עזרה,הזנת ציון 0

עזרה,הזנת ציון 0

מישהו יודע האם יש תיקון/חוק כלשהו לגבי עניין הזנת ציוני 0 על ממנים?
האם זה קיים בכל קורס שאין בו תנאי מינימום של עובר בממנים ובמידה ואין תנאי מינימום האם יכולה להיות אפשרות שבה למרות שאין תנאי מינימום לקבלת ציון בממ"ן שמרכז לא יוכל להזין ציון 0?

מה שאני מנסה להבין זה האם לנו,כסטודנטים יש איזו זכות לבקש הזנת ציון 0 על ממנים שלא הוגשו ויש דרישת מינימום של הגשה כמו בכל קורס?
האם מרכז יכול להגיד שאין דבר כזה בקורס שלו הזנת ציון 0 לאחר מועד הגשת ממנים?

יש זכות לבקש כל מה שרוצים.

אבל ודאי שההחלטה בנושא היא בסמכותו של מרכז הקורס. הוא יכול להחליט שציון כלשהו על ממ"ן ניתן רק אם הממ"ן הזה מוגש, מה שאומר שחייבים להגיש בפועל את כל ממ"ני החובה ואי אפשר להימנע מכך בהזנה של ציון 0.

אולי אני סתם ראש בקיר

אבל אני עדיין לא מבינה איך זה בדיוק עובד.
מדוע מרכז קורס יעדיף שיגישו לו מטלה ריקה מאשר להזין לי ציון 0 לדוגמה? הרי הזנת ציון 0 נעשית מתוך כורח ולא כי אני ממש רוצה לקבל 0 על ממ"ן שיכול להוריד לי את השקלול של הציון הסופי.
כלומר,תמיד יש גיבוי אני יודעת.
הרי אם אני רואה שאינני מספיקה להגיש את ממ"ן 11 אני יכולה להגיש אותו חצי/ריק בכדי לקבל עליו ציון ובמידה ואני מגישה יותר מטלות הציונים הטובים ביותר (במסגרת החובה לקורס) נלקחים.

העניין בכל היחסים בין סטודנט למרכז/מנחה לא אמורים להיות אילו שיכשילו את הסטודנט בדרך להשגת התואר.אני מתקשה להפנים איפה בדיוק המרכז/מנחה מנסים לשים לי מקלות בגלגלים.

וגם במידה ואין אפשרות של הזנת ציון 0 בסיומו של הקורס מדוע לא כתוב דבר על זה? כל המרכזים יודעים שסטודנט יכול לבקש את זה בכדי לעמוד בדרישות לבחינה.
איך מרכז שכותב את חוברת העבודה מצפה מאיתנו לדעת דברים כאילו?

טוב,זה באמת נראה כמו ראש בקיר.
מנחים כאילו יכולים להוציא אותי מדעתי,לא לוותר איפה שאפשר זה לא אנושי...

חנה868

New member
את קצת מתבלבלת

הייתי מציעה פחות לחפש מי שם לך מקלות בגלגלים ומי מנסה להכשיל אותך.

לגבי הזנת ציון 0- זה תלוי במדיניות הקורס וזה לא משהו שמגיע לך באופן דיפולטיבי כסטודנטית בקורס ספציפי או באוניברסיטה בכלל. לכן, לא יהיה כתוב שאין אפשרות כזו, אלא להפך- בקורסים שבהם יש אפשרות כזו, בד"כ זה יופיע בחוברת הקורס. אם זה לא מופיע, חלות עליך החובות שכן מופיעות- כלומר, להגיש מינימום מסויים של ממנים- המינימום הזה הוא אחת הדרישות שבהן את צריכה לעמוד כדי לקבל נקודות על הקורס.
אגב, אני לא בטוחה שהגשת מטלה ריקה תחשב כשהגשה. אבל אני מניחה שזה משהו שכדאי לבדוק.

לכן, אף אחד לא בא נגדך. אלא מלכתחילה מגדירים לך מה דרישות הקורס. אם יש איזשהן נסיבות שמנעו ממך לעמוד בדרישות אלו, פני לרכז ויכול להיות שתהיה לו אפשרות לבוא לקראתך והוא יציע לך פתרון כלשהו- הזנת 0, הגשה מאוחרת או כל פתרון יצירתי אחר. אבל זה תלוי בו /בה.

