עזרה\ התלבטות

fliperit

New member
קודם כל

המאמנת לא גרועה, היא מגיעה עם הסוס שלה להישגים לא רעים (והיא גם הציעה לי לעשות עליו חצי פנסיון, אבל אין סיכוי שנסתדר). אני פשוט לא אוהבת איך שהיא רוכבת. לגם בן שמן וגם בן-נון (שאני מכירה) לא עוזרים לי. אם אני כבר עולה על אוטובוס בירושלים לא אכפת לי לסוע חצי שעה או 45 דקות. העניין שלהגיע מהבית לירושלים, ואז לתפוס אוטובוס בירושלים ובסוף היום לסוע חזרה זה עניין ארוך ומתיש (אני יוצאת מהבית ב-12 וחצי וחוזרת ב-9 בשביל לעשות שיעור ב-5). אני מיום ליום נוטה יותר ויותר להרי יהודה, אבל מאוד קשה לי לעזוב את המאמנת שלי...(למרות שאני בטוחה שהיא תבין למה אני עוזבת)

יש שביב סיכוי

שהם ירשו לך להביא מאמן מבחוץ? יש חוות שמאפשרות את זה (במיוחד אם הם מרוויחים ממך חצי פנסיון, ובעצם את משתמש בזמן שלך עם הסוס כראות עינייך).

NTL

New member
זה מאוד מאוד לא מקובל בווסטרן

אבל ממש ממש ממש מאוד מאוד מאוד לא מקובל

NTL

New member
האמת? שהייתי רוצה

לראות מה קורה אם מישהו בא לרפי אונגר ושואל אותו אם הוא יכול לשים את הסוס שלו בפנסיון ולהביא את שי קנטי לאמן אותו...

jgut

New member
את לא צריכה ללכת כל כך רחוק...

את יכולה לדמיין מה היה קורה אים אני הייתי מביאה מאמן אחר לרו?

NTL

New member
לא לא

הוא לא היה מסכים. אבל הוא שקול ומופנם... לא היית זוכה לאיזו תגובה משוגעת. אולי איזה גיחוך וזהו

באינגליש זה ייתכן

במיוחד כשמדובר במאמן בכיר. מאמנים דרסז' כמו קארל בזמנו, סוזן ודניאלה, בהחלט נוסעים לחוות אחרות. אני יודעת שירון זוהר בביקוריו בארץ נותן שיעורים. לא כל חווה תסכים, אבל זה אפשרי.

jgut

New member
בווסטרן זה בעייתי

גם עינייני אגו וגם עינייני טרטוריה... יש מאמנים שנוסעים לאמן בחוות אחרות אבל בעיקר כשבחווה אין שום מאמן אחר.

סוני DSCH1

New member
דווקא לפעמיים זה קורה

נגיד בחווה שלי שי קנטי הדריך בזמן שלא ממש היה מדריך ראשי ואז עמוס נגר בא והם הדריכו באותו חווה רק ששי קנטי בא רק פעמים ועמוס היה מדריך ראשי אך עכשיו זה הפסיק ורק עמוס מדריך אבל זה אפשרי וקיים

fliperit

New member
זה ממש לא אותו דבר

הן מדברות על להביא מדריך מבחוץ לחווה שכבר יש בה מדריכה, לא על להחליף מדריך. לא קיים בווסטרן שבחווה עם מאמן בא עוד מאמן (לפעמים יש כמה מאמנים, אבל זה לא שמביאים מדריך מבחוץ). בעיני זה לא כ"כ מכובד...

סוני DSCH1

New member
תקשיבי בזמן של שי קנטי

היה לנו מדריכה והיא דווקא שמחה כי זה מקדם אותנו ובכלל מה אני אומרת זה שי קנטי?אבל שעמוס בא אז הוא עזב כי הוא גם מדריך טוב וזה לא משתלם לשי

NTL

New member
את משווה?

יש בארץ מישהו שרוכב ולא יודע מי זה שי קנטי? מצד שני... מי זה עמוס...? אנחנו מדברים על מדריכים "פרימיום". שמאמנים את הסוסים של הפתוח בארץ. (שבאמת זוכים). השמות המובילים הם אלה: (תוסיפו גם אתם) רפי אונגר, שי קנטי, יוסי אוחנה, פיני אביטל, שריג ברוש, קאיה אחישר (כתבתי נכון?), דייב טורפ, ליאור רז, אשיר קול. ויש עוד כמה. הם אף פעם לא ילכו להדריך בחווה של אחד אחר מהרשימה. מה שכן קורה לפעמים, זה שהם הולכים לרכב אחד עם השני ומשפרים אחד את השני אבל לא את התלמידים שלהם. מאוד לא מקובל שמישהו שרוכב אצל יוסי אוחנה יזמין את רפי אונגר לחווה לאמן אותו.

fliperit

New member
../images/Emo45.gif

קורה שמביאים מאמן לקליניקה, אבל באופן קבוע זה לא מקובל בכלל (מסיבות מובנות, לדעתי)

jgut

New member
נכון

וגם יש הבדל בין מדריך לבין מאמן. מאמנים עובדים בשיטות שונות וזה יכול להיות לא תמיד מתאים לסוס לערבב בין השיטות ואפילו מבלבל. כאשר אדם לוקח שיעורים אצל מדריכים שונים הוא יכול לבחור את השיטה המתאימה לו ולסוס שהוא רוכב במצבים שונים.

fliperit

New member
גם לי הייתה מדריכה אחרת

ואז הביאו לי את עדי (לפני 3-4 שנים כבר). אז מה? מדריכים מתחלפים וככל שרוכבים יותר טוב יש מדריכים יותר טובים, אבל זה ממש לא אומר שאם אני ארצה להביא בעצמי מדריך לחווה זה יהיה מכובד ומכבד. במיוחד אם אני ארכב על סוסים של החווה. נדמה לי שאת לא ממש מבינה מה הם הציעו לי...

למעלה