עזרה. דחוף בבקשה

אוליכבר

New member
עזרה. דחוף בבקשה

שלום, באחד הקורסים שאני לוקחת, התבקשתי לבדוק מלים נרדפות בפסוק מסוים. התבקשתי לבדוק את דעתם של הפרשנים על המלים הנרדפות ולכתוב איך הם מסבירים את הנרדפות. מאחר ואני לא באה מתחום המקרא, אשמח אם מישהו יוכל לעזור ולומר לי מיהם הפרשנים המפורסמים (חוץ מרש"י). ואיך אני מגיעה לפרשנות שלהם. תודה רבה

חייםלוי

Member
מנהל
פרשנים חשובים הם הרמב"ן - ר' משה בן

מימון, ר' אברהם אבן עזרא, רד"ק - ר' דוד קמחי ועוד. את כל הפירושים תוכלי למצוא בכל מהדורה של מקראות גדולות. אם אין לך בבית הרי תמצאי מהדורה כזאת בכל ספריה ואולי גם אצל מכרים.

אוליכבר

New member
תודה רבה. ושאלה

תודה רבה. בדקתי במקראות גדולות. אולי במקה יש מהדורה שלא כתובה בכתב רש"י?

חייםלוי

Member
מנהל
יש מהדורהבכתב מרובע של מוסד הרב קוק

הנקראת תורת חיים תורת חיים : חמשה חומשי תורה מוגהים על פי הנוסח והמסורה של כתר ארם צובה ... עם פירושי רס"ג, ר"ח, רש"י, ראב"ע, רשב"ם, רד"ק, רמב"ן, מהר"ם ב"ר ברוך, חזקוני וספורנו וכן ספר החינוך ... עם ציוני מקורות, הערות וביאורים. / [בעריכת הרב מרדכי ליב קצנלבוגן]. ירושלים : מוסד הרב קוק, תשנ"ג 1986

המלבי``ם

חיבר ספר שלם על המילים הנרדפות בתנך. כמדומני בשם ``הכרמל`` ואף בפירושו לתנך נוהג הוא להביא את המילים הנרדפות ומה שביניהם

אוליכבר

New member
תודה. ושוב יש לי עוד מספר שאלות

שלום, אז כמו שכבר כתבתי אני צריכה לעשות עבודה קטנה על מלים נרדפות בתנך, ולהסביר על פי שני פרשנים לפחות מדוע בפסוק מסוים מופיעות הנרדפות. אני ממש לא באה מהתחום. אולי למישהו פה יש רעיון בנושא. גם לגבי הנרדפות וגם לגבי הסיבה לנרדפות (פשט ודרש, וכו'). תודה רבה

אוליכבר

New member
אשמח אם מישהו יענה.

אשמח אם מישהו יכול לענות לי. פשוט מועד העבודה והלך ומתקרב

סקיפי

New member
האם מדובר בפסוק ספציפי?

בהרבה מקומות מופיעות מלים שלכאורה חוזרות זו על זו; מאחר והגישה הפרשנית היא שאין מלה בתורה שנכתבה סתם, הרי שלכל מלה יש משמעות ומכל מלה ניתן ללמוד משהו אחר. כל מקרה לגופו.

אוליכבר

New member
אין פסוק ספציפי. חשבתי להיעזר בכם

אין פסוק ספציפי. מאחר וכמו שכבר ציינתי, אני לא באה מהתחום, חשבתי שאולי יש פה למישהו רעיונות לנרדפות / חזרות במקרא במקום שאני אשב ואחפש בנרות פסוק אחר פסוק.

למעלה