עזרה קטנה

עזרה קטנה

שלום לכם פורום יקר, אני יודעת שהשאלה אולי לא כ"כ במקום דווקא בפורום זה, אבל החלטתי לנסות בכל זאת
אני מתכננת טיול של כחודש לאזור אפריקה, הטיול יתחלק בין טנזניה זנזיבר ואוגנדה, הטיול כמובן יכיל ספארי {לפחות כשבוע} {התכנון הוא לא לישון במלונות יקרים במיוחד אלא בלודג'ים - מבחינתי מקלחת עם מים חמים זה מספיק}. להערכתכם מה העלויות של טיול שימשך כחודש באפריקה לאור התנאים שציינתי להלן, יש סיכוי שיותר מעשרת אלפים ש"ח? ואם כן אז כמה יותר? ושאלה נוספת באילו חודשים מזג האוויר הוא הנאה ביותר באזור טנזניה/זנזיבר/אוגנדה? תודה מראש כל מידע בנושא יתקבל בברכה אלינור

לילית462

New member
לודג'ים יכולים לעלות יותר ממלון...

אבל יש כאן מגוון של אפשרויות ברמה לכל כיס. מה המסלול שאת מתכננת ? מלון/לודג/אכסניה יכול לעלות מכמה דולרים בודדים ללילה ועד לכמה מאות...5-500$ פרט למלון יש הוצאות על נסיעות, כניסות לפארקים, ויזות, מזון אם תכתבי מסלול מפורט אפשר יהיה לעזור לך לחשב עלויות וכמובן טיסה

אז ככה

המסלול המתכונן ראשית כל לתקופה של כחודש, כאשר מרבית הזמן יהיה בטנזניה {בערך שבועיים}, שבוע באוגנדה ועוד שבוע בחופים {זנזיבר או איי סיישל}. בנתיים אין לי עדיין יעדים ספציפיים שאני בטוחה לגביהם בטיול, בגדול - אני לא מתכננת טיפוס על הקלימנג'רו, אבל כמה שיותר ספארי יותר טוב {לפחות 5 ימים - שבוע}. לגבי השינה - באמת שלא משנה לי חלק מהזמן בקמפינג אבל לפעמים אפשר גם אכסניות {כמו שכבר אמרתי - כל עוד יש מים חמים אין בעיה}. מה טווח העלויות של טיול כזה פחות או יותר? אשמח לשמוע גם על יעדים מומלצים ומתי העונה הטובה ביותר לטיול מבחינת טמפרטורות.. בקרוב אלך לקנות ספר על טנזניה/אפריקה כך שאוכל להתמצא יותר טוב.. פשוט אני צריכה הערכה של כללית של עלויות. בגדול מאוד {אני מתנצלת על הבורות אבל אני עדיין לא זוכרת את שמות השמורות} באוגנדה שמעתי שיש שמורה בה אפשר להתקרב יחסית למשפחת שימפנזים, אז אני די מתכננת על האזור הזה.. בטנזניה לפחות 5 ימים בספארי, ושאר הזמן יתחלק בין שבטים וסיורים באזורם השונים. וזנזיבר/איי סיישל - אולי צלילה אחת, שמעתי שיש גם שחייה באזור שבו יש דולפינים אז גם זה יתקבל בברכה.. אגב, שאלה - שמעתי שבספארי יש אפשרות עם מדריך {קיבלתי המלצות על אדם בשם ג'ורג'} או פשוט עם רכב, עד כה שווה להשקיע ולקחת גם מדריך? וכמה זה מייקר את ההוצאות?

budongo forest

ואולי גם Kibale forest הן שמורות באוגנדה בהן יש סיכוי טוב לראות שימפנזים. בנוסף יש את השמורות בטנזניה לחופי אגם טנגניקה - Gombe stream ו - Mahale Mountains אני הייתי ב -מאהאלה מאונטיינס ונהניתי מאוד, בעיקר כי בזמנו לא היו בכלל תיירים בשמורה . היום יש שם מחנה קמפינג ולודג'. חוץ מזה מבחינה נופית השמורה מדהימה -הרים מיוערים שגולשים הישר לאגם. עוד יעדים מומלצים הן השמורות של מערב טנזניה שיחסית פחות מתויירות - Katavi היא שמורה שעברתי בה במהלך נסיעה באוטובוס מעיר לעיר וראיתי מהחלון של האוטובוס יותר חיות משבוע בסרנגטי (בעונה החלשה כמובן...) ואפילו לא רכב תיירים אחד (אני בספק אם יש אפילו פקח שגובה דמי כניסה). שמעתי גם דברים טובים על שמורת Moyowosi אם כי אני לא יודע אם יש שם בכלל מחנות קמפינג או לודג'ים.

ועוד משהו קטן

אם הייתי אומרת לכם שיש לכם חודש לטייל באזור טנזניה/אוגנדה/זנזיבר איך הייתם מנצלים את הזמן ואיפה? אשמח מאוד לקבל המלצות על מקומות ועל חלוקת הזמן במטרה להפיק הכי הרבה מהטיול.

