עזרה-פטור מצבא

אממ

יש המון בנות שחושבות שהצבא יהיה בזבוז זמן אם כל מה שהן הולכות להיות שם זה פקידות (לא כולן ככה כמובן..אבל מלא בנות הם סך הכל בעבודות פקידותיות) והן פשוט חושבות שזה בזבוז של שנתיים ובזמן הזה הן יכולות לעשות המון. מצד שני יש כאלה שלומדות באוניברסיטה הפתוחה בזמן הצבא ומשלבות.. ויש כאלה שחושבות שהצבא יביא להם הרבה ניסיון לעתיד ואפילו יתרום להן במידה והן יעסקו במשהו שקשור למה שהם רוצים לעסוק בו בעתיד. ויש כאלה (כמוני) שעושות את זה כי זה גאילו מהחובה שלי..וסבבה אני יעשה את זה..זה מסקרן אותי...(אני לא מורעלת צבא אבל אני באה בגישה של סבבה זה מחובתי לתרום למדינה (כאילו שמה שאני יעשה באמת יתרום..אבל סבבה) אז הסיבה שלה היא שהיא פשוט חושבת שזה בזבוז זמן ובזמן זה היא תעשה משהו מועיל..אני לא אגיד אם זה מוצדק או לא כי כל אחד חושב אחרת..שלכל אחד יהיה בהצלחה ואם הוא שלם בבחירות שלו מי אנחנו שנדבר. אני רק חושבת שהיה אפשר לומר לה יפה שזה לא המקום לשאול את השאלה הזו בלי להגיד שהיא זוועה וגועל נפש.. זה סתם מגעיל לדעתי =\ בדרך כלל אני לא כותבת פה או משתתפת בדיונים..אבל לא יודעת..הפעם רציתי להגיב =]

aureliano1

New member
אין בעיה

אני מסוגל להזדהות עם מה שאמרת - אף שאינני מסכים עם הכל. אני גם מסכים שאין צורך לקלל את הבחורה או לשפוט אותה. אין זה מכובד. פשוט יש למחוק את ההודעה מתחילתה ועד סופה

m i s t e r T B

New member
בוא נגיד שעוד פקידה זה לא הדבר

שישמור עליך (בכלל מנקודת מבט של דתי ההיפך הוא הנכון אבל זה לא לפרוטוקול)

blabla2a

New member
שלחי תמונה...

אולי הרעיון של ההריון ממשי....

Graphikat

New member
אה,תודה ולא תודה

כן,ההריון זה ממש רעיון דפוק אבל תודה למי שכן עזר לי ולמי שקורא לי משתמטת לא מבין את הסיבות...חוץ מזה,יש לי תוכניות כבר...אני מתכננת ללמוד עיצוב גראפי למי שזה מעניין כי אני למדתי עיצוב גראפי בבי"ס וללמוד לספרות (hair style)...

aureliano1

New member
אפילו תוכניות כבר יש לך?

נהדר ויפהפה. בחורה לעניין - לא מבזבזת זמן.

devilz

New member
wow!!

יש לילדה תוכניות!!!! ולכל השאר פה אין שום תוכניות.. בכלל... שמעי.. מילא היית יוצאת פה בהצהרה קורעת לב.. שאת פצפיסטית ושאת לא מסוגלת להחזיק נשק.. או לקשר את עצמך לגוף צבאי.. (אגב.. למה דתיות יכולות לעשות שירות לאומי.. ואנשים כאלה לא... לא משנה.. לא לפתח את זה..) או לחילופין.. משהו שקשור למשפחה.. אבל.. תעשי טובה.. את לא הבת אדם היחידה עם תוכניות... את יכולה להתגייס בדיוק כמו שאני יכולה להתגייס... את רוצה ללמוד? וואו... את מזה מיוחדת... חבלז............ אררג... בהתחלה כשראיתי תהודעה הראשונית.. אמרתי טוב נו עוד אחת... מניחה שיש לה סיבה שפויה... אבל את רצינית?! זאת הסיבה שלך? מקווה באמת מקווה שלא יביאו לך פטור ברבנות... (למרות שאהם... אני מכירה אחת שהיא לא בדיוק יהודיה וקיבלה ברבנות פטור... אחת שאני מכירה שהלכה לשם אמרה שהיו שם בנות בחולצות בטן פחות או יותר.. וכולן קיבלו... זה לא קשה במיוחד..) טוב נו... מאחלת לך רק הצלחה מה לומר... יש אנשים שהדבר היחיד שחשוב להם זה.. הם עצמם..

izzy88

New member
אוף גם אני רוצה ללמוד.....

