עזרה ראשונה....

menihe

New member
עזרה ראשונה....

אני חובש מד"א וחובש קרבי בהכשרתי. במהלך זמן זה נתקלתי במאות ואפילו אלפי פצועים שרובם תאונות דרכים. לא מזמן זה היה רוכב קטנוע בת"א מי מכם עוצר / יעצור במידה ויתקל בתאונה? במידה ועצר, האם ידע מה לעשות? מי מכם עבר קורס עזרה ראשונה? וזוכר? נתקלתי ביוזמה ברוכה בפורום צלילה שאורגן קורס עבור החברים. מה דעתכם, הייתם רוצים להתארגן ולעשות קורס / רענון? אני מכיר משהו במד"א שיכול לעזור. כמובן, אם אתם גם מכירים אז עזרה תתקבל בברכה. אל תשכחו שזה עלול גם חס וחלילה להיות...משפחה. רק בריאות מני

Commie1

New member
כנ"ל

אני באותה הסירה עם העבר הרפואי ואשמח לעשות קורס ריענון אני חושב רבות על לחזור להתנדב ואולי אף לעבוד זמנית...עד שאסתדר יש פרטים? לגבי השאלות: אעצור ועצרתי כבר מספר פעמים. יודע מה לעשות עברתי וזוכר

menihe

New member
כרגע אין פרטים...

חשוב לי לראות שיש הענות לפני שאני מבקש מחבר שלי לברר ולארגן. בכל מקרה, במקביל אני אשיג ממנו פרטים כלליים.

מיצו

New member
../images/Emo45.gif רעיון מעולה

יש פה מישהו שמחזיק בהכשרה פרא-רפואית שיכול להרים את הכפפה? גם אני חושב קרבי אבל הפעם האחרונה שהכנסתי את המעיים חזרה למישהו היתה אי שם בשנת 1991.

TheDevilInside

New member
אני מע"ר....

עסקתי בהגשת עזרה ראשונה במסגרת עבודה. אשמח לעזור אם אוכל.

TheDevilInside

New member
זה בדיוק הסיבה למה אנשים צריכים רענון.

גם מי שמוסמך בתור חובש או מע"ר,אך עשה את הקורס לפני שנים-צריך לעשות חזרה. הדברים משתנים כל הזמן,וגם אם לא-שוכחים המון אם לא מתרגלים.....

רותםב

New member
היתה, בזמנו, הדרכת מערי"ם ביוזמת

מועדון האופנועים הישראלי. אם אני לא טועה...

Centros

New member
כנ"ל גם כן ../images/Emo101.gif

אני עדין מתנדב ועוצר תמיד כאשר אני בפחית חירום שלי (יש לי ציוד מלא ברכב). מאז שהתחלתי לרכב לא יצא לי להיתקל בתאונה (ברוך ה'),גם שעכשיו בתיק גב שלי אין לי כמעט מקום לציוד (למעט הבסיס ח.ע,ת.א,כפפות). אשמח לסייע בכל פרוייקט שיעלה. ד"א מה אתם אומרים על אופנוע-טיפול-נמרץ החדש של מד"א? אייל

shayvilk

New member
../images/Emo45.gif עצרתי בעבר ואמשיך לעצור...

ככל שחולף הזמן הידע המועט שלי נמוג לאט לאט והייתי רוצה לחדש אותו. אשמח לעוד פרטים לגבי קורס שכזה... מתכונת ועלויות. תודה שי

מיצו

New member
כמו שאמרתי, רעיון מעולה, קצת פרטים להמשך

אני מוכן לפעול כדי להשיג את המקום להדרכה, וגם כיבוד או שתייה. מה שאני צריך מכם זה שני דברים. 1) להשתתף, במידה ונרים כזה דבר. סביר להניח שנצטרך לגבות סכום סמלי לגמרי מכל משתתף, אולי כמה שקלים, כדי לכסות על עניין הכיבוד/שתייה. אולי לא. נראה בהמשך. 2) עזרה במציאת מדריך/ה/ים מתאימים, כשהדגש הוא על אדם או אנשים שבקיאים ברזי הדרכת הע"ר, ולא רק כאלה שעברו כזו בעצמם. בנוסף, כדאי שיהיו פעילים בע"ר בעצמם, ולא כמוני, על תקן "פעם ידעתי". לבסוף, הנושאים העיקריים עליהם יש לתת דגש בזמן ההדרכה הם, לדעתי: פציעות גפיים, קטיעות, פגיעות עמש"צ, ראש. החייאה בסיסית. אני כאמור מזמן מזמן לא פעיל בתחום (בעצם מעולם לא הייתי מחוץ לשירותי הצבאי), ולא מכיר אף אחד שכן מתעסק בזה. לכן כל עזרה תהיה מבורכת וללא ספק תתקבל בברכה אצל הגולשים פה.

Dungeon

New member
אשמח להשתתף אבל מעולם לא עברתי קורס

בעזרה ראשונה. למדתי לעשות הנשמה מפה לפה ועיסוי החזה אבל גם את זה אני לא ממש זוכר וגם לא תרגלתי.

itiel

New member
../images/Emo45.gif אשמח לעזור במה שצריך ...

חובש קרבי בסדיר ובמילואים... חובש בעבר במד"א.

Jareth

New member
../images/Emo45.gif אשמח להשתתף

אבל אין לי ניסיון בכלל בע"ר

אני יכולה לשאול...

באיכילוב (המעסיק שלי) יש בית ספר לרפואה דחופה. בזמנו התעניינתי ו בקורס כזה לקבוצה התשובה הייתה יקרה מדי, למיטב זכרוני. אפשר לבדוק מה יש להם להציע עכשיו. לפני יותר משנתיים מועדון האופנועים ארגן קורס עזרה ראשונה (במד"א) לרוכבים, השתתפתי בו, היה מצוין ועלה פרוטות. אוכל לנסות ליצור קשר עם מי שארגן אותו אז. אולי אפשר לשחזר את ההצלחה. אני אישית יכולה להדריך החייאת תינוקות אם זה מעניין מישהו, אבל לא בזה עסקינן.... תשובות לשאלות, בשבוע הבא. סבטה

למעלה