עזרה ויעוץ דחוף

עזרה ויעוץ דחוף

שלום לכולם,
אני אמא ליד בן 7 על הספקטרום אשר לומד בכיתה ב' בבית ספר יסודי (כיתה קטנה אשר מונה כשמונה תלמידים). בשבוע שעבר התקשרו אלי ממשטרת ישראל וביקשו מבעלי וממני להגיע לחקירה דחופה ולא הסכימו לומר לנו באיזה עניין.
בהגיענו לחקירה התחוור לנו כי בעלי חשוד בכך שהוא מכה את בננו ואף שהוא מכה אותי, וכל זאת בשל תלונה אשר הוגשה לרווחה מטעם מחנכת הכיתה ופסיכולוגית ביה"ס.
עפ"י התלונה שהוגשה הסיבה שבעטיה נחשד בעלי היא שבננו סיפר על מספר אירועים בהם כביכול הופעלה אלימות נגדו מצד אביו. כאן המקום לציין כי בננו מתקשה בשפתו ואינו מפרש סיטואציות שונות כפי שהן התרחשו באמת , בנוסף הינו בעל דמיון עשיר,
ולראיה ישנן מספר חוות דעת שונות מאנשי מקצוע שונים אשר אומרים זאת במפורש, כאשר חוות הדעת האחרונה בנושא ניתנה לנו ממחנכת הכיתה ופסיכולוגית ביה"ס לפיה הילד: "מגיב באופן לא הולם בסיטואציות שונות תוך שימוש בשפה לא מתאימה וקיצונית ובתנועות ידיים מאיימות".
במעמד חקירת המשטרה הבהרנו לחוקרת כי בננו אינו מפרש סיטואציות שונות כראוי ומתקשה לתאר במילותיו שלו אירועים שונים כפי שאירעו באמת, ולפיכך התרצו החוקרים ושחררו אותנו מבלי לפתוח תיק כלל, והטיפול הועבר לידי הרווחה. ברצוני לתת דוגמא המתארת את ה"שפה הלא מתאימה כאמור בחוות הדעת של ביה"ס כדלקמן: הילד טען כי אביו חנק אותו ושרט את גופו כשנשאל היכן הסימנים ושריטות טען כי לאביו יש ציפורניים בלתי נראות.
בשל רצוננו לפתור את הבעיות הקיימות לאור החוויה הקשה שעברנו בשבוע שעבר (לא ממליצה לאיש לחוות חקירה משטרתית והאשמות שווא מסוג זה והנושא מדיר שינה מענינו כבר מס' ימים) פנינו למנהלת בית הספר בבקשה להיפגש עמה בנוכחות הצוות המטפל והמחנכת.
בתחילה נענתה המנהלת לבקשתנו ואף קבעה תאריך לפגישה,אך למחרת יצרה עמי מחנכת הכיתה וטענה כי בהנחיית המנהלת היא והצוות מסרבים להיפגש עמנו, והטיפול בנו הועבר למחלקת סעד ברווחה שיצרו איתנו קשר.
בשל חשש ממשי למצבו של הילד מול הגורם המטפל בו ובשל אי אמון במקבלי ההחלטות בבית הספר אנו אובדי עצות ולא יודעים כיצד לסייע לבננו.
בעלי אינו מקיים עם הילד כל מגע פיזי מאז החקירה בשל חשש מכך שבננו עלול לפרש בפני גורמי בית הספר סיטואציות בדרך לא נכונה. וכי בפעם הבאה כבר לא יסגרו את התיק במשטרה.
חשוב מאוד לציין כי בעלי מעולם לא הניח אצבע על בננו ,יתרה מזאת טופלנו במרכז בייקר (למי שמכיר )על מנת שילמד לקיים סוג של תקשורת עם הילד כי היה לו מחסום מאז אובחן.
אני חוששת כי הפעולה שננקטה ע"י בית הספר תגרום לריחוק ולפגיעה בתקשורת בין בעלי לילד שמפחד להתקרב אליו בשל כך שזה הילד והוא לא ישתנה לצערי.
מה עליי לעשות????

