עזרה מבעלי נסיון...?

עזרה מבעלי נסיון...?

שלום, האם תיק בגודל 67 ליטר מספיק לטיול חצי שנה בדרום אמריקה? אגב, אני לא בחורה פשוט אין לי מושג איך משנים את זה :) אשמח לעזרתכם, גיא

kogawa

New member
איך משנים את זה?

בקליניקות רבות ובסודיות מוחלטת (שאל בפורום מעריצי דנה אינטרנשונל) סתאאאם, תרמיל 67 ליטר הוא התרמיל האידאלי למטייל מתחיל (עם הנסיון גודל ומשקל התרמיל יורד), ואל תתרשם מבריונים שימליצו לך על תרמילי 80 ליטר ויותר.

ליאורט1

New member
זה לא משנה

אתה חוזר על עניין החצי שנה, אין לו שום משמעות, לוקחים את אותם הדברים לשבועיים ולשנתיים

shaishoo

New member
לוקחי כן

ההבדל היחיד במישור הזמן הוא שאחרי חצי שנה אוספים יותר "מזכרות" מאשר אחרי שבועיים חולצה מברזיל, וידאו מהרפטינג בפרו וכד... כמובן שתמיד אפשר לשלוח הביתה או לקנות תיק\שק מפלסטיק למשקל הנוסף..או פשוט לזרוק

kogawa

New member
עשרה טיולים

על 4 שנים במצטבר בחמש יבשות כולל שנה בדרום אמריקה, וכולם (ועוד 10-15 טיולים שהתרמיל שלי עבר בלעדי) עם אותו תרמיל - לואה "מזוודה" של 65 ליטר זה נסיון מספיק עבורך? היום אני נוסע עם התרמיל כשהוא רחוק מלהיות מלא, ולא עובר 15 ק"ג, וראיתי אנשים רבים מטילים אם תרמילים של 45-55 ליטר, וזה בהחלט מספיק להם. כן, יהיו אנשים שינסו לשכנע אותך לקחת 80 ליטר ויותר, תדחה את הצעתם בנימוס ותחזור לפורום להודות לי בעוד חצי שנה. קניות? המציאו את השרות הזה שנקרא דואר.

לשאול את יובל אם זה הערכה,

זה כמעט - ממש קרוב כמו לזרוק בוץ בפנים. 67 זה ממש גדול מאד בעיני, אפילו ענק, שוב כמו שיובל אמר, עם הנסיון גודל התרמיל קטן וגם המשקל, אני ממליצה לך לקורא כתבות בעייני אריזה. כמה שפחות זה יותר נח, יותר קל, ובאמת מגלים שצריך מעט מאד, ואם כן מגיעים לתיק מלא וכבד, שולחים הביתה כמה שרק אפשר, ואני מעדיפה תמיד לחלק למקומיים, טישרטים, או כל דבר אחר שקניתי בגחמה, שבדרך כלל מתגלת כדי מיותרת.

זהו

kogawa ומיכלמולכו - תודה רבה! אין לכם מושג כמה עזרתם לי... אני הולך על ה 67!!! אגב, אם אני רואה שזה מעט מדי אתם הראשונים למות... :) סתם... המון תודה

shaishoo

New member
67 זה יותר ממספיק

רק הערתי הערה צדדית אני אישית טיילתי עם 75 ואחרי שהתיק נגנב, עברתי בשמחה מרובה ל65 ולא היה מאושר ממני !

pazro

New member
זה לא משנה מה גודל התיק, משנה

הוא מה המשקל שאתה מסוגל לסחוב. בהנחה ואתה אדם נורמלי (גובה ומשקל) אזי 67 ליטר זה מעל למספיק. לי יש תיק 65 מעולם לא הצטערתי שלא קניתי יותר גדול. עוד דבר חשוב בתיקים הוא אופי הטיול, יותר טיול רגלי עם ציוד על הגב אני ממליץ בחום על תיק שק. לטיול של מנוחה תיק בתצורת מזוודה הרבה יותר נוח.

