עזרה - מחשב נייד

havlaz

New member
זה פנטיום, כל השאר סלרון.

ואם תשאל אותי, הראשון. למרות שאתה לא משווה מחשבים נכון. הראשון הוא מסך 15.4, עם 30GB, השאר יותר חלשים בעניין. לאחרון אין בכלל צורב ומסך יותר קטן. ולכל המחשבים שהצעת, הייתי מגדיל את הזכרון ל512 (בצ'יפ אחד! תדרוש זאת! ולא מוסיפים לך עוד צ'יפ ונגמר לך המקום.. כי בדרך כלל בנייד יש מקום ל2 צ'יפים..)

קיפוש

New member
היופ היתה כתבה במעריב

לא הבנתי ממנה כלום, לא עזרה לי בגרוש למישהו יש עצות מועילות

.........

תלוי מה אתה רוצה לעשות אם המחשב הזה, שרת? משחקים? עבודה? ביד? אם זה משחקים, עזוב, סלרון זה לא מילה, תמיד למשחקים זה AMD אם פנטיום, כנ"ל לגרפיקה, זה ביגלל ששני אלא הם מעבדים עתרי כוח. לעבודה, סלרון הוא בחירה טובה, אתה לא משתמש בהרבה גרפיקה, ככה שכוח עיבוד גדול אינו דרוש. בעיקרון היום המינימום של הזיכרון הוא 512, שוב ליראות מה המהירות שלו? 200MHz?300?400? זה חשוב, כי ככל שיש לך יותר זיכרון מהירות המחשב שלך עולה. דיסק קשיח, אני חיי כיום אם 80,יש לי עוד כמה שמשמים לגיבוי, ועוד כמה שביכלל לא מחוברים (כאלה שנוצרו כדאי שאני יהרוס אותם
), חשבתי שאני ישתמש בהרבה מקום, היום אני לא עובר את ה 15, אבל כניראה זה ביגלל שאני לא משחק ביכלל אלא מתקין משחק אחד או שתיים לאחי הקטן, זה תלוי מה אתה, לגיימרים זה חשוב שהיה הרבה מקום, הם לא נוטים לימחוק משחקים, לתחנת עבודה זה פחות, כמה מסמכי ASP ואקסל לא ינפחו לך תדיסק :) ועכשיו התגובות שלי על המחשבים האלו: פר, לא הייתי משקיע בהם. על המחשב הראשון: דבר ראשון כמו שאמרתי, אני לא מחזיק מסלרון, יפה יםה הוא מעבד זול שעושה עבודה טובה, אבל בתחום המשחקים הוא נישאר מאחור, ככה שאם אתה מצפה שהמשחקים של היום יעלו עליו ותקבל תוצאות זהות +/- לפנטיום/AND אתה יכול להמשיך לחלום - כי אתה לא. מסך, על 15 אני לא מיסתכל, זה קטן מידי בישבילי, אתה תעבוד על רזולוציה נמוכה וזה יפריעה לך לעבודה רצופה, אישית לי מאוד קשה לעבדו על רזולוציות שאינם 1024x768 ומעלה, אני לא יודע מה איתך. זכרון, כמו שאמרתי, זיכרון זה צוואר הבקבוק של המערכת, זיכרון גדול + ביצועים טובים, נניח ואתה מתכוון להתקין על המחשב הזה חלונות XP, אל תישכח ש 256 זה _מינימום_ על פי הוראות MS, אז כמו שאמרתי, 512 זה הסטנדרט, לא נישכח שגם אופיס, אקספלורר ושאר היחיות האחרות (במיוחד אופיס) דורשים הרבה זיכרון. דיסק, ביל גייטס אמר ש 40KB יספיקו לכל אדם, מקסימום 100KB (אני לא סגור על המיספר המדויק של המספרים אז אל תיתפוס אותי במילה), אני אומר ש 40GB יספיקו בהחלט, בתיקווה שתיזכור לרוקן את סל המיחזור שלך. לגבי כונן ה DVD, זה לא ממש התחום שלי, אבל גם כאן יש לי מילה, אתה צריך את זה? קח את זה, אחרת אתה סתם נידפק אם חורה יקרה ללא שימוש. מודם, היום אני לא מכיר אישית אנשים שגולשים אם מודם טלפוני, בעיקרון הייתה לי היכולת לא לקחת את זה אז זה מה שהייתי עושה, כי זה סתם גורם למחשב שלי לישקול יותר. כרטיס רשת, שים לב, הם לא פירטו עליו יותר מידי, אני חושב שאוןבורד (כלומר חוברים ללוח אמא) הם הכי טובים, אבל זאותי דעתי. כרטיס רשת, חשובבבבבבבבב במחשב ניד, אל תאבד את הדרייברים שלו. כרטיס קול, שוב, אני מקווה שזה on-board אחרת סתם תיתקעה אם חלקים מיותרים, למרות שהיום 99% בלי נדר שזה on-board. כרטיס מסך - כמו שאמרתי אני לא משחק יותר מידי, מקסימום נותן לאחי הקטן, ולא אני לא מיצטער שקניתי כרטיס מסך חזק, אתה יודע למה? כי יום יבוא ופשוט אני אשתעמם, אז אני אפתח איזה משחק ואסרוף כמה שעות, זה שווה את זה. אגב, 64 מגה בייט זה לא מילה, תידרוש 128 לפחות! (אני מעריץ זה נווידיה, אני ממליץ עליהם, יש להם כבר תמיכה בדיירקטX 9) מערכת הפעלה: אם אפשר ליקנות ללא מערכת הפעלה, לך על זה, חבל על500 שקל כשיש אפשרויות אחרות. יציאות, ביעקרון בנייד חשוב שהיה הרבה חיצי USB, לפעמים זה DOK (דיסק און קיי), מדפסת, מחשב אחר, וכו. לגבי המחשב השני, תידוק את אותם כללים. בהצלחה.

