עזרה דחופה!!!

עזרה דחופה!!!

אני חייבת פתרון לשאלה הבאה: נהר שרוחבו 1000 מ' זורם צפונה במהירות של 2.4 מטר לשניה. אדם מתחיל לחתור בסירה לרוחב הנהר במהירות של 3.5 מטר לשניה יחסית למי הנהר. מהי מהירות הסירה יחסית לגדת הנהר, וכמה זמן תמשך החציה? תודה מראש לכל העונים!

deathcaster

New member
סבבה אם יש לך בעיה עם הפתרון שלי

אתה מוזמן לתקן אותו עם קצת יותר ממשפט מקוטע בכותרת שלא ניתן להבין ממנו כלום... כנראה שאני קשור לכאן אם אני מנסה לפחות לסייע לאחרים.

Weibull

New member
ואני חשבתי לתומי שהמשפט בכותרת יספיק,

וזאת גם עם מלה אחת קטועה. כנראה שלא. היתה שאלה לגבי זמן חצית הנהר בסירה שלא נענתה. לא צריך בשביל זה לחשב את המרחק הכללי שעברה הסירה יחסית לגדה. זאת מכיוון שהזרם נע בניצב לגדה. האם צריך להוסיף עוד? התגובה שלך גם קצת מפתיעה. הכל שקוף לכל . יפה שאתה מנסה לסיע לאחרים, כמוך כמו אחרים בפורום. האם יש איזשהו פרק זמן מינימלי שצריך להמתין עד שמותר לתקן למי שמנסה לסייע לאחרים שאני צריך לדעת עליו? Don' t take it personal..

deathcaster

New member
תגובה

כן צריך להוסיף עוד... אתה רוצה לרשום את הזמן שצריך למצוא בשאלה ? סתם בכדי שאראה שאתה כאן בכדי גם לסייע בפיזיקה ?

Weibull

New member
אנחנו עדיין בענין הזה? כדי שאתה תראה?

כבר עניתי קודם והבחנתי שזה לא עבר. במקום לתת סתם מספר אנסה להסביר שוב: הסירה נסחפת עם הזרם במקביל לגדת הנהר כאשר האדם בסירה חותר לכיוון הגדה השניה במהירות שנתונה בשאלה כמהירות יחסית למי הנהר, אם אני זוכר נכון. מהירות זו כמובן ניצבת למהירות הזרם. מכיוון שכך הרי שמהירות ההתקדמות של הסירה לכיוון הגדה השניה אינה קשורה כלל במהירות הזרם ולכן גם זמן ההגעה אינו מושפע מכך וזהו אותו הזמן שיקח לסירה להגיע לגדה שמנגד במיים עומדים. זה משפיע רק על מקום ההגעה . זה דומה דרך אגב למטוס שנסחף ברוח צד. האם צריך כעת גם להסביר איך מחשבים את הזמן? עד כאן.. אני מקווה שזה סייע לשואלת אם היא עדיין אתנו. זה גם מה שאתה מעונין בו לא?

deathcaster

New member
תגובה

אני לא מעוניין בכלום, אני רק אחזור על הודעתי הראשונית: אם אתה חושב שאתה צריך לתקן אותי, נא עשה זאת, רק עזור למי ששאל את השאלה, ואל תכתוב לי מגילות. כי כאן זה פורום פיזיקה ולא ארכיאולוגיה. אני סתם מושך אותך כדי לראות אשכרה אם אתה מסוגל לעזור כאן למישהו ...... (אני רק ממליץ לקרוא שוב את השאלה ולא לכתוב "אם אני זוכר נכון")

Weibull

New member
תגובה

אני מבין כעת, כפי שחשבתי שלא רק לה היתי צריך לעזור.. מקווה שעזרתי לך.. התלוננת על קיצור, עניתי לך בכמה משפטים, אז זה ארוך מדי כעת,, "האם אני זוכר נכון" התיחס רק לניסוח המדויק ולא לתוכן.. תתגבר ותתבגר.

הוא אומנם....

מעיק בתגובותיו שמתובלות במעט שחצנות ועוקצנות, אבל נדמה לי שהוא צודק. החותר בסירה אמור לעבור מרחק של 1000 מטר בכיוון שהוא חותר, במהירות החציה שנתונה. אם הוא עובר 3.5 מטר לשניה, המסע הזה ייקח לו 285.7 שניות. זה נכון שהוא לא יגיע לנקודה שממול לנקודה שבה הוא התחיל, אבל לעצם זרימת הנהר בניצב לכיוון ההתקדמות לגדה השניה אין השפעה על זמן החציה.

deathcaster

New member
תגובה

שים לב שכבר כתבתי לו שלא רמזתי לרגע שהוא טועה... אבל הוא יכול היה לחסוך את שחצנותו ועוקצניותו , כדבריך...(אשר גם ניכרות בפורום מתמטיקה) בכך שהיה כותב לשואלת המקורית את מה שאתה כתבת. ותודה לך על כך

bambipoop

New member
הבעיה היא בשאלה...

אתה רואה את השאלה בתור הגעה לצד השני של הנהר. כאשר הגדה השנייה היא ישר אינסופי וכל נקודה על הישר שתגיע אליה תפתור את הבעיה. deathcaster רואה את זה שאתה צריך להגיע לנקודה שגם נמצאת על אותו ישר, וגם שנמצאת על האנך לגדה בנקודה שבה יצאת. מהשאלה אפשר להסיק את שני המצבים, אז במקום לריב אחד עם השני נסו להבין אחד את השני. אף על פי זאת אני חושב שאתה הוא הצודק, deathcaster הניח הנחה שבכלל לא מצויה בשאלה ובניגוד אלייך. מה שכן היית יכול לפרט את הפתרון כמו שdeathcaster עשה

Weibull

New member
נו שיהיה, למרות שהשאלה ברורה מאוד

הוא פשוט לא ענה לשאלת הזמן, ניסיתי לרמוז שישלים אותה ובדרך הנכונה, כדי לא להתערב יותר מדי וזה התפתח איך שהתפתח, וודאי לא בכיוונים פיסיקליים ואין טעם להרחיב.

deathcaster

New member
יכולת פשוט לתקן בעצמך במקום לחפור, מעולם לא

טענתי ולו באות עלובה אחת שאתה לא צודק. החפירה שלך היתה מיותרת.

Weibull

New member
חפירות??

אולי אני מפספס פה משהו. בוא נסכם שכולם צודקים וניפרד כידידים.

deathcaster

New member
אני אסביר לך מה אתה מפספס

שואלת השאלה שאלה שאלה פשוטה בפיזיקה, היא קיבלה תשובה מפורטת ממני, שזו למעשה מטרתו הראשית של הפורום לנסות לעזור למי ששואל את השאלה ולא לנסות להתנצח עם מי שמנסה לעזור. אתה חושב שטעיתי ? אל תרצה הרצאות, תתקן. זה לא עוזר לי שאתה לא מתקן ועל אחת כמה וכמה לא עוזר למי ששאלה את השאלה מלכתחילה. עד עתה, לא הראית בכלל נכונות לעזור לה אלא רק נכונות לנסות להוכיח את צדקתך. מה שפספסת זה רק את מטרת הפורום.

למעלה