מחפשת?

במקרים כאילו כשאין מה להגיד מוטב לא להגיד.
מההודעה שלי אין צורך להבין שאני מחפשת ושבכלל יש לי מה לחפש.ממש לא!

בקורסים שבהם אין דרישת מינימום ציון לא יכול להיות שהזנת ציון 0/הגשת מטלה ריקה לא יחשבו במיניין החובה לדרישות הקדם של הקורס.
כאשר יש מטלה הדורשת הגשת מטלה בציון עובר לפחות אזי כמובן ואין אפשרות של הגשת מטלה ריקה ואף לא 59.

הם חייבים לעדכן כל דבר גם אם יש וגם אם אין.
בכל הקורסים או לפחות ב-99 אחוז מהקורסים במדעי החיים ישנה האפשרות של הזנת ציון 0 (מתוך 17 קורסים שעשיתי זהו הקורס היחיד שלא הייתה בו האפשרות של הזנת ציון 0) אז כן,מרכז/מנחה של קורס צריך ליידע סטודנט מפקולטה שבה 99% מהקורסים מתירים הזנת ציון 0.
לא מוצא חן בעינייו משהו הוא מוזמן להגיד שאין דבר כזה אך הוא מאפשר זאת באופן חריג ולא ללכת איתי ראש בקיר והכי מתחת לחגורה זה לשחק אותה ראש קטן.
אפשר דברים כאילו לסגור יפה ולא לגרום לסטודנט להתייאש ולאבד את הקור רוח שבו.

וכמו שאמרתי,אני לא מתבלבלת זה פשוט ראש בקיר כאשר אין חוק/תקן המגן עליי מפני פאשלות כאילו (מצידי או מצד המנחה/מרכז/ת זה לא באמת משנה כרגע) זה מה שמתסכל.

ש לומית

New member
גם מטלה ריקה לא תמיד מספיקה.

קרה לי כבר שמטלה שהגשתי ללא פתרונות (כתבתי רק שאני רוצה לקבל ציון 0) לא התקבלה. הנימוק לדחייתה: "בקשה לציון 0".
גם בקורס אחר המרכז סרב לקבל מטלות ריקות (אז שרבטתי משהו מינימלי, כדי לעמוד במינימום המטלות הנדרש.)

אז זה לא נכון

מטלה שאינה דורשת ציון מינימום עליה זכאית לקבל עליה גם ציון 0 במידה והוגשה בזמן ובמועד הנכון (גם כאן אנחנו תלויים בקפריזות של המרכזים של הקורסים) ודווקא את זה כותבים בדרישות הקדם לקבלת נקודות זכות בקורס.

ודווקא הדרישה הזו היא זו המגנה עלייך מפני הדבר הזה שקוראים לו הגשת מטלה ריקה במועד ההגשה הנכון.
לכן,יכלת לטעון זאת בפני המנחה/מרכז של הקורס

צודקים אלה שענו לך כאן

ודאי שלא בכל קורס אפשר להגיש מטלה ריקה שמקבלת 0 כחלק מהמחויבויות. אני נתקלתי בקורסים בהם לא ניתן לעשות זאת.
אני בכלל לא מבין את ההגיון באפשרות כזו. הרי ממ"ן חובה אמור להיות.... חובה, לא? אז איזו מין חובה זו אם אפשר להגיש פיקטיבית מבלי להכין את המטלה? זו עובדה שיש קורסים בהם זה מתאפשר ויש שלא, אבל בטח לא צריך לראות בזה נורמה מובנת מאליה שיש צורך להודיע במיוחד אם חורגים ממנה.
הכי הגיוני פשוט לפנות למרכז הקורס ולבקש התחשבות ספציפית לפי הנסיבות האישיות.

אוקיי..

