עזרה ויעוץ דחוף

ואת אגרסיבית ותוקפנית ונמאס לי

כי זה מה שכתבתי שצריך לעשות,... ועוד תשובה אחת אגרסיבית ממך תשחרר את חרוצובות לשוני

שלומות0

New member
צריך למצוא את המשהוא הזה

בדרך כלל עורכי דין עובדים עם אנשי מקצוע בצמוד..

האם יש פסיכולוג שטיפל בכם?

למשל במרכז בייקר,
למשל הדרכת הורים דרך הגן?
אם יש פסיכולוג (או מטפל אחר-אבל פסיכולוג עדיף) שמכיר אתכם או את הילד ויודע שאתם הורים בסדר תבקשו שידבר עם הרווחה.

אם כרגע אין פסיכולוג מטפל

תפנו דחוף להתחיל הדרכת הורים אצל פסיכולוג מומחה בספקטרום.
גם כדי לעזור לכם עם הילד ולאבא בקשר עם הילד,
וגם ברווחה עלולים להחליט להדריך אתכם בעצמם-אבל הם לא מבינים בספקטרום.

randy1982

New member

וחבל שאת מטעה אותם.

randy1982

New member
סרט חוזר...

אמא יקרה, כל כמה חודשים מתפרסם כאן סיפור דומה.
אני היתי במצב דומה לפני כשנה.
קודם כל אני חייבת להגיד שהמחנכת של בנך היא נבלה סרוחה.
עכשיו לעניינינו:
טוב מאוד שיש לך תיעוד של אנשי מקצוע שבנך מתקשה לפרש
מצבים, להביע את עצמו וכו'.
זה מאוד חשוב, תכיני את כל החומר הזה.
לצערי, אין לכם ברירה אלא לפנות לעורך דין.
אחרת הרווחה לא תרד מכם ובנך יהיה בסכנה מתמדת להיחטף.
אם תרצי את יכולה לפנות אלי במסר לקבלת המלצה, או סתם תמיכה...
בהצלחה.

אגב, אם את פונה לעזרה משפטית, שזה אולי כדאי

כתוספת לטיפול מתאים תיזהרי מכל העמותות שמתיימרות להגן מפני חטיפת ילדים וכן הלאה ...חלק מהן הן פשוט מלכודות שמחפשות אנשים במצוקה כדי לגייס אותם לכל מני כתות...
כדאי אולי להיעזר במועצה לשלום הילד או בגופי הייעוץ שליד האוניברסיטאות....

מציע לכל מי שמתעניין ברצינות בנושא

לקרוא את הפסקה הבאה :
"בחוק העונשין פורטו סוגים של עבירות בקטינים המחייבות חובת הדיווח למשטרה, ובהן: תקיפת
8 הקטין או חסר ישע הגורמת לחבלה של ממש;
התעללות בקטין;
9
עבירות זנות ותועבה;
הזנחה. 10
11

לפי סעיף 620ד, אם "היה לאדם יסוד סביר לחשוב כי זה מקרוב נעברה עבירה בקטין או בחסר ישע
בידי האחראי לו, חובה על האדם לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק, או
למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו מאסר שלושה חודשים".
חובת דיווח מחמירה יותר מוטלת על אנשי מקצוע – רופא, אחות, עובד חינוך, עובד סוציאלי, עובד
שירותי רווחה, שוטר, פסיכולוג, קרימינולוג, מטפל פארה-רפואי או מנהל או איש צוות במוסד שבו
שוהים קטינים. חובת הדיווח של אנשי המקצוע גוברת על החיסיון המקצועי שהם מחויבים לו, ואינה
העובר על הוראה זו דינו מאסר שישה חדשים. חובת הדיווח המחמירה מוטלת גם על 12 מוגבלת בזמן.
האחראי לקטין.
כאשר עובד סוציאלי שמונה לפי חוק מקבל דיווח לפי סעיף זה, עליו להעביר אותו למשטרה בצירוף
המלצתו לפעול או להימנע מלפעול בעניין, אלא אם כן קיבל אישור שלא להעביר את הדיווח למשטרה
מאחת הוועדות שהקים שר המשפטים לעניין זה )ועדות פטור: על-פי סעיף זה, חברי הוועדה הם נציג
פרקליט המחוז, שהוא יושב-ראש הוועדה, קצין משטרה בדרגת רב-פקד ומעלה ועובד סוציאלי שמונה
לפי חוק לאותו מחוז(. על העובד הסוציאלי לחוק הנוער לדווח למשטרה בכל מקרה הנחשב עבירה
13 לפי חוק העונשין, ואין לו שיקול דעת בעניין זה."
מקור http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m03030.pdf

