עזרה\ התלבטות

dixie chick

New member
עזרה\ התלבטות

אז ככה חזרתי לבלגן ולחפש עבודה וכל מיני סרטים... ובינתיים אני גם מחפשת פתרון רכיבה סביר מבחינת מחיר וטוב מבחינה מקצועית... אני מחפשת סוס (לא משנה אם לקנות או להחזיק רק אם לקנות זה יצטרך להיות סוס מקומי זול) צעיר- מותחל אחרי 30 יום או לא מותחל בכלל ו... מדריך שיוכל ללוות אותי, כמעט יד ביד... שתהיה לו סבלנות ללמד אותי ולא בהכרח את הסוס (אני מבינה שיש רגעים שבהם אין ברירה וצריך לתת למדריך לעשות את הקפיצה קדימה אבל חלק מהלמידה זה גם להיות מתוסכלים לפעמים, וגם להכשל לפעמים, וגם לנסות ולנסות ולא להבין לפעמים...) ויש לי זמן, ויש לי סבלנות, ולא בוער לי להתחרות בעתיד או בכלל (למשל אם אני לוקחת סוס מעפן שבסופו של דבר לא יגיע לכלום). ויש לי רצון לעשות לבד את כל הטעויות או לפחות להבין מה הן ואיך אני משפרת אותן. אז... הלכתי לחווה שבה התאמנתי לפני שנסעתי, ולמדריך שם ההצעה היחידה שהיתה לו היתה לקחת סוס צעיר טוב (סייחה בת של הרמיניק למשל) ולא לקנות אותו אלא רק להחזיק אותו- לשלם פנסיון ואימון, ולרכב על הסוס כל יום ולקדם אותו, יחד עם המדריך... כשהבעיות הן... א. המחיר של כל החבילה הזאת ממש ממש גבוה (כ2500 ש"ח בחודש) ב. המדריך יכול להיות קצת חסר סבלנות... בעיקר כשמדובר בסייח שלא שלי אלא של אנשים אחרים שיצפו ממנו במוקדם או במאוחר לתוצאות... הסיכוי הגבוה הוא שאת רוב העבודה האמיתית והקשה על הסוס יעשה המדריך. ג. אני לא בטוחה כמה סבלנות אישית בהדרכה יש לו, הוא עובד הרבה על "רגש" ועד עכשו כשעבדתי איתו היה קשה לו להסביר שיטה רציפה, או שלבים, או מסלול שבאמצעותו הוא מלמד סוס ממהתחלה עד הסוף... הוא מתמודד, הוא מקדם מרגע לרגע... אבל לי בהרבה מקרים קשה להבין. הרבה מכן מסלול מסודר ומונחה עם שלבים קיבלתי בחו"ל- ז"א למאמן שעבדתי איתו כן היה את כל זה, ולמרות שהבנתי בדיוק איך הוא עובד ומה הוא מרגיש ולאן הוא מנסה להגיע- ארוכה עוד הדרך מעכשו ועד הרגע שבו אני אוכל לעשות את זה בעצמי וללמד סוס לפי השיטה הזאת כי הרגש הוא חסר לי מאוד. לכן אני גם די בטוחה שאני לא אוכל להתמודד לבד עם ללמד סוס מאפס או כמעט מאפס, ואם אני באה למדריך מסויים אני לא אוכל להגיד לו "אני רוצה לעשות ככה וככה כי זאת השיטה שלמדתי" כי אני לא באמת יכולה לעשות ככה וככה... בקיצור מה עושים? יש לפי דעתכם מאמנים בארץ שיסכימו לעבוד איתי ככה? הייתם הולכים למאמן הזה שאתם כבר מכירים ויודעים פחות או יותר איך לעבוד איתו ולמה לצפות? למישהו יש פתרון אחר מקורי בשבילי?

popi199

New member
אממ...

לגבי לקחת סוס שלא יהיה באמת שלך, לפי מה שאת מתארת (או לפחות ממה שהבנתי, תקני אותי אם אני טועה) זה פחות מתאים לך כרגע בגלל שאת רוצה לעבור תהליך עם הסוס ולהתמודד הרבה בעצמך וכל זמן שהסוס לא ממש שלך יש גבול כמה זה ניתן לשיקול דעתך....לפי מה שאת מתארת שווה לך יותר לקנות סוס צעיר וחמוד עם פוטנציאל ולעבוד איתו לפי שיקול דעתך במיוחד אם את אומרת שיש לך זמן לעבוד על זה והמטרה הסופית שלך היא לא כ"כ ברורה.. לגבי המאמן- השאלה היא אם זה מה שאת מחפשת. אם את יודעת שהמאמן הזה לא ייתן לך את החופש שאת רוצה עם הסוס אז מן הסתם הוא לא ממש מתאים לקריטריונים שלך כרגע.

