יום הולדת זה יום הולדת ולכן
כן ציור צריך לקנות בהתאם, זה דבר שקונים פעם אחת לכל החיים. יש כנים גדולים מעץ מלא איכותי עם מסילת מתכת ומאין לחצן שבעזרתו מכווננים את גובה הבד ובצדדים יש מאין ברגים שבעזרתם מכווננים את הזוית הרצויה. מומלץ בחום
כן מסןג זה מפיק נוחיות מירבית בעבודה והוא ילך איתך לאורך כל הדרך. כן, הוא קצת יקר בסביבות 2000 ש"ח ומעלה אולי טיפה יותר זול. יש כמובן כיסא מיוחד לציירים, רצוי גבוה וזה לא כ"כ מותרות. באשר לחומרי ציור קני רק את האיכותיים ובלי פשרות. חומר מאיכות ירודה לא יכול לסייע לך להפיק את המירב. כהתחלה, הייתי קונה צבע שחור (גדול), לבן (ענק), כחול, צהוב ואדום. לא צריך יותר מזה, מצבעים אלו ניתן להפיק את כל צבעי הקשת. צבעים זה באמת יקר ולאט לאט את כבר תקני את הכל. מכחולים, לא להתפשר בשום אופן
"גרומבחר", חברה מעולה נדמה לי שרושמים זאת כך grumbacher, מכחולים לאקריליק ולשמן. קני לך שניים מכל גודל או בהתחלה קני לך שניים קטנים ביותר בינוניים וגדולים אבל לא מדי. שניים - אחד לכהה ואחד לבהיר. בד - עדיף לקנות מוכן בהתחלה, האיכות לא מושלמת והמחיר בהתאם. דפים, שוב גם כאן הכי טובים, דף לרישומים ודף לאקוורל. עפרונות, מחקים (מחק רגיל מסוג טוב ומחק לפחם) מחדד או סכין יפני. אני אוהב סכין יפני כי יוצא חוד ענק ואחלה, צריך להיות מיומן
ניקיון המכחולים, צבעי שמן : לטבול את המכחול בטינר פשוט ובתנועות סיבוביות להסיר שאריות צבע. פיסת בד ליד, עליה לנגב את השאריות ולחזור לטינר. חשוב לא להכות את המכחול ולהוריד ממנו צבע כאילו את צובעת (כמובן להחליף צדדים). אח"כ, נוזל כלים, מים חמים ושוב בתנועות סיבוביות עו כאילו לצייר על כף היד ולהסיר שאריות צבע. במקום נוזל כלים יש גוש סבון ישן של פעם עולה פרוטות אבל מנקה נהדר. ניתן להשיג בכלבו חצי חינם. אם את באזור תל אביב אני אעביר לך רשימה של חנויות מוזלות. רשת קרביץ וארטא יקרות מאוד למיטב ידיעותי, אני באופן אישי לא מרבה להכנס לשם רק אם אני תקוע אם כי סניף ארטא מרכז בנחלת בינימין בתל אביב יש בו הכל מהכל, עונג לעיניים. בכל מקרה מומלץ בחום לערוך סקר שוק, כי יתכן ואני טועה ביחס לרשתות שהזכרתי. בהצלחה (יש לי טון טיפים לתת צריך רק לשאול )