עזרה ועצה

avshalomat

New member
אגב לא אמרתי שרוחניות שווה חיים

לא בדיוק. "איקון של סיני זקן שבא שבא מההרים

avshalomat

New member
טוב מעט מתפיסתי בנידון

אף היא מוגבלת ולא סמנטית (
לדלית) יובל נחמקין אמר פעם:"יש אנשים שחותכים עגבניה ברוחניות גדולה" ואני מסכים) בדברי המקוריים חשבתי, (וטעיתי כנראה), שדלית עושה הפרדה בין "רוחניות" לחיי היום היום, לכן הוא יכול לעשות הפרדה שתילמד בודהיזים זן קבלה כדי ללמוד רוחניות. אל אף שלטעמי באומנות לחימה פשוט אפשר ללמוד להילחם, (כפשוטו) בדרך כלל לטוב ולרע עוברת איכות מסוימת שהמורה נותן והתלמיד מחליט לקבל. רוחניות what ever that is יכולה להיות איכות מסויימת שמועברת. כלומר אם תישאל לדעתי המוגבלת והסובייקטבית, הרי שאף כי "רוחניות" יכולה להיות נושא הרבה פעמים היא פשוט איכות.

אם כך גם לתפיסתך רוחניות היא דבר

שונה מהחיים עצמם? מילים שלך, לא שלי. תחליט מה אתה מנסה לאמר, כי כרגע אתה סותר את עצמך בעיקר.

avshalomat

New member
כן אין ספק דלית

הפשטה של הדברים עד כדי גיחוך היא הדרך הנכונה. שים לב למה שאמרתי "לא בדיוק" אולי הייתי צריך להוסיף ולהגיד "קצת קשה לי להעביר את מה שאני מרגיש מעל דפי האינטרנט".

לא הפשאה. זה היה ציטוט של מה שכתבת

ציטוט: "אני מניח... שלפי תפיסתך... רוחניות הוא דבר ששונה מהחיים עצמם" מכיוון שכל האמור בה כדי לנגוד את דעתי, מה אפשר להניח לגבי דעתך? שרוחניות אינה דבר ששונה מהחיים עצמם. היכן עשיתי הפשטה? ואיך זה לא סותר את ההמשך: "לא אמרתי שרוחניות שווה חיים"? מצד אחד רוחניות אינה דבר ששונה מהחיים עצמם - שלילה כפולה, כלומר רוחניות היא דבר שאינו שונה מהחיים עצמם, אבל רוחניות אינה דבר ששווה חיים? א' אינו שונה מב', אבל א' אינו שווה לב'. מה אני אמור להסיק מכך? אין בינם שוני, אבל אינם שווים. לטעמי סתירה. לטעמך הפשטה? אנא הסבר.

קראתי. לא הגבתי, כי אין קשר.

אחרי שטענת שרוחניות היא חיים, ושרוחניות שונה מחיים, אתה טוען שאין לך מושג מהי רוחניות, אבל שרוחניות היא איכות שעוברת יחד עם הטכניקות. אין לי מושג מה לדעתך זה רוחניות, ואני מתחיל לקבל את הרושם שגם לך אין.

Hwoarang

New member
דלית אתה שוכח

שלא כולם כמוך... אני את המורה שלי מצאתי דרך מודעה קטנה באינטרנט, בלי שום המלצה מאף אחד ואני מרוצה... לך תדע אולי הוא ימצא שזאב הוא מורה "בול" בשבילו

mrubnov אני חייב לך

התנצלות. עכשיו שהבנתי אותך יותר טוב, הבנתי שיש איזו בעייתיות שלא מגיעה ממך. מצטער

orii

New member
אשמח לתת פרטים

אני לא יכול לדעת אם מה שאני לומד - טאי צ'י מחיים בנדר יתאים לך. יש על חיים כמה מילים ב"לוחות". הוא מלמד במרכז תל אביב ובאשקלון. אני יכול להגיש לך שאצלנו אין סודות. יש המון עבודה עצמית שהיא זו שמאפשרת לך להתקדם וללמוד עוד חומר. אם אתה רוצה אשמח לענות על שאלות. חיים נוהג להזמין לשיחה לפני השיעור הראשון, כך שתוכלו לדבר... אז הנה הטלפון הנייד שלו 052-912000, לתאום פגישה. בכל מקרה אני חושב שכדאי לך לבדוק מספר מורים.

ענין וענינים...

