עזרה דחופה

dekelbar

New member
עזרה דחופה

רציתי לדעת כמה דברים על פשיטת רגל? יש לי חובות להוצאה לפועל 55 אלף שקל ולבנק הפועלים 33 אלף שקל כרגע יש לי איחוד תיקים בהוצאה לפועל ומחזיר 600 ש"ח. ומרוויח 4500. האם כאשר אני נגש לתהליך פש"ר האם אני יכול להצהיר רק על הוצאה לפועל והחוב של הבנק להשאיר? כי אבא שלי ערב שם. מה השלכות בסוף התהליך של פשיטת רגל? האם יש כתם שאני לא יוכל לפתוח חשבון בנק או רשיון נהיגה או כרטיסי אשראי? האם כדאי עו"ד דרך המדינה או כדאי פרטי? ומה מחירו? איחוד תיקים או פש"ר למי מתאים כל אחד? תודה מראש דקל

תשובה!

בעת הגשת בקשת פש"ר כדאי ורצוי להצהיר על כל החובות שנצברו עד לאותו מועד, על מנת שהפטר ככל שיינתן יחול על כל החובות ללא יוצא מן הכלל! בכלל זה החוב שצברת לבנק... לאחר שהסתיים הליך פשיטת הרגל (אם בהסדר או אם בהפטר), החייב (לשעבר) אמור להמשיך את חייו כ"אחד האדם..." אין קשר להחזקת רישיון נהיגה וככל שהבנק יאמין ביכולתו הכלכלית של החייב, הוא יוכל להתנהל באמצעות חשבון בנק. נכון שדירוג אשראי יכול להיפגע מהיות אדם בהליך פש"ר אך אין מדובר במשהו בלתי הפיך אלא בדבר היכול להשתפר ולגדול עם הזמן...קיימים מיתוסים רבים על פושטי רגל שפשוט אינם נכונים! ככל שכוונתך לאיחוד תיקים (מוגבל באמצעים) ולא לאיחוד תיקים רגיל בו החייב יכול לפרוע חובותיו בפרק זמן קצוב, אומר בקצרה כי הליך מוגבל באמצעים יכול להימשך לנצח, במיוחד שעה שבמקרים רבים התשלום החודשי המושת נמוך מהריביות וההצמדות וכלל לא מגיעים לכיסוי קרן החוב... בעוד שהליך פש"ר הינו הליך סופי וככל שהחייב צבר חובותיו בתום לב ואף מתנהל בתום לב בהליך ניתן לסיים את ההליך אם בהסדר (לפני הכרזה) או בהפטר (לאחר הכרזה). מעבר להגבלות המשותפות להליך פש"ר ולמוגבל באמצעים (בין היתר עיכוב יציאה מן הארץ, הגבלה בבנק ללא שיקים וללא כ.א.) בהליך פש"ר נכסי החייב מוקנים לנאמן שלא כמו במוגבל באמצעים... על פי רוב (לא בהכרח ולא תמיד) הסדרים בפש"ר עוברים בשיעור נמוך מהסדרים בהוצל"פ...קיימים עוד הבדלים או אף קווי דימיון דוגמת עיכוב הליכים אך קצרה היריעה... הגם שהליך פש"ר הינו הליך קיצוני יותר ולעיתים יקר יותר, לא אחת הוא עשוי להיות פיתרון יעיל לסיום החובות אחת ולתמיד!

למעלה