עזרה ועצה

orii

New member
שמחת השיחרור

אני מסכים איתך לגבי היתרונות שציינת בשימוש בדרגה. עדיין, לדעתי, היתרונות מתגמדים מול החסרונות. כמו תמיד, ללמוד אומנות לחימה זו עסקת חבילה. אתה מקבל תיבה שבה יש סט של הרבה דברים הכוללת גם דברים, שלדעתך ניתן/יש לעשות אחרת. כל עוד העיקר מתאים אתה שם. בנושא זה לפחות אני נמצא במקום שמאוד מתאים לי ללא דרגות. אני נשער שזה לא היה נושא עיקרי לגבי בבחירת דרך.

אורי

חגורה שחורה לא כדרגה אלא כסימון לסביבה ולנושא אותה על מחויבות ,דרך ,קבלת מרות (משמע מרות :הוראה של דרך וקבלת סמכות )ורק בסוף ידע . איך מאיר אריאל כותב (ציטוט לא מדויק) אדם ותדמיתו נכנסים לשרותים האדם ניכנס תדמיתו נשארת בחוץ... מוגש כמחווה לשי רגב...

orii

New member
כשאני הולך לשירותים

אני לא רוצה שאף אחד ישאר בחוץ. שאתה מנסה ל"תחבר" (ואני משתמש במונח כפי שהגדירו sensei הוא שמעון בשרשור זה כמה הודעות למטה) לבנות ולטפח תדמית מרחיקה אותך ממטרתך. ששת, אכן דייקת בהבדל בין בין סימן מול דרגה. סימן כולל בחובו רק חלק מהתכונות של דרגה. סך הכל, בשיטה שלך (כל אחד בשלו) מכירים את בעלי הידע גם בלי הדגל הזה. סמלים זה הרבה פעמים עוזר אבל כאן מפריע.

חרוזים מאת דב בעל מח קטן מאוד...

ביום שבת ,באור חמה בי משתוממת הנשמה אם נכונה היא השמועה שמה זה מי ומי זה מה ביום ראשון ביום ענן נוקב בי שוב ספק ישן ואנוכי שוקל ודן אם שם זה פה ופה זה כאן ברוח קל ביום שני הריני בא אל בית שכני לשאול אותו בבכי ונהי אם זוהי הוא או זהו היא ביום שלישי ,בשלג צח , עת מנצנץ הכפור בסבך הכול רואיים-האח,האח- שכך זה איך ...אך איך זה כך??

לשם ההגינות .

השיר מיתוך סיפרו של א א מילן פו הדוב תסמין ה 0 -ללא לוגו. ככול הזכור לי גופים הנוטים לחוסר ממסדיות הררכית ולהדגש המקצועיות והאדם על פני מעמדו הממסדי . האנשים בהם נוטים "למרוד " בחוקי ההררכיה המצוים במקומות מוסדרים . דוגמאות יש למכביר מצבאינו : קצינים בגולני שמתעקשים לא לענוד דרגות חיילי יחידות מובחרות שסימן המעמד היחיד שלהם הוא נשקם המתקצר ככול שמעמדם עולה ,עיגולי העיפות ,זקן של יומיים ואבק דרכים . להרחבה ניתן לעיין בסיפרו המצוין של עז אלמוג -הצבר דיוקן וכך יש אירגונים בהם איך יושב הגי הוא סמל המעמד שלך וסימון זה ידוע רק לבעלי ח"ן . הדוגמא העולה במוחי כרגע היא של חילי שייטת העונדים את השעון הרגיל על היד השניה מכיוון שעל היד החזקה מצוי השעון השני וכמובן שכך הם יזהו זה את זה שלא במדים .

../images/Emo9.gif חזון אחרית הימים

וגר זאב עם כבש וחגורה שחורה ולבנה יעבדו יחדיו וגי מגוהץ עם מקווצץ יתאמנו . ובחברות והגינות יתאמנו יום יום . ויצאו לריצה ויעשו שכיבות שמיכה וילמדו זה מזה בלי להתנשא ובלי לפסול . כי דרכם אחת היא לימוד וכבוד כבוד ולימוד.

orii

New member
האיש תחת תאנתו טלפן לאיש תחת גפנו:

"הלילה הם בהחלט עלולים לבוא. שריין את העלים סגור היטב את האילן, קרא למתים הביתה, והיה מוכן". הכבש הלבן אמר לזאב: "בני אדם פועים ולבי כואב: הם יגיעו שם לידי קרבות כידון. בפגישה הבאה בינינו, העניין יידון". כל הגויים (המאוחדים) ינהרו לירושלים לראות אם יצאה תורה, ובינתיים, היות ועכשיו אביב ילקטו פרחים מסביב. וכיתתו חרב למזמרה ומזמרה לחרב וחוזר חלילה ושוב בלי הרף. אולי מכיתותים והשחזות הרבה, ברזל הריב בעולם יכלה. ואת השיר היפה הזה הנקרא "מעין אחרית הימים" כתב יהודה עמיחי.

pzirpim

New member
בברכה

War/ Andrei Voznesensky
With the open eyes of their dead fathers Toward other world they gaze ahead-- Children who, wide-eyed, become Periscopes of the buried dead. (From the Russian William Jay Smith and Vera Dunham)​

orii

New member
לא להפסיק אחר כתות החרבות

לאתים, לא להפסיק! להמשיך לכתת ולעשות כלי נגינה. מי שירצה לעשות שוב מלחמה יצטרך לחזור דרך כלי העבודה. גם זה של יהודה עמיחי

orii

New member
ואם אפשר עוד אחד של עמיחי...

באהבתנו גוף הפך מקום ובזיכרוננו לא תעז לנשום מה שלא עשינו לילה מתאדה מה שלא היינו הוא עכשיו שדה שיכחה ולקט ופאת עבר כי תקוות הטקס לא תציל דבר שיח בוגנוויליה זמן הופך מקום בעייני הלילה ייזכר היום יזכרו בשקט בית ומדבר כי הטקס הוא אשר נשאר

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif

(
למה לא באת
)

Sensei

New member
Spirituality

Hello Another word for Spirituality in my understanding is CONNECTION. The connection between the physical world and the non materialistic existance or Spirit. Spirituality in almost any art is the strong connection one feels to his art.One can not understand Spirituality ,it must be experianced on the most personal level.It is in a realm above thought.A practitioner of a Traditional Martial Art over the long years of Practice experiances a change in his own psyche and being. He finds himself at each level of practice changing.His attitudes toward life and other people ,his attitude towards himself changes.His Art has become part of him, one with him .This connecton is the Spiritual element of Practicing the Martial Arts.I am not talking of when the techiniques become instinct.I am talking of when CHANGE in his life becomes instinct.A warrior must flow with his BEING constantly allowing the most subtle changes to evolve. Acceptance ,NOT UNDERSTANDING is at the ROOTS of allowing for change to happen.Of not being AFRAID of the fact that tomorrow we might be different ,flowing and living. IF you seek out Spirituality then find that Master who has mastered himself and who only fears himself.The fear that he might not flow with his own experiances and in so doing stops to change. When these things happen with your Practice of the Martial Arts ,then you have made the CONNECTION and have come to be one with your Martial Art ,and have come to be one with yourself . Shimon​

גקל

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo39.gif|ל

למעלה