עזרה ועצה - אוכף ל DR650

• פותח הנושא XDR
  • פורסם בתאריך

XDR

New member
עזרה ועצה - אוכף ל DR650

כדי שלא יגידו שאני מתעסק רק בשטויות ובגלל שעוד שבועיים האופנוע שלי חוזר מתיקון(נו כבר!!!) הייתי שמח לעזרה מחברי הפורום בנושא הבא: אם יוצאים לטיול שטח שנמשך מעל יום אחד עם גברת מורכבת מאחור - איך לעזאזל סוחבים את כל הציוד? יש לי ארגז של 40 ליטר אבל זה כמובן לא מספיק (אוכל, פק"ל קפה, כלי עבודה,שמיכה לשבת עליה) קשרתי תיק גב עם רצועות גומי מעליו והגברת יושבת עם המצלמה ובקבוק מים עליה - איפה כל היתר? ניסיתי לשים תיק אוכף אבל תמיד יש את הבעיה שהתיק לוחץ את חיפוי הפלסטיק של האגזוז וגורם לו להישרף מהחום. מישהו מכיר פתרון מסודר לעניין ? (חוץ מלקנות ג´יפ) חשבתי על התקן קשיח מאלומיניום שמתיישב על הכנף האחורית אבל ייתכן שתהיה בעייה של התעקמות תת שילדה אחורית אשמח לקבל תגובות XDR

Great Blue

New member
בדיוק במוטו האחרון יש לקראת הסוף

את המדריך השלם למטייל עם אופנוע וכולל בתוכו המון עיצות טובות לנשיאת ציוד רב. כל התמונות הן על דוגמן DR BIG ככה שאין הרבה הבדל.... תעבור על הכתבה ולדעתי תישאר בלי שאלות.

XDR

New member
את הכתבה במוטו ראיתי....

אבל הוא לא נתן שם התייחסות ספציפית לנקודה של תיקי האוכף. הוא דיבר שם על תיקים קשיחים או תיקי אוכף אבל אין פתרון לבעיית השריפה של חיפוי הפלסטיק. ׁיכול להיות שהוא דיבר על מנשא קשיח ופיספסתי, בכל מקרה אני אעבור על מוטו שוב בבית (לא הצלחתי למצוא את זה באתר) ואם יש צורך בדיון נוסף - מחר. תודה XDR

Trojan_Neo

New member
כחול, יש בקרמינצקי... ../images/Emo70.gif

מול סניף-הדואר, DR-Big למכירה... אתה יכול לבדוק אצלו לגבי חלקים.

Great Blue

New member
מה זאת אומרת חלקים ? הוא מוכר אותו

לפירוק ? - או שאתה פשוט מקווה שיש לו חילזון ספייר ?

מהו תוואי השטח?

קולרגול ראה את מצוקתך ונענה לה ראשית לכמה ימים אתה נוסע ? האם מדובר בשבילים , מדבר , חול? האם בכוונתך ללון תחת כיפת השמיים? איזה שנה האופנוע? האם יש ברשותך ציוד מגן הן לך והן לנוסעת? האם בכוונתך להגיע גם לבילוי בערים או שהמטרה היא רק בשטח?

XDR

New member
תודה תודה

ראשית אני מודה לקולרגול על ההיענות המהירה. אינני עול ימים ותאב קרבות כי אם טייל רגוע ושלו. טיולי מתבצעים בכל שבילי ארצנו השופעת (צפון ודרום) והנני משתדל להמנע ממגע עם חולות עמוקים (דיונות) עד כמה שאפשר מסיבות של עייפות מרובה וכושר גופני לא מספק. יש ברשותי ציוד מגן הן לשעות הרכיבה והן לשעות שלאחר מכן. המטרה היא שטח שטח ועוד פעם שטח. הטיולים הם ליומיים שלושה בד"כ. יש להוסיף כי חיפוי הפלסטיק השרוף בצורת חצי עיגול בצד של האגזוז נותן לאופנוע מעין סימן היכר (יש הקוראים לזה אופי - למרות שאופי שי רק לאיטלקיים - לא?) אולם אני בכל זאת מנסה למצוא פתרון.

XDR

New member
קודם כל שיחזור הכולירה מהתיקון

אחר כך נראה באופן כללי - חסר לאן? צפון, דרום (עם הסתייגות מלינה בקרבת שטחי הרשות הפלסטינאית) אשמח לשת"פ כזה או אחר ברגע שהדבר יהיה רלוונטי XDR

