עזרה,הזנת ציון 0

את עושה סלט עם כמה דברים שמטרידים אותך

ואני רוצה להתייחס למספר שנות הלימוד באו"פ.
תואר לוקח בממוצע 7 שנים (לא סגורה של הנתון הזה אבל נשמע לי נכון) מהסיבה הפשוטה שחלק נכבד מהאנשים לומדים בפתוחה בעיקר בשביל שתהיה להם
את האפשרות הטכנית למשוך אותו על פני כל כך הרבה זמן ובשעות הערב. יש הרואים בכך את היתרון של הפתוחה.
לגבי "אנשים עם עבודה רוצים לקבל תואר כמה שיותר מהר". news flash. תואר ראשון הוא עבודה קשה ,וכן, אם סדרי העדיפויות שלך (ואני לא שופטת)
אומרים משפחה ועבודה לפני תואר ראשון, יהיה לך יותר קשה להשלים אותו אחר כך וייקח לך יותר זמן.
אני בוגרת הטכניון, ולמדתי במשרה מלאה כדי לסיים לאחר שלוש וחצי שנים (הייתה לי גם משרה חלקית קטנה מאד).
גם חברי לספסל הלימודים למדו כעשרים עד עשרים וחמש שעות בשבוע של הרצאות ותרגולים
(לא כולל העבודה בבית).
ביום שבו לומדי האו"פ יוכלו להקדיש את הזמן שציינתי כאן, גם הם יוכלו לסיים את התואר בשלוש שנים.
באופן טבעי, בעלי משפחות ומשרה מלאה פשוט לא יכולים ולכן זה נמשך 7 שנים. לא רואה בזה בעיה אלא להפך.
הזדמנות שאף אוניברסיטה אחרת לא נותנת.

אני חושבת שמיצינו,כמו שאמרתי

דעתך היא דעתך ואני לא שופטת אותך (לפחות לגבי זה אנחנו מסכימות).

שיהיה לך בהצלחה!

נקודה נכונה וחשובה

אני שומע וקורא כל מיני טענות ו"דרישות" של סטודנטים שכנראה שכחו (או אף פעם לא ידעו) מה זה אוניברסיטה ועל מה בכלל "מקבלים תואר". בסגנון השכונה מצפים לקבל מה שהם רוצים, ולא מעניין אותם בכלל אם זה מוצדק וראוי לימודית ואקדמית. מתקשקשים בפלפולים של מה שכתוב במסמך כזה או אחר במקום להתייחס למהות. אני מקווה שבאוניברסיטה יודעים להבדיל בין בקשות וטענות רציניות לבין "התחשבות" ו"הקלות" ממין זה ומתייחסים בהתאם. אוניברסיטה צריכה להיות אוניברסיטה, לא מוסד לחלוקת תארים למחפשי הקלות.

למעלה