ממ"ן חובה הוא לא באמת חובה אלא אם כתוב עליו שהוא חובה וגם שהוא חייב להיות בציון מינימלי!
ממ"ן חובה שכתוב עליו חובה ייחשב במניין המטלות שישוקללו בציון למרות שהגשת יותר מטלות מהמינימום זהו הפירוש של הממ"ן חובה שאתה כל כך מתעקש לגביו.
יש דרישות מסויימות שאתה חייב לעמוד בהם בקורס והגשת מטלה ריקה (ברוב הקורסים של הפקולטה שלי) היא אינה הבעיה שעומדת בפני וזו גם התהייה שהעלתי בפני המרכז של הקורס.
הוא אמר לי שבמידה וההיתי מגישה מטלה ריקה אך במועד ההגשה הוא היה מקבל זאת.

את מבלבלת דברים שונים.

ממ"ן חובה ("שאני כל כך מתעקש לגביו") הוא פשוט ממ"ן שחובה להגישו, או לפחות שירשם כמוגש. ממ"ן נעשה חובה, מן הסתם, אם האחראים האקדמיים לנושא, כלומר מרכז הקורס ושות', מחליטים שהחומר שלו מספיק חשוב כדי שתהיה חובה להגיש עליו מטלה. לכן נראה לי לא סביר לאשר הגשה של ממ"ן חובה ריק בציון 0. זאת עובדה שיש מרכזים - אולי אפילו הרוב, לא יודע, וזה גם לא משנה - שמאשרים דבר כזה. ודאי שהמרכז יכול להחליט אחרת, והוא לא צריך לפרסם זאת במיוחד מראש. כמובן שצריך להודיע על כך שהממ"ן הוא חובה וזה רשום בחוברת הקורס.
ציון מינימום על ממ"ן זה משהו אחר. זה ציון שהמרכז קובע שחייבים לקבל ממנו ומעלה על ממ"ן כדי שזה יחשב כמוגש. זה יכול להיות לממ"ן חובה או לכל ממ"ן אחר. לפעמים הדרך של המרכז לאכוף הגשה של ממ"ן היא לקבוע לו ציון מינימום. (נתקלתי בקורס שבו ציון המינימום למטלה היה 23, ציון שכמעט כל מי שעשה משהו במטלה יצליח להשיג, אבל אי אפשר להשיגו בלי לעשות כלום בהגשת ממ"ן ריק.)
חוץ מזה לפעמים אין מטלה מסוימת שהיא בפני עצמה ממ"ן חובה, אבל יש דרישה להגיש מספר מינימלי של מטלות כחובה. גם במקרים האלה אין שום הכרח שיתאפשר להגיש ממ"ן ריק ולקבל עליו 0 וזה יחשב להגשה. יש מרכזים שמאפשרים זאת ויש שלא. כמו במקרה שתיארת, יש מרכזים שמחליטים על כך לפי זה שההגשה היתה במועד או לא, או כל קריטריון אקדמי אחר שנראה להם.

רק שאלה

כמה זמן אתה בפתוחה שאתה מדבר שטויות כאילו?
אני לא יודעת איך בדיוק אתה מנסה להסביר את מה שאתה כותב ואת דעתך אבל אתה טועה ומטעה...
וככה גם לגבי שאר הדברים שלמרכז הוראה יש איזשהי זכות יתרה לחרוג מהדברים שכתובים (שהוא עצמו כתוב!!! יחי האירוניה שבדבר הא?) בדרישות הקדם לקורס.

אתה יודע מה,מקובל שמרכז לא מוכן להזין ציון 0 כי מטלה הוגשה באיחור או התקבלה בקשה להזנת ציון 0 בסוף סמסטר.
אבל כל שאר הבלבולי שכל שכתבת על כך שמנחים קבעו ציון מינימום ולא נתנו הזנת ציון 0 למרות דרישות שנכתבו מלכתחילה בקורס זה פשוט לא נכון.פשוט לא.
יש לך דרישות הכתובות במפורש בחוברת הקורס כל מנחה החורג מכך אפשר ישירות לפנות למרכזת עינייני סטודנטים ד"ר לביא רויטל ולדבר איתה על כך,הדברים ישתנו מהר מאוד.
הדברים שכתובים בחוברת הקורס הם אילו שמגנים עלייך מפני מנחים/רכזים כמו שהצגת כאן.
אם לא השתמשת בכוח הזה זאת כבר בעיה שלך.
לעומתך,לי לא הייתה סיבה להתווכח ולריב עם המרכז שלי לגבי הזנת ציון 0 כי הוא צדק בטיעונים שלו הטעות הייתה שלי כי מלכתחילה לא הגשתי ממ"ן ריק במועד הנכון ולכן הייתה לו טענה הגיונית לגבי,שבמידה וההיתי מגישה בזמן גם אם זו מטלה ריקה היה מוזן לי ציון 0.
הוא יצא צודק ופייר מכל הבחינות האפשריות אבל אני בחרתי לכעוס ולהתעצבן על כך שהוא לא היה צודק איתי,בגללי.
אז למדתי את הלקח שלי,להגיש לכל מקרה מטלה ריקה.

