עזרה ועצה - אוכף ל DR650

• פותח הנושא XDR
  • פורסם בתאריך

המטיייל

New member
מעולה!

האמת שאני די מתחבט בנוגע למסלול היות ובאזורים שאנחנו מדברים אי אפשר לגמרי להמנע ממעברים אתגריים (מעטים או יותר). לכן, אשמח ללמוד מעוד מקור ויפה שעה אחת קודם. באותו עניין - תנסה לברר בחוג מכריך מי מכיר את מעלה זרון (זה שיורד ממערב אל מיצד זוהר, ליד ים המלח).

אלדד א

New member
XDR הנה לך פיתרון -

גם מקום למורכבת וגם מקום לציוד.... כולל אוהל וערכת קפה... ואם תתעקש, אז יש גם מקום לצאצאים לעתיד..

XDR

New member
התמונה לא עולה אבל

מהכותרת הבנתי שמדובר באופנוע עם סירה. צחוק צחוק אבל במוטו לפני כמה שנים (97 אם אני לא טועה) הייתה כתבה על זוג בלגים/ הולנדים שמטיילים ככה הכל מדבריות העולם (כולל הסהרה) בכל מקרה בשבילי זה קצת כבד. XDR

אהבתי יותר את האפילוג

אחרי פירוט המרכיבים להלן המתכון : טיול מדבר זוגי כולל לינה תחת כיפת שמיים- ציוד מיגון חובה : מגפי שטח !! קסדות שטח מיגוני ידיים ורגליים כפפות וקאמל בק הן לך והן לעלמה כלים - מפתח 24 + 17 ( אם זכור לי טוב ) עדיף רינג סגור המרותך אחד לשני זוג כפות , זוג פנימיות ( רצוי חדשות ) בוקסות 10 , 12, 14 ,8 וראש פילפס ושטוח ומשאבה רצוי דו כיוונית כולל ידית T קטנה , פנס מגלייט קטן ואיזולירבנד . כל אלו שהאופנוע במצב חדש יחסית אם לא אז כמובן כבלים תחליפיים שק שינה ( לא צריך אוהל ) + שמיכה קלה קשורים לכנף קידמית מגולגלים מפת סימון שבילים עדכנית בגדים תחתונים בלבד בתוך הקמאל בק פאלפון כולל סוללה ספייר ( גם כן בתוך הקאמל בק )ונייר טואלט !! אם תרצה אז גם פאקל קפה תחוב בתוך תרמיל ביחד עם הכלים ( וסווצרים ) קשור טוב מאחור חשוב חשוב -בחירת מסלול מראש כולל נקודות תידלוק ומיים רצוי מאד לא להרכיב ארגז רצוי לקנות אוכל לפני השינה ואחר כך להכנס עימו לשטח חזרה ותבדוק לחץ אוויר בסביבות 18-15 למדבר טיול לינה זוגי בצפון הארץ כולל לינה בחיק הטבע - שכח מזה רועש מידי קח צימר !! טיול אינדורו זוגי בהרי ירושלים - השתגעת??? מקווה שעזרתי קולרגול

המטיייל

New member
קולרגול... לגבי לחצי ניפוח

בנסיעה במדבר (בהנחה שאין חולות) - מה לחץ האויר הרצוי? האם לחץ אויר נממוך כמו שציינת לא יכול להביא ל"צביטה" של הפנימית באזור סלעי? לי יש T63 של מישלין (צמיג קשה יחסית) - מה הלחצים שלו צריכים להיות? בנוסף, מה לחץ אויר בקדמי??? תודה על הסבלנות. במקרה האם אתה יודע משהו על מעלה אשלים או מעלה זרון?