jgut

New member
קצת לא ברור לי ממה שאת מתארת

האים המטרה שלך היא שיהיה לך סוס משלך שבעיקרון תאמני אותו בעצמך, או לאמן סוס כמעט מההתחלה בלי קשר למי הוא יהיה שייך בסופו של דבר (כמו שעוזרי מאמנים מסויימים עושים...). אים אני זוכרת נכון את רוכבת ווסטרן, ולפי דעתי יש לך אפשרות למצוא מאמנים שיסכימו לעבוד איתך בשתי הצורות. אים את רוצה שמות תפני אליי במסרים...

dixie chick

New member
אני שואלת לגבי

דרך העבודה שהוצעה לי והאם היא הנכונה או הדרך שלי היא הנכונה...? אולי אני סתם מתעקשת על משהו שבכלל לא קיים?

jgut

New member
לדעתי

אין דבר כזה נכון או לא נכון. זה תלוי מה נכון בשבילך במסגרת המטרות שלך. את פשוט רשמת כמה הסתייגיות מהדרך שהוצעה לך ולי זה עשה רושם שזה לא מה שאת מחפשת. בכל מקרה לדעתי אים את רוצה לאמן סוס בעצמך ויש לך את הזמן והסבלנות כדאי לך לדבר עם כמה מאמנים ולראות האים יש להם הצעה שבאמת מתאימה לך ועונה לך על כל המטרות.

לא פשוט

בתור עוגן להחלטה, אני חושבת שקודם כל את צריכה לבדוק מה מגבלת התקציב שלך. זה לא אומר שאת חייבת למצות אותך, אבל זה יבהיר לך איפה את עומדת בהקשר הזה. כך שאם המגבלה, לצורך העניין היא 2,000 ש"ח לחודש (שהם - בל נשכח, 24,000 ש"ח בשנה), אז הצעה ב-2,500 היא מחוץ לחום. בתוך זה, והגדרת הסכומים, את גם בודקת בעצם עצמך האם זה נכון "לבזבז" חלק מהתקציב שלך על רכישת סוס (באופן שסביר להניח, מפחית מהיכולת שלך לעמוד בהוצאה החודשית). לטעמי שלי - ואני לא יכולה להיכנס בנעלייך - זה מאוד נכון להשקיע באימון איכותי. והאימון הזה צריך להתאים לגישה שלך, לזרום איתך, לענות על הצורך שלך, ולא להעמיד אותך בקונפליקט. בעיני מאוד חשוב שלמאמן (שזה מעבר למדריך, נגיד) תהיה שיטה וגישה ואג'נדה. שתדעי מאין באת ולאן את הולכת. אני מקבלת בימים אלה אימון, שמאפשר לי לראות דרך, שיש בו שיטה, וזה מאוד מאוד מתאים לי. אני חווה שלבים, והתפתחות בתוך תהליך ארוך טווח, שהוא רצף שלם. מקווה שהועלתי במשהו, בהצלחה

fliperit

New member
מנצל"שת לשאלה דומה

אני לאט לאט מאבדת את החשק לסוע לרכב בגן יבנה. אני מתה על המאמנת שלי, ויש לי המון מה ללמוד ממנה, אבל פשוט אין לי חשק לסוע. הסוסים בחווה לא משהו, ולא יתחרו בחיים (כי הבעלים של החווה לא רוצים), וחוץ מזה אני באה לשיעור והולכת. פעם הייתי באה לשיעור ואז רוכבת על עוד סוס או שניים, ועוזרת בחווה, והיום זה כבר לא ככה. החברות שנוסעות איתי לשיעורים לא יכולות לבוא מחר, אז כ"כ לא התחשק לי לסוע שביטלתי את השיעור... האופציה השניה שיש לי (שלא כוללת נסיעות ארוכות ומייגעות) היא לחזור להרי יהודה. בהרי יהודה יש סוסים טוים שיכולים להתחרות, ויש הרבה סוסים לרכב עליהם, ואפילו אופציה לחצי פנסיון על סוס מוכשר...אבל אין מאמן שם (יש מאמנת אבל אני לא אוהבת איך שהיא עובדת). חשוב לי לציין שהטיפול בסוסים שם כבר השתפר הרבה והם נראים טוב מאוד... מה הייתם בוחרים? מאמנת טובה אבל רחוקה ובלי סוסים טובים, או סוסים טובים וקרוב לבית אבל בלי מאמן?