שאני אלך להצהיר על דת וללכת ללמוד ארכיטקטורה???? במילא זה 5 שנים....... כאילו שספרות זה קשה..... תעשי צבא ראבאק!!!!!!!!!!!! סה"כ שנתיים ואולי קצת תתבגרי........... רוצה להצהיר על דת.... מה את מאיה בוסקילה????????????????

Graphikat

New member
חחחחחחחח

טוב,תקשיב/י,הבעיות המשפחתיות שלי לא נוגעות לאף אחד פה,נכון?יש יל סבתא משותקת למיטה נכה 100% וככה זה כבר כמעט 13 שנים,כי כשהגענו לארץ אז עשו לה איזה ניתוח בבי"ח ומאז היא משותקת וסבא שלי שנכה 100% קשה לו לטפל בה לבד אז אני מטפלת בה,ואני אמרתי את זה בלשכת גיוס ועל הזין שלהם!וזה לא שסבים שלי גרים איפשהו בירושלים,לא,הם גרים איתנו בבית ואנחנו עוזרים להם..רוצים לדעת עוד?סבבה...אמא שלי לא נמצאת בבית 14 שעות ביום,כל שאר הזמן בששת הימים האלה היא ישנה ורק יום אחד היא אשקרה נמאצת,אבא שלי לא נמצא 5 ימים במשך 12 שעות ומה הוא עושה בשאר הזמן ממש לא אכפת לי,כן,אני שונאת נשק מאז שירו בי עם אמ-16 חמוד כזה..מישהו רוצה לבוא לבדוק משהו אצלי בבית???!! אנשים פה כותבים כדי לקבל עזרה מאנשים אחרים ולא כדי שיתנפלו עליהם ויגידו שהם משתמטים או מפגרים או גועל נפש או כל דבר אחר!אם לא רוצים לעזור אז אל תכתבו אבל מי אתם בכלל שתביעו דעה על החיים של אנשים אחרים??

aureliano1

New member
אני רוצה להתנצל

מצבך אינו פשוט ללא ספק. עם זאת לצערי אין זה נבון לדבר על דברים אלו בפומבי. אני ממליץ בחום שתדברי עם כמה מהחברה שכאן בפרטי - אני משוכנע שיעזרו לך.

Candytuft faery

New member
אה וואלה?

אני למדתי בבית ספר ביוטכנולוגיה ואני רוצה ללמוד את זה באוניברסיטה וכן תתפלאי לאנשים שמתגייסים גם יש תוכניות וגם שאיפות יש לי כיוון בחיים

magic girl2

New member
וואלה.

אני לא חייבת להסכים איתך ואני בדרך כלל לא מזדעזעת מאנשים בלי להכיר אותם, אבל אם יש אנשים שאני סתם ככה מתעבת זה אנשים כמוך. את לא חייבת לראות את השירות בצה"ל כחוויה ותרומה, כי וואלה, ככה את חושבת..ואני לא יכולה להתווכח עם הדעות ההזויות שלך. אבל את לא מבינה משהו. אף אחד לא שואל אותך. לאף אחד לא אכפת בצה"ל כמה את חושבת שיהיה לך כיף ללמוד עיצוב גראפי במקום לעשות טירונות ולכלכך את הציפורניים. לאף אחד לא אכפת מהשאיפות ספרות שלך (ו-hair style נשמע הרבה יותר טוב) כי זה החובה שלך למדינה. ח-ו-ב-ה. קולטת?! לא קטע של "אוי, איך לא בא לי צבא.. אני אלך מחר בבוקר לרבנות ואסדר את זה". זה לא משנה אם את יודעת שלא תתפקדי בצה"ל, אם תשבי כל היום מול המחשב ותשחקי סופר מאריו. זה חוק. גם אני הייתי יכולה ליסוע להודו לגדל ירקות ולהפוך למיליארדית אם לא הייתי בצבא, אז מה? אם היו לך סיבות מספיק טובות לא להתגייס מר קב"ן היה משחרר אותך.. רפואי, נפשי, סיבות בבית (בשביל זה יש ת"ש), את פציפיסטית, לא חסר. אבל ברגע שאת צריכה לרמות ולשקר בשביל להשתמט שום דבר לא צודק. מגעיל אותי שבנות כמוך ממשיכות בחיים שלהם והולכות ללמוד ולהתפתח ולממש את עצמן או וואטאבר כשבנות אחרות נותנות שנתיים מהחיים שלהן. זה מגעיל אותי.. ואני מאחלת לך שלא תצליחי לקבל פטור ותסבלי בהמשך. בהצלחה.

