עזרה לליל הסדר

WanderGirl

New member
עזרה לליל הסדר ../images/Emo163.gif

אני מחפשת מישהו שמוכר/עושה גפילטפיש אמיתי (פולני אשכנזי כזה) מישהו יודע?

WanderGirl

New member
לאף אחד אין תשובה?

אף אחד לא אוכל גפילטע?
(גם זו דרך להקפיץ)

sweet pita

New member
נקטר האלים...גפילט פיש...../images/Emo19.gif

אני קונה בשני מקומות : 1. מול ישראלס באגלינגטון (אגלינגטון ובאטרס) ממש ממול החנות יש מעדניה יהודית שאני לא זוכרת את שמה אבל אי אפשר לפספס..הגפילטע פיש מדהימים!!!! (אשכנזים לגמרי אבל אפשר לבחור בין מתוק או לא) 2. יש רשת שנקראת Daiter's ואני ראית שני סניפים שלהם אחד על באטרסט צפונית לגלןקרן ואחד על אגלינגטון מערבית מבארטס כלומר 5-6 חנויות לכיוון אלן רוד מהחנות הראשונה שהמלצתי. הבנתי שכדי להזמין מראש כי הלחץ גדול

WanderGirl

New member
ניסיתי את דיטרס שנה שעברה

ולא התפעלתי. אני אנסה את המעדניה שצינת אולי יהיה לי יותר מזל. אני מחפשת גפילטע כמו של "בתיה" מתל אביב מכירים?

Am and Am

New member
אהלן...../images/Emo8.gif חשקה נפשך בגפילטע?../images/Emo19.gif

כמו שאמרה הפיתה המתוקה גשי לאגלינטון לחנות שנקראת: Nortown Foods Ltd Phone: (416)789-2921 892 Eglinton W, Toronto, ON M6C 2B6 וכן רצוי להזמין מראש! בד"כ בסופ"ש וחגים הוא עמוס!!! נ.ב. - גם יקר!

sweet pita

New member
אכן זאת החנות

ויקר לאללה...משהו כמו 4-4.5 דולר לחתיכה..... אבל שווה
אצלנו זה יוצא לא נורא כי ברגע שבעלי רק שומע שאני הולכת להביא את זה הביתה הוא עושה פרצופים נגעלים ומבצע התגנבות יחידים לפיצה המקומית... ועל זה נאמר : more for me!!

Am and Am

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif ותזדעזע הדודה הפולנייה

ותאמר: פיצה במקום גפילטע? גוועלד!!!!!!!!!!

sweet pita

New member
רגילים ../images/Emo13.gif

תקפצי לשם מחר ותקני לשבת ואם תאהבו תוכלי להתקשר ולבקש שישמרו לך לסדר... אבל חכי עוד מעט יקומו משנתם כול מיני דודות ותיקות ויסבירו פה לכולנו איפה מה וכמה

Am and Am

New member
בכל מקום שבו מוכרים אוכל כשר

ניתן למצוא לדעתי! אבל השאלה היא האיכות! כן האיכות!

Fonzie

New member
האיכות? ../images/Emo150.gif

מה שנכנס מכאן יוצא משם. לא לשכוח להוריד את המים ולשתוף ידים.

אחת מהן התעוררה כבר, ו

פשוט משפשפת אל העיניים.."גפילטע פיש קנויים" מה זה? זה כל כך קל להכין לבד. ואם ההרגשה של העיסה הזו של הדגים הלא מבושלים שטחונים להם בקערה עושה לכם חשק לברוח מהמטבח ולהכין סלט לפסח, הנה תגלית . במרכולים הכשרים מוכרים גלילי עיסה קפואים . את אלה פשוט מבשלים בציר קל ,כן כמו שהם אפילו לא מורידים להם את ניר הפרגמנט. פולנים מוסיפים סוכר לציר :בצל פרוס גזר פרוס, הרבה פלפל שחור, עלי דפנה, מלח, וכמו שאמרתי הפולנים עם סוכר, והרבה מים. כשהעסק רותח מגלישים פנימה את הגליל הקפוא כשהוא ארוז בניר פרגמנט, סוגרים את הסיר פותחים חלון (הריח הריח) ומבשלים כשעה. מסננים , מקררים קמעה, על קרש מטבח (רצוי לא מעץ כי הוא סופג ריחות), פורסים לפרוסות , מסדרים על צלחת הגשה, מעטרים כל פרוסה בפרוסה של גזר מהציר, מקשטים בשני סוגי חזרת ומגישים בגאווה. תאמינו לי עובד יופי. עכשיו תגידו שהדודה המתוקה מגלה לכם סודות.

ישאםםך0

New member
גפילטע פיש

אני יכולה לתת לך את המתכון שאני עושה ואין תלונות מצד אף אחד במשפחתי רק מה בעלי לא אוהב מתוק אבל תמיד אפשר להוסיף סוכר למרק הדגים. אם את מעונינת כתבי אלי ואני אשמח לשלוח לך את המתכון שלי. אם את רוצה יש דגים מוכנים בחנות north town הם מוכרים דגים גם מתוקים. אני אכלתי אצל חברה והם טעימים מאד.

WanderGirl

New member
תודה אבל...

אני תמיד ראיתי את סבתי עובדת על זה כלכך קשה שיש לי טראומה

ישאםםך0

New member
גפילטע פיש 2

את צודקת גם אמא שלי היתה עובדת קשה והסיבה שקודם כל הבאנו דגים חיים הביתה וזרקנו אותם לאמבטיה עם מים קרים שישוטו להם במשך יום.לאחר מכן אמי היתה צריכה להעיף להם מכה בראש כדי שימותו והיתה צריכה לנקות אותם מהקשקשים והאיכסה שבתוך הדג אחרי כן טחנה אותם במטחנה ידנית. כיום את נכנסת לסופרמרקט או חנות דגים ומבקשת מהמוכר לנקות את הדג ולטחון אותו כך שחצי עבודה כבר נעשתה. מה שעליך לעשות לשים את הדג הטחון להוסיף 2 ביצים כמה כפות קמח מצה בצל טחון מלח פלפל וליצור קציצות. אם זה נראה בעיניך נורא נורא קשה אז כדאי שתקני מוכן.

estee from ynet

New member
Gefilte Fish

Though noting tastes like my mother's Gefilte Fish, I found that some of the ones that you buy at the supermarket in a jar to be better than the homemade Gefilte Fish that I have tasted.

drz400e

New member
../images/Emo5.gifחייב להגיב....../images/Emo5.gif

אני פשוט לא מבין איך אפשר לאכול גפילט פיש
....דג טחון?ועוד מתוק?אני יודע שאני הולך להסתבך פה עם כל האשכנזים של הפורום
,כולל אישתי והחתול,אבל אני פשוט לא יכול להתקרב לדבר הזה. ולחשוב שזו ספינת הדגל של האוכל האשכנזי....

estee from ynet

New member
Your wife & your cat

Your wife and your cat seem to appreciate the kind of good food that takes a lot of hard work to prepare.

למעלה