בעיה כאובה

ראיתי את זה מספר פעמים גם עם דיירים אצלנו, איך הם מתלוננים על מגע פיזי, ואפילו מיני, שלא היה ולא היה יכול להתרחש...
וזאת באמת בעיה כאובה לעמוד מול האשמות כאלה בלי יכולת להתגונן, ועוד מילד שאוהבים....
הבעיה היא שמבחינת בית הספר הוא צודק. התקנות מחייבות את בית הספר , ובעצם כל גורם חינוכי, להעביר ישר תלונה על כל חשד באלימות המשטרה לרווחה ולמשטרה, ואוסרות עליהן ליצור מגע עם המשפחה.
מה שאני כן מציע זה שאם לילד יש גורם מטפל, שהוא ינסה לפנות מיוזמתו למנהל ולהציע לה שהוא ישב וידבר איתה,ולא אתם, האם זה אפשרי? או שיכתוב מכתב?
אישית הייתי גם מציע לפנות לבית אחד בתל-אביב אפילו לפגישה ראשונית כדי לנסות ולחשוב מה לעשות ביחד, או לבקש מהם המלצות למישהו אחר...
זה בהחלט מצב לא קל....
אבל אני בטוח שמשפחה כל כך תומכת ואוהבת כמו שלכם תוכל לצאת ממנו יותר חזקה....

randy1982

New member
איזה 'לפנות למנהלת'?? איפה אתה חי??

העניין הועבר לרווחה.
זהו, נגמר הסיפור מול בית ספר.
הם יכולים לדבר עם בית ספר עד מחרתיים, זה כבר לא רלוונטי.
הילד הזה בסכנת הוצאה מהבית וזה יכול לקרות תוך ימים ספורים!!

ועוד דבר, בכללי: את תיעץ בדברים שאין לך שמץ של מושג במיוחד שמדובר בגורל המשפחה והילד!

שלומות0

New member
אני גם רצוה להוסיף

שכל התגובות שמפנים את ההורים לטפול, ליעוץ והדרכת הורים זה רק מזיק,
המטפלים הם יד אחת עם המערכות!
יש דרך אחת לפנות לעורך דין ולטפל בזה ולשקול להגיש תביעה משפטית על עוגמת נפש נגד צוות בית הספר

randy1982

New member
בית הספר התנהג כמו אידיוט חסר שיקול דעת

במקרה הטוב,
ובכוונה זדונית במקרה הלא טוב.
אני לא אתפלא אם לסיפור הזה קדמה מחלוקת בין
הורים לצוות בית הספר.
זה מריח לי כמו נקמנות של הצוות, כמו שהיה במקרה שלי.

אם את עובדת סוציאלית לא שמעת על

חובת הדיווח במקרה של חשד בפגיעה בנוער?
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=612
ואני מצטט מתוך הדו"ח:
"בחוק העונשין פורטו סוגים של עבירות בקטינים המחייבות חובת הדיווח למשטרה, ובהן: תקיפת
8 הקטין או חסר ישע הגורמת לחבלה של ממש;
התעללות בקטין;
9
עבירות זנות ותועבה;
הזנחה. 10
11

לפי סעיף 620ד, אם "היה לאדם יסוד סביר לחשוב כי זה מקרוב נעברה עבירה בקטין או בחסר ישע
בידי האחראי לו, חובה על האדם לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק, או
למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו מאסר שלושה חודשים".
חובת דיווח מחמירה יותר מוטלת על אנשי מקצוע – רופא, אחות, עובד חינוך, עובד סוציאלי, עובד
שירותי רווחה, שוטר, פסיכולוג, קרימינולוג, מטפל פארה-רפואי או מנהל או איש צוות במוסד שבו
שוהים קטינים. חובת הדיווח של אנשי המקצוע גוברת על החיסיון המקצועי שהם מחויבים לו, ואינה
העובר על הוראה זו דינו מאסר שישה חדשים. חובת הדיווח המחמירה מוטלת גם על 12 מוגבלת בזמן.
האחראי לקטין.
כאשר עובד סוציאלי שמונה לפי חוק מקבל דיווח לפי סעיף זה, עליו להעביר אותו למשטרה בצירוף
המלצתו לפעול או להימנע מלפעול בעניין, אלא אם כן קיבל אישור שלא להעביר את הדיווח למשטרה
מאחת הוועדות שהקים שר המשפטים לעניין זה )ועדות פטור: על-פי סעיף זה, חברי הוועדה הם נציג
פרקליט המחוז, שהוא יושב-ראש הוועדה, קצין משטרה בדרגת רב-פקד ומעלה ועובד סוציאלי שמונה
לפי חוק לאותו מחוז(. על העובד הסוציאלי לחוק הנוער לדווח למשטרה בכל מקרה הנחשב עבירה
13 לפי חוק העונשין, ואין לו שיקול דעת בעניין זה."

