עזרה, ייעוץ

• פותח הנושא nva1
  • פורסם בתאריך

nva1

New member
עזרה, ייעוץ

שלום לכם. אני אורחת כאן. לא נעים לי להיחשף (שבלולית, אם את זוכרת אני התכתבתי איתך בהודעות בעבר) רציתי לשאול את דעתכם כי כנראה קשה לי בהחלטות גורליות...ואין חכמים כבעלי ניסיון. אני נשואה +3 ילדים מקסימים. אני ובעלי התחתנו למרות הפערים ביננו. אני תמיד הייתי בהרגשה של חוסר השלמה וחוסר שביעות רצון מהחתונה. (למה התחתנו ? שאלה טובה- לחץ מהסביבה ועצת רבנים גדולים) (ה' מסובב את כל התירוצים בעולם למרות שלא הגיוניים). מבחינת אישיות הוא בחור טוב: מפנק, עוזר, מבשל, מגדל את הילדים, אנ חופשיה ללכת לאן שאני רוצה, ללמוד להתפתח, לקנות מה שאני חפיצה. הוא מסייע בכל....מבחינת עשייה הוא עושה הכל. אך מבחינה תקשורתית אנו לא מתקשרים. אני יוזמת את השיחות, סוחטת תשובות, מרגישה שאני צריכה להכריח אתו לשוחח איתי. אפלו אם נשב ביחד במסעדה (בלי תירוצים של הילדים, הפלאפונים וכו') אני מרגישה ריקנות וחוסר שביעות רצון. גם מבחינה איטלקטואלית ותחומי עניין יש פערים. אין מריבות כלל יש שתיקות שלעניות דעתי זה יותר גרוע... (שתיקות לא בגלל מריבה, אלא כי אין עם מי לדבר) מצד אחד אני מרגשה מתוסכלת המון זמן ותמיד יש לי את המחשבות על לפרק את החבילה וזהו. אך מצד שני המחשבות על חינוך הילדים, למרות הכל אין כמו אבא לילדים. ואולי לא עבדתי מספיק בעניין זוגיות (כל ההרצאות והספרים שקראתי שהכל לא מובן מאליו אלא עבודה מתמשכת.) אשמח לשמוע את דעתכם הכנה. עוד שאלה לסיום: האם אתם מסכימים עם המשפט "אהבה בונים.."? אם כן כיצד? נ.ב: נהנהתי "לבלות" בפורום ברמה עם "הקשבה" (יותר נכון קריאה) חמימות ופתיחות לכל אחד.

תשובתי.......

אני לא הייתי מציע לך למהר ולהסיק מסקנות לגבי פירוק , אלא לשוחח איתו על כך ולנסות ללכת לייעוץ זוגי , יש אנשי מקצוע שיודעים כיצד ללמד אותו להביע רגשות ולספק את צרכייך הרגשיים וכו', ולפתח מיומנות תקשורת חשובה זו , לפעמים די בכמה שיחות עם איש מקצוע כדי לחולל שינוי. לגבי "אהבה בונים" - זה משפט נכון , אך מכיל בתוכו כל כך הרבה . תקשורת זוגית, היא תנאי בסיסי ומאוד חשוב בזוגיות ( ובכלל בכל תחום אחר בחיים ללא תקשורת טובה לא ניתן לבנות ...) בכל מערכת יחסים קיימים קונפליקטים, אבל הזוגות המצליחים, יודעים כיצד להתמודד אתם. למרות הבדלי האישיות וההבדלים הבלתי נמנעים שבין גברים לנשים. מניסיוני כשהתקשורת הזוגית לקויה הפתרונות שאתם בוחרים ליישם אינם עוזרים, הבעיות מחמירות .... במקרה כזה ייעוץ זוגי ילמד אתכם לאמץ שיטות יעילות יותר של תקשורת זוגית , ועשוי לפתור חלק מהבעיות בהצלחה

גלמור32

New member
אהבה ניבנת על נתינה

יש המתהאבים ממבט ראשון ויש כאלה שרק ממבט עשירי אהבה אמיתית נמצאת במקום של קבלת הזולת כפי שהוא, בלי לחפש במה אני רוצה שהוא ישתנה והכי חשוב ע"י ניתינה ללא גבול אנחנו רואים שאדם המגדל ילד לא שלו, יכול להגיע לרמת אהבה יותר מהורה ביולוגי והסיבה היא היא הנתינה וההשקעה שהוא השקיע באותו הילד כשאדם נותן הוא מרגיש שייך הוא מרגיש שהוא חלק מהויתו של השני, הנתינה המחברת ביותר היא בשעת צרה של האחר בא הוא זקוק לעידוד לתמיכה ולעזרה בפועל איני יודע מה גורם לחוסר תקשורת ביניכם האם ברצונך להתאהב בבעלך ? 1 תלכי להרצאות של הרב קבס בנושא זוגיות תקחי גם אותו, אלא ערבים מאוד מהנים שניתן ללמוד מהם הרבה (לצחוק עד דמעות) 2 אחד הדברים שמוצעים שם זה לערוך את רשימת המעלות קחי דף ורשמי את כל המעלות שיש לבעלך כל הדברים הטובים כל המעשים שהוא עושה למענך ולמען הכלל את הרשימה עושים במשך כ 10 ימים בהם יש לבחון ולפתח כל נושא בכל עניין אשמח לעזור להתגרש זה הפטרון "הנראה "קל ומהיר" אך בעצם הוא הקשה מכל!!!!! בהצלחה

