עזרה עם דיליי..

shlomke4

New member
עזרה עם דיליי..

עשיתי היום איזה סבב חנויות (בודגוב-רעש געש-מיוזיק סטור), בחיפוש אחר דיליי. שמעתי לא מעט דברים. עקרונית הכי התלהבתי מהרפליקה, אבל הוא מאוווד יקר.. אז ויתרתי. (לפחות כרגע..) ההתלבטות: - Boss DD-3 - Boss DD-6 - Marshall EchoHead לגבי הבוסים, עקרונית, נראה שה - 3 מספק, אבל חסר לי בו הטפ טמפו, שנראית לי אופציה שימושית במיוחד בחזרות, הופעות וכ'ו. אבל לפי מה שהבנתי מהמוכר, הטפ טמפו ב- 6 גם ככה לא כ"כ נוח לשימוש. (לא נגיש כמו ברפליקה למשל). דווקא את המרשל שמעתי בהתחלה בלי יותר מדי ציפיות, אבל נורא התלהבתי ממנו. הסאונד היה לא רע בכלל, וורסטילי מאוד (לדעתי כמו ה DD-6), ואפילו יש אפשרות להוספת טפ טמפו בנפרד. אז קודם כל: מה דעתם? איזו אופציה היא הטובה ביותר? (מבחינת רמת הסאונד, אמינות, יחס תמורה-מחיר) ודבר שני - אם מישהו מכיר את המרשל.. יש לכם מושג מאיפה משיגים את הפוטסוויטץ' של הטפ טמפו? תודה למגיבים!

amitzangi

New member
Boss dd-6

מומלץ ביותר יש בו הרבה אפשרויות והסאונד באמת באיכות טובה

shlomke4

New member
מה לגבי הטפ טמפו?

מה מסורבל כ"כ בשיטת העבודה איתו, אם בכלל?

מטופש

New member
שלוקח 2 שניות לכוון אותו והוא לא מיידי

כל הפדאלים של בוס עם טאפ טמפו עובדים בצורה זהה, לחיצה ארוכה של 2 שניות על הפדאל מעבירה למצב טאפ טמפו ואז שתי לחיצות בקצב הרצוי יעשו את העבודה, כדי לחזור למצב בו אתה יכול לכבות ולהדליק את הפדאל בצורה מיידית לטמפו שקבעת- לוחצים שוב 2 שניות ואז זה חוזר לOFF/ON. זה באמת הרבה יותר פשוט לתפעול ממה שזה נשמע- בעיני לא צריך להיות ממש שיקול לקניה או לא... כדי לתאם טמפו נגיד בתחילת שיר כדי למנוע את ה2 שניות עיכוב- פשוט תעשה את זה לפני תחילת השיר לפי הקצב הרצוי ואז פשוט תדליק ותכבה...

The Walrus

New member
הטאפ טמפו של בוס לא פרקטי בהופעה

אלא אם כן אתה לא צריך לנגן קטע לפני. נגיד אם יש קטע שקט רק של פסנתר ואז אתה רוצה סולו עם דיליי, יש לך זמן לכוון את הטמפו בדיוק. אבל אם אתה צריך לנגן בית לפני, יהיה לך די קשה... כמובן שבהקלטות הטאפ טמפו עובד מצויין.

shlomke4

New member
למה?

אי אפשר בזמן הנגינה של הבית ללחות עליו ל-2 שניות? הרי אז הוא נכנס למצב של הטפ טמפו, ואז בדיוק כשאתה מסיים את הבית ועובר לסולו.. תלחץ בטמפו שאתה רוצה. ודווקא בהקלטה זה פחות קריטי, כי אז אתה יכול פשוט לכוון אותו דרך הנובים.. ב- DD-5 זה היה שונה נכון? היתה בו אפשרות לטפ טמפו חיצוני, כמו במרשל לא?

The Walrus

New member
2 שניות זה די הרבה,

ועוד תחשוב שאחרי 2 שניות אתה צריך ללחוץ אתה הטמפו. זה יכול להיות מעצבן. אתה בטוח שבdd-6 אין מקום לטאפ טמפו חיצוני? כי בdd-20 יש...

shlomke4

New member
לא בטוח לגמרי..

אבל די בטוח.. די קשה להשגי בימינו DD-5 נכון..? וד"א.. באיזה דיליי אתה משתמש?

The Walrus

New member
כרגע חוסך לרפליקה

בינתיים אני חי בלי
. ואגב, חשבת על יד שנייה\חו"ל? או אולי שילוב של שניהם - איביי? אתה יודע כמה כסף אתה יכול לחסוך? אתה בכיף מקבל DD-20 בחו"ל במחיר של DD-6 בארץ, ואם אתה בקטע של אנלוגי אפשר גם להכניס לתקציב maxon ad-999.

shlomke4

New member
בקשר לחו"ל..

האמת היא שכל ההתעניינות בדיליי התחילה מזה שהדולר בקנטים ורציתי להזמין מחו"ל. הקטע הוא שכשהפדל עולה 160 דולר, או 190 עם משלוח.. אחרי חישוב מהיר זה יוצר מעל 900 שקל (כולל מע"מ).. ואפשר להשיג אותו בארץ ב- 950. את המקסון ניסיתי.. הוא היה סבבה, ואהבתי את הסאונד של האנלוגי.. אבל חסר לי בו את הסאונד הדיגיטלי. לכן אני מעדיף כרגע דיגטלי, עם אופציה של חיקוי אנלוגי (בערך לפחות..) אני גם מת לרפליקה.. אבל אני יודע שאם כבר אני אחסוך 2500 שקל אז אני אמשיך ואחסוך למגבר. או לחילופין אקנה מדהאני+דיליי אחר. בקיצור.. הוא ממש ממש יקר מדי. בינתיים אני אכניס אותו לפינה של "מה הייתם קונים אם הייתם זוכים בלוטו?".

The Walrus

New member
2500 שקל??

מתעברים שבאיביי אני משיג אותו ב1800 כולל מסים ומשלוח? וחוץ מזה, נפלאות הebay, אני משיג לך DD-6 ב100 דולר, תוסיף משלוח 130, מע"מ והכל, 150 דולר. כפול 4, 600 שקל. מש"ל
.

shlomke4

New member
אתה מדבר..

על יד שניה או רק על חדשים? כי יד שניה אפשר להשיג גם כאן ב-600...

עזרה קלה ביותר

היי, אני לא מנגנת על כלום אבל אני רוצה להביא לחברה שלי תוויים של שירים לגיטרה להיום במדורה.. ואני לא יודגעת אם השירים שאני אוציא זה ייהיה לגיטרה או לקלידים.. אז צירפתי לפה את האתר-ויש חצים ליד כל שיר-לפעמים כתום ולפעמים ירוק-מה זה אומר? ואיך אני אבדיל אם זה לגיטרה/קלידים? תודה על העזרה!!!

shlomke4

New member
בקשר לפוט סוויטש

מישהו יותר איזה פוטסוויטש צריך לחבר למרשל כדי שיהיה טפ טמפו? זה צריך להיות משהו ספציפי או שזה יכול להיות כל פוט-סוויטש? וד"א.. אם מישהו יכול להמליץ על עוד דיליי שהוא חושב שהוא טוב.. אז יאללה

למעלה