עזרה ב -2 תרגילים

roei411

New member
עזרה ב -2 תרגילים

היי חבר'ה , אני צריך את העזרה שלכם. איך אני מוצא אורך של צלע כשנתון לי רק צלע וזוית במשולש ישר זוית כנ"ל אם נתון לי שאורך הצלע הוא עם שורש. אם אפשר הסבר זה יהיה מצוין תודה על העזרה מצורף קובץ

נ ט ע 18

New member
זה משולשי כסף

נתון שזה משולש ישר זווית עם זויות אחת בת 45 מעלות מכאן אתה יכול להסיק שהזווית השניה גם בת 45 מעלות (סכום זויות במשולש הוא 180) ואז יוצא משולש כסף (ישר זווית ושווה שוקיים).. היחס בין הצלעות במשולש כסף: 1:1:שורש 2.. אז אם צלע אחת שווה 10 שורש 2 גם השניה שווה 10 שורש 2 והיתר שווה ל20 (10 שורש 2 כפול שורש 2).. במשולש השני זה הפוך, נתון לך יתר וע"י חלוקה בשורש 2 אתה יכול להגיע לצלעות..

נ ט ע 18

New member
* תיקון

בשניהם נתון היתר( משום מה חשבתי שזה הצלע.., בוקר , מוקדם..) אז בשניהם מחלקים בשורש 2 כדי להגיע לצלעות.. אבל אם זאת הייתה הצלע אז מכפילים בשורש 2 לפי היחסים..

a p p l e m a n

New member
באופן דומה יש דם מושג שנקרא

משולש זהב שמקרה ואתה יודע על משולש שהזויות שלו הם 30:60:90 אז היחס בין הצלעות שלו הוא (בהתאמה לזויות) 1:שורש 3: 2 כאשר צלע שהיחס שלה הוא 1 מול ה30 מעלות. שורש 3 מול ה60 מעלות. ו2 מול ה90 מעלות. גם במקרה כזה מספיק לך לדעת צלע אחת בשביל לדעת את כל השאר. נגיד אם אתה יותר שהצלע מול 90 היא 3. אז בשביל ל"תרגם" אותה לצלע מול ה-60 מעלות. קודם כל אתה "|ממיר" אותה לצלע מול ה30 מעלות בכך שאתה מחלק ב-2. (ואז אתה מקלבל 1.5) ואז אתה ממיר אותה לצלע מול ה60 ע"י הכפלה בשורש 3. ואז אתה מקבל 1.5*שורש3. זאת שאלה די נפוצה. לעיתים בהקשר של משולש שווה צלעות שברגע שאתה מוריד אנך שמחלק את זה את זוית הראש אתה יוצר משולש זהב. והיא גם נפוצה בשאלות משושה בתוך מעגל. (משושה מתחלק ל6 משולשים שווי צלעות) בטח אני לא מחדש לך יותר מידי. אבל צריך לזכור שבכל משולש ישר זוית ברגע שיש לך שתי צלעות יש לך את הצלע השלישית אם ע"י פיתגורס, או ב"שליפה" של שלשות פיתגוריות שאתה זוכר בע"פ 3:4:5 5:12:13 1:2:שורש5 1:3:שורש10

למעלה