מסכים עם גמזו, כדאי לשקול ייעוץ לפני פירוק

אני מאמין שייעוץ יכול להועיל לו ולך לראות את הדברים אחרת. אפשר לנסות בדרכים אחרות להרחיב לו את חוג החברים או לרשום אותו לחוגים או דברים אחרים שהוא אוהב. לדחוף אותו להרחיב את תחומי הענין שלו. בשלב הראשון בדברים שהוא אוהב או חלם לעשות בילדותו.

odery

New member
כמה שאלות

מה עשיתם יחד בענין הזה? האם תהיה לו נכונות ללכת לטיפול? ישנם פסיכולוגים שמאמנים ריגשית, וזה נראה כמו התחלת פתרון לבעיה הראשונה,שנית האם העולם שלו מענין אותך? גם אם העולם שלו מצומצם...אינטלקטואל אפשר להעשיר. ואהבה-אהבה היא דברים קטנים שחווים יחד,ראשיתם בקבלת האחר שבלי עיצובו מחדש,ואח``כ הם זורמים...שיהיה בהצלחה

קשה מאוד להפוך

עורו של אדם לא אינטלקטואל במהותו , בגיל מתקדם שכזה. האגדה על רבי עקיבא שעד גיל 40 היה נבער מוחלט, והפך לגדול התנאים - לא מתרחשת כל יום. אדם אינטלקטואלי במהותו נדון לחיות חיי תסכול ומכאוב כאשר אין לו בן שיח ראוי להגיגיו...ומבשרי חזיתי זאת... לנדון דנן אין לי פתרון אופרטיבי.. מחיר פירוק החבילה הוא מחיר כבד מאוד שלא הייתי ממליץ לכל אחד\ת לספוג... ואידך זיל גמור..

odery

New member
מצאתי הבדל פעוט

בין חכמה,שאותה קשה לרכוש,זו מתת אל.לבין אינטלקט,יש נק` השקה מעטות ובכלזאת,אינטלקט ניתן להרחיב.להרחיב אופקים. וכו` לטעמו של האקס שלי הייתי צרת אופקים כיוון שלא אהבתי מוזיקה ערבית,שוין.הרחבת אופקים משותפת של הזוג הנ``ל יכל ליצור קרקע פורה לשיחה,אז נכון שאם האדם משמים(מ` חרוקה) יתכן והסיכוי נמוך מקלוש,אבל מכנה משותף בטוח יש,ועם שאיפה להעלות את רמת המכנה המשותף זה יכל לעבוד.

touti

New member
קיבלת עצות טובות מהחברים פה../images/Emo24.gif

ולעניות דעתי הבעיה טמונה בהרגשה שלך טרום חתונה. את לא שלמה עם עצמך בזה שהתחתנת איתו. את כנראה משדרת לו את זה והוא ממעט "להפריע" לך בדיבור, מספיק שהתחתנת איתו, והוא כנראה עוזר והכל כי הוא בעל אשיות מדהימה ואולי בתת ההכרה כדי לפצות אותך באיזשהו מקום על ההרגשה שלך. הייתי עובדת על ההרגשה הראשונית שלך, אולי עם מנחה למודעות עצמית ורק אחכ עם ייעוץ זוגי כדי לשקם את הקיים ולהוציא לפועל את הפוטנציאל. ולשאלתך האחרונה, האם אהבה בונים? ובכן לא הייתי אומרת את זה על אהבה אלא על כל תחום בחיינו, אהבה זה הדבק שמשתמשים בו בבניה. בהצלחה:)

ח אלפשה

New member
פששששש...

מזמן כבר אמרתי שאת חכמה (ולא בציניות!)

kelly האחד

New member
מסכימה מאוד.....

.....וחוץ מזה גם אני רוצה את תואר"החכמה",חה חה!,התחברתי מאוד לדברים שכתבת תותי....ולאלתך nva1 ,זוגיות לא נשמרת רק על ידי אהבה....היא הכי לא מובנת מאליו,בונים אותה מיסדים אותה ,מעצבים ....משקים ומשקיעים,בונים ונבנים....בקשה לי אליך תגשו או תגשי למתן יעוץ! שתפי אותני!

שקד74

New member
אני כ"כ מבינה את הרגשתך

גם אני הסתובבתי עם תחושה מתסכלת שלא ממש בחרנו זה את זה אלא נגררנו למערכת יחסים ונישואין. אשה יקרה , מתאורך נראה כי את נשואה לאדם די נוח ואבא טוב וזה בסיס חשוב. את שאר הדברים אפשר ללמוד יחד או לחוד- היו המלצות מדהימות מהקבוצה. יש הרבה דברים שעושים עם חברות טובות ובכך למלא את החסר. לא לרוץ לפרק , הכאב עצום והקשיים מורכבים. להשקיע בקשר , בחכמה נשית ובכבוד אני מאמינה שתצליחי להפיק ממנו את המיטב. לו קבלתי כאלה המלצות והדרכה אולי לא הייתי מפרקת את שלי. בהצלחה

למעלה