עזרה - סופר חשוב!

noname202

New member
עזרה - סופר חשוב!

ביום שבת יש אצלנו ערב הורים חניכים...[החניכים בכיתה ח'] יש לנו פעילות מוכנה מגניבה וצופית, רק שכמו רוב הפעילויות הצופיות - היא בחוץ. הבעיה היא, שכנראה שהולך לרדת גשם...בעקרון כתבנו תוכנית חלופית, אבל היא מעאפנה, ויש הורים שבאים מרחוק ובקושי שכנענו לבוא... אם למישהו יש רעיון לתוכנית מגניבה שאפשר לעשות להורים ולילדים בתוך מבנה, אני ממש אודה לו :)
גלי.

cohen shir

New member
פעילות עם אוכל ובישולים תמיד תעבוד

אפשר לעשות את משחק הפלפל עגבניה. מחלקים לשני קבוצות קבוצה את היא קבוצת הפלפל וקבוצה שניה היא קבוצת העגבניה. שתי הקבוצות מקבלות את אותם מצרכים לבישולים ובזמן מוקצב הם צריכים להכין את הארוחה הכי מגניבה ואז בסוף עושים ארוחה ענקית ומגניבה של כולם ביחד. זה שיתוף פעולה וזה מגניב ביותר.

noname202

New member
סבבה, אהבתי את הרעיון :]

זה פותר את בעיית ה"אין אוכל כי יש גשם", כי הרעיון המקורי הוא בישולי שדה של החניכים... עוד רעיונות, מישהו? :]

cohen shir

New member
מקווה שעזרתי עוד באיסיקיו. ../images/Emo9.gif

בהצלחה מדהימה!

אממממ

טוב האמת שקראתי את ההודעה שלך ולא עלה לי רעיון כי אני במצב גרוע ... אני צריכה פעולה צופית מגניבה ואין לי אז יש מצב את מעלה את הפעולה שכתבת או עוזרת לי לכתוב כי אני ממש צריכה ואני פשוט לא מצליחה לכתוב ?

noname202

New member
בטח :]

טוב, בעקרון הפעולה הזאת היא פעולה שבה עוברים בין תחנות אתגר צופיות, כשבכל תחנה יש אפשרות לבחור בין תחנה אתגרית לבין חידה.... [אצלנו המעבר בין התחנות היה גם בניווטים, אבל לא משנה D:] התחנות: 1) מבוך חבלים – עושים מין מבוך מחבלים [אנחנו בד"כ עושים את זה על מתקן בגן משחקים], ילד אחד עם עיניים עצומות צריך לעבור בו בלי לגעת בחבלים, כששאר הקבוצה מכוונת אותו. אפשר להפוך את זה גם לתחרות כששמים שני ילדים משני הצדדים, והם צריכים להשיג משהו שנמצא באמצע... 2) שבלול – מכינים מין ספירלה כזאת מחבל, מבוך כזה. באמצע שלו מציבים סנדה עומדת, שמהראש שלה יש יתרים. בעזרת היתרים צריכים להעביר את הסנדה בתוך המבוך-ספירלה בלי שתיגע בחבל. 3) צמיגים – תקועים שלושה סובייטים באדמה, כשעל השמאלי יש 6 צמיגים. ממספרים אותם מ1-6 [6 למטה ואחד למעלה], והמטרה היא להעביר את כולם [באותו הסדר] אל הסובייט הימני. הבעיה היא שאסור לשים צמיג מעל צמיג כשעל הצמיג שלמטה יש מספר קטן יתר מעל הצמיג שלמעלה. [למשל: אני לא יכולה לשים 3 מעל 2 או 2 מעל 1].. יש דרך ספציפית לעשות את זה [להעביר ולהחזיר] אבל זה קצת מסובך להסביר פה... 4) סנדה על העצים – כופתים סנדה במאוזן בין שני עצים. מסביב מגדרים שטח שאסור להיכנס אליו. החניכים צריכים להעביר את כל הקבוצה לצד השני של השטח, כשמותר להם לדרוך רק על הסנדה שבאמצע, ולהיעזר בסנדה אחת נוספת. 5) ג'ריקן במעגל – משחק עם שתי וריאציות [תלוי באיזה גיל החניכים]: - קל יותר: יש ג'ריקן במעגל שאסור להיכנס אליו, בעזרת כל מיני חפצים [את מוציאה להם כמה חבלים, סנדה, חב"ד, בזנטים...כל מיני שטויות] הם צריכים להוציא אותו משם. - קשה יותר: יש בקבוק וכוס במעגל, כשבבקבוק יש מים. צריך למזוג מים מהבקבוק לכוס בלי להיכנס למעגל. [הפתרון האידיאלי לשניהם: קשר דייגים] 6) צמיג על סנדה – סנדה עומדת במאונך, עליה החניכים צריכים להשחיל צמיג, בלי לגעת בסנדה/ בצמיג [לתת להם כל מיני ציוד עזר]. ועוד כמה רעיונות למתודות שהן לא חלק מהפעולה: כל מתודה צופית כמו הליכת זיקית, מקבילים או לוליין [מקבילים: הולכים על החבל של ההליכת זיקית כשמלמעלה קשור עוד חבל שמשתמשים בו לתמיכה, לוליין: הולכים על החבל של ההליכת זיקית כשקושרים על הילד יתרים והחברים שלו צריכים לייצב אותו] וממ, עוד כמה דברים: טיפוס על סולם צופי שעומד בעזרת יתרים כדי להגיע למשהו, טיפוס על סנדה עומדת שמיוצבת עם יתרים, או אפילו טיפוס על חבל. מירוץ דורגלים, מירוץ אלונקות מממ...יש מתודה כזאת שיש שטח שאסור לעבור בו, ובשטח יש איים קטנים [פלטות כאלה], עכשיו – לחניכים יש מספר מוגבל של סנדינות, והם צריכים להשתמש בהן בשביל לעבור לצד השני של השטח...[צריך לשחק עם זה ככה שהסנדינות יותאמו לדרך מעבר מסויימת ומרחקים, ושהם יצטרכו ללכת ולחזור כמה פעמים וכאלה] אם תהיי יותר ספציפית אולי אני אוכל לכוון אותך יותר... צופיות מעשית? עמלנות? תחנות אתגר בסגנון אחר? בכל אופן, מקווה שעזרתי :] בהצלחה!