דיי תלוי...../images/Emo107.gif

תלוי מה את מגדירה "מצב לא טוב", "מאמן לא טוב" וכו'. ממה שכתבת נשמע שיותר טוב לך בהרי יהודה, הרי אם ניתן לצאת משם להתחרות המאמנים לא יכולים להיות עד כדיי כך גרועים...
הכל מקרה, יש אופציה נוספת והיא לבדוק חוות נוספות באיזור, שאולי יכולות לתת מענה מושלם לצרכיך. יש חווה נחמדה בבן-שמן וחווה נוספת בבן-נון אם זה מעניין אותך. לפי מה שאני יודעת, יוצאים משם גם לתחרויות.

popi199

New member
תשמעי

תכלס זו השנה האחרונה שלך לפני גיוס, נשמע כאילו את נוטה לחזור לחווה הישנה ולדעתי את צריכה עכשיו לעשות מה שגורם לך להינות ולא להתקע על משהו בגלל שזה נראה לך נכון בכלליות כי יהיה לך מספיק זמן לזה אחרי הצבא, תעשי מה שנראה לך נכון לתקופה הזאת. חוץ מזה שגם אם יש מאמן/מדריך טוב זה מאוד קשה להתקדם בלי סוס טוב (ומי כמוני יודע) ואז באים ועושים את אותם הדברים שוב ושוב ושוב וממצאים את היכולות של הסוס וכבר מאבדים עניין... הכי טוב היה אם היית יכולה לעשות נניח שבוע שיעור בחווה אחת ושבוע בחווה שניה...אם את גם מדריכה אז את יכולה לארגן איזו קומבינה עם החוה הישנה אולי של הדרכות תמורת שיעורים/חצי פנסיון ובמקביל ללכת פעם ב למאמנת שאת מאמינה שתקדם אותך יותר וככה את נהנת מ2 העולמות.

popi199

New member
למרות ש...

המצלמה פה עשתה לו עוול. אני מתה לצלם אותו במצלמה קצת יותר נורמלית. מקווה שייצא לי בקרוב.

fliperit

New member
בשניהם זה לא ילך

בגלל אילוצים כלכליים (יש להם מספיק מדריכים, ואני מדריכה רק כשיש משהו מיוחד, ככה שזה לא יצא לפועל שאני ארכב בתמורה להדרכות). רציתי פעם להנות מ-2 העולמות, ופחות או יותר הרי יהודה אילצו אותי לבחור..זאת הסיבה שעזבתי. חוץ מזה..קלעת בול לטיעונים בעד הרי יהודה (מה גם שלא יזיק לי לרכב קצת בלי הדרכה..לא עשיתי את זה לא זמן), אבל מצד שני יש טיעונים בעד גן יבנה (מאמנת יותר טובה שאני גם מאוד מאוד אוהבת) אני מניחה שאני עוד צריכה להתחבט בזה..למרות אני כב פחות או יותר יודעת שאני חוזרת להי יהודה בזמן הקרוב..ואני רק צריכה לחפש שותף לחצי פנסיון

popi199

New member
כמו שאמרתי לך

זו רק תקופה וסוס טוב יכול לקדם אותך לא פחות ממאמן טוב ולעומת זאת מאמן טוב עם סוס פחות טוב זה פשוט מתחיל להיות מתסכל ומשעמם מתישהו. לדעתי המעבר הזה יבוא בכל מקרה מתישהו השנה כי החווה הנוכחית לא מספקת לך את מה שאת צריכה (בין אם זה סוס/תחרויות או שניהם ביחד). עוד משהו שאת יכולה לעשות זה לרכב בחווה ליד הבית ופעם ב...לעשות שיעור אצל המאמנת שאת אוהבת בשביל ליישר קו ולשפר את העבודה שלך עם הסוסים בחווה הישנה... בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

fliperit

New member
תודה...

נכון לכרדע יש לי כמה כיוונים לבדיקה. קודם כל הרי יהודה (למרות שמתוך שיחה עם אחת המדריכות שם הבנתי שהסיכוי שאני אוכל לרכב בלי הדרכה של המאמנת הראשית הוא לא גדול..ואני לא אוהבת איך שהיא עובדת). עוד כיוון הוא מישהו שאולי קונה סוס ואני אוכ לעשות עליו חצי פנסיון (אבל זה תלוי כמובן איפה הוא ישים אותו), וגם מאמן לשעבר שלי שאני צריכה לברר איתו אם יש לו משהו מעניין בשבילי... כרגע אני מנצלעת את העובדה שאני מדריכה בהרי יהודה בשביל לרכב כמה שיותר...

למעלה