עזרה בתרגום מחזמר

shoorot

New member
עזרה בתרגום מחזמר

החלטתי לנסות ולתרגם את המחזמר 'רנט' (מומלץ!). זה נסיון ראשון שלי בתרגום, ויש לי המון קשיים והלתבטויות... אשמח מאד אם תוכלו לעזור.

Fanja

New member
אפשר להעלות מס' מלים או שורות

ולחכות בסבלנות שמישהו יענה. זה בדר"כ קורה די מהר אצלנו

shoorot

New member
../images/Emo26.gif'טנגו מורין'

זה השיר הראשון שהתחלתי לתרגם. (מצ"ב קישור). אני תקועה בשני מקומות עיקריים: JOANNE I think I know what you mean BOTH The Tango Maureen כמעט ואין מילים רלוונטיות שמתחרזות ען מורין.. אשמח לרעיונות יצירתיים. המקום השני: MARK Has she ever pouted her lips And called you "Pookie"? JOANNE Never MARK Have you ever doubted a kiss or two? JOANNE This is spooky כנ"ל: מה מתחרז עם 'פוקי'? ואולי אפשר למצוא שם חיבה אחר שיש לו קצת יותר חרוזים, עם אופי דומה?

ססילי

New member
רעיון (יצירתי? לא משו)

או לבחור במילה אחרת עם משמעות דומה, או להחליף את סדר המילים במשפט, כך שמילה אחרת יכולה לשמש לחריזה.

יש לי פתרון

"אני סוף סוף מבין - טנגו מורין" לך על הכיוון של המילה "מבין" בסוף השורה ותזכור שבתרגום פזמונים העיקר הוא רוח השיר ולא לדחוס את כל המילים לשורה כי זה כמעט בלתי אפשרי לגבי השני - אולי "היא אף לא קראה לך חמוד שלי" ובשורה של ג'ואן - זה מפחיד אותי או כל דבר שיתחרז עם E

shoorot

New member
אבל זו דוברת

ולכן א"א לומר 'מבין'. (גם אני בת, אגב). תודה, בכל אופן.

shoorot

New member
../images/Emo26.gif לה וי ובהם

אחד השירים היותר מסובכים בשבילי- כי הוא מלא בביטויים וסלנג ושאר אתגרים. We raise our glass - you bet your ass to - La vie Boheme "you bet your ass"- מה המקבילה העברית לביטוי? To fruits - to no absolutes- To Absolut - to choice- To the Village Voice- To any passing fad א. יש כאן משחק מילים בין absolutes לוודקה אבסולוט. לתרגם כפשוטו ולוותר על המשחק, או שלמישהו יש רעיון? ב. מה עושים עם הווילג' וויס? מישהו יכול להסביר לי מה האופי של העיתון הזה, כדי שאדע אם אפשר למצוא לו תחליף בעברית? תודה!

august west

New member
!you bet

הייתי מתרגם בערך ל-תסמוך על זה! ?you bet your ass אולי... תסמוך על זה באמא שלך! זה לא ביטוי ולא מוצלח, אבל מה לעשות

shoorot

New member
ה-ass צריך להשאר

כי אחת הדמויות חושפת את עכוזה בהפגנתיות בשלב הזה של השיר. עוד רעיונות?

shoorot

New member
../images/Emo26.gif שם המחזמר

עוד התלבטות. לדעתי אפשר להשאיר את השם Rent- כמו שעושים הרבה פעמים בשמות סרטים וכד'. העניין הוא שהמילה חוזרת בהרבה מהשירים, ובעברית אין מקבילה קצרה וקולעת למילה. שכר-דירה? שכירות? שום דבר לא נשמע טוב. איך מתרגמים למשל את הבית הזה: We're not gonna pay We're not gonna pay Last year's rent! This year's rent! Next year's rent Rent rent rent rent rent We're not gonna pay rent!! 'Cause everything is RENT!!! כאן עוד אפשר למצוא משהו. אבל כשהם צועקים: Rent! בין בית לבית, חייבים למצוא מקבילה עם צליל דומה. any ideas?

Arana

Well-known member
מנהל
אפשר אולי

להשתמש בקיצור שכ"ד כמילה בפני עצמה - לא מי-יודע-מה מקובל, אבל נראה לי שזה עונה לפחות על הצורך במילה קצרה עם אותה משמעות. אגב מחזות זמר - המחזמר שלטעמי תורגם באופן מדהים ממש היה "יוסף וכתונת הפסים המשגעת". אהוד מנור הצליח גם לשמור על המשמעות המקורית כמעט של כל שורה בפני עצמה, גם על החריזה והמשקל וגם על הבדיחות (ואלה שלא תורגמו מילולית הוחלפו באחרות, מוצלחות לא פחות). פשוט יצירת מופת של תרגום.

למעלה