עזרה!

RSPA

New member
קרא שוב מה שהצעתי, טעית בהבנה

אמרתי ששווה לנסות. לא אמרתי להתיר לה לקרוע את הבגדים (אבל כן לקחת בחשבון שהיא תעשה זאת). הטעות שלך שאתה מראש קובע על סמך אינטואיציה (ולא מעבר לזה) שהיא תקרע את הבגדים ואני טוען שאין לך שום בסיס מקצועי לטעון את זה (ואותי זה לא מפתיע). היא יכולה לעשות זאת והיא יכולה גם לא. ואת זה אני אומר מנסיוני ומנסיון אחרים שמבינים טוב ממני בתחום. ובכלל, כלל יסוד ששווה לאמץ זה להתמודד עם הקיים ולא לבנות תילי תילים של ספקולציות עתידיות. בסיטואציה הנוכחית האפשרות שהצעתי היא טובה וריאלית וכמו שאמרתי היא יכולה לעבוד ויכולה גם לא. אף אחד לא תמך בגישה של להתיר לה ל"התעלל" בבבגדים. צריך לתת צ'אנס ולבחון את תגובתה. אולי תתפלא אח"כ שדווקא זה עזר והיא תירגע רק מהנחת הבגדים לצידה.

AllRed

New member
טוב ויפה לפתור בעיה נוכחית של כלבה הסובלת

ממצוקה כלשהי וליצור בעיה חדשה לבעלים שלה. אולי גם לך יש קושי בהבנת הנקרא כאשר אתה לא מצליח להבין שהכלבה לועסת והורסת גם כשבעליה בבית! ולא רק עכשיו. אז לתת לה המשיך ללעוס רכוש בעלים זו הצעה גרועה בעיני. את הבסיס המקצועי שיש לי לטעון מה שזה לא יהיה אני אשמור לעצמי בשלב זה לא לעשות לך פדיחות.

RSPA

New member
אני מצפה ממי שמומחה ומגדיר עצמו כזה

ודואג להדגיש זאת כאן כל הזמן , שיתן את האינפוט שלו במיוחד במצבים בעיתיים שדורשים סיוע בזמן אמיתי, ובכל מקרה, שלא ישאיר את הזירה למי שאינו מומחה בתחום ויכול בעצותיו (מתוך רצון כן לעזור) גם להזיק.

AllRed

New member
אז רצוי שלא תענה כאן, הרי אינך מומחה ויכול

להטעות אנשים בעיצותיך, ואפילו להזיק, לא?

RSPA

New member
גם אתה לא מומחה ולא אמרתי לך לשתוק

אז אל תגיד לי. מה גם שאני הבעתי את דעתי עם כל הסייגים הנדרשים ואילו אתה, לא. קצת צניעות לא תזיק. כל אחד יכול להביע את דעתו - גם אם הוא טועה. לכן החשיבות של התערבות המומחים באמת, כדי לתת ממומחיותם ולתקן את מי ששוגה בנסיונו לעזור. ואגב, גם המומחים יכולים לטעות, אבל עדין ניתן קרדיט רב לנסיונם ולהבנתם בנושא.

AllRed

New member
ומאיפה לך שכותב כזה או אחר אינו מומחה בתחומו

תגיד לי? - אם הוא לא רושם בחתימה שלו את מקצועו, שנות לימודיו וכו' הוא נחשב ללא מומחה?? תשובותיו יהיו לא טובות מספיק? חשבת אולי שלא הייתה התערבות שאר המאלפים כי ההצעות שניתנו כאן ע"י כל הגולשם שענו היו טובות ומקצועיות מספיק שאין צורך להתערב? במילים שלך:"שלא ישאיר את הזירה למי שאינו מומחה בתחום ויכול בעצותיו (מתוך רצון כן לעזור) גם להזיק." אתה בעצמך זורק ארס על מי שמשקיע רצינות וסבלנות במתן תשובות טובות המבוססות על סמך נ-ס-י-ו-ן (אני מזכיר לך את החתימה שלי). אני את הדיון הזה איתך סיימתי. הזילזול שלך מרגיז אותי.

