עזרה דחוף

Moo Moo

New member
אוקי, דבר ראשון תפסיק לרכב ומיד!

אתה עלול ליצור נזק בלתי הפיך למנוע. אחרי שקראתי את התגובות של אנשים אחרים למדתי משהו. כניראה שיש לך בריחה של נוזל קירור או כל נוזל אחר לשמן גיר. האם מפלס נוזל הקירור תקין? האם מפלס נוזל השמן גיר תקין?

oded86

New member
אי אפשר לדעת מה המפלס של השמן גיר

אבל ליפניי שבוע שמתי חדש וגם פלאג וכובע פלאג ופעם אחרונה שהסתכלתי על הנוזל קירור(כמה ימים) הוא היה נורמלי אבל אני לא יודע איזה מים המניאק שקניתי ממנו שם

Moo Moo

New member
אין לך חלונית קטנה בגיר../images/Emo35.gif

ומה מצב המפלס נוזל קירור לא רשמת. בכל מיקרה יש לך תקלה חמורה ואל תסע עליו. הייתי ממליץ רק גם לרוקן קצת (או הכל) שמן גיר ולראות מהו צבעו.

ירדן17

New member
מאוד יכול להיות שהמחזיר מים/ שמן...

ישנו מחזיר ( אני לא יודע אם לקרוא לו מחזיר מים או מחזיר שמן) שנמצא במשאבת מים כנראה שהוא נגמר ... אני לא רוצה להפחיד אותך אך הרבה פעמים זה קורה כתוצאה של מייסבי קרנק גמורים. אם אכן זו הסיבה תתכונן להוצאה גדולה של בערך 1500 שקל האופנוע גם התחיל לקרטע ?? בכל מקרה חודרים לך ממקום מסוים מים לשמן גיר , מהאטם ראש זה לא יכול להיות מכיון שזה היה מגיע רק לתא של הקרנק ולא עובר לגיר אז כנראה שזה מהמשאבת מים

ירדן17

New member
מאוד יכול להיות שהמחזיר מים/ שמן...

ישנו מחזיר ( אני לא יודע אם לקרוא לו מחזיר מים או מחזיר שמן) שנמצא במשאבת מים כנראה שהוא נגמר ... אני לא רוצה להפחיד אותך אך הרבה פעמים זה קורה כתוצאה של מייסבי קרנק גמורים. אם אכן זו הסיבה תתכונן להוצאה גדולה של בערך 1500 שקל האופנוע גם התחיל לקרטע ?? בכל מקרה חודרים לך ממקום מסוים מים לשמן גיר , מהאטם ראש זה לא יכול להיות מכיון שזה היה מגיע רק לתא של הקרנק ולא עובר לגיר אז כנראה שזה מהמשאבת מים

ירדן17

New member
דבר נוסף...

תפתח מכסה צד של המגנטו ותבדוק אם הנוזל המדובר נמצא שם בכמות גדולה אם כן... הלכו מייסבי קרנק

oded86

New member
איפה המגנטו הזה?

ואיך המיסבי קראננק מתקשרים למים?

מגנטו....

בהמשך לרגלית ההילוכים...מן כיפת פלסטיק עגולה כזו צריך לפתוח את זה ואז יתגלה לעינייך המגנטו

oded86

New member
יש שם כמה עיגולים כאלה איזה מהם

לפתוח ומה זה אומר?

Moo Moo

New member
איש, לך למוסך, טוב אתה לא תעשה.

כניראה שיש לך בעיה חמורה באחד האטמים במנוע.

../images/Emo45.gifותאמין לי שהוא יודע מה הוא אומר

Moo Moo

New member
עכשיו OFF REDORD מס' שאלות.

בהתחלה ממש טעיתי שחשבתי שזה חד פעמי, והוא סתם ראה איזה צבע לבן מוזר ליד הרגלית, אח"כ שמתי לב שהוא רשם שזה קרה לו פעמיים, גם לא הייתי מודע למושג אימולסיה. למדתי משהו חדש. עכשיו המשאבת מים מונעת ע"י סוג של מנגנון מכני, שמופעל ע"י ציר או גג"ש שמגיעים מהקראנק. מה שמשאיר את השמן בקראנק ומונע ממנו לעבור לתוך מיכלולי המשאבה הוא אטם (מחזיר שמן). אז בעצם כניראה שהמחזיר הזה נפרץ, וחלק מהנוזל קירור גלש לתוך השמן מנוע, גרם ל"הצפה" ובסופו של דבר לנזילה מאיפשהו. אני צודק? ולעודד 2 דברים: 1. חפש סימני שמן צפים במכסה הראדיאטור/מיכל עיבוי, אולי שמן עבר לשם. 2. סתם עלה לי בראש, אבל עודד, אין מצב שמילאת שמן 2 פעימות בגיר נכון?

oded86

New member
ככה היה רשום על הבקבוק

שמתי שמן גיר לשתי פעימות של מוטול שניקנה מבייקר יש על האריזה ציורים של גלגשים וגם שאלתי את בני אם זה מתאים ונאמר לי שכן

Moo Moo

New member
מה היתה הצמיגות?

והאם היא מתאימה למנוע? רשום על המיכל: two stroke motor oil או משהו כזה?

lsky

New member
עצור!!!

וגרור אותו מיד למוסך. לא מכיר ספציפית את דגם האופנוע שלך, אבל שמנת כזו נוצרת מערבוב (לא רצוי) של נוזל (קרור?) עם שמן (מנוע?גיר?). בכל אופן זה מסוכן כי השמן כבר לא שמן ונוזל הקרור כבר לא נוזל קרור.

למעלה