עזרה ...עבודת חקר .

סמיילי52

New member
עזרה ...עבודת חקר .

היי כולם ,
עשיתי עבודת חקר בביולוגיה , השפעת ריכוז אתילן (תפוחים) על בננות . אתאר כאן את הניסוי למי שלא מכיר ויוכל לעזור לי להבין את הבעיה , אז ככה :
לקחנו 3 סטים מכל שקית . 3 שקיות של בננה ללא תפוח - שקית מס 1
3 שקיות של בננה עם תפוח אחד - שקית מס 2
3 שקיות של בננה עם שני תפוחים - שקית מס 3
3 שקיות של בננה עם שלושה תפוחים - שקית מס 4
* לצורך העיניין כל השקיות היו שקיות נייר חום , אותן בננות ( אותו מצב של בוסר , הרוב מאותו אשכול כי אין אשכול בננות עם 12 בננות , אותו גודל -סוג ומשקל של תפוחים , אותה טמפ , אותו מיקום במעבדה . בנוסף הוספנו חומר סופח פד"ח ששכחתי את שמו בכדי לסייע להבשלה על כל תפוח אחד שמנו 5 גרגירים של אותו החומר ) .
במצב הראשוני של בננות הבוסר לפני תחילת הניסוי היה 88 גרירי עמילן על 5 ג בננה , גלוקוז : במקלון בודק היה 50 ובמכשיר היה 2 % .
לאורך כל 5 הימים עקבנו אחר הבננות , כפי שניתן להבין בננות בשקיות מס 4 הראו הבשלה גבוהה לעומת שאר השקיות ובייחוד משקית מס 1 .
בסוף הניסוי שזה קרה היום , קרתה תופעה ...
בשקית מס 1 מס גרגירי העמילן בממוצע בשכל שלושת השקיות היה 55 גלוקוז במקל בודק היה 150 ובמכשיר היה 5 %
בשקית מס 2 מס גרגירי העמילן בממוצע בכל שלושת השקיות היה 32 . גלוקוז במקל בודק היה 150-500 ובמכשיר היה 6 %
בשקית מס 3 מס גרגירי העמילן היה 21 . גלוקוז במקל בודק היה 150-500 ובמכשיר היה 6.2 %
בשקית מס 4 מס גרגירי העמילן היה 13 . גלוקוז במקל בודק היה 150-500 ובמכשיר היה 5 %
כמו ששמתם לב לא יכול להיות עמילן נמוך וגלוקוז נמוך הרי שבתהליך ההבשלה העמילן מתפרק לגלוקוז ....
אין לי מושג מה הבעיה , בבקשה מישהו ? זה ממש חשוב זה לבגרות שלי בביולוגיה ....
הלבורנטית שיערה שבאיזה שהוא שלב הבננה מפסיקה להיות מתוקה (מאבדת את הגלוקוז שלה ) , יש מצב ?

לא כל כך הבנתי את שיטת הניסוי אבל אענה עקרונית
נראה שאכן תוספת אתילן ממקור נוסף ( תפוח) מזרזת את ההבשלה. אבל כנראה שתפוח אחד מספק כל כך הרבה אתילן (גם הבננה עצמה מייצרת אותו) שתוספת תפוח נוסף לא משנה כמעט בכלל. אין הבדל בין תוספת 2 תפוחים לבין תוספת שלושה. כמו כן הגלוקוז מנוצל כמובן, לאיזה צורך? אם הבננה מפסיקה להיות מתוקה בגלל זה, לא בטוח, כי אנו מאוד רגישים למתוק ונרגיש מתיקות גם בריכוזי גלוקוז נמוכות וזה תלוי גם בחוש הטעם הטבעי של מי שטועם.
לא ברורה לי ספירת גרגרי עמילן ל- 5 גרם. אני מניחה שלקחתם דגימה של כמה תאים לספירה מיקרוסקופית . האם זה מספר גרגרים לתא אחד? ליותר? בשלב בשל מאוד התאים קצת מתפרקים ומאבדים את צורתם ואז קשה לדעת מה מספר הגרגרים לתא.
כדאי להתייחס לעניין הזה גם כן ( הבננה מתרככת)

סמיילי52

New member
היי

אני מניחה שזה לכמה תאים כי לקחנו 5 גרם של בננה גירדנו אותה קצת ומהטיפב שגירדנו (בלי הקליפה כמובן ) שמנו יוד ואז בדקנו מקרוסקופית הספירה הייתה בערך ובאומדן .
הגלוקוז אכן מנוצל לנשימה תאית אבל מן הסתם שבבננה בשלה יהיה ריכוז גלוקוז גדול יותר ...
ומשום מה הבננה עם שלושה תפוחים הייתה אמורה להיות עם הכי הרבה גלוקוז ולא להיות כאילו בלי תפוחים בכלל ...
הייתי מבינה את הטיעון שלך ... שאין כ"כ הבדל בין 2 ל 3 תפוחים אם כך הבננה שהיה בה 3 תפוחים ריכוז הגלוקוז שבה היה אמור להיות כמו זאת עם 2 תפוחים ולא כאילו היא לא הבשילה (מבחינת ריכוז הגלוקוז ) .
טעות בניסוי ? לא ממש נראה לי כאילו כמובן שהכל יכול לקרות אבל ... היו 3 סטים , בדקנו פעמיים כל בננה (אלה עם ה3 תפוחים ) ובכל שלושת הסטים יצא 5 % גלוקוז בדיוק כמו הבננה שלא היייתה עם תפוחים כלל ... שזה לא הגיוני ...
אני בבעיה :\

Graphotype

New member
אם אתם שוללים בעיות כמו שרשמת

טעויות בבדיקות וכו', אולי שווה לבדוק האם ניתן לתלות את התוצאה בריכוז גבוה מידי של אתילן? על פי מה שאני זוכר האתילן,הורמון ההבשלה, נע בדיפוזיה מחוץ לתאים ויעיל בשיווי משקל מסוים של כניסה ויציאה- הוא לא מסיס כל כך במים ולא אמור להצטבר בתאים- הוא אמור לצאת, כאשר יש עודף אתילן, למשל בזרעים, הוא מונע את הנביטה שלהם.
אני לא יודע בדיוק איך כמות חריגה של אתילן עשויה לגרום להפחתה ניכרת בגלוקוז (יכול להיות שתאי הפרי הרגישו בריכוז הגבוה של אתילן והיו צריכים להשתמש ביותר אנרגיה מהגלוקוז כדי לבצע זאת למשל?)

למעלה