אז ככה
אני במקומך הייתי עושה כך: מתחילה את הטיול באוגנדה. עושה את המסלול הרגיל של קמפלה-ג'ינג'ה (רפטינג בנילוס, באנג'י על הנילוס, טרקטרונים)- מבלה - השבטים היהודיים, מפלי סיפי, הר אלגון. סיבוב של בין חמישה ימים לשבוע, אפשר לישון במקומות של כמה עשרות דולרים בודדים (20-40$) וזה ממש 'מפואר' יחסית לאכסניות. אפשר כאמור לישון גם ב5 $ ליום. הלינה זה לא עיקר העלות. רפטינג - עולה, כל טיול עולה, כל טרק וכו' תמיד עדיף עם מדריך, זה לא מייקר בהרבה והוא יודע לקחת אותך בדיוק למקומות הנכונים והטובים, וגם מסביר הכל. אח"כ עושה סיבוב לצד שני, קמפלה-מבררה-קבלה יש ספארי (אבל בטנזניה הרבה יותר שווה- יותר חיות) נוסעת לבוניוניו שזה אגם מלא איים קטנים, סוף הדרך. על השימפנזים לא הייתי בונה כי זה טרק שברורו רודפים (בריצה) אחרי הקופים, ובמקרה הטוב רואים זנב או תחת של קוף. אם את רוצה להשקיע צאי לטרק של הגורילות, שבו יש 99% לראות את הגורילות, אבל הרשיון עולה כמעט 500 $ - וצריך להזמין כמה שיותר זמן מראש, כי מדובר בקבוצות קטנות של עד 8 אנשים שעולים לראות שלוש קבוצות, כך שרק 24 איש יכולים לראות את הגורילות בכל יום, מה שיוצר תור - אומרים ששוה כל דולר. מאוגנדה הייתי נוסעת לטנזניה, אפשר גם באוטובוס דרך קניה, או בטיסה שהיא לא מאוד יקרה (בסביבות ה 300$) נוסעת לנגורו-נגורו שזאת השמורה הכי יפה בעולם (כך אומרים) שיש בה מצבור אדיר של בע"ח. אפשר לנסוע לספארי גם בסרנגטי - אבל אם את מתכננת מסע ספארי אחד אז לכי על הנגורו-נגורו שהוא הרבה יותר שווה. ומסיימת את הטיול בזנזיבר - ניתן לעבור במעבורת מדר-א-סלאם לזנזיבר. באי בעיקר בטן גב, יש טיולים ליומיים ולא יותר. לא הייתי משקיעה יותר משבוע גג בזנזיבר. את צריכה לבדוק לגבי הכרטיס עם אתיופיאן איר ליין שתעשי כרטיס ת"א-אנטבה(אוגנדה) וחזרה דר-אסלאם(טנזניה)-תל-אביב. אני כמעט בטוחה שניתן להוציא כרטיס כזה. הייתי מציע לך להיכנס לאתר של 'למטייל' יש שם המון אינפורמציה כולל מחירים מדוייקים והמלצות על מדריכים.