ישבתי לא מזמן עם חבר שטען בלהט " שאותו לא מענינות חגורות " ואז חשבתי שאים החגורה כל כך זניחה בעיניו אז למה הוא עושה ממנה ענין כל כך גדול???????.??. אולי יש איזה גרעין של מרדנות של כעס של פגיעה ... היו לי ויהיו לי מקרים שבהם אני נוהג שלא כשורה כלפי המורה שלי יהיו מקרים שהוא ינהג לא כשורה כלפי... (שים לב לביטוי כשורה -כמו השורה ...) יהיו מקרים שאני אהיה צודק יהיו מקרים שאטעה . אך בכול מקרה הוא יכתיב את הכללים ואני אקבל אותם או שלא ואז אראה את עצמי לא כחלק מהדוג'ו שבו אני מתאמן. האים הענין כה עקרוני מבחינתך ???? "לא כל כך מהר מוותרים על תלמיד ,לא כל כך מהר מוותרים על מורה "

יש משהו בדבריך אבל

הבעיה לדעתי מתחילה כאשר החגורות על צבעיהן (לא רק השחורות) מחולקות בצורה גורפת ולא על פי ידע נצבר. אך גם בנקודה זו מתעוררת בעיה לא קטנה נוספת. מי אני - התלמיד/ה המתחיל או המתקדם (אבל עדיין התלמיד) שאשפוט את פעולותיו של המורה אצלו אני לומד?! הרי אני התלמיד והוא המורה. אבל מצד שני, בעוד אני תלמיד אני גם לקוח. האם המורה צריך להעניק דרגה לתלמיד שאינו ראוי רק מכיוון שהוא משלם לו כסף בעבור השיעורים? לדעתי הדילמה מתחילה בנקודה זו. אם החגורות מחולקות בצורה גורפת ולא על פי התקדמות ושיפור ברמת הידע והביצועים הרי שהן לא ממש "שוות" בעיני תלמידים מסוימים. ומכאן הדרך קצרה לוויתור על החגורה, בייחוד כאשר מדובר על חגורה שעליה צריך לשלם (מעבר לקניית חגורה שתחזיק את הגי). מצד שני, אני יכולה להבין מורה המקדם תלמידים בצורה זו או אחרת מכיוון שלא כל התלמידים מתקדמים באותה צורה. ישנם תלמידים שרמת התקדמותם איטית יותר מאחרים אך הדרך שהם עושים לשיפור היא דרך ארוכה ומושקעת לא פחות מאחרים ועל כן מגיעה להם דרגה למרות שרמתם נמוכה מעט (או אולי קצת יותר) בהשוואה לאחרים "היושבים" על אותה דרגה

בעיות בהררכיה קבוצתית

שלום דרקון קטן לא מזמן יצא לי לעין בחיבור ישן לקבלת מוסמך שכתבה זלי גורביץ לאוניברסיטה העיברית . "הצגה עצמית כאינטרקציה בין משדר וקולט ". ועל עבודה מענינת זו מבוססים הדברים שאכתוב . כולנו זקוקים לאישור חברתי -הדימוי העצמי אינו אלה העצמי המשתקף במידה רבה את תפישתם שלהאחרים אותי . זוהי השתקפות בבואה שהיא יציר דמיון אך היא מביאה אותנו להרגשת בושה או גאווה ומשפיעות על הערכתינו האישית . משמע מכך שהמשוב הוא היוצר בין השאר את ה "חגורה השחורה " -האיש המוערך ובעל הידע . ולכן יש אמת בטענה שחגורה שחורה כמושג ולא כדרגה נימדדת ב 1.איך המורה מעריך אותך . 2.איך אתה מעריך את עצמך . 3.איך חבריך לדוג'ו מעריכים אותך 4.איך תלמידיך מעריכים אותך. שימי לב ההערכה היא מיקצועית ואישית כבן אדם . כשתשלם תשלום חברתי על דבר שניתפש כהתרברבות ,אגוצנטריות או שקר לבן כדי לזכות בהערכה . מכאן שחגורה הינה וירטואלית לחלוטין ואין צורך בה מכיוון שכולנו מדרגים ,מקטלגים וממינים את מקומינו בהררכיה הקבוצתית. .מסתבר שהאדם עושה את הדרגה ולא להפך כך שבעני הענין מיותר כמעט לחלוטין . לא כולנו מתקדמים באותו הקצב לא כולנו יודעים את מה שנבחנו עליו . יתרון במסגרת אחת יהווה מכשלה בשניה הערכה לאדם יכולה להעלם ולהפוך לבוז מנוכר בעיקבות שניה של היסוס בשעת הצורך של חבר ולא יעזרו כל החרות בעולם כדי להשיב את מה שאיבד. מורה יכול להעריך תלמיד בעוד חברו לדוג'ו לא . כך שלדעתי ניתן בהחלט להסתפק בחגורה לבנה ושחורה . ששת

chinabird

New member
זלי גורביץ כתב, לא כתבה.

