עזרה קטנה

Rivendell

New member
בקישורי הפורום יש הפנייה

למילונים ספרותיים. מעבר לזה, כפי שכתוב למעלה, הפורום אינו מיועד לסיוע בשיעורי בית, ואת השאלות אתה מוזמן להפנות לפורום "לימודים ועוד" שזו מטרתו.

arandiera

New member
אבל בינינו ריוו

זו לא אחת מהשאלות היותר משעשעות? יחסית ל"כיצד מאופיינת דמות הגיבור בתפסן בשדה השיפון" או "מהי נקודת התפנית ביש ילדים זיגזג". מה זה באמת אמצעים ספרותיים???

Rivendell

New member
תלכי גם את לקישורים, חצופה ../images/Emo3.gif

ואני לא עוסקת בניתוח ספרים באופן אישי, אבל מה שזכור לי משיעורי ספרות הוא שהכוונה היא פשוט למכלול של כל מה שמלמדים שם - אכספוזיציה, מוטיבים וכו'. כל אלו ועוד הם אמצעים ספרותיים. אם אני טועה, תקנו אותי
(ועכשיו עשיתי להוא את השיעורי בית. את רואה מה גרמת?!)

arandiera

New member
ואת לא מבינה הומור??

אלנו באוניברסיטה מעולם מעולם לא שמעתי את המילה אמצעים ספרותיים. חבל שצליל הציניות שבדברי התפוגג מבעד למסך המחשב. אני חושבת שהמילה הנכונה היא אמצעים אמנותיים. שהרי אנחנו מדברים על ספר, ברור שכל אמצעי שיש בו הוא ספרותי, אלא מה עוד הוא יכל להיות, קולנועי? כך שלדעתי את לא טועה אבל זו הפעם הראשונה שאני שומעת את המושג אמצעים ספרותיים... לדעתי המושג טועה תקנו אותי אם אני טועה...

arandiera

New member
ועכשיו שניכם גרמתם לי ללכת לקישורים

וזו חוויה די חיובית, לא ידעתי שיש שם כאלה לינקים שווים, ריווי גם את זה את עושה? |טפיחה על השכם| אני שמחה לבשר לך שממה שמצאתי שם לפחות לא היה כזה מונח (אמצעים ספרותיים).

Rivendell

New member
אני לא שומעת טונים דרך המחשב

ותודה על הלינקים חייבים דווקא לסיוון. היא סידרה וטרחה, אני רק הזנתי פנימה. מאז זה קיבל עוד כמה עדכונים, אבל את העבודה הממש גדולה היא עשתה
מזל שיש לי פורום נאמן! ולגבי המושג - אני לא לומדת, לא למדתי וייתכן שגם לעולם לא אלמד ספרות ברמה אקדמאית (נראה לי קצת מסרס באיזשהו מקום לא? אני רוצה באמת לדסקס את זה פעם). אני זוכרת מה שלמדתי בתיכון, ומה שלמדתי לבד. (מיותר לציין שלמדתי לבד הרבה יותר ממה שלמדתי בתיכון, נכון?) ובתיכון מדברים בהחלט על "אמצעים ספרותיים" כשם כולל לכל מה שמלמדים שם.מצד שני, בתיכון לימדו אותי כל כך הרבה דברים בלתי חשובים בעליל, שאם הייתי מצליחה הייתי שוכחת מכולם

Mנטה

New member
משהו קטן על האמצעים האלו...

המורה האלמותית שלי לספרות-מגמה בתיכון לימדה אותי שהאמצעים הם חלק מהתוכן והתוכן הוא חלק מהאמצעים, מה שקצת מזכיר את הגישה ההוליסטית לגוף-נפש. ועל כך אני אסירת תודה לה
(ותחשבו על זה..)

למעלה