עזרה מבעלי נסיון...?

natyh

New member
אני דוקא נחושב אחרת

עם כל הכבוד וש כבוד אני רוצה תרמיל גדול מספיק כדי לכשאגיע לאיזורים נידחים ואתעקש לקחת אתי משם משהו שהתרמיל יקח אותם . לדעתי לך על 75 + אפשרות לעוד 20 ליטר . ודאג שיהיו לך שם מספיק תאים להפרדה בין האוהל מזרון ושק שינה , לבין בגדים לבין בנזניה . ודאג שיהיה בתרמיל מקום למקל מתקפל ואפשרות לגרזן קרח וקרמפונים אם צריך . גודל התיק הוא חשוב אך פונקציונליות חשובה לא פחות הרי מה הטעם בתרמיל ענק שכל פעם כשתרצה להקים אוהל בגשם סוחף שהחל לפתע תצטרך לשפוך את תכולת כל האוהל החוצה עד שתגיע אליו ? בקיצור בדוק טוב איך התרמיל בנוי , מה מערכת הגב שלו לא פחות חשוב , האם הוא נוח לך , או אולי ישבור לך את הגב . עד כמה תיכננו אותו טוב לדרישותיך , שהרי אם רוב הטיול יהיה במלונות מה הטעם בהרבה תאים נפתחים ? להיפך כאן עדיף תרמיל מזודה דוקא , ואם הרוב הוא טרקים אז ודאי שכדאי שיהיה פונקציונלי . ותרמיל כלל אצבע יהיה תמיד מלא אבל אני יכול להעיד שב לוא אלפין שלי 75+20 נכנס נוסף על הציוד הרגיל ציוד וידיאו : חגורת בטריות , ציוד תאורה מנורה מיוחדת בסטייל צילום חתונות , שצילמתי בעזרתה את המכרות בפוטוסי בוליביה כאילו באור יום. ציוד קול , מקרופון מיוחד ועוד .... והכל טבע בנהר בפירו ...
סימן שזה לא היה תרמיל #רא .... בענין נעליים כן בהחלט : הנעליים הטובות ביותר שהיו לי אחחח... איזה נעליים יו מיוחדות להליכה בבוץ , קניתי נעליים כמו הנפאלים באיראונד אנפורנה והן היו טובות יותר מכל נעלי מטפסים מאז ומעולם : אילו היו כפכפים מיוחדים לטיפוס הרים ומחירם הזניח לא העיד כהוא זה עך התועלת הענקית שהביאו לי . כן כן כדאי להשקיע בכפכפים טובים שם , אל תקנה את החיקויים הזולים שמוכרים פה , קנה שם .

Temporary2

New member
התשובה חיובית.

עם התיק הזה עשיתי טרקים של כמה ימים - כשהציוד הלא נחוץ לטרק נשאר בנק' היציאה (אם כי טכנית, יכולנו לדחוף גם את חלקו לתוך התיק, ולקשור את הנותר בחוץ). ובקור - אוכלים נכון, לא יותר. צריך לאכול אוכל שיתן הרבה אנרגיה, לא הרבה אוכל שיוצא אנרגיה - גם על נשיאתו, גם על הכנתו, וגם על עיכולו. 42, לא 45...

pako27

New member
כתבה שכתבתי לעיתון של הקריות

יש הרבה דעות וכולם נכונות !!!!!!!!!!!! מהסיבה שכול אחד בוחר את הצורה שברצונו לטייל וכמו כן להשתמש בציוד. יש ציוד שהוא הכרחי להישרדות בשטח ויש ציוד שהוא נוחות ואיכות וכך יותר כיף זה שווה כסף (בלי להיכנס למחירים ,מותגים ואפילו אך לחסוך). תמיד ציוד מתאים יהפוך טיול למוצלח יותר ..... מכוון שבתרמילים עסכינן הנה כתבה שכתבתי ומתפרסמת בשישי הקרוב בעיתון זמן קריות (מבית מעריב)למען חובבי הטיולים (אני מוסיף אותה גם למען חברי הפורום )הוא יכול להאיר מספר נקודות חשובות כולל מה חשוב ולמה אם מחליטים לקנות תרמיל: המדריך לציוד מטיילים : בחירה נכונה של תרמיל לטיול הגדול : מטיילים שביקרו באתרים שונים ברחבי העולם ובשבילי ישראל תמיד נבדלים מהסובבים בתרמיל גדול ועמוס המיטלטל בגאון על הגב בתחושה של סמל החופש והנוחות שלנו המטיילים, מי מאיתנו התרמילאים לא חווה את ההרגשה בחו"ל ורגע לפני לא ביקר בחנות לציוד מטיילים לרכוש את "הבית" האישי למסע המתוכנן ? "המוצ'ילה" בכינוי התרמילאים או כמו שאני מעדיף התרמיל המקצועי הוא " ה ב י ת " שלנו לאורך כול מסע או טיול בכול תצורה שנבחר , התרמיל הוא שטח האכסון לכול האביזרים הדרושים לנו בטיול הביגוד,שק השינה והמזרן ושאר האביזרים המהווים פיתרון אישי לכול מצב שצץ. ולכן לנוחות , לגודל , איכות וצורת התרמיל יש חשיבות עליונה להצלחה של כל טיול הן מסע קשה ואתגרי או טיול בעל אופי של סיור למספר שעות אשר פריטים אישים נישאים על הגב באופן ממושך וכמובן לתקציב שיש בידינו לרכישה , ולכן אני כותב לכם על מנת לשים דגש על מה חשוב בבחירה ובקניה של תרמיל לטיול!! המדריך לבחירת ציוד למטייל המתחיל: הצורה הפיסית הרצויה לתרמיל גדול היא בצורת "שק" המאפשרת דחיסה של ציוד רב ומבטלת כמעט לגמרי את האופציה שניקלע לאיזה מקום והרוכסן יתפרק או יקרוס מהעומס הציוד, להבדיל מתרמילים בצורת "מזוודה" עם הרוכסן הפשוט והמוכר, נכון לעיתים זה פחות נוח (וכיום ישנם פיתרונות גם למצב שיאפשר נוחות בגישה לחללי התרמיל) אבל ביחס של אופציה להיקלע לתקלה ברוכסנים ולתרמיל מפורק אי שם בעולם או בצלע הר תמיד אני יעדיף חוסר נוחות רגעית על תקלות !!! פשוט תרמיל בצורת " שק " פותר אתנו מראש מאופציה כזו וזה מצוין . הרצון לשמור על הגב והכתפיים מפני כאבים ועייפות לטווח הקצר והארוך גרם לחברות התרמילים לבצע מחקרים מקיפים בנושא וכיום רוב התרמילים בנויים עם מערכת רצועות מותניים ומוטות מסוגים שונים שמעבירים את מרבית המשקל מהגב והכתפיים למותניים (עד 80% מהמשקל) וכך הגב נשאר " שלם " גם לאחר משא ארוך עם משקל רב פשוט זו האפשרות הטובה ביותר שגוף האדם מאפשר מבחינת מבנה פיזית של עצמות ושרירים , כמובן שגם את שאר מערכת הגב הם לא הזניחו ולכול יצרן שיטה שונה שבאופן טבעי תתאים לכול אחד באופן שונה בגלל מבנה גוף אחר לכן ההמלצה היא למדוד מספר תרמילים עם מדמה משקל לפני הרכישה , להדק את רצועת המותנים על עצם האגן ולראות מה מתאים (המערכות ניתנות לכוון לפי גודל אישי), האריגים המיוחדים בכריות הגב מדיפים זיעה ומשאירים את הגב יבש וחוסכים לנו אי נוחות ובזבוז אנרגיה. לרוב נפח תרמיל של 60.65.70 ליטר מספיקים כך שאין צורך לדאוג, הכול נכנס ואם לא אז קצת הגזמנו בכמות האביזרים ,מטיילים עם ניסיון רב משתדלים תמיד לרדת במשקל ובגודל התרמיל (מתנות מהעולם ? נשלח בדואר ). חשיבות נוספת יש לגובהה המטיילים לצורך התאמה (לרוב מטיילים נמוכים ישאו תרמילים בעלי מבנה מערכת גב קטן יותר או נשים מערכת צרה יותר )קצת קשה לדמיין מישהו נמוך עם תרמיל 70+10 פשוט זה כמעט בלתי אפשרי אבל יש מצבים חריגים לכן רצוי להתמיד בבדיקה ובהתאמה נכונה . רוב המותגים המובילים מיצרים את התרמיל מאריגים קלים ועמידים לשחיקה וקרינת UV ותופרים את התרמיל בתפירה משולשת וחזקה להבדיל מתרמילים פשוטים, העמידות היא בהתאם , כול הפרמטרים האלו יכולים לתת לכם קצה חוט מה עדיף ועל מה לוותר אבל זה הבסיס על קצה המזלג. מחירי תרמילים נעים בטווחים שונים שבן 550 ₪ ל1300 ₪ ויותר ולרוב המשתנה הוא טיב החומר ,טיב היצרן ועוד מספר דברים שקצר הדף מלכתוב עליהם. את מגוון התרמילים והסברים נוספים ניתן לקבל בחנות המטיילים: שלו – המרכז לציוד מטיילים. חן .איזיק : מנהל שלו – המרכז לציוד מטיילים (תגובות יתקבלו בשמחה במייל:[email protected]) בקרוב האתר -www.shalevtrek.co.il

למעלה