לילית462

New member
אז ככה

אני במקומך הייתי עושה כך: מתחילה את הטיול באוגנדה. עושה את המסלול הרגיל של קמפלה-ג'ינג'ה (רפטינג בנילוס, באנג'י על הנילוס, טרקטרונים)- מבלה - השבטים היהודיים, מפלי סיפי, הר אלגון. סיבוב של בין חמישה ימים לשבוע, אפשר לישון במקומות של כמה עשרות דולרים בודדים (20-40$) וזה ממש 'מפואר' יחסית לאכסניות. אפשר כאמור לישון גם ב5 $ ליום. הלינה זה לא עיקר העלות. רפטינג - עולה, כל טיול עולה, כל טרק וכו' תמיד עדיף עם מדריך, זה לא מייקר בהרבה והוא יודע לקחת אותך בדיוק למקומות הנכונים והטובים, וגם מסביר הכל. אח"כ עושה סיבוב לצד שני, קמפלה-מבררה-קבלה יש ספארי (אבל בטנזניה הרבה יותר שווה- יותר חיות) נוסעת לבוניוניו שזה אגם מלא איים קטנים, סוף הדרך. על השימפנזים לא הייתי בונה כי זה טרק שברורו רודפים (בריצה) אחרי הקופים, ובמקרה הטוב רואים זנב או תחת של קוף. אם את רוצה להשקיע צאי לטרק של הגורילות, שבו יש 99% לראות את הגורילות, אבל הרשיון עולה כמעט 500 $ - וצריך להזמין כמה שיותר זמן מראש, כי מדובר בקבוצות קטנות של עד 8 אנשים שעולים לראות שלוש קבוצות, כך שרק 24 איש יכולים לראות את הגורילות בכל יום, מה שיוצר תור - אומרים ששוה כל דולר. מאוגנדה הייתי נוסעת לטנזניה, אפשר גם באוטובוס דרך קניה, או בטיסה שהיא לא מאוד יקרה (בסביבות ה 300$) נוסעת לנגורו-נגורו שזאת השמורה הכי יפה בעולם (כך אומרים) שיש בה מצבור אדיר של בע"ח. אפשר לנסוע לספארי גם בסרנגטי - אבל אם את מתכננת מסע ספארי אחד אז לכי על הנגורו-נגורו שהוא הרבה יותר שווה. ומסיימת את הטיול בזנזיבר - ניתן לעבור במעבורת מדר-א-סלאם לזנזיבר. באי בעיקר בטן גב, יש טיולים ליומיים ולא יותר. לא הייתי משקיעה יותר משבוע גג בזנזיבר. את צריכה לבדוק לגבי הכרטיס עם אתיופיאן איר ליין שתעשי כרטיס ת"א-אנטבה(אוגנדה) וחזרה דר-אסלאם(טנזניה)-תל-אביב. אני כמעט בטוחה שניתן להוציא כרטיס כזה. הייתי מציע לך להיכנס לאתר של 'למטייל' יש שם המון אינפורמציה כולל מחירים מדוייקים והמלצות על מדריכים.

לילית462

New member
עדכון חם לגבי השימפנזים

היינו בסוף השבוע בקווין אליזבת נשיונאל פארק, יש שם מקום שעושים טרק לראות את השימפנזים. אולי בעקבות הדיבורים על כך בפורום, החלטנו לנסות. באמצע הסוואנה הצחיחה והצהובה, יש שבר, ואדי והוא כולו ירוק בפנים. מדובר על ערוץ בעומק של כ50-70 מטר ברוחב משתנה שבתוכו יש יער גשם = ג'ונגל וקלועה בו משפחה של 16 שימפנזים. (עקב ניתוק היער מיערות אחרים כתוצאה מכריתה של יערות והתישבות של אנשים). הטרק מדהים, הלכנו שעתיים בתוך היער המדהים הזה, זה פשוט עוצר נשימה !!! אין מילים לתאר (ואת התמונות עוד לא העלתי למחשב) בכל מקרה במהלך שעתיים של טרק ראינו קופי קולובוס - שחור לבן, קופים אדומי זנב, בבונים, מלא פרפרים, עקבות של פילים ושל היפואים. את השימפנזים לא ראינו
למזלי כשהגענו הביתה היה בטלויזיה באנמול פלנט את התוכנית מנקי ביזנס - ראיתי מלא שימפנזים
הטרק עלה לנו 20 $ לכל אחד - מחיר תושבים, לתיירים 30$, אין כניסה לילדים מתחת גיל 15.

עוד שאלה קטנה

מהם החודשים האידיאליים מבחינת מזג אוויר והנדידה לטיול באוגדנה וטנזניה?

לילית462

New member
לא יודעת לגבי הנדידה - בסרנגטי - שאומרים שזה

משהו מדהים... לגבי אוגנדה. יוני-יולי-אוגוסט = גשמים, קריר אבל לא קר כמו בארץ בחורץ, רק קריר. ספטמבר-אוקטובר-נובמבר אידיאלי לטיולים צדמבר-ינואר-פברואר - חם מאוד, יבש, לא אטרקציה גדולה. מרץ-אפריל-מאי -אידיאלי לטיולים הכל אבל בערבון מוגבן היות ועונות הגשמים זזות להן, לפני שנתיים הגשמים של יולי אוגוסט לא נפסקו והמשיכו עד סוף פברואר !!! כמעט שנה שלמה ירד כאן גשם בלי הפסקה.

למעלה