invision

New member
איפה אתה חי תגיד לי? ../images/Emo3.gif

קודם כל, תקרא את השאלה: מחשב נייד לשימוש משרדי. א. למחשב נייד לשימוש משרדי (בדר"כ OFFICE ואולי מספר תוכנות עזר) לא צריך כרטיס גרפי של 128 מגה - בזבוז כסף מוחלט. 64 ואפילו 32(!) יספיק. ב. מסך 15 אינץ' קטן מדי למחשב נייד? - 15 אינץ' זה ה-גודל. אתה שוכח את הקטע שגם המשקל משחק מרכיב חשוב כי על כן המחשב נייד ג. לחסוך בעלויות אפשר לקנות מכשיר combo, אני יודע שלחברת samsung יש אחד מצויין שהוא גם קורא דיסקים, צורב דיסקים וקורא DVD - שווה לבדוק את העסק. ד. למחשב משרדי, בהנחה שהוא לא מריץ sql server למשל 256 מגה זיכרון יספיקו. אפשר גם 384 (שזה 128 + 256) ונגמר העסק. ה. אין נקודה ה'

אבל זה לא משנה

לי יש 32 מגה בייט ואני מרוצה. זה רק כרטיס מסך אני לא מריץ על המחשב שלי אפילו סוליטר.

ilaya

New member
חבר'ה, בואו אני אספר לכם על מה אני

מריץ SQL SERVER... שימו לב - אני מבקש לשבת ! מחשב נייד, קומפאק ארמדה PIII 667 Mhz 256 זיכרון פנימי (האמת היא שלפני שבוע, במלאת 3 שנים לעבודה איתו, שידרגתי בכסף טוב ל- 512). כרטיס מסך - 8 מגה (נדמה לי, אני לא אתפלא אם רק 4). 9G דיסק קשיח. מה שכן, המחשב הוא מסדרת ארמדה, ממש מחשב 4X4, אני כבר עובד איתו 3 שנים בשטח, חובט בו, מפיל אותו, מג'ייף אותו, וכלום ! (טפו טפו טפו !). ואנשים אומרים לפי שלפעמים אני חסר סבלנות...

ilaya

New member
זז. צריך סבלנות אבל זז.

