member
אני לא זוכר בדיוק את הכתובת >

אנ אהיה שם היום או מחר ואני ארשום שמש מוטי

שולי - פנינים יוצאות מפיך ../images/Emo25.gif

אני גם חושבת שאם ציור זו אהבתך, אז לא משנה באילו צבעים תבחרי, באיזו טכניקה או באיזה סגנון, יהיה בסדר, אני אישית חסידה גדולה של ניסוי ותהיה (או טעיה - איך שתרצי
) התנסות היא המורה הטוב ביותר לטעמי.

Y A E LY

New member
אפרתו שולי

אמרתי לשניכם כבר פעם כמה שאני אוהבת אתכם? חוצמזה שולי נכנסתי היום לדפיוצר שלך בבמה וראיתי את האביביות שלך וממש התלהבתי. לא ראתי את זה כאן אפ פעם וגם הגבתי לך הודעה מאוד מחוקה אב חפיץץ

SC

New member
../images/Emo24.gif י ע ל ../images/Emo24.gif

יעל תודה רבה על המחמאה, הצלחת לחמם לי את הלב, אני מעריך מאוד את דברייך, הנוכחות שלך פה בפורום גרומת לי אושר, תמשיכי להיות אתנו תמיד. אם אני לא טועה פעם העלתי לכאן את האביביות האלו אבל מה שיש שם זה סתם עבודות שעשיתי בלוח הדיגיטלי החדש שקניתי לפני כמה חודשים, מאז ההתלהבות פחתה, אני גם כמה חודשים לא מצייר אבל כשאחזור לצייר אציף את הפורום ואת הדף שלי. אני רץ לקרוא מה כתבת לי. תודה, יעל.

למעלה