עזרה עם כללי ציטוט

עזרה עם כללי ציטוט

היי, שאלונת קטנטונת: אני כותב עבודה ומשתמש בכללי ההפנייה למקורות של מדעי החברה (ז"א ללא הערות שוליים אלא הפנייה בסוגריים בגוף הטקסט בפורמט של שם המשפחה של המחבר, שנת פרסום: עמודים). עד כאן הכל סבבה. אבל מה קורה כשאני צריך להפנות בגוף הטקסט למקור שהוא אתר אינטרנט והכתובת שבה נמצא המקור ארוכה כאורך הגלות? הרי אין סיכוי שאני אכניס כתובת אינטרנט כ"כ ארוכה לגוף העבודה. מה עושים? בבקשה לא לומר לי להשתמש בשיטה של מדעי הרוח. אני במדעי החברה. תודה.

MsUnderstood

New member
את יכולה לצטט מאתר אינטרנט?

לי בשני החוגים במדעי החברה אי אפשר לקחת מידע מאתרי אינטרנט..יש לי כללי כתיבה אבל לא מופיע בהם אינטרנט...

ממליצה לשאול את המרצה

באופן כללי תמיד כשיש פריט ביבליוגרפי ייחודי ולא יודעים איך לכתוב אותו כדאי להתיעץ עם המרצה כי מרצים שונים ירצו דברים שונים. אם תשאלי אותי (ואני לא ממליצה להסתמך על המלצתי בלבד) אני הייתי כותבת את שם האתר- נגיד www.tapuz,co.il ולא את הכתובת המלא לדף הספציפי ואז את תאריך הכניסה לדף.

אוקיי, עוד שאלה.

כאשר כותבים הערות שוליים מטבע הדברים חלק מהמקורות הם בעברית וחלק באנגלית. האם אני כותב בכל מקרה את הערת השוליים מימין לשמאל גם כשהמקור באנגלית? או שאת ההערות באנגלית אני כותב משמאל לימין?

האם את מתכוונת

להערת שוליים שהיא בכתב מוקטן בסוף בתחתית העמוד או למראה מקום שמשולב בטקסט בתוך סוגריים. אם זה להערת שוליים אז לדעתי זה פשוט הגיוני שכל שפה כותבים מכיוון הקיראה שלה, השילוב של עברית ואנגלית אף פעם לא מושלם וקצת מבלבל בקריאה אבל אין מה לעשות.

מֵירַב

New member
דווקא אצלנו (מדעי הרוח - מידענות וספרנות)

לא היתה בעייה במידה וכתבנו רק את הדומיין הראשי. במידה ויש דרך ארוכה להגיע לפריט הספציפי - מציינים תחת איזה נושא הוא נמצא. בנוסף, דבר חשוב ביותר!!! - יש לציין תאריך איחזור, כלומר: התאריך ממנו דליתי את המידע הספציפי מאתר X. מציינים אותו כך - www.tapuz.co.il תאריך איחזור: 14.4.2011 יש לי סייג קטן - לא כל החוגים מקפידים, אבל אם כבר.... אז כבר
בהצלחה, מירב.

למעלה