אני עובד לרוב במקביל עם: אינטרנט, מייל, SQLSERVER (שרץ כל הזמן ברקע), PHOTOSHOP, עריכת קוד, וכו' וכו'...

במקום די מוזר שניקרא לו הבית

הוא כתב משרדי? איפה? איפה? במידה והוא היה כותב לא הייתי מעלה את האפשרויות האלו, יש כאלה שקונים מחשבים נידיים ביגלל שכבר ניגמר להם המקום לנייחים, ביגלל זה לא שללתי את האפרויות. לגבי הכרטיס מסך, תלוי מהוא, על זה אין מה לדבר, תלוי מה השימוש במחשב, ושוב, הוא לא אמר. מסך 15 אינץ, עיניין של טעם, אני אישית לא יכול לעבוד אם 15 ביגלל שזה קטן מידי בישבילי, תלוי איך הוא רוצה, לגבי המשקל אתה צודק, אבל אם זה בא על נוחיות אני לא הייתי מיתפשר, וגם זה לא שהוא הולך לעשות מסע קומטה של מטכ"ל אם המחשב
, ככה שעוד 500 גרם +/ לא יזיקו. לגבי ג', אמרתי שאין לי מילה בנושא, אבל אם אתה רוצה להיכנס לזה בבקשה, סך הכול ציוד מיותר חבל ליקנות, מה גם אני לא סומך עליהם (על מכשירים משולבים, כמו הפקס/מדפסת/מכונת צילום/אמבטיה/בריכה הזאות). ד' - זיכרון גדול יותר == מהירות גבוהה, אף אחד היום לא רוצה לכחות עד שהאופיס יעלה, ובמיקרה ואתה עובד אם כמה ישומונים כדאי ומומלץ לשריין את עצמך. ה' - אין תגובה

invision

New member
הבנת הנקרא, הבנת הנקרא

רואים שהברזת מהשיעורים בהם למדו הבנת הנקרא בתיכון, ראה את השורה האחרונה של שאלתו, ציטוט: "בעיקר לשימוש משרדי". יותר הכוונה מזה אני לא יכול לתת. ב. תתפלא, לסחוב 2-3 קילו בתיק זה לא פשוט בכלל ובתור אחד שיש לו נייד אני יכול לספר לך שמרגישים כל גרם. (למשקל המחשב תוסיף גם משקל דיסקים נוספים, משקל המטען וכיו'). ג. אני בעלים גאים של מכשיר משולב של חברת HP, אם אתה מתעניין אז הדגם הוא psc 2410 והוא עובד מצויין ללא שוב בעיות, כנ"ל גם מכשיר ה Combo שמותקן על מחשב אחד כבר שלוש שנים בערך, פנטיום 3 עם 933 מגה הרץ ו 384 זיכרון. ד. לאופיס מספיק אפילו 128 מגה (בהנחה שהוא לא רץ במקביל עם sql server), ככה ש 256 זה די ויותר, כדי לצאת "לארג'" נוסיף עוד 128 ונקבל 384, קיבלנו מחשב נייד מעולה לכל הדעות. ה. חבל שאין תגובה

havlaz

New member
למי שאין מקום לנייד

תמיד אפשר לקנות מארז קומפקטי.. לצוות ההנהלה בעיתון יש כאלה, 2500 שקל, נראים בןזונה

havlaz

New member
גם לי אם תיתן מסך 15

רגיל אני לא יוכל לעבוד עליו.. אבל יש הבדל בין מסך 15 שטוח למסך 15 רגיל.. אני עובד לסרוגין על 14 בבית (הנייד) ו17 במחשב השני בבית בעבודה ולא מרגיש הבדל.. 15 זה לא רק המשקל, זה גם פחות סוללה...

למעלה