את הבעיה ברשותך אחלק למספר נושאים

אנו המזוהים כרוכבים מזוכסטים במיוחד לאור חיבתנו העמוקה והלא מובנת לאבק רגבי אדמה אבק וחול מחולקים למספר סיגנונות הרוכב המתחיל - בדר"כ רוכב בצעדיו הראשונים עולה על DR350או XR250 או במצבים קיצוניים יותר XT 350 , אותו רוכבכ הנעול במיטב הסחורה הצבאית שבמקרה הקיצוני ביותר ירכוש קסדה בשטר של 100 שקל ועוד יקבל עודף לארוחה במקדונדס , אותו רוכב מגלה את השטח בשיטת " איפה נגמר האספלט שם נבדוק את הצמיג האחורי שקוביותיו מזמן מסרו את נשמתם לבורא " אותו רוככ מגלה בהמשך אותו שביל עוד רוכב לבוש דובון קסדת 80 שקל ונעלי צבא ויחדיו מגלים הם את נפלאות השטח בכל רוכב מסתתר בת זוג ( ההודעה נכתבת בלשון זכר מטעמי נוחות ) קרי , הרוכב המתחיל ישאוף להביא את בת זוגו לאותם מקומות נסתרים אותם פינות חמד שכביש חוצה ישראל עדיין לא הגיע אליהם אותם ... ( טוב הבנתם את הכוונה ) לפיכך אחרי הטיול המסורתי בין השעתיים ,שכמובן לה הוא מקצה את קסדת הכביש שלו ( בלי משים לב כי היא נחנקת ללא אוויר ) ומבקש בארשת חשיבות כמי שמבין עניין " אל תשכחי לקחת את נעלי ההיטק שלך" אותו רוכב ומורכבת יחזרו אחרי השעתיים מאובנים מטולטלים מאובקים אך מאושרים המצב מסתבך כשהטיול נמשך למעלה מיום !! כאן הרוכב שהנו טייל דגול השם בכיס הקטן את קולומבוס מצטייד במיטב הסחורה שאיתה נסע לטיול למזרח הווי אומר נעלי הרים , שק שינה אוהלים פקאל קפה ומה לא כמובן שעוד בקלמטרים הראשונים ועד ליעד מחצית מהציוד מקשט את הדרך והשארית נטמנת בחשאי בלילה ע"י בעל האופנוע כשבת זוגו עושה קולות של שינה הרוכב הממוצע - כאן האופרה שונה הרוכב בעל ניסיון קנה ציוד משומש ב1500 שקל אפילו מגפי אלפיין סטאר טייק 1 הנראות כמו נעל בית של אבי חליל , אותו רוכב כבר מנוסה בעל כלי כלי XR600 או המוגבלים יותר בתקציב KLXR650 או כאלו שהמושג ממון הנו דומה יותר לאפולו 11 על הירח בעלי TT600 אותו רוכב כבר יודע שיש לעמוד , יודע כי יש לשים משקל לאחרו בירידה ( כך שמע מאותם מורעלים ממש ) וישנם אף כאלו ששומו שמיים מורידים רגליות אחוריות לאותו רוכב כמובן יש את הבת זוג , אותה בת זוג שאיתה חרש את שבילי ארצנו באותו כלי ראשון לפתע הוא מתחיל להתפתל " תראי אני רוצה לנסוע מהר עם חברי " ועוד משפטים כובשי לבבות ומאחדי זוגות באשר הם אותו רוכב כשהוא יוצא לטיול בין יומיים יצטייד בסדין כלים פנס זוג תחתונים אחד ופקל קפה ( שאותו יוריש לצעיר בחבורה הנוסעת ) ברוכב המקצועי - או כאן הסיפור משתנה , הרוכב הנ"ל כבר מתחרה באינדורו בעל KTM200 או KTM250 או KTM300 או לחילופין 426 דנדש או רייסיג מאחד מגירסותיו אותו רוכב הנו בעל 4 חליפות שטח הסינסלו המודל האחרון האופו בעל צבעים התואמים לאופנוע קסדה העולה כמו אופנוע אותו רוכבכ בז לסלעים ולעליות רואה בנחל ערוגות והר הרוח כמשטח אספלט משובח במונזה לאותו רוכב יש בת זוג שכבר ארזה את החפצים ועומדת בפתח הדלת ( כי כמובן בשבתות חגים ימי שישי וסתם בימי חו"ל הוא בשטח) אותו רוכב שכבר יוצא לטייל ( מילה קצת זרה לו ) בתוואי קשה ומפרך שבחר בקפידה מתוך מערכת טורבו 4 והכניס לGPS גרמיין החדש , אותו מטייל לוקח עמו חוץ מערכת תיקון פנצר כרטיס אשראי ותו לו התכנון עובר שאת הלילה יבלה במיטב צימרי ארצינו כן זה סיפרום של רוכבי מדינת ישראל הקולרגול הולך עכשיו לסגור עניינים בפורום של העמותה

כRובי

New member
../images/Emo6.gif אהה ../images/Emo70.gif גדול ../images/Emo70.gif ../images/Emo45.gif

חן חן למנהל הפורום

אכן ליחה מצטעפת בעיני למראה הפורום הנפלא שאתה מנהל נכנסתי כאורח לתפוז בעצת אחי החרגול המושבת וביגו´ האח הריחני וכמובן אבי חליל ( שדואג שאשמור על נימוסי מחוץ לאתר הבית ) לאור הקרבות המתנהלים כיום בפורום העמותה אין ספק כי כותבים מוכשרים ורמתכם גבוהה אך לצפות שמנהל האתר ירד אל העם ויחלק ח-ח המעמד גדול עלי ההתרגשות מרעידה את פרוותי כח לחי כרובי

