עזרה דחופה!

itayn30

New member
עזרה דחופה!

הי..יש לי שתי שאלות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי: 1) תאוצת הנפילה על כוכב לכת דמיוני אינה קבועה: היא מרבית לאורך קו אנכי מסויים והולכת וקטנה ככל שמתרחקים מקו זה. האם הכוח הפוע על פני כוכב לכת זה הוא משמר? (הערה: תאוצה כזו אינה יכולה לנבוע מכוח אחד בלבד). 2)שני כדורים קשורים באמצעות חוטים לתקרה. מסתו של הכדור הראשון היא m והוא מוחזק כךש החוט יוצא זווית בת 60 מעלות עם הכיוון האנכי.. מסתו של הכדור השני היא 3m והוא תלוי במנוחה משחררים את הגוף הראשון, והוא מתנגש פלסטית בכדור השני. ברגע ההתנגשות החוטים אנכיים. א. בטא באמצעות נתוני השאלה את מתיחותו של כל חוט כהרף עין לפני ההתנגשות. ב. מצא את הזווית בין החוטים לכיוון האנכי כאשר הכדורים מגיעים לשיא הגובה לאחר ההתנגשות. תודה תודה תודה רבה לכל העוזר ! זה לבגרות!

NessT

New member
1

1. הכוח על כוכב לכת זה הוא לא משמר כי כוח משמר הוא כוח שהעבודה שהוא עושה על גוף לא תלויה במסלול שהגוף עובר אלא רק בהעתק שלו. בככוכב לכת שבו התאוצה קבועה - לא משנה מה המסלול שיעבור הגוף ואיזה מרחק אופקי הוא יעבור תמיד להעתק כלשהו h (בגובה) הוא יקבל עבודה כלשהי קבועה mgh. לעומת זאת בכוכב לכת בו התאוצה משתנה - בכל מקום אופקי הכוח שיופעל על הגוף יהיה שונה ולכן בכל מסלול בו הגוף ינוע העבודה שתפעל עליו תהיה שונה, גם אם ההעתק יהיה זהה.

למעלה