Graphikat

New member
...

זה מה שמדאיג אותי?ללכלך את הציפורניים?על הזין שלי,אין לי ציפורניים בכלל...והצבא יכול לקפוץ לי,כי אני יודעת לעמוד על שלי למרות שזה יכול להיות כוב וכמו שפעם אחת כמעט התאבדתי,אני יודעת בדיוק מה אני עושה גם עם הצבא,ואם אתם לא רוצים לעזור,לא צריך,אבל תעזבו אנשים כאלה בשקט כי אין לכם מושג כמה אנשים מתים בגלל אנשים עם דעות ויחס כמו שלכם!

magic girl2

New member
לא ניסיתי לשכנע אותך להתגייס

אבל שאת כותבת בפורום מתגייסים שיש לך תיכנונים ללמוד ספרות ועיצוב גראפי במקום צבא בלי שום דבר מעבר לזה, את לא יכולה לצפות ש100 אחוז מהתגובות פה יתייחסו רק לשאלה שלך. כל הדרכים שבהן את שואפת להשתחרר כן מעלות אוטומטית דמות של מישהי שלא רוצה ללכלכך את הציפורניים שלה, ואם יש לך בעיות בחיים כמו שפירטת בהודעה לפני זה אף אחד לא אמור לנחש את זה. אני מכירה מישהי שהיא שיש לה מלא בעיות כלכליות ונפשיות ומה לא, אז היא פשוט נכנסה לחדרו של הקב"ן, קיבלה פרופיל נחמד ויצאה עם פטור מהצבא. לשחק אותה דתייה וללכת לרבנות כדי לא להתגייס, ולא לספר לצבא מה עובר/עבר עלייך בחיים ולסמוך על זה שאין לו כוח להתעסק עם אנשים שלא מתאימים למסגרת שלו, זה הגבול הדק בין משתמטת ללא משתמטת. וברגע שאת משתמטת, ככה אנשים יתייחסו וככה אנשים יחשבו. אין מה לעשות. וזה לא יהרוג אותך.

Graphikat

New member
זה מה שניסי

הייתי גם אצל קב"נ וגם אצל פסיכולוג בלשכת גיוס ואח"כ זימנו אותי למדור פרט,אמרתי להם את הכל והם שלחו אותי להזדיין אבל במילים יפות..ואז שלחתי מכתב רשמי וביקשתי פטור ושוב זימנו אותי ושוב הסברתי להם שאני מטפלת בסבתא שלי ושוב הם שלחו אותי להזדיין במילים יפות...

ממ

הולכים לרבנות, אם הרבנים מתרשמים שאת לא באמת דתייה, יכולים לשאול אותך כל מני שאלות הקשורות בדת. באם מחליטים לתת לך הצהרת דתייה-את משלמת 39.90 ומקבלת הצהרה. את שולחת את ההצהרה המקורית אל לשכת הגיוס [3חודשים לפני הגיוס-אחרת היא לא תהייה תקינה ואת תעלי לועדת הווי.[ שיותר קשה "לעבור" אותה]. תעודת הפטור כבר תשלח אליך הביתה תוך חודש וחצי בערך [אבל תודאי שההצהרה הגיעה....אם יש לך כבר ת.גיוס אז יצרו איתך קשר וימסרו לך שהצו מבוטל]

RENI1

New member
הרבנים האלה

צריכים להקשות יותר על חלוקת פטורים. טוב שלא כל בחורה שלישית מקבלת פטור מטעמי דת. עד כדי כך קל לעבוד עליהם?!

PopPy

New member
אני מאמינה שזה נובע מהעובדה

שהרבנים לא ממש תומכים בגיוס של נשים לצבא, בלי קשר לדתייה או לא, אז אין הקפדה.

למעלה