תשובה למטייל ( תגיד יש נקודות טיסה

ככלל לחץ האוויר המועדף על רוכבי האינדורו הוא נמוך עד כדי זוועה 9 - 12 הכל לטובת האחיזה בסלעים נקיקים קירות ושאר מריעין ובישין שאנו כל כך אוהבים לחץ אוויר נמוך אכן מסכן את שלמות הפנימית ואת אורך חיי הצמיג במידה ואינך ממוטרפי הסלעים והקירות תשאר עם לחץ של 15-17 במדבר התוואי משתנה במהירות ( הנסיעה היא גם מהירה יותר ) לפיכך בין פודרה לשבילים הדוקים לסלעים אני הייתי נשאר עם 16-18 אמנם ההיגוי בפניות יהיה מעט מעורפל אך עדיף מלהחליף פנצ´ר . עדיפות אישית שלי לצמיגים היא דנלואפים 707 או 739 הנותנים פשרה בין די טובה למגוון סוגי שטח חשוב !! אל תתפשר על איכות הצמיג הקידמי בנוגע לשאלתך אכן הקורלגול היה בכל איזור מדבר יהודה דרום וצפון לא זכורה לי עלייה קשה במיוחד בחלק הדרומי ובטח לא את שמה זכור לי מעלה עמוס עליה לא רעה כלל ועליה קשה במיוחד במכתש הקטן ( לא מומלצת למתחילים ) כמו כן זכור לי עתה על עליות באיזור מערת הקמח על זאת אתה מדבר ?

Great Blue

New member
אני לא מוצא את הלינק לאתר החרגולים

מישהו יודע מה הוא , כדי שנשמע מדברי החוכמה שם... למרות התרשמותו של סקניה...

תשובה

הכתובת היא http://www.dirtrider.co.il/ אך אל נא תבהל מההשתלחות של חברי העמותה אחד בשני סך הכל אנו נותנים פורקן לעצמנו בפורום הבית ( אני גם קצת אשם ) אנו ביקורתיים אנו אוהבים דרמה

המטיייל

New member
כן!!

יש שם שתים או שלוש מעלות: הראשונה ששמעתי שהיא קשה היא מעלה עמיעז והשניה מעלה אשלים. אשמח אם תפתח מפה ואת זיכרונך כי למה שתגיד תהיה חשיבות גדולה בתכנון הטיול. רק כדי לסבר את האוזן, אנחנו חבורה של 5 עם נסיון בין בינוני למתחילים. אם המעלות דורשים טכניקות ונסיון אנא התרע. תודה מאוד.

אוקי הזכרון של הקורלגול מתבהר

את מעלה עמיעז עשיתי השנה עליה לא קשה מאד אך אין ספק שבמידה והנך מתחיל אולי תקשה עליך במידה ותיתן לי דוגמא לעליה מוכרת שכן עלית אוכל לתת לך מדד קולרוגל (שיקוד קידה ליו"ר של התפוז במירוץ הבא )

המטיייל

New member
יש אחת שאני יכול למקם...

העליה לנ.ג. 400 ברמות מנשה (לא ידועה במיוחד) לבאים מכיוון מערב. אל תבלבל עם נ.ג. 186 האימתנית. בנוסף, מעלה מצד חתרורים בדרום.

המטיייל

New member
XDR יקר (חרוז)

סיפור חייך נגע לליבי היות וסיפורי כמעט זהה. המינון והתוכן דומים גם אצלי אך בשינוי קל - יש לי יורש עצר זהוב שיער ואופנוע DR650 זהב פרווים. אנחם אותך בעובדה שבזוגיות בריאה תוכל עדיין לממש את קוביות ה- MT אחת לכמה זמן בכל חודש. אשמח אם תיצור עימי קשר. אני ועוד 4 חברים (חלקם בפורום זה) יוצאים מדי 3 שבועות (בלי נדר) למסלולי שטח רגועים של בת בוקר-צהרים, מלא אוירה. אשמח אם נוכל לרכב ביחד ושתהיה לחבר השישי. איזור המגורים והאופנוע שלך כמו של יתר החברים. אז מה אתה אומר? 052-316945

XDR

New member
למטייל ו drpapa

תודה על ההזמנות, כמו שכתבתי קודם, עוד שבועיים הכולירה אמור לצאת מתיקון ואז אני אתפנה להשלים את כל השטח שכבר שלושה (!!!!!) חודשים חסר לי. רשמתי את הטלפונים, אצטרף בשמחה רבה. XDR

alfred

New member
וגם אלפרד תורם את הצעתו ליכולות השי

האופנוע המדובר, כמה מפתיע, R80GS...

Asaf-a

New member
יש חיים גם עם הדור הבא...

הולדת יורש / ת איננו מאורע המחייב מכירת האופנוע כל עוד לא שוכחים את המחכים בבית ונוסעים בהתאם. דו"ש רגוע הינו בדיוק הפתרון. אגב - גם אני סובל ממחסור בפרטנרים שפויים עם דוש"ים בינוניים (כגון DR650) אסף [email protected]

למעלה