RSPA

New member
מתוך מה שאני יודע ושומע

אני לא מזלזל בך ובודאי שלא מזלזל במי שלימדו אותך. נהפוך הוא, אני מאוד מעריך אותם ואת מומחיותם בנושא. אני גם מאוד מעריך את כל מה שאתה אישית עושה בכלל. אבל משום מה, ממשהו מאוד פעוט אתה הלכת ותקפת ושללת. ניסיתי להישאר עיניני, אבל אתה המשכת ל"רדת" לצד האישי - דבר שלא ברור לי למה. מה שהכלבה עוברת לפי כל התיאורים זו חרדת נטישה ברורה. אין כאן בהכרח רק משהו ממוקד בתרבות ביתית גרידא (של כרסומים, אי שקט, הרס פריטים) רק בגלל שהיא עושה את זה גם בזמן שהבעלים בבית. שני הדברים נקשרים יחדיו וצפים בחומרתם כחרדת נטישה בסיטואציה הנוכחית. לכן הצעתי לבדוק את מה שהצעתי כי זו אחת הדרכים המקובלות בחרדת נטישה (בחומרה קלה ובינונית). אולי זה יצליח ואולי לא. אבל אתה שללת את זה על הסף ומשכת לכיוון דיאגנוסטי אחר, צר. זה ההבדל. מצרף לך 2 קישורים לשתי סוגיות שעלו כאן בשרשור שהם רק דוגמאות מתוך קישורים רבים שקיימים בענין. זאת כדי שלא תבין אותי שוב לא נכון. קישור אחד מתייחס לסוגיית ההכנסה בסיטואציה כזו לתוך כלוב הטסה או חדר קטן/אמבטיה ונאמר בו כלהלן: Confining a dog with separation anxiety to a crate or other small area can be disastrous. Such confinement only prevents opportunities for destructive or housesoiling behavior but does not lessen the dog’s anxiety. קישור שני מתייחס למה שהצעתי כמשהו לבדוק ובו נאמר: Leave your dog with an article of clothing that smells like you, an old tee shirt that you’ve slept in recently, for example. ושיהיה לך בהצלחה (ואני באמת מתכוון לזה ואל תתקוף אותי בבקשה גם על כך).

אני חושב כי את צודקת

לגבי מי שאינו כותב קבוע בפורום, אך כאמור אולרד מוכיח הבנה עמוקה בנושא, וגם אם לפעמים אני אישית חלוק עליו הרי שהידע והמקצועיות שלו בולטים, כך שלעיתים התערבות נוספת הינה מיותרת. בכל מקרה, טוב שהערת את שהערת.

AllRed

New member
לך באופן אישי אין מה לעשות.....

הדרך הכי טובה לעזור לה תהיה בזה שתעבירי לבעליה את כל מה שעבר עלייך השבוע הזה ושתיתחילו להתמודד עם הבעיות הללו.

shir92

New member
גם הלילה לא תחמתי אותה

בחדר אמבטיה-כי זה קטן וריחמתי עליה
וכשירדתי לשם ב-6 וחצי בבוקר להוריד אותה מצאתי שוב את הספוג על הריצפה (אבל ממש ממש ממש מעט אולי חתיכה אחת!!! לא כמו שעשתה בפעמיים הראשונות) אבל כשירדתי אליה ב-9 וחצי היא אפילו לא הורידה את הכיסוי-זה לאחר שב-6 וחצי אמרתי לה בטון חזק "אסור!" וחזרתי על זה כמה פעמים. ישבתי בבית איתה מ-9 וחצי ועד עשרה ל-11 ואז ירדתי איתה לגינה עד 11 ורבע. מ-11 ורבע נשארתי איתה עד רבע ל-12 כי אז הייתי חייבת ללכת לרופא. עכשיו חזרתי
אני תיכף אוריד את מילקי-ואז ארד אליה,אשב איתה קצת ואשחק איתה ואז גם אוריד אותה לגינה ואשאר עוד קצת איתה. אבל העניין עם הפיפי שהיא עושה בדיוק בשנייה שאני נכנסת!!! היא רצה אליי כשאני נכנסת ובדרכה אליי לדלת היא עושה את הפיפי מולי!!!