noname202

New member
ועוד כמה מתודות צופיות

- כוכבית - כל זוג חניכים תופס חבל - כל אחד מצד אחד. מצליבים את כל החבלים בצורת כוכבית, ואז שמים באמצע ג'ריקן ריק. החניכים צריכים להעביר את הג'ריקן ממקום למקום. - משולש תמיכה - עושים V בין שלושה עצים בעזרת חבל סיירים. שני חניכים עומדים, אחד על כל צד של הV [בחלק שבו יש את העץ המשותף, בלמטה של הV], ושמים ידיים על הכתפיים אחד של השני - הם צריכים לתמוך אחד בשני ולהגיע כמה שיותר רחוק בV. - סנדה - לחץ: שני חניכים עומדים על סנדה וצריכים להתחלף במקומות בלי לרדת מהסנדה. אפשר לעשות את זה באמצעות לחץ [להישען אחורה]. - בקבוק על עץ - בקבוק קשור לחבל. צד אחד של החבל קשור לעץ והצד השני [הבקבוק] נזרק מעל לאחד הענפים. צריך להוריד את הבקבוק בלי לגעת בחבל. - קורי עכביש - מתודה די חרושה, חלונות מחבלים כשצריך לעבור בהם ואסור לעבור באותו החלון. - מעבר מעל לחבל/סנדה - כל הקבוצה צריכה לעבור לצד השני של חבל [חשוב לשים אותו די גבוה, כדי שימצאו פתרונות כמו להרים אחד את השני, לקפוץ וכאלה]. - גלגלת - להרים את עצמך: חניך קשור לחבל שעובר בגלגלת, וצריך להרים את עצמו [או שהקבוצה תרים אותו] ולקחת משהו מהעץ. - מסלול מכשולים - אפשר להכניס בו: זחילה אינדיאנית, צמיגים, הליכת זיקית למיניה, סנדה זזה [סנדה תלויה משני הצדדים שלה לעצים] ועוד כל מיני. - כל הקבוצה על חבל אחד - כל הקבוצה צריכה לעמוד במקביל על חבל סיירים אחד מתוח באוויר, ל10 שניות.

ליזיגי

New member
אני מעלה לך 2 ממש טובות ...

העברנו השנה לכיתות ז' והם ממש נהנו .... תהנייי

למעלה