כRובי

New member
אל תעשיני מה שאינני.. ../images/Emo9.gif

ראית את מאמרי הפורום שלנו ? בהם אנחנו גאים - מאגר מידע ענק בעיברית שנכתב על ידי רוכבים למען רוכבים - היחיד ברשת ! (כן..יותר ממוטו..) האם נוכל לצרף לרשימה מאמר בנושא כלשהו הקשור לרכיבת/תחזוקת/חיים עם/קנייה וכו´ ..על אופנועי שטח מידי כבודו ? ("מעשה ידיו להתפאר"
)

XDR

New member
קווים לדמותי

קולרגול יקר ברשותך, מספר קווים לדמותי, המשקפת כמדומני, את החלק השפוי מבין רוכבי האופנועים בארץ הקודש והמקבצת מעט מכל רוכב טיפוסי אותו הפלאת לתאר בהודעתך. הנני שכיר קשה יום אשר מתגורר בתל אביב ועובד ברמת השרון. סוסי האציל נושא בנטל היומיומי של שינוע עצמותי הכבדות בנתיבי איילון. אבל, כמו שלמדנו בצבא לכל שבוע יש סופשבוע ואז צריך לצאת לשטח ולהראות לחלאות מהמשרד למה בעצם אתה מתעקש לבוא עם הטוסטוס שלך כל יום (אתה מבין - הם קוראים ל 650 DR טוסטוס....) ובדיוק למטרה זו נעול הרמך השחרחר שלי בפרסות 21 MT אשר מעניקות לו גם אחיזה טובה בשטח וגם חיים סבירים בכביש (וגם פרנק שוויצרי וגם אירו אורופאי). הדבר היחידי אותו הצמיגים האלו לא מעניקים הוא רווחה כלכלית ויש צורך להחליפם מדי 4-5 חודשים (10-12אלפי ק"מ) – סיפור של 900 ש"ח באופנועית. בשטח, כאשר אני מתנייע לבדי אני מצויד במיטב ציוד המגן הנדרש – מגפיים, מגינים קסדת שטח וכו´. צביצב אין לי – עניין של העדפה. התנייעות זוגית בשטח מורידה את רמת ההתחרעות ולכן גם את המיגון הנדרש ואז אני מסתפק בזוג נעליים טובות לי ולזוגתי שתחייה ובמיגון גוף מלא – ולגברת יש קסדה משלה – תתפלא! נפלתי בתצורה הזו מספר פעמים (כולל פעם אחת לתוך נחל ציפורי עם האופנוע, הגברת, מצלמה, פלאפון, ערכת קפה, וכו, וכו, ) – ושרדתי. מטעמי זוגיות בריאה (והיעדר פרטנרים לרכיבות סולו) אני מצליח לשמור על מינון נכון בין טיולים בזוג לטיולי סולו ותלונות לא נשמעו מהאגף הנשי בבית עד כה. בשל הקילומטרז´ אותו עבר ישבני (ואני לא מתכוון למה שאתה חושב...........) , לעיתים אני מעדיף לחתום יום שטח בצימר משובח כאשר שרירי הדואבים נרגעים בבועות הג´אקוזי וקול בעבוע המים מתערבב עם קול חליצת בקבוק היין אולם חויית הלינה בשטח היא חוויה מתקנת וטובה וישנם טיולים – בעיקר טיולי מדבר, בהם לינת שטח היא היא האופציה המועדפת. GPS - בתכנון. בינתיים אני מסתפק במפות ובטיפים מהספרים של ברקאי ודומיו. נראה לי שהתיאור המופיע להלן יהיה רלוונטי בשנתיים שלוש הקרובות עד להתברגנותי הסופית ולהולדת דור המשך. לכשיוולד דור המשך נראה לי שטיולי שטח ייצטרכו להיעשות באוטובוסים דוגמת PRADO ארוך והאופנוע ישכב בחצר מכוסה טוב טוב וייצא לחילוץ עצמות על בסיס חודשי בלבד. עצוב כרוניקה של דעיכה ידועה מראש. (התחיל קומדיה נגמר טרגדיה) XDR

drpapa

New member
גם אני

ממרומי שנותי מרגיש כמוך....חי מהחלפת צמיגים אחת לשניה...והיום כנראה גם שיפוץ בסטרטר וכן יש חיים אחרי הלידה...גם אחרי השניה הכל ענין של סדרי עדיפויות תתקשר אפשר לתאם טיולים 053556778 אלוני

Great Blue

New member
וואהו - מטייל- כנס...כנס רגע

עכשיו XDR העירני משנתי ההזויה ועורר את תשומת ליבי כי במרתפי טירתי שוכנים להם אחר כבוד 2 ספרים של ברקאי המהולל ומעלים אבק על לא עוול בכפם... - הם מתאימים בדיוק לטיול המתוכנן ונושאים בקירבם מידע וידע רב על תקלות, ציוד, הכנות, מסלולים, ועוד דברי ערך... אני אשמח להעלך אותם- מתי אנחנו מתראים- ביום א´ כמתוכנן או ביום שביום חמישי נתראה במפגש ?

למעלה