לגבי הדבר השני של מרכזים החורגים מהנחיות שהם עצמם כתבו זה כבר משהו שאתה יכול להשתמש בו ולא להגיד "טעות שלי,נוותר" הטעות שלהם ושלהבא ידעו איך לכתוב את חוברת הקורס שלהם!!!

לשאלה ברמה כזו של תוכן וסגנון

אני לא מתייחס. הנושא מוצה.

אסתפק בזה שנראה לי שרוב המשתתפים בשרשור מבינים גם הם איך להתייחס לדברים ומה נכון. הקוראים מוזמנים להסיק מסקנות מתאימות.
עד כאן.

עד כמה שאני יודעת

כאשר מאפשרים נוהל הזנת ציון 0 במטלה כותבים זאת בחוברת, ובכל מקרה אחר הנוהל לא מתאפשר

כמו כן נאמר לי שמדיניות האו"פ בשנה האחרונה לגבי הזנת ציון 0 הוקשחה ומרכזים רבים החליטו לא לאפשר הזנת ציון 0 ולא לקבל הגשת מטלה ריקה לחלוטין

טוב..לא מעניין אותי מה הנוהל בדיוק של המרכזים

מעניין אותי מה כתוב בחוברת.
בפקולטה של מדעי החיים הנוהל הוא שונה לחלוטין וישנה אפשרות של הזנת ציון 0 (עובדה מרכז א' עשה בעיות ומרכז ב' לא עשה) במידה ולא נותנים הזנת ציון 0 זה כי כתוב שיש מינימום ציון להגשת מטלה מכאן אפשר להבין שהזנת ציון 0 כמובן אינה מתאפשרת.

בן אדם שלומד 4-5 קורסים בסמסטר לא יצפו ממנו להגיש את כל המטלות (שזה לפחות 4 מטלות להגשה כאשר כל מטלה לוקחת בין 3-4 ימים והפער בין מטלה של קורס א' לדוגמה לבין קורס ב' הוא עצמו יומיים) ולכן בקורסים מסויימים נאלצתי מבחירה שלי לעשות הקרבות (במשעממים יותר שהממנים שלהם היו כל כך מעיקים שהעדפתי 0 פשוט) כי הציון הסופי של הקורס בגלל שאר המטלות שהגשתי לא היה מושפע מהמטלה היחידה הזו שבקשתי עליה הזנת 0.

בכל אופן אני לא אומרת שצריך להזין ציונים על עיוור אבל לכל המרכזים יש גישה לשאילתא שלנו ולראות מה קורה איתנו,הם יכולים לראות שסטודנט לומד 3-5 קורסים בסמסטר ואפשר להתחשב בו.
מהסיבה הזו כנראה המרכז של הקורס וויתר לי כי ראה שיש עליי לחץ.
בקצב הזה יוצא לאוניברסיטה שם רע כי סטודנטים לומדים 4-5 שנים תואר מסכן אחד בגלל סיבות מטופשות כמו אי הגשת מטלה או הגשת מטלה ריקה,אני לא נותנת למטלות האילו לעצור בעדי.
בכל אופן,אני ממש סוטה מהנושא פה.

מצפים גם מצפים. מי שלא יכול שלא ילמד

מספר כזה של קורסים ואחר כך יבוא לבקש הקלות והתחשבות. בקצב הזה לא "יוצא שם רע לאוניברסיטה" אלא לסטודנטים.
הראייה שלך מצומצמת.