אין לך מושג על מה את מדברת

את סתם מעוררת פחדים היסטריים חסרי כל בסיס ...
את באמת חושבת שכל דבר כזה זה סכנת הוצאה מהבית?
רק בפורום הזה היו סיפורים שונים...
נכון, זה לא נעים... יש הרגשה ששופטים את ההורים... אבל ברוב המקרים כשברווחה רואים שהילד מטופל ולא בסכנה הם לא ממהרים להוציא את הילד מהבית. וגם לא בית המשפט....
את סתם מפיצה תעמולה של כל מני עמותות

randy1982

New member
אתה עובד סוציאלי?

יש לך ילד בספקטרום?
היית בסיטואציה הזאת?
אני מניחה שהתשובה לשלושת השאלות היא שלילית.
אני עובדת סוציאלית.
יש לי ילד בספקטרום.
היתי במצב זהה.

אני מכירה את המערכת הזאת מבפנים ומבחוץ
ולכן יש לי הרבה מושג, להבדיל ממך,
בנושא המדובר.

אני חוזרת ואומרת:
הילד הזה בסכנת הוצאה.
הפק"סית יכולה בהחלט להוציא צו נזקקות
ולחטוף אותו באותו הבוקר מבית הספר.
במיוחד עכשיו, אחרי מקרי רצח אני מתארת
לעצמי שהפקסיות בהיסטריה.

אין לי מושג במה את עובדת

אבל עבדתי בבתי ספר וראיתי את זה מזווית אחרת...
וגם התלוננתי על אלימות של הורים נגד ילדים במקרה אחד, ולא קרה כלום מלבד שהלכו לטיפול שרק הועיל להם.
וחבל שאין עוד אנשים שמתלוננים כשהם רואים מה לפעמים הורים עושים לילדים.
ומי שבהיסטריה זאת את.
חבל שאת מכניסה אנשים אחרים להסטריה.

randy1982

New member
טוב, אחרי שגילית לנו שאתה בעצם הלשנת

על הורים שנדמה לך שהיכו את הילד
ברור לי ולאמא שפתחה את השירשור
עם מי יש לנו עסק.
מה שרק מוכיח שהמלצות והעיצות שלך בנושא שוות ל@&@

תודה שהבהרת את הנקודה ובכך חסכת ממני את הויכוח המיותר הזה.

אני הצלתי את הילד מאמא מתעללת

וההתקפות שלך שוות לת....
ואני בטוח שאת פעילה באחת העמותות שמנצלות הורים במצוקה

ואגב בניגוד לכל האיומים וההיסטריה שאת מפיצה

לא קרה שום דבר לאם ולא הוציאו את הילד, והם רק הלכו לטיפול, והילד הודה לי על השינוי שחל הרבה זמן.. והוא לא ידע שאני "הלשנתי"...

ואגב, אם את באמת עובדת סוציאלית

את גם צריכה להכיר את חוק הנוער ואת החובה לפעול על פיו ואת תקנות משרד החינוך בנוגע לאלימות כלפי ילדים והחובה לדווח על כך מייד לרשויות

randy1982

New member
כעובדת סוציאלית

אני תמיד מפעילה שיקול דעת
ולא ממהרת לדווח על כל דבר
זאת מתוך ידיעה איזה גיהנום המשפחה עלולה
לעבור בגלל דיווח לא זהיר אחד.
לדוגמא, כאשר מטופלת סיפרה לי שאחרי שהעירה
לבתה בת ה12 לעשות שיעורי בית הילדה ענתה
לה "את חולת נפש, אל תקבעי לי" (האשה אכן מתמודדת)
היא נתנה לה סטירה,
על פי החוק היבש היתי אמורה לרוץ לדווח,
אבל בגלל שאני לא חסרת שכל כמו חלק מציבור המורות
והעוסיות, הפעלתי שיקול דעת והגעתי למסקנה
שסטירה אחת פחות מזיקה משנים של התעללות בפנימיות
ולכן הסתפקתי בלהסביר לאמא שאסור לנהוג כך.

האנושיות והמוסריות חשובים לי פי אלף מציות עיוור לחוקים.

למעלה