והוא גם משורר נהדר, למתעניינים. המלצה אישית (עם רוחניות או בלעדיה, והיא המלצה בלבד התואמת רק את נסיוני האישי, ושכל אחד יחפש את המשורר שמתאים לו, והמשורר שמצאת הוא המשורר שאתה ראוי לו, וזה לא בסדר שמשוררים נותנים חגורות שחורות לאנשים שקראו יותר מחמישה ספרים שלהם בלי לבדוק מה הקוראים הפנימו, וכו' וכו'): "הבל". ספר נהדר.

orii

New member
"כולנו זקוקים לאישור חברתי"

כן. דווקא בגלל שהנטיות החברתיות שלנו, בצורה הטבעית ביותר, מניעות אותנו כל הזמן להשוות, לדרג ולקטלג את הסובבים אותנו, לדעתי, שיטת הבלי-דרגות מציבה אתגר ראוי. הדרגות בעייני, איכשהו, עלולות לעשות חיים קלים מידי לתלמידים, בעיקר באחת המסימות העיקריות - בהלשאר תמיד תלמיד. קורה לי הרבה, שתלמידים ממש מתחילים עושים דברים יותר טוב ממני ובעצם נותנים לי הזדמנות ללמוד מהם. זו הזדמנות שקל לפספס אם אתה בטוח שאתה מעל לאותו "חדש"... העובדה, שצוינה בהודעה של ששת כמו גם בהודעות אחרות בשירשור הזה, שהדרגה באומנויות לחימה היא רב מימדית ומתיחסת לאספקטים שונים היא בעייני סיבה נוספת להמנע מדרגות. להשאיר את התלמידים כתלמידים שלכל אחד ימגוון יכולות ולכונות יחודיות. אין בעיני הרבה משמעות לדרגה שמצמצמת וממצעת קבוצה של אנשים לחגורה או תואר אחד. אין ספק שדרגות היא שיטה נפוצה באומנויות לחימה ובכלל. היא עונה על הצרכים שלנו ומסדרת בקלות לכאורה מי יודע מה ומי יכול לעשות מה. יש מקומות שאין ברירה אלה להשתמש בשיטת הדרגות. אולם באומנויות לחימה כדרך להתפתחות ולחינוך המנעות מדרגות מציבה אתגר שיש להענות אליו. ששת, מהטיעונים שלך המסקנה המתבקשת היא לימודים ללא דרגות. מדוע אתה בכל זאת תומך בשיטה עם שתי דרגות?

אורי עלית עלי ...

זה שכולנו נקטלג ונשפוט ונסווג כבר ברור . הטיעונים למתן חגורה אחת -שחורה בלבד הם : א.מקובלות חוץ אירגונית -מכיוון שהמושג "חגורה שחורה "כל כך ידוע ומוכר נתקשה להתקיים בעולם המושגים של אומנויות הלחימה בלעדיו . בחור שהולך להעביר אימון פורום לדוגמא לא צריך לעבור מחסום של הסבר שיכול להיות מלווה בעוד תופעות של אי הכרה בסמכות באים יגיע בחגורה לבנה . ב.מודל לחיקוי -אנשים בתוך האירגון צריכים לראות את האדם הלובש את החגורה כמודל לחיקוי והחגורה מסמלת את קו פרשת המיים בין מי שעמד בקרטריונים האירגוניים כאדם וכאמן . ג.מימד פילוסופי -מעמד הניתן מסמל מחויבות לדרך ועל הנושא אותא לזכור מה הוא מיצג -החגורה תזכיר ללו שאסור להפסיק לרוץ או להפסיק לעשות כוח. ד.נושא הטבעת -הכרזה על סף ידע -האדם הנושא מעמד זה יכול להעביר את הידע הלאה . ומכאן חזרתי בסיבוב לטיעון הראשון . הדבר העסיק אותי במשך שנים וכיום אני מרגיש משוחרר מימנו .

ועוד מימד

לא חגורות בהחלט תצוגות ידע פומביות (ובכונה אני לא קורא לזה מבחנים ). ממילא כולם כבר ישפטו ,יקטלגו ,יסווגו ,ימינו וישוו את מיומנותיו לשלהם . ששת

למעלה