AllRed

New member
אם את מתעלמת ממנה בכניסה לבית היא עדיין

תעשה פיפי לדעתך? - כשאת נכנסת את מאוד מתרגשת כלפיה וישר מעניקה לה יחס? - נסי להתעלם 2-3 דקות בכניסה לבית כאילו הכניסה אינה דבר מרגש ומיוחד גם עבורך ותראי אם זה עוזר. תשאלי את הבעלים אם התופעה הזו קיימת גם כשהם באים הבייתה. שוב, אין לך מה לעשות נגד זה כרגע. כשאמרת לה "אסור" בקול חזק היא השתינה גם? באיזו עיר מדובר?

shir92

New member
אוקיי, אני אנסה ואעדכן ../images/Emo13.gif

כשאמרתי לה "אסור" בקול חזק היא לא השתינה אבל הלכה למקום שלה... מדובר בעיר בת-ים. AllRed וכל מי שמנסה לעזור לי - תודה רבה

להשאיר נייר כסף זה מסוכן

הי קודם כל להירגע כלבת לברדור בת 8 חודשים שהורסת את הבית זה מאוד נורמלי 1 להשאיר נייר כסף זה מסוכן 2כלבת לברדור בת 8 חודשים זה פצצת אנרגיה צהובה ההיתמודדות עם בעיה זות נכון לעכשיו א התשה ב קשירה הטיולים שלך צריכים להיות מתישים אם את יכולה להריץ אותה בעזרת כדור או מישחק ,אופניים ובמינימום 25 דקות לטיול מומלץ 40 דקות 3 פיתרון המיקלחת אינו טוב מיקוון שהיא תפתח צורת השמדה חדשה כגון לעיסת משקופים מה שעושים במיקרה כזה הוא קושרים את הכלב במקום מוצל וקריר קצר מאוד כשליש מאורך הכלב אני מקיר את הקושי בקשירת הכלב אבל זות הדרך כאשר אנו קושרים ברצועה ארוקה או סוגרים בחדר הכלבה ממשיחה בסוג היתנהגות של טרוף שמספק את עצמו ואינו ניגמר כאשר אנו קושרים את הכלב כל כך קצר הוא לומד לתרגל את מה שהוא אמור לעשות בבית וזה לנוך אשמך ליעץ טלפונית ב0546204368 אייל קליין

shir92

New member
כמו שאמרתי...

חשבתי על נייר כסף אבל לא השארתי כי פחדתי שהיא תאכל אותו וזה עלול להיות מסוכן מאוד. להוריד אותה 40 דק' נראה לי לא כ"כ טוב כי מאוד חם-ואני באזור ת"א והלחות פה גבוהה מאוד. אני מורידה אותה ל-30 דק' (וגם הרבה זמן בחום הזה-אבל זה הזמן שאני מורידה גם את הכלב שלי), מורידה איתי כדור טניס ומשחקת איתה- אני זורקת לה והיא מביאה לי ושוב אותו הדבר... בנוסף לקחתי איתי קערת מים בכדי שאוכל למלא לה את הקערה במים בעזרת הבירזייה בגינה. לא סגרתי אותה במקלחת וכנראה שלא אסגור כי ביחס לגודל הכלבה המקלחת קטנה- ואני ממש מרחמת עליה
תודה רבה

C H 4

New member
יש לך אפשרות לקחת אותה אלייך?

זה קרה עם הכלב שלי, פתאום כשכל המשפחה נסעה לחופש הוא השתגע, בכה והשתולל ובשלב כלשהו גם ניסה להוריד את הדלת (הוריד חתיכות מהמשקוף והידית). מה שקרה בסופו של דבר זה שמספר חברים עשו עליו בייביסיטר צמוד לאורך כל התקופה ואחד מהם לקח אותו אליו בלילות (כשאנחנו לא בחופש הוא נשאר לפעמים הרבה שעות לבד והוא לא ככה). את רוב ההרס שהוא עשה למשקוף הוא עשה כשהיו שעתיים בין הזמן שאחד עזב אותו לזמן שהשני הגיע להחליף.. הלוואי והיה לי עוד משהו להוסיף, לי זה ממש שבר את הלב שהכלב שלי כל כך חסר ביטחון לא תארתי לעצמי שהוא כזה וכשאני רואה את הידית האכולה של הדלת זה מזכיר לי כמה שזה עצוב. אולי תנסי לדבר איתם כדי שיאתרו איזה קרוב משפחה שיכול לבלות עם הכלבה רוב שעות היום, אולי איזה בן/בת דוד שישמח לקבל חופש מההורים שלו לכמה ימים..

shir92

New member
לצערי אין לי את האפשרות לקחת אותה אליי

היא והכלב שלי לא מסתדרים בכלל. ואין קרובי משפחה שיוכלו לעזור ולכן הוא פנה אליי מלכתחילה.
גם לי קורע את הלב לעזוב אותה-גם אם אני עוזבת אותה במשך היום רק לשעתיים לבד!

למעלה