חנה868

New member
לגמרי מסכימה

רק מדגישה לצורך מבקרים חדשים בפורום ששוקלים לימודים באו"פ כי יש פה הרבה שמתעניינים בלימודים באו"פ, לפעמים ממקום של לחסוך זמן, וזה לא בדיוק המוסד המתאים למטרה זו.
אף סטודנט נורמלי שמכיר את האו"פ (ויש לו חיים מעבר ללימודים- עבודה או כל דבר אחר) לא ייקח 4-5 קורסים בסמסטר, כי הוא יודע למה הוא נדרש.

לכל קורס יש דרישות מינימום ואין שום נסיבות שבגינן לסטודנטים מסויימים יוותרו על דרישות המנימום. וטוב שכך- לא הייתי רוצה ללמוד במוסד שאפשר להתקמבן בו.
לא מסוגל\ת לעמוד בדירושת- אין שום בעיה, לא נרשמים לקורס. לוקחים את כמות הקורסים שבהם יכולים לעמוד.

אענה לשתיכן תחת התגובה הזאת

זוהי דעתכן וזה בסדר.
בכל מקום הולכים לקראת הסטודנט והזנת ציון 0 היא לא הליכה לקראת סטודנט היא בחירה של סטודנט (והמרכז הוא זה שיחליט האם לעזור לסטודנט בבחירה שלו או שלא), אולי זה ההבדל.
אם בחרתי שיזינו לי ציון 0 כנראה שהייתה לי סיבה מספיק טובה לקחת 4-5 קורסים בסמסטר (האם מישהו יודע מה לוחץ עליי בחיי ה"אמיתיים" לקחת 4-5 קורסים בסמסטר? האם מישהו יודע כמה זמן אני סטודנטית שאני לוקחת 4-5 קורסים בסמסטר? כן,מישהו יודע וזאת האוניברסיטה הפתוחה והרכזים/מנחים שאיתם אני מנהלת שיחה) ולחשוב על כך מספיק טוב.
כמו שכתבת זאת לא שכונה פה,זה לא אמור להיות.שוב,לדעתכן זה לא אמור להיות.

זאת לא הקלה בשביל סטודנט לבקש הזנת ציון 0 אבל זאת בהחלט הקלה שיש בכלל אפשרות כזו של הזנת ציון אפס.
במוסדות לימוד אחרים הגשת מטלות/נוכחות בשיעורים הם לא חובה אז מה כן חובה אצלם? לגשת לבוחן אמצע ובחינה.
האם אז אתן כשאין לכן מטלות על הראש תסתכלו על זה ככה? "מה,איך יכול להיות שאין להם חובת הגשת מטלות ואין להם חובת נוכחות בשיעורים ובכל זאת הם לוקחים גם 13 קורסים באוניברסיטה?"
יש כאן מן ראייה של גאווה סביב עניין המטלות והבחינות של האו"פ.
כן,קשה ללמוד כאן וכן תואר לוקח בממוצע 7 שנים (!!!!! כאן תרשו לי לשים הרבה סימני קריאה לשם ההדגשה ולא מהסיבה שאני עצבנית או כועסת על משהו) וזה לא תקין,אם מישהו חושב שזה תקין זה מאוד עצוב.
אנשים עם משפחה ועבודה רוצים לקבל תואר כמה שיותר מהר ולא כמה שיותר לאט,אנשים עם משפחה הם אנשים שרובם עברו את ה-30 שלהם במדינה הזאת אז לעשות תואר בממוצע 7 שנים?
אם זה נורמלי אז מה, לא נורמלי לבקש לסיים תואר תוך 5 שנים ופחות?
ככה נראה עתיד האו"פ? בשביל מי אתן מחדדות בדיוק ולמה לא לשאוף לקצת יותר?

קומבינות? הקלות?
ממתי לבחור בדרך אחרת הופכת אותי למקמבנת ולמקילה?
תודה רבה אבל אפשר לסיים עם השירשור הזה כי הוא מתחיל לצאת מפרופורציה.

למעלה