עזרה / טריוויה

theER

New member
עזרה / טריוויה

היי, אני מכין עבודה ללימודים, ואני אשמח את עזרכתם בכמה דברים (תראו את זה מעין חידון טריוויה!) 1. מישהו יודע מה המספר הממוצע של העתירות לבג"צ/עליון או שנשמעו שם בשנת 2005? או 1990? יש אתר כלשהו שמכיל את המידע הזה? 2. היכן חשין העיר שהמצב של רשויות המדינה, כפי שנראה מספסל השופטים, הוא עוד דרוש שיפור ויש עוד לשאוף להרבה (מבחינת אמון הציבור וכו')? 3. ואם כבר בציטוטים עסקינן- היכן דורנר אמרה שהיא לא מתעוורת/מתסנוורת מהמדים של לובשי המדים (כלומר, שהיות אחד הצדדים הצבא לא משפיע עליה)? 4. מישהו יודע על מקרים שבהם המדינה נזפה בעוה"ד של המדינה? 5. ולסיום- מה שם פסק הדין מלפני כ-3 שנים שעסק בהריסות האוהלים/בתים במערות דרום הר חברון? (וגם- מה שמו של פסק הדין בנוגע ל"נוהל שכן"..) תודה רבה מראש לכל מי שיוכל לעזור, אפילו במשהו, מבין הנקודות לעיל. כל מי שיש לו קצה חוט- מוזמן לתרום אותו :)

theER

New member
תיקון ל4

מקרים שבהם ביהמ"ש נזף בעוה"ד של המדינה.

joemanor

New member
שליפה מהזכרון לגבי 2

למיטב זכרוני חשין דיבר על השחיתות ואמון הציבור שנפגע בדברי הפרידה שנשא כאשר עזב את תפקיד המשנה לנשיא. עכשיו תעשה חיפוש ותראה איפה אפשר למצוא את זה

shimrit m

New member
נוהל שכן

בג"צ 3799/02 - עדאלה-המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל ואח' נ' אלוף פיקוד מרכז בצה"ל ואח'.

מאי26

New member
מקרים בהם ביהמ"ש נזף בעו"ד של המדינה -

קורה לא מעט
. לאחרונה (אבל טרם ניתן פסק דין) - בעת הדיון בעתירה שהוגשה נגד עסקת הטיעון בפרשת הנשיא קצב.

theER

New member
יש לך אולי הפנייה לפסק דין?

לאו דווקא בנושא קצב, אלא פסקי דין אחרים שניתנו בהם התבטאה נזיפה של ביהמ"ש בעורכי הדין של המדינה תודה לכל מי שעזר עד כה!

מאי26

New member
לא... בדרך כלל מפסק הדין לא תוכל לדעת

אם המדינה ננזפה, זה קורה בצורה בלתי פורמלית בדיון, כך שאני לא מכירה פסקי דין כאלה, ובמקרה של קצב - טרם ניתן פסק דין.

אולי אני אוכל לעזור לך...

אני מכירה פסק דין שבו דנו באישה שהואשמה בשוחד לעובד ציבור (העונש הקבוע בחוק על שוחד הוא מאסר בפועל, זה לא צחוק!) בא כוח המדינה הגיע להסדר טיעון עם עורכי הדין של הנאשמת (היא תודה בעובדות, ועונשה יהיה קנס+מאסר על תנאי), כאשר בא כוח המדינה ביקש מבית המשפט לכבד את הסדר הטיעון, השופטת קטעה אותו ואמרה שלטעמה העונש קל מדי, והביעה חוסר שביעות רצון מוחלט מההסדר, וממש פנתה לבא כח המדינה: "תסביר לי מדוע הנסיבות בתיק מצדיקות עונש כזה קל?" אני לא יודעת אם התלונות של השופטת נכתבו בפסק הדין- אבל בכל מקרה, יש לי את כל הפרטים, כי זה היה במסגרת תרגיל לאונ' על "חוויות בדיונים בביהמ"ש"... אם זה מתאים למה שאתה מבקש, תגיד לי ואני אמסור לך את פרטי התיק.

למעלה