עזרה לחייל אוהד

סועד

New member
עזרה לחייל אוהד

חברי הפורום היקרים. הסכיתו ושימעו איזה דבר נפלא קורה פה בפורום.במטרה לעזור לחייל הנ"ל במציאת חומר ליום הולדתו של אביו, אני מבקשת מכל מי שיכול להביא פה בפורום איזה חומר או רעיון, אז בבקשה עשו דאת עוד השבת. מה שרציתי לספר לכם על איזה עולם קטן אנו חיים. כשנעניתי לבקשתו של אוהד לא חשבתי שהבחור גר בישוב שלי ועוד ברחוב שלי. איזה צירוף מקרים, ותודה לפורום תפוז.י בברכת שבת שלום, סועד.

לחייל אוהד, שיר ילדים בעירקית

תלעת אל שמסה, על גובת עישה, עישה בנת אל פשה, תלעב בלחרחשה, סח אל דיק בבלסטן, אלה ינסר אל סולט ותרגום: זרחה השמש, על החדר של עישה, עישה בת הפחה, שמשחקת ברעשן, קרא התרנגול בקול, האל ישמור על הסולטן. ומזל טוב.ן.

lmns

New member
אולי אפשר שילמד את השיר "טאלעה

מן בית אבוהה" של נאזם אל ע'זאלי? זה שיר פופולרי. הצעה נוספת : יש דקלום: יא מחמראנה יא מסבג'אנה , לייש גאעדה על ביבאנה? קתריד זוויג'אנה. לא זוכרת אתה המשך אבל זה משעשע, נדמה לי שכל פעם מגיע מועמד אחר והיא דוחה אותו בתירוצים שונים. מישהו יכול להשלים?

סועד

New member
טאלעה מן בית אבוהה

כתיבי לי בבקשה איזה בית או שניים של השיר במילים עבריות, ולמי שיש קישור איך להגיע לשיר הזה אנא שלחו, כך נוכל כולנו לעזור לחייל אוהד. בברכה סועד.

טאלעה מן בית אבוהה

בוקר טוב השיר הזה מושר במקור ע"י נזם אל ראזלי יש קישור בפורום שנקרא IRAQVOICE.COM שם תמצאי את כל השירים של נאזם אל ר'אזלי המילים הם בערך כך: טלעה מבית אבוהה,רייחה בית אלג'ירן,פאת מה סאלם עליה ימכיין אל חילו זעלן. גדליהא יחלווא רוויני,עלא טולק פרג'יני, גלתלי רוח ימסכיני טולי נבעת ריחן. גדליהא יחלווא רוויני,עאצ'ן מאייה סגיני,גלתלי רוח ימסכיני מאינה מה ירווי אל עצ'ן. גדליהא יחלווא רוויני,עלא עיונק פרג'יני, גלתלי רוח ימסכיני עיוני עין אלרזן.

אליהו 100

New member
טאלעה מן בית אבוהה ,,עוד שורה יש

גדליהא יחלווא רוויני,עלא כדודיג' פרג'יני, גלתלי רוח ימסכיני כדודי תפאח אלשאם

יש לי

לסועד יש לי את המילים אך אני לא יודע איך להעביר אותן לפורום מישהו שילמד אותי איך מוסיפים קובץ להודעה . בבקשה. יוסיסי

במה זכינו

שאתה פה מזל שראש חודש ולגבי הוספת קובץ שאתה בא לכתוב הודעה תרד עד הסוף לא איפה שכותבים את המלל יש קישור להעלאת קבצים

ראש חודש

סאני אש לעב ביקי ראש חודש יש רק לנו היהודים וזה היה בשבוע שעבר. ראש חודש תמוז. יוסיסיסי

No name for now

New member
לשיר הזה גם יש גרסא בעברית

באלבום "דמיון מזרחי" של ירדנה ארזי מסוף שנות ה-80 היא חידשה את השיר למלים בעברית שכתב אהוד מנור, יכול להיות מקור לא רע למנגינה אפשר למצוא את התקליט בחור בשחור ב-4 שקלים נדמה לי שעל העטיפה יש את המלים המקוריות בערבית (אני אבדוק בבית)

אליהו 100

New member
יא מחמראנה ... ההמשך

השואלת ,כַּדָגיד זויגַ'נה העכבר שואל תִּגְדֵני אִלִני תשובת השואלת רוח , רוח ,דנעל אבּוךּ , ולאבּו אבּוךּ ,יה תָּרַס חדידה השלמתי [ אפשר לתרגם לעברית ,]

לאליהו-האם אתה יכול להשלים הכל?

זה מאוד מעניין... נשמע לי שיר בדואט או שיר הפעלה מבדח. בבקשה תנסה להביאו בשלמות. תודה לך

אליהו 100

New member
תגובה לבנת הראפדין

זה כן שיר בדואט לשיר יש המשך . השואלת [ אני לא זוכר איזה יצור היא ] יושבת על מפתן הבית ,עוברים לידה יצורים שונים , שואלים: אותה השאלה יא מחמרנה וכו... ומקבלים אותה התשובה . רוח רוח וכו... רק היצורים משתנים . השאלה ותשובה לא משתנה ואין סוף לשיר ... עד שנמאס

אליהו 100

New member
המשך ...עידכון

יתכן שזה גם כסיפור שאבא מספר לילד לפני השינה לעזור לו להרדם ונפסק כשהילד נירדם

למעלה