Temporary2

New member
יאללה יאללה,

מה כבר לוקחים בתיק ? כמה בגדים, מברשת שיניים וסכין גילוח, אולר פנס מצפן וגפרורים, מצלמה, ספר קריאה וספר הדרכה, בקבוק מים, קלפים, קערה וכף, שעון מעורר קטן... מה כל הסיפור ? צריך תיק שיהיה בו מקום לזה ושישאר מקום לשק"ש אוכל ומים נוספים - אני חושב שבצבא היינו דוחפים כמות כמעט זהה של ציוד לאפוד...
אני טיילתי 7 חודשים במזרח, קיץ וחורף (גשם\שלג) עם תרמיל 42L.

jeshu

New member
כמה הלכת ברגל ? אני לא הייתי מסתדר עם תיק כזה.

Temporary2

New member
מה זאת אומרת ?

בקטע של האם לקחתי שק"ש ואוהל ועשיתי בעיקר טיול רגלי ? כי התשובה על זה היא לא. אבל עשיתי עם התיק באופן הזה קילומטרז' לא קטן ברגל. בכל מקרה, אני לא מביא את זה כדוגמא למישהו שמתכוון ללכת בעיקר ברגל - אלא למטייל "הממוצע", שאינו טוחן טרקים עצמאיים כל הזמן, אלא מסתובב בעיקר בציוויליזציה. בשביל להסתובב רגלית עצמאית לחלוטין (זאת אומרת, במחשבה על תנועה בכיוון אחד בלבד, בלי צורך לחזור ולאסוף דברים וכו') - הייתי משתמש בתרמיל 50 ליטר.

pazro

New member
איך בדיוק אפשר לסחוב אוכל, מים

(...וחורף (גשם\שלג)" כלומר לקחתה גם אוהל ,ציוד גשם, ביגוד חם הרבה אוכל (בקור אוכלים יותר) וכל זה ב45 ליטר?!

זה בסדר... יש משהו חדש

חברים, זה בסדר.... כבר הזמנתי את ה67... אין צורך לריב...:) סתם... האמת שאני עומד מול דילמה חדשה: שאלת המיליון דולר - נעלים?! יש המלצות?

kogawa

New member
כן, את הנעליים שעמדת לזרוק

אלו שהשתמשת בהן לפחות שנה והן התרגלו לרגליך, ויקבלו "דחיה" בתאריך הזריקה לפח. השאלה היא איזה סנדלים לקחת, והרי רוב הזמן תנעל אותם!!

אני דוקא לא מסכימה עם KOGAWA

נעלים זה בין הדברים הכי חשובים לטיול תרמילאים. תשקיע בנעלים - זה בהחלט משתלם . אתה הרי לא הולך לשוטט עם פאוץ' ברחובות פריז, אתה נוסע לדרום אמריקה וזה מין הסתם כולל הליכות די רציניות ,טרקים ומסלולים,לא? במקרה כזה אתה תשמח מאוד שיש לך נעלים חזקות ותומכות! אני מקווה שזה בסדר מצד מנהלי הפורום-(אם לא , עמכם הסליחה)- יש את חנות עודפים למטייל בקרית מטלון בפתח תקוה. שם אפשר למצא מגוון די רחב של נעלי הליכה טובות (אל תקנה נעלי ספורט) ובמחירים סבירים.

יפה.. אבל יש בעיה

הבעי היא שאני 4 שנים בצבא וזה אומר ש4 שנים אני לא הולך עם נעליים נורמליות... לגבי השאלה הבאה שלך אז: לא... אין לי נעליי צבא. חה"א, אתה יודע :) השאלה היא איזה חברת נעליים מומלצת? יש מלא סוגים ואני עדיין לא מכיר את ההבדלים ועדיין לא שמעתי המלצות ספציפיות...

jeshu

New member
מה שנוח - לך לחנות ותראה הכי טוב לראות ולמדוד.

למעלה