עזרה עם סול

SebastianNeko

New member
עזרה עם סול

שלום לכולם, אני לא מאד ותיק בתחום הקוספליי אבל עשיתי קוספליי רציני לבד (ג'ין קאזאמה, מפורים האחרון) עכשיו אני עומד בפני אתגר חדש והוא עבודה עם סול. אז הבנתי באמת שקל לעבוד עם הסול ואפשר לחמם אותו כדי שאני אתן לו צורות מעוגלות יותר איך אני עושה את זה? איך אני עובד עם החומר? כמה לחמם? עם מה לחמם? איך אני עושה בכלל את הצורה אשמח מאד לעזרה בנושא הנה נקו בשבילך ~נקו מיאו שלחה אותי לפורום XD~

happy berry

New member
שלום שלוםD:

המדריך האפי הזה- http://entropyhouse.com/penwiper/costumes/helmsdeep.html וכל מילה מיותרתD: אבל אם כבר- אני מוצאת את זה נוח יותר לעבוד עם נר מאשר על כירה, כמו במדריך. האידאל הוא כמובן מבער, אבל לא תמיד יש בהישג יד;; נר הוא תחליף לא רע, אתה "מדביק" אותו לצלחת ועובד עם הסול עליו. טכנית, אתה פשוט מחזיק את הסול בצורה שבה אתה רוצה אותו, נותן לזה להתחמם מעל הכירה/נר/מבער [החום גם "יעגל" את הסול], נותן לזה להתקרר כאשר אתה עדיין מחזיק את הצורה, ואז זה ישמר אותה. עוד משהו, במדריך הקוספלייר השתמש/ה בדבק פלסטי כדי לאטום את הסול [ע"מ שהצבע לא יספג, והסול יראה יותר כמו מתכת מאשר עור], אני ממליצה על חומר בשם אלקיל [ניתן להשיג בצנצנות קטנות בחנויות יצירה, או בפחיות גדולות יחסית בחנויות לחומרי בניין], שהחסרון היחיד שלו במקרה הזה הוא שהוא יחסית יקר. בהצלחה~ ואתה מוזמן להראות תוצאות^^

SebastianNeko

New member
עינבבבבב

תודה רבההההההההה אקרא את המדריך הזה בעיון, ואעבוד מול מהשקרן כתבה גם המון המון תודה, ואראה תוצאות :)

KerenLin

New member
נוו אבל כתבתי לנקו חפירה שתעביר לך

בוהו >: אז ככה, נתחיל מזה שסול זה חומר מדהים ונהדר. והמדריך שעינב פירסמה לך פה מעליי בהחלט יעיל ועוזר ועל פיו אני עבדתי! אבל מה? כשאתה עושה שריונות לכתף (כמו שאני יודעת שאתה הולך לעשות כי נאקו אמרה לי מה אתה עושה) אני הייתי ממליצה בחום על מזרון שטח דק. ההבדל היחיד ביניהם זה העובי והעמידות, בעוד סול יכול להיקרע יותר בקלות מזרון שטח הוא עמיד הרבה יותר וחזק, כף שגם שומר על הצורה. מאחר שאני גם יודעת שאתה מתכנן לעשות משהו עגול, אתה צריך בעיקרון לגזור את הסול\מזרון שטח לצורה שבה אתה רוצה אותו (קצת יותר גדול עם מרווח להתעגלות), לחמם אותו טוב טוב מעל נר\כיריים\ מגהץ חם במרחק\מייבש שיער ואז לשים אותו מהר מהר על משהו עגול כדי שיקבל צורה. משהו כזה: http://i40.tinypic.com/33ayljq.jpg ועכשיו מבחינת לאטום, אני אישית משתמשת במוד פאדג'. חומר נהדר, לא יקר מידי ואפשר לבחור באיזה מראה הוא יבוא (אני אישית עובדת עם הGLOSS) מה גם שכל שכבה שלו מתייבשת די מהר, לא משאירה סימני מברשת ואוטמת את הדבר שהכנת לחלוטין (משתמשת בו גם לדברים שהם לא סול) ואגב, הוא מחזיק לנצח בערך. שווה שווה עוד משהו רק שאני ממליצה, בנוגע להדביק סול. דבק לבן! הדבק הזה שמתמשים בו להכין עיסת נייר, שהשתמשנו בו בבית הספר. הדבק הכי טוב בשביל זה. אומנם לוקח לו קצת זמן להתייבש אבל בהחלט הדבק שעד היום מצאתי הכי עמיד לעבוד איתו. ואני חושבת שזהו, אם יש לך שאלות על עבודה עם זה אתה מוזמן לשאול ואענה בכיף :)

למעלה