miss owl

New member
צוות בצפר עשה את המוטל עליו

מבחינה חוקית ומוסרית וכך גם המשטרה שסגרו את התיק עוד בטרם נפתח.
המקרה עבר לרווחה כי בכל זאת עצם זה שהילד בוחר לפרש את הדברים בדרך הספיציפית הזאת יכול להיות אומרת משהו- לא שהדברים קרו אבל כן אולי שיש פער בהבנה בין האב לבן וצריך לברר שהילד לא חש מותקף גם אם זה לא המצב בפועל. בניגוד לסיפורי הזוועות אני לא הייתי מתרגשת אלא נעזרת באנשי מקצוע ומוכיחה לרווחה שאתם הורים טובים וראויים בדיוק כמו שעשיתם זאת מול המשטרה ומנעתם את פתיחת התיק.
הגיוני שהבצפר לא חש מולכם בנוח במצב הזה כאשר הם מואשמים ברמה מסוימת מצדכם בהתנהלות שמאוד פגעה בכם למרות שהם פעלו גם לפי חוק וגם לפי מוסר וכל עוד העניין לא פתור ומאחוריכם ויש עוד את הרווחה שאמורה לברר גם אם מדובר בדימיונות פרועים מאיפה הם הגיעו. אני הייתי מחכה עד שהסערה תחלוף .
והתקשורת בין האב לבן- היא גם היתה לא במיטבה אם הוא אמר דברים כאלה עליו, גם אם מדובר בשקרים עדיין זה מעיד על התפיסה ולכן זה לא מה שהיה מטריד אותי כרגע, כמובן שזה דורש טיפול יסודי בעזרת פסיכולוג לשניהם אבל פרהפרה מה שנקרא

אם בית הספר מסרב להפגש איתכם מזהו מריח רע מאו

מאוד .
אני הייתי מוציאה מיד את הילד מבית הספר ופונה לתקשורת ובנתיים מחפשת בית ספר אחר עם מנהלת שיודעת ורותה להוביל שילוב .
תעזרי בעמליה עמית .

אם ביס מסרב להפגש איתכם זה מריח רע מאוד

אני הייתי מוציאה מיד את הילד מבית הספר ופונה לתקשורת ובנתיים מחפשת בית ספר אחר עם מנהלת שיודעת ורותה להוביל שילוב .
תעזרי בעמליה עמית .

תודה רבה על כל התגובות אבל אני עוד יותר חרדה

פניתי לבית לורן בבקשה ליעוץ משפטי והם הסבירו לי כי בנושא המדובר אין להם אפשרות לעזור.
בנוגע לטיפול פסיכולוגי אין יום במשך שלושה שבועות שאני לא מתקשרת למרכזים שונים שעובדים עם קופת החולים שלנו (כללית) שכן הטיפול הוא ארוך טווח ויקר באופן פרטי ומשיבים לי בתשובה שיחזרו אלי.
עד היום הילד לא קיבל טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי קיבלנו המלצה ממחנכת הכיתה בתקופת החופש הגדול ואז חלו החגים.

לחברה שלי זה קרה,

וכשהם הבינו שהילד מגזים - הם ירד ממנה מאוד מהר ואפילו לא דרשו הדרכת הורים או משהו כזה.

פשוט הבינו שעשו טעות. התנצלו ובזה זה נגמר.

ברור שבינתיים ההורים היו בלחץ, אבל לא היה להם כסף לעורך דין והם הסבירו בעצמם והכל הסתיים על הצד הטוב ביותר, חוץ מהטרטור להורים, שאפילו אין להם רכב והיה קשה להם להגיע לתחנת המשטרה ולחזור ולרווחה ולחזור.

אבל לגבי הילד, כדאי מאוד לטפל בו, שכן הוא חווה דברים, שהוא מאמין שקרו לו, וזה מצב לא ממש טוב, בלשון המעטה.

אני רק רוצה לשאול אותך, מה היית עושה אם זה היה להפך?
אם הבן שלך היה מתלונן שהמורה מכה אותו? מה היית עושה עם המידע הזה?

לגבי המצב ההפוך

בני חוזר מדי יום עם סיפורים שונים ולעתים בודה האשמות לגבי מטפלות שלא מוותרות לו ,
ולגבי אותה המחנכת שהגישה את התלונה סיפר כי ניסתה מספר פעמים "להרוג אותו" ורצתה במותו.
לא יחסתי לכך חשיבות כיוון שאני מכירה את בני וחוות הדעת שלה עצמה בה היא מפנה אותו לפסיכולוג/פסיכיאטר דיברה על כך ,בשל כך הופתענו בחקירת המשטרה.
ככל הנראה נתתי יותר מדי קרדיט לצוות המטפל כי חשבתי שהעניין בטיפול אולם זה פעל כנגדי לצערי הרב במקרה הזה כי לנו לא נתנו את אותו הקרדיט.

לדעתי, את צריכה להתעמת אתם

אבל לא בצעקות, אלא לקבוע פגישה, ולומר לה שאת מאוכזבת. להזכיר שגם את שמעת עליהן תלונות, אולם עד עתה לא התלוננת, כי ידעת שהילד לעתים ממציא דברים.
אבל אם הן חושבות שהילד לא ממציא, אז אולי גם עליהן צריך להגיש תלונות, כי אולי כל מה שהוא אומר זה באמת נכון...
אבל הכל ברוגע ובשלווה.

למעלה