עזרה בתרגום מילים

עופרולו

New member
עזרה בתרגום מילים

אני זקוקה לעזרה בתרגום. אני מרגמת ספר שחלקו מתרחש באיראן. חשוב לי לדעת איך לכתוב את המילים בעברית ואיך הוגים אותן (כשידעתי את המשמעות, כתבתי אותה בסוגריים, כדי להקל על הבנת המילה). התרגום הוא מאנגלית: 1. Baba Qashqa. 2 Siah daneh 3 (כאן חשובה לי גם המשמעות) 4. Dugh (משקה יוגורט) 5. garm (חם) 6. sard (קר) 7. joon-e man (מין מילת חיבה) 8. korsi (שולחן) 9. Jaleh (הכיכר בטהרן שבה בוצע טבח במהלך המהפכה) 10. zahirodoleh (שם של בית קברות) 11. rosarie (רעלה, צעיף לראש) 12. Gohid 13. Zanganeh (שם משפחה) 14. Taraneh (שם משפחה) 15. marg bar Amrika (מוות לאמריקה) תודה רבה לכל מי שיכול לעזור.

פרויז1

New member
תשובות ותיקונים

Baba אבא. באזור בו אני גדלתי, במהלה, משמעות המילה היתה סבא. אבל בעיקרון : אבא. Qashqa . 2 לוּ יהי בעבר וגם בעתיד. זה לא : הלוואי=אלאהי Siah daneh 3 (כאן חשובה לי גם המשמעות) 4. Dugh (משקה יוגורט) 5. garm (חם) 6. sard (קר) 7. joon-e man (מין מילת חיבה) = בחיי ! כלומר : אני אומר לך בחיית פרויז! 8. korsi (שולחן) אני זוכר שזה היה שולחן נמוך שבמרכזו היו שמים בחורף מנגל. מעל לזה שמיכת פוך. וכולם היו מתכסים בשמיכה המחוממת מהגחלים הלוחשות שבמרכז/מתחת לכורסי. 9. Jaleh (הכיכר בטהרן שבה בוצע טבח במהלך המהפכה) 10. zahirodoleh (שם של בית קברות) 11. rosarie (רעלה, צעיף לראש)לא! רו = על סר=ראש רוסרי = כיסוי ראש (לנשים. לא שמעתי על רוסרי לגברים.) 12. Gohid ??????? 13. Zanganeh (שם משפחה)??? אבל מה המשמעות? 14. Taraneh (שם משפחה) לא!!! זה או שיר או זמר או ... 15. marg bar Amrika (מוות לאמריקה)

עופרולו

New member
הסבר

תודה רבה על ההיענות המהירה. אם אפשר, אשמח לדעת כיצד הוגים את המילים למשל : רוזארי או רוסארי וכך גם שאר השמות תודה מראש

פרויז1

New member
ההגיה מופיעה על ידך באנגלית.

אם תרצי לשמוע - אשמח לסייע לך בטלפון מחר בשעה 19:00.

gamari

New member
יהיה קל אם

תצליח לכתוב בפרסית או להעתיק מהטקסט ולהדביק פה, בהנחה שזה על המחשב ויוכלו לתרגם לך, אני לא דובר השפה אבל די מבין בתרבות. 2 - ק'אשק'אי - אני חושב אתה מתכוון לבני העם הקשקאיי, , מעין צוענים נוודים החיים בצפון מערב אירן באזור ח'וזסטאן, מדברים פרסית טורקית בניב צועני, יש כאלה גם סביב העיר שירז. 3 - סייה דנה - זה הצמח שממנו מפיקים את הקימל, הצמח דומה לעלים של גזר והקימל דומה לאורז., היה לנו אחד כזה בגינה אין לי מושג איך זה מתורגם בעברית. 10 - זיירו - דולה - אחד מבתי הקברות בטהרן 13 - זנגנה - כנראה שם משפחה, אני מכיר מחמוד זנגנה - צייר איראני מאד מפורסם, זה גם אזור \ חבל ארץ במחוז ח'וראסן שבאירן לגבי השאר ,יש פה מספיק מומחים

niya

New member
קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני רואה שחברי הפורום היקרים כבר הספיקו לענות לך... אנחנו נשמח לשמוע קצת פרטים על הספר, מי כתב, מה בדיוק את מתרגמת וכו'... אני באופן אישי מאד אוהבת ספרים, ובכלל עכשיו יש לי "שריטה" על ספרים שכוללים בתכם משהו מהתרבות הפרסית (רשימת קריאה מפורטת תשלח למבקשים מראש ב- 3 העתקים
) את כמובן מוזמנת להמשיך ולשאול, להגיב ולהתעניין

עופרולו

New member
תגובה לכל העוזרים

תודה רבה על העזרה. אני מתרגמת ספר מאנגלית, כך שאני לא יכולה להביא את המילים בפרסית (הן לא מופיעות בו). הספר מספר על כמה אחיות שבורחות מאיראן בתקופת המהפכה ועוברות לאירלנד. כשהוא ייצא לאור, אשמח להודיע בפורום. אם יש תגובות נוספות, אשמח לשמוע.

niya

New member
../images/Emo23.gifקודם כל../images/Emo140.gif

תודה על השיתוף
הספר נשמע מעניין...
האם את מתרגמת מקצועית?
איך הגעת אלינו לפורום? אשמח לשמוע...

niya

New member
joon-e man

ג'מלי פורוש ביצוע: אהוד בנאי מילים ולחן: אהוד בנאי הנה היא באה ג'מלי פורוש כמה יפה ג'מלי פורוש הנה היא שוב יורדת ג'מלי פורוש הריעו הריעו ג'מלי פורוש ג'ונהמן ג'מלי פורוש עזיזם ג'מלי פורוש הנה היא באה ג'מלי פורוש כמה יפה ג'מלי פורוש הנה היא שוב יורדת ג'מלי פורוש כתר זהב לראש ג'מלי פורוש ג'ונהמן ג'מלי פורוש צ'קונם ג'מלי פורוש

פרויז1

New member
בוי'נה רונית! מאיפה השיר הזה?

הצברים האלה קשורים לשורשים, והנחילו את זה לכל עם ישראל!!! אני נפעם!!!

niya

New member
מה'סתומרת מאיפה?????../images/Emo68.gif

אהוד בנאי במיטבו... אחד השירים הכי טובים שלו - אחד מני רבים משום מה אני לא מוצאת קישור לזה ביו-טיוב... אחפש מחר

gamari

New member
אם כבר שורשיות

השיר הזה מבוצע עם יהודית תמיר והוא נכתב בהשראת אבא של אהוד בנאי, יעקב בנאי ז"ל,( למי שלא מכיר " כרמלהההה , אורחים נוספים הגיעו" ) כמה שנים לפני מותו של האב הוציאו השניים תקליטור שנקרא תחת שיח עץ היסמין, מסופרים שם סיפורים חוויות ושירים מהמשפחה בשכונת מחנה יהודה בירושלים, כשהבנאים עלו לארץ בתחילת המאה שעברה, וזה בין היתר הדוגמא שאהוד בנאי מושפע מהמוסיקה הפרסית. שימו לב שבלא מעט שירים הוא מנגן על טאר, מנשה ששון מנגן על סנטור ופריבר (יעקב לב שמח) מתופף לו על זרב, ובאמת ג'מלי פורוש הוא הראשון והוא אחד החלוצים שלקחו מוטיבים אוריינטליים (פרסי במקרה שלנו) ושילבו אותו ברוק הישראלי, מה שהביא לו הצלחה רבה. ניתן לשמע בהמון שירים עבריים שזה קרה, שילוב של מוסיקה מרוקאית או ערבית ופרסית במוסיקה העברית עכשווית. וזה כל היופי במיזוג תרבויות, , ומה רע בזה ? זה לא קיים בכמעט אף מדינה בעולם.... אולי עכשיו קצת בצרפת שמוצפת במוסלמים או בגרמניה שמוצפת בטורקים.

niya

New member
איזה יופי../images/Emo140.gif

גמרי, אתה איש אשכולות של ממש.
תמיד נהנית לקרוא את ההודעות שלך

פרויז1

New member
אתה.

אבל רונית כבר ברכה אותך. אתה לא יכול כבר לחכות. גם אמא מחכה! לחץ, לחץ, לחץ, לחץ, לחץ, לחץ, לחץ, לחץ, לחץ, לחץ, לחץ, לחץ,

niya

New member
../images/Emo196.gif../images/Emo3.gif פרויז! אני קוראת אותך לסדר!

מה נהיה עם הפרסיות הזאת? הבחור לא לחוץ, למה להלחיץ? תן לו ליהנות מהחיים...
מה